Duet - Mark Medlock & Dieter Bohlen - You Can Get It

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.

Co sądzisz o duecie DB i MM?

super
28
42%
obojętne mi to
17
26%
lipa - dał by sobie już spokój
21
32%

Liczba głosów: 66

Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Duet - Mark Medlock & Dieter Bohlen - You Can Get It

Post autor: ArCrack »

Medlock przeżywa obecnie kiepskie dni, ostatnio znowu ktoś się skarżył że został przez niego pobity. Jeśli dotrwa do wiosny z jako taką reputacją, coś ma się wtedy ukazać.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

MichałT pisze:Bardzo lubię, tę piosenkę, gdyż jest bardzo melodyjna, wakacyjna i łatwo wpadająca w ucho - taka "Bohlenowska" :wink:
No i jeszcze ten chórek na końcu...
Zgadzam się. Piosenka bardzo fajna:) To jest ten ''styl Dietera''. Fajne zwroteczki i refren:)

A co do Medlocka to wydaje mi się że raczej nie da rady...bo jak z większoscią młodych i nowych gwiazd to tylko jakiś czas pośpiewa i się o nim zapomni.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Gasolina91 pisze:Zgadzam się. Piosenka bardzo fajna:) To jest ten ''styl Dietera''. Fajne zwroteczki i refren:)
Godny polecenia jest też Modern Mix, gdzie po zwykłym refrenie śpiewanym przez Medlocka, od razu następują chórki..... tak jak w Modern Talking :wink: 8)

Obrazek

Zresztą na tym singlu wszystko jest dobre. Zarówno mixy You Can Get It, jak i Love Is A Game i Why The Kiss 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
banka1986

Post autor: banka1986 »

Wielkie dzięki za info :) pozdrawiam
Karna

Post autor: Karna »

To świetnie, że Dieter dalej śpiewa (choć czasem bardziej udaje, niż robi to naprawdę :wink:). Nie daje o sobie zapomnieć także dzisiejszemu widzowi.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

MichałT pisze:
Gasolina91 pisze:Zgadzam się. Piosenka bardzo fajna:) To jest ten ''styl Dietera''. Fajne zwroteczki i refren:)
Godny polecenia jest też Modern Mix, gdzie po zwykłym refrenie śpiewanym przez Medlocka, od razu następują chórki..... tak jak w Modern Talking :wink: 8)

Obrazek

Zresztą na tym singlu wszystko jest dobre. Zarówno mixy You Can Get It, jak i Love Is A Game i Why The Kiss 8)

1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż

To zdecyduj się, czy takie jest twoje zdanie, czy jak mówi podpis, za tą twórczość po MT powinien dostać złotą malinę. :P A tak poważnie to bardzo mi się spodobał ten singielek, czy ktoś wie w jakich krajach był on wydany? Wiem, że w krajach niemieckojęzycznych i w Finlandii, gdzie doszedł do drugiej dziesiątki. Mam jeszcze jedno pytanie: czy Dieter śpiewa w "Part time lover" czy raczej to głos wokalisty sesyjnego np: Billy'ego?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Wybrałam "super" bo ogólnie cieszy mnie to gdy widzę Dietera znów na scenie a nie przesiadującego na stołku w DSDS.
Choć z drugiej strony cieszy mnie też to że chociaż go widać w tym DSDS niż by miał całkiem zejść nam z oczu i zająć się wyłącznie komponowaniem dla innych :(
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Peter pisze:To zdecyduj się, czy takie jest twoje zdanie, czy jak mówi podpis, za tą twórczość po MT powinien dostać złotą malinę.
Widzisz, wszystko zawiera się w powiedzeniu "Jedna jaskółka wiosny nie czyni". Nie można tego odnosić do wszystkich produkcji w przedziale 2003 - 2010. Zarówno w tym przedziale, jak i w tamtym (1978 - 2003) znajdują się pewne wyjątki. Tu jest nim na przykład ten singiel, tam Major T :) Moim zdaniem zarzuty o zmiany zdania i niezdecydowanie, z Twojej strony mocno podchodzą pod hipokryzję :P
Peter 31 października 2008 Czego Obecnie Słuchamy pisze:Timbalanda cenię jako twórcę 4 minutes i albumu Loose. Timberlake'a nienawidzę.
[quote="Peter 6 lutego 2010 "Strong" - nowy album "]Piosenka "Morning after dark" jest okropna jak każda inna od Nelly Furtado robiona przez Timbalanda. :? [/quote]
Peter 17 marca 2010 Utwory ku pokrzepieniu w dobie kryzysu pisze:Tu ma lepszy aranż:
http://www.youtube.com/watch?v=hVDlKg0dSoQ
Tak, głos Justina jest świetny, szkoda tylko, ze pracuje z Timbalandem.
To jak jest Peterze :?: :P

Mam nadzieję, iż w przyszłości będę mógł swój podpis zmienić ponownie, oczywiście pod warunkiem, że Dieter wróci do pisania prawdziwych piosenek, tak jak robił to kiedyś :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Chyba dokładnie tak jak z Tobą, przez dwa lata można zmienić zdanie, zrobiłem dokładnie to samo co Ty. Timberlake'a niektóre piosenki posłucham (marnuje się pracując z Mosleyem), ale nie żebym lubi Mosleya. Nie rajcuje mnie taka muzyka i tyle. Nie lubię nowych piosenek Timbalanda zwłaszcza tej z nelly i Soshy, z Madonną miał lepsze. Ale wróćmy do tematu o YCGI. ;)
nado

Post autor: nado »

Fajna niewymuszona piosenka, fajny niewymuszony duet. Co za kombinacja ! :mrgreen:
jkris

Post autor: jkris »

nado pisze:Fajna niewymuszona piosenka, fajny niewymuszony duet. Co za kombinacja ! :mrgreen:
faktycznie, kombinacja rewelacyjna, bo to chyba jedyny na swiecie duet, w ktorym jedna ze stron (Bohlen) nie spiewa ani sekundy :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Dosłownie przed chwilą posłuchałam tej piosenki- nawet super :D
Mi w sumie się tak bardzo nie podoba, ale fajnie by było gdyby to wydali w Polsce albo puszczali na Vivie :lol: Bo ta piosenka jest bardzo melodyjna i dobra na to lato. Pierwszy raz usłyszałam głos Medlocka :mrgreen: Bo wcześniej nie czułam jakiejś potrzeby posłuchania jakiejś piosenki- głos ma fajny, spodziewałam się jakiegoś piskliwego xD
Podsumowując- piosenka mi się podoba ale nie na tyle żebym natychmiast klikała w Aresa i z szeroko otwartymi oczami obserwowała ściąganie :lol: Mam nadzieję że ta piosenka dużo zwojuje na rynku :3 Muszę jeszcze posłuchać tych remixów które tak zachwalacie.
Awatar użytkownika
Peter

Jasmine pisze: Mam nadzieję że ta piosenka dużo zwojuje na rynku :3 Muszę jeszcze posłuchać tych remixów które tak zachwalacie.
Powiedz, ze piszesz to na poważnie? Przecież YCGI to rok 2007 i już nic nie zwojuje na rynku, bo swoje zrobiła na niemieckiej liście w 2007. Trudno, zeby światowym przebojem roku 2010 był utwór wydany w 2007. :) Ale jako ciekawostkę polecam te dwa singlowe bonusy "Why the kiss" i "Love is a game". A kto powiedział, że Bohlen nie śpiewa w tej piosence? Nie uważam tak, ale dopóki nie mamy materiału video z sesji nagraniowej tego utworu doputy nie możemy wysuwać żadnych kategorycznych sądów w tej kwestii. Ja tylko przypuszczam, że jednak do niego należy falset, ale pewności nie można mieć.
Awatar użytkownika
Jasmine

A to przepraszam, nie wiedziałam nic o tym :oops:
Awatar użytkownika
Peter

Nic nie szkodzi, każdy kto zaczyna się zapoznawać z twórczośćią jakieś grupy ma braki, szczególnie, ze Dieter tyle tego wyprodukował. Jak dla mnie piosenka mogła spokojnie wejść na album MT, oczywiście z wokalem Andersa. I mogłaby wyjść jako summer hit, którego ta grupa tak naprawdę nigdy nie miała.
Awatar użytkownika
Jasmine

O tak, on tyle naprodukował że się w głowie nie mieści :lol:
Ale miałam za to okazję posłuchać jak Mark śpiewa :D
Ołaaaa, to by był hit....
ODPOWIEDZ