Nawet moja Żona (kobiety, jak wiadomo, czasem lubują się w miękkich, nieco "miauczących" głosach typu Piasek albo James Blunt
Modern Talking w mediach
-
Jacek Z.
Re: Modern Talking w mediach
Bardzo proszę mnie poprawić jeśli istnieje oddzielny wątek - bo też chciałem nawiązać do radiowych odtworzeń utworów, ale nie MT lecz BS: Ostatnio nie wiadomo skąd pojawiło mi się na skali (92,8 FM) POP RADIO - "emisja testowa". Grają tam, w zależności od pasma, różności - od Euro Disco i Italo Disco, przez polskie hity lat '80 i '90, po mainstreamowy pop. Któregoś ranka przy śniadaniu... kopara mi opadła... puścili "Two Hearts Beat As One"!
Nawet moja Żona (kobiety, jak wiadomo, czasem lubują się w miękkich, nieco "miauczących" głosach typu Piasek albo James Blunt
) to zauważyła i spytała: "O, a co to takiego leci, takie fajne?".
-
Jacek Z.
Pop Radio znowu dziś pojechało po bandzie - utworów MT jakby tam mniej słychać (czyżby wszystkie zostały już pożarte, z prawem ich odtwarzania przez najbliższe 1000 lat przez inne stacje?
) - ale dziś o 10:20 jak grom z jasnego nieba spadło na mnie "Here I Go Again" BS
, zaraz potem poprawione "cukierkowym" coverem jednego z przebojów grupy Starship i "Dolce Vita" Ryana Parisa.
Life is good w słoneczną pogodę i z takim repertuarem w radiu - mimo jazgotu czynionego przez potomstwo wysypujące właśnie z hałasem dwa pudła klocków i sąsiada na górze szczytującego w ścianie z udarową wiertarką
Life is good w słoneczną pogodę i z takim repertuarem w radiu - mimo jazgotu czynionego przez potomstwo wysypujące właśnie z hałasem dwa pudła klocków i sąsiada na górze szczytującego w ścianie z udarową wiertarką
- Skyliner89MT
STARTS.TV
TOP 100 HITS OF THE 80's
Nr 14: Modern Talking - Cheri Cheri Lady
Nr 10: Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul
TOP 100 HITS OF THE 80's
Nr 14: Modern Talking - Cheri Cheri Lady
Nr 10: Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Maro_D
A propos STARS.TV, w soboty od 20 do 22 emitują program "Best Eurodisco" z muzyką disco lat 80-tych.
W ostatnim odcinku to aż 5 razy coś od Bohlena poszło:
Modern Talking - Geronimo's Cadillac
Modern Talking - Atlantis Is Calling (SOS For Love)
C.C. Catch - Cause You Are Young
Blue System - Sorry Little Sarah
Blue System - Under My Skin
Do tego: Fancy, Spagna, Gazebo, Sabrina, The Twins, Gina T., Den Harrow, Joy.
W ostatnim odcinku to aż 5 razy coś od Bohlena poszło:
Modern Talking - Geronimo's Cadillac
Modern Talking - Atlantis Is Calling (SOS For Love)
C.C. Catch - Cause You Are Young
Blue System - Sorry Little Sarah
Blue System - Under My Skin
Do tego: Fancy, Spagna, Gazebo, Sabrina, The Twins, Gina T., Den Harrow, Joy.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- Gasolina91
Wczoraj na Stars TV w programie Best Party Classic:
- Modern Talking - Atlantis Is Calling (mój mąż jak zwykle śmiał się z dresu Dietera)
- Blue System - My Bed Is Too Big
- Modern Talking - Atlantis Is Calling (mój mąż jak zwykle śmiał się z dresu Dietera)
- Blue System - My Bed Is Too Big
Point Of No Return
- Skyliner89MT
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
-
Jacek Z.
Lokalne Pop Radio z Pruszkowa znowu podrzuciło w ostatnich dniach parę bohlenowych klimatów, m.in. "Sexy Sexy Lover" i "My Bed Is Too Big". Miło, że takie rzeczy puszczają, ale trzeba trafić na odpowiednie pasmo - w przeciwnym razie można natrafić na to samo co w kilku innych rozgłośniach lub jakieś smutasy.
-
Jacek Z.
I znowu Pop Radio - nie samo Modern Talking, ale blisko: W ostatnich dniach przynajmniej 2-3 razy puścili podopieczną Bohlena - Milane Fernandez z jej "Dum Dubi Dum". Bardzo podobnie do MT (lub Thomasa solo!) brzmi też odtwarzany czasem utwór zespołu Joy "Valerie". Wrażenie podobieństwa narasta jeszcze, gdy zobaczyłem ten utwór wykonany na koncercie - chórki, wokalista w klapiastym mundurku, kojarzącym się ze strojem Thomasa w "Cheri Cheri Lady", zaś gość grający na klawiszach przerzuconych przez ramię wygląda trochę jak... sobowtór nieodżałowanego Rolfa Koehlera:
-
Ninio
Radio Vox Fm puszcza taki muzyczny "misz-masz". Leci muzyka współczesna,disco polo alez tez Bohlen. Jest to chyba jedyne,nietematyczne, ogólnostepne radio puszcząjące Bohlena. Marek Sierocki ma tam swoj program (chyba ok.20 godz). Kiedys poleciał cały "Anniversary mix" z różowej składanki czyli 30 min.Modern Talking. Warto słuchać 
Miło posłuchac Modern Talking albo Blue System wplecione między wspólczesne utwory
Miło posłuchac Modern Talking albo Blue System wplecione między wspólczesne utwory
- bibigmbh
Dzisiaj na STARS TV od 19:40-21:00 Best of Modern Talking & Blue System!!!!!!!
http://www.bibigmbh.cba.pl
e-mail: bibigmbh@wp.pl
@BibiGmbH
http://www.bezdomnechrupki.flog.pl
---
You Can Win If You Want
e-mail: bibigmbh@wp.pl
@BibiGmbH
http://www.bezdomnechrupki.flog.pl
---
You Can Win If You Want
- Maro_D
Wczorajsze "Best Of Modern Talking & Blue System" na kanale STARS.TV:
1.Modern Talking - Geronimo's Cadillac (1986)
2.Modern Talking - Jet Airliner (1987)
3.Blue System - Sorry Little Sarah (1987)
4.Blue System - Body To Body (1996)
5.Modern Talking feat. Eric Singleton - You're My Heart You're My Soul (1998)
6.Blue System - Under My Skin (1988)
7.Modern Talking - Atlantis Is Calling (SOS For Love) (1986)
8.Blue System - My Bed Is Too Big (1988)
9.Blue System - Silent Water (1988)
10.Modern Talking - Brother Louie (1986)
11.Modern Talking - In 100 Years... (1985)
12.Blue System - Magic Symphony (1989)
13.Modern Talking - Cheri Cheri Lady (1985)
14.Blue System - Love Is Such a Lonely Sword (1990)
15.Modern Talking - You Can Win If You Want (1985)
16.Blue System - 48 Hours (1990)
17.Modern Talking - Give Me Peace On Earth (1986)
18.Modern Talking - Juliet (2002)
1.Modern Talking - Geronimo's Cadillac (1986)
2.Modern Talking - Jet Airliner (1987)
3.Blue System - Sorry Little Sarah (1987)
4.Blue System - Body To Body (1996)
5.Modern Talking feat. Eric Singleton - You're My Heart You're My Soul (1998)
6.Blue System - Under My Skin (1988)
7.Modern Talking - Atlantis Is Calling (SOS For Love) (1986)
8.Blue System - My Bed Is Too Big (1988)
9.Blue System - Silent Water (1988)
10.Modern Talking - Brother Louie (1986)
11.Modern Talking - In 100 Years... (1985)
12.Blue System - Magic Symphony (1989)
13.Modern Talking - Cheri Cheri Lady (1985)
14.Blue System - Love Is Such a Lonely Sword (1990)
15.Modern Talking - You Can Win If You Want (1985)
16.Blue System - 48 Hours (1990)
17.Modern Talking - Give Me Peace On Earth (1986)
18.Modern Talking - Juliet (2002)
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- Maro_D
Nasi znowu będą gościć w STARS TV:
6 kwietnia (środa) godzina 20:00 Best of Blue System
17 kwietnia (niedziela) godzina 20:00 Best of C.C. Catch and Sabrina
20 kwietnia (środa) godzina 20:00 Best of Modern Talking
Audycja trwa godzinę.
6 kwietnia (środa) godzina 20:00 Best of Blue System
17 kwietnia (niedziela) godzina 20:00 Best of C.C. Catch and Sabrina
20 kwietnia (środa) godzina 20:00 Best of Modern Talking
Audycja trwa godzinę.
-
Jacek Z.
Kolejny muzyczny zaskok w Pop Radio z Pruszkowa (jeszcze mnie zaczniecie podejrzewać, że biorę jakąś kasę za ich PR
) dziś rano ok. 8:45, w króciutkim bloku między piosenkami dla dzieci a pasmem religijnym: mój ulubiony kawałek z piątej płyty MT - "Arabian Gold"!
-
Jacek Z.
To już nie żarty - proszę się przyznać kto z naszego Forum ma wtyki w Pop Radio Pruszków
- bodajże dwa dni temu w paśmie 18:00-19:00 MT "No Face, No Name, No Number", dziś ok. 9:15 TA "King of Love".
Warto jednak być blisko regulatora głośności, bo czasem klimaty "moderntalkingowe" lecą wśród podobnych utworów, a czasem zaraz po nich leci coś bliżej r'n'b czy hip-hopu (których osobiście nie trawię...), więc trzeba gwałtowanie przyciszyć radio.
Warto jednak być blisko regulatora głośności, bo czasem klimaty "moderntalkingowe" lecą wśród podobnych utworów, a czasem zaraz po nich leci coś bliżej r'n'b czy hip-hopu (których osobiście nie trawię...), więc trzeba gwałtowanie przyciszyć radio.
- Gasolina91
- Maro_D
W każdą niedzielę na kanale STARS.TV leci "Best Chart Euro Disco". Można głosować na stronie: http://starstv.eu/best-chart-disco/
W propozycjach są trzy produkcje Dietera, w tym unikatowy teledysk do utworu "Are You Man Enough" C.C. Catch
W propozycjach są trzy produkcje Dietera, w tym unikatowy teledysk do utworu "Are You Man Enough" C.C. Catch