Sopot Festiwal 2008

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
shizonek

Re: Sopot Festiwal 2008

Post autor: shizonek »

Daja pisze:Przecież on wyglądał prześlicznie:) :wink:
Niektórym podoba się co innego niż chodząca reklama makijażu.. :mrgreen: Co kto lubi (o gustach się nie dyskutuje).. 8)
Awatar użytkownika
Daja

Post autor: Daja »

shizonek pisze:
Daja pisze:Przecież on wyglądał prześlicznie:) :wink:
Niektórym podoba się co innego niż chodząca reklama makijażu.. :mrgreen: Co kto lubi (o gustach się nie dyskutuje).. 8)
Ja mówie w swoim imieniu :wink: Nikomu nie narzucam swojego zdania :)
fankaMT

Post autor: fankaMT »

Pkmodern pisze:Czytając co niektóre wpisy zawierające zdziwienie zmianą wyglądu Thomasa, sam wyrażam zdziwienie na tego typu reakcje.
Proszę zobaczyć swoje zdjęcia z przed lat i obecne - zmiany napewno nastąpiły!
Na szczęście Thomas to nie Cher czy Michael Jackson, którzy średnio co 2 - 3 lata robią sobie operacje plastyczne!!!
Czas jest nieubłagany i tego rodzaju wpisy wyrażające zdziwienie związane z wyglądem Thomasa powodują u mnie uśmiech politowania dla piszącego (zobaczymy jak będziecie wyglądać ok. 50-tki!!!) :>
Tak, ale zmiana wyglądu u Thomasa jest bardzo duża. W porównaniu np. do Ditera, który tylko zmienia długość włosów. Twarz jest prawie taka sama. Może jestem zbyt drobiazgowa, ale chciałam zwrócić na to uwagę i bardzo proszę nie zagłębiajmy się już w ten temat. Oczywiście uważam, że Thomas był i jest "piękny".
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

shizonek pisze:Jeśli to do mnie pite, to całkiem nie na miejscu.
Nie do Ciebie te słowa kieruję tylko ogólnie do tych w których ten fakt (wyglądu Thomasa) wywołuje pewne reakcje.
Nieco mnie zasmuciło takie sformuowanie odnośne wyglądu Thomasa, bo jako że w ten sposób podały po występie Thomasa media jako najistotniejszą wiadomość fakt iż On "strasznie" wygląda, przy czym żadne nie zająknęło się (prawie) o formie Jego występu i że miał najlepszy występ ze wszystkich w tegorocznym Sopocie. Ja mogę zrozumieć złośliwość tego rodzaju "brukowców" ale nie uważam że tego rodzaju reakcje są odpowiednie na Naszym Forum.
fankaMT pisze:Tak, ale zmiana wyglądu u Thomasa jest bardzo duża. W porównaniu np. do Ditera, który tylko zmienia długość włosów. Twarz jest prawie taka sama.
No niestety muszę Cię rozczarować, Dieter w przeciwieństwie od Thomasa ma za sobą dwie operacje plastyczne i dlatego wygląda tak jak wygląda...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

phantomas pisze:Chociaż wtedy był inny styl :)
Zgadza się (i wielu artystów-mężczyzn się malowało), choć muszę przyznać, że mnie "tamten" Thomas też się bardzo podobał :wink:
No ale wszyscy się starzejemy i raczej z wiekiem się nie pięknieje. Sam Thomas podczas wizyty w Polsce w 1998 r. zauważył, ze przecież nikt nie wygląda teraz tak samo jak 11 czy 12 lat temu, a dziś minęło już przecież ponad 20 lat od tego wizerunku "z makijażem":
http://pl.youtube.com/watch?v=ekyj5qXrPCk
(ok. 1:20 min.)
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

Pkmodern pisze:Nieco mnie zasmuciło takie sformuowanie odnośne wyglądu Thomasa, bo jako że w ten sposób podały po występie Thomasa media jako najistotniejszą wiadomość fakt iż On "strasznie" wygląda, przy czym żadne nie zająknęło się (prawie) o formie Jego występu i że miał najlepszy występ ze wszystkich w tegorocznym Sopocie.
Rzeczywiście, tak pisano. Gwoli sprawiedliwości - nie tylko Thomasa tak objechali, ale i pozostałe gwiazdy. Tacy już są dzienikarze..
Na pociechę - wystarczyło poczytać komentarze internautów pod artykułami - prawie wszyscy zgodnie przyznawali, że Thomas wypadł najlepiej, i mało kto się skupiał na wyglądzie. Kto by się przejmował opinią jakichś gryzipiórków, ważne, że widzom się podobało. :wink:
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

W tej chwili powtarzają Sopot Festiwal na TVNie. Tylko czekam na Thomasa 8) Dobrze jest tak sobie przypomnieć to co się wydarzyło w sierpniu, szkoda jedynie, że Anders zaśpiewał tylko kilka piosenek :( Powinien mieć zdecydowanie więcej czasu. Mam też dziwnie wrażenie, jakby to wykonawcy śpiewający przed Thomasem, byli jego supportem...... a może tylko mi się wydaję :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

No mój brat właśnie poleciał z video i nagrywa to:)
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

MichałT pisze:Mam też dziwnie wrażenie, jakby to wykonawcy śpiewający przed Thomasem, byli jego supportem...... a może tylko mi się wydaję :wink:
Dobre. I jakże prawdziwe :wink: Dzięki za info.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

No i mam to nagrane :)
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Gasolina91 w innym temacie pisze:Mi nie podobał sie chórek z jakim Thomas wystąpił w Sopocie. Tak śpiewali jakby im sie nie chciało...
W Sopocie to był raczej pseudochórek :wink: Oczywiście zgadzam się, że był on do bani. Ale nie tylko chórek. Gitarzyści też byli kiepscy. Szczególnie ten w czapce, co powtarzał słowa po Thomasie (w Brother Louie). Prowadzący, też oczywiście nic sobą nie zaprezentowali (szcególnie Majewski <młotek> ). Oprócz Thomasa, najlepszy był perkusista, który wspaniale grał... Zwłaszcza te perkusyjne sola (przy których najczęściej śpiewał Thomas) 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

MichałT pisze:
Gasolina91 w innym temacie pisze: Gitarzyści też byli kiepscy. Szczególnie ten w czapce, co powtarzał słowa po Thomasie (w Brother Louie).
Wielki Fan MichałT
A ten basista (w czapce) to akurat (jeśli się jest na koncercie na żywo) gościu jest najlepszy, utrzymuje najbliższy kontakt z publicznością, cały czas puszcza oczka, pokazuje tym najgłośniejszym, że się podobają, a po koncercie to właśnie on nawiązuje kontakt słowny. Mile rozmawia i jest przesympatyczny.

Gościu dla mnie THE BEST. No ale dla niektórych jest "kiepski" bo (świetnie moim zdaniem) wtrącał "..Easy... so easy!!!"
Awatar użytkownika
Gasolina91

A ten drugi gitarzysta to wyglądał jakby był nawalony:)
Mi przypadł klawiszowiec :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Ja właśnie wczoraj na You Tube oglądałem ten występ Thomasa w Sopocie apropo dzisiejszego i też jestem bardzo ciekawy czym nas Thomas dzisiaj zaskoczy :?: :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MichałT

Blue Forever pisze:A ten basista (w czapce) to akurat (jeśli się jest na koncercie na żywo) gościu jest najlepszy, utrzymuje najbliższy kontakt z publicznością, cały czas puszcza oczka, pokazuje tym najgłośniejszym, że się podobają, a po koncercie to właśnie on nawiązuje kontakt słowny. Mile rozmawia i jest przesympatyczny.

Gościu dla mnie THE BEST. No ale dla niektórych jest "kiepski" bo (świetnie moim zdaniem) wtrącał "..Easy... so easy!!!"
Możliwe, że gość jest sympatyczny, ale jeśli nie potrafi śpiewać, to niech się nie rwie ze swoimi okrzykami :P Jego strój, rodem z epoki hip - hopu (czapeczka na głowie) pasował do występu Thomasa, jak pięść do oka.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

A mnie w tym występie wszyscy i wszystko się podobało...począwszy od chórków poprzez muzyków,którzy nie każdemu przypadli do gustu.
Odmładzają zespół Modern Talking,już lepszy facio w hip hopowej czapeczce niż w spódniczce jak Ci goście z Limahla i Kim Wilde to dopiero obciach....mieli się czym pochwalić...fuuuujjjj takie nogi :?
ODPOWIEDZ