Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?
- phantomas
- Kontakt:
Re: Modern Talking,Kicz czy klasa? czyli pytanie za co lubisz MT
Ale przykład zarzuciłeś
Ten chłopak tylko siebie skompromitował, ale przecież "śpiewać każdy może" 
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Jasmine
Aaaa,w widziałam ten odcinek
Ja nie rozumiem dlaczego go usunęli
Jak leciała reklama tego odcinka to od razu rozpoznałam co to
Nawiązując do wypowiedzi MTalkingusi28, w mojej klasie też już większość wie że ich uwielbiam, ostatnio miałam z tym problem bo kilku chłopaków upatrzyło to sobie jako powód do dokuczania
Teraz sprawa jest w toku, moja mama jest wezwana do szkoły bo tamci teraz twierdzą że "ja sobie to wymyśliłam" i rodzice ich bronią, bo się chyba dopiero dowiedzieli o tym. Ja będę mówiła prawdę, chcę bronić swojego zespołu i siebie, bo 'uderzać' w coś co kocham albo lubię to jakby uderzać we mnie.
Moja siostra mi kiedyś opowiadała jak to było gdy pojawił się Tomciu i Didi, to był jej pierwszy ulubiony zespół i też się kochała w Thomasie
A mama to zawsze "ja to wolałam blondyna" co kiedyś zdziwiło moją siostrę "tak?!"
Jak leciała reklama tego odcinka to od razu rozpoznałam co to
Nawiązując do wypowiedzi MTalkingusi28, w mojej klasie też już większość wie że ich uwielbiam, ostatnio miałam z tym problem bo kilku chłopaków upatrzyło to sobie jako powód do dokuczania
Moja siostra mi kiedyś opowiadała jak to było gdy pojawił się Tomciu i Didi, to był jej pierwszy ulubiony zespół i też się kochała w Thomasie
- AdisonMT
Ja specjalnie taki przykład dałem chciałem pokazać jak muzyka MT porywa do zabawy.Cała widownia wstała i zaczęła klaskać a Prokop z Hołownią to normalnie oszaleli
a Chylińska widać było zna tą piosenkę na pamięć
a Chylińska widać było zna tą piosenkę na pamięć
AdisonMT
My angel is strong
My angel is strong
- Jasmine
Jasne, ja też się bawiłam
I ciągle nie wiem czemu go odrzucili 
Chylińska oczywiście że znała, przecież to ich fanka ^^
Chylińska oczywiście że znała, przecież to ich fanka ^^
- Peter
Re: Modern Talking,Kicz czy klasa? czyli pytanie za co lubis
Za to, do czego nie udaje się zbliżyć ewentualnym następcom: za stworzenie ponadczasowego brzmienia na które składają się wspaniałe i nieśmiertelne aranżacje, piękne melodie. Za to, że - o ile jedne zespoły maja swoje 5 minut - to świat o nich szybko zapomina, a MT ma wciąż szerokie rzecze fanów i to także tych młodych, którzy nie pamiętają nawet tego zespołu. Tak się stało z gwiazdami eurodance lat 90 tych, tak podobnie będzie z wieloma dzisiejszymi gwiazdkami, a MT trwa w pamięci i trwać będzie wieki....
-
cinol
ja lubię wręcz kocham piosenki modern talking bo mają one w sobie to coś co nie mają te współczesne one się nigdy nie znudzą te piosenki normalnie jak się je słucha to uspokajają i ta melodia no kocham ten zespół słucham ich piosenek od 6 lat i będę słuchał o wiele więcej lat dla mnie to najlepszy zespół inne zespoły nie dorównują im do pięt jak bym miał wybierać nawet bym miał ybierać nawet przed kamerami to bym to samo powiedział co tu napisałem 
- MODERN JEANNE
Gdy ja słucham Modern Talking po prostu nie wiem co się ze mną dzieję.Czuję taką dziwną magię tych utworów,kompozycji,magię głosu Thomasa.Pełen odlot 
Wciąż się zastanawiam jak ktoś mógł stworzyć coś tak ślicznego!
Te piosenki po prostu zniewalają mnie.Dziwne...
Mają w sobie taką jakąś głębię której nie pojmuję.
I ktoś ośmiela się pisać że to kicz?
Dla tych wielu milionów ludzi która wręcz napadła na płyty na MT po ich powrocie
(nie wspomnę co było przed ich rozpadem)to na pewno nie był kicz!
To był KULT!
Wciąż się zastanawiam jak ktoś mógł stworzyć coś tak ślicznego!
Te piosenki po prostu zniewalają mnie.Dziwne...
Mają w sobie taką jakąś głębię której nie pojmuję.
I ktoś ośmiela się pisać że to kicz?
Dla tych wielu milionów ludzi która wręcz napadła na płyty na MT po ich powrocie
(nie wspomnę co było przed ich rozpadem)to na pewno nie był kicz!
To był KULT!
I LOVE DB AND TA!
- Jasmine
Modern Talking jest pierwszym zespołem, którego wszystkie piosenki uwielbiam. Czego nie posłucham to zaraz mi się podoba, jeśli już coś jest mniej ciekawszego dla mnie to określam to jako 'mniej dobre' a jak coś mi się podoba to 'bardziej dobre'. Nie ma niczego brzydkiego i złego
Jeśli dla kogoś to jest kiczem, to jego sprawa, ale najważniejsze żeby 'nie chwalił' się tą opinią. Można przecież powiedzieć 'nie lubię MT bo to kicz' i to wszystko a nie wołać na całą okolicę że to (za przeproszeniem) gówno, dziadostwo itd. Trochę kultury. Po za tym, jeśli to jest kicz, to ja polubię kicze
MT to część tej wielkiej całości zwanej 'Lata 80-te', ciężko nie wspomnieć o YMHYMS albo CCL gdy się o tych czasach mówi. Czasami sobie wyobrażam, jak by mogli wyglądać 'Moderntalkingowcy', tak jak byli 'depeszowie'
Jeśli dla kogoś to jest kiczem, to jego sprawa, ale najważniejsze żeby 'nie chwalił' się tą opinią. Można przecież powiedzieć 'nie lubię MT bo to kicz' i to wszystko a nie wołać na całą okolicę że to (za przeproszeniem) gówno, dziadostwo itd. Trochę kultury. Po za tym, jeśli to jest kicz, to ja polubię kicze
MT to część tej wielkiej całości zwanej 'Lata 80-te', ciężko nie wspomnieć o YMHYMS albo CCL gdy się o tych czasach mówi. Czasami sobie wyobrażam, jak by mogli wyglądać 'Moderntalkingowcy', tak jak byli 'depeszowie'
- karuus
otoz to, gdyby wszyscy byli tacy tolerancyjni to swiat bylby zupelnie inny... Owszem, rowniez uwazam, ze kazdy ma swoje upodobania i to raczej jego osobista sprawa czy slucha muzyki takiej czy innej ;p
Odpowiadajac na pytanie; jakiej muzyki sluchasz? spotykam sie z na prawde roznymi reakcjami ;p
niektorzy na Modern Talking, Thomas Anders, czy chocby Michael Jackson reaguja usmiechem, a niektorzy "rzucaja" jakies malo sympatyczne texty. A czasem nawet obrazliwe w ich stone. Takie sytuacje zawsze mnie draznia i bronie swoich racji, wlasnego zdania...
Mimo wszystko nie jestem osoba, ktora bedzie robila to czy tamto z takiego tylko wzgledu, ze moje kolezanki tak robia itp
wiec i w tej kwestii mowie otwarcie, ze uwielbiam Thomasa i Michaela i malo mnie to interesuje czy to sie komus podoba , czy nie 
Odpowiadajac na pytanie; jakiej muzyki sluchasz? spotykam sie z na prawde roznymi reakcjami ;p
niektorzy na Modern Talking, Thomas Anders, czy chocby Michael Jackson reaguja usmiechem, a niektorzy "rzucaja" jakies malo sympatyczne texty. A czasem nawet obrazliwe w ich stone. Takie sytuacje zawsze mnie draznia i bronie swoich racji, wlasnego zdania...
Mimo wszystko nie jestem osoba, ktora bedzie robila to czy tamto z takiego tylko wzgledu, ze moje kolezanki tak robia itp
You can win if you want.!
- Jasmine
Zauważyłam teraz, że teraz 'trzeba' słuchać rocka i metalu, żeby słuchać świetnej muzyki, albo Gagi. Dla mnie godny podziwu fan, to taki, który jest wierny jednemu zespołowi dłuuuuuugie lata, który go zna jak własną kieszeń, ma sporą kolekcję z nimi i zna ich wszystkie piosenki. Bardziej będę podziwiać osobę która od początku słucha Dody, ma mnóstwo autografów, płyty, zdjęcia itd. Niż osobę która się uważa za fana ACDC a nie kojarzy nawet jednej piosenki. Ja np. jestem wierną fanką disco polo.
A żeby nie zmieniać tematu:
Lata 80 może i były kiczowate, ale to był ich urok- powstawały wtedy największe zespoły muzyczne, tworzyły się zupełnie nowe style w muzyce, każdy był prekursorem jakiegoś stylu. MT tak samo, mieli swoich fanów, ich muzyka była nowoczesna i zawierała ciekawe teksty (cóż z tego że się powtarza 'love' czy tam co) ale zaśpiewanie tego przez Thomasa i muzyka Dietera dawała efekt, za który ten zespół jest podziwiany i wciąż znajduje nowych fanów. MT to klasa popu, przynajmniej dla mnie
A żeby nie zmieniać tematu:
Lata 80 może i były kiczowate, ale to był ich urok- powstawały wtedy największe zespoły muzyczne, tworzyły się zupełnie nowe style w muzyce, każdy był prekursorem jakiegoś stylu. MT tak samo, mieli swoich fanów, ich muzyka była nowoczesna i zawierała ciekawe teksty (cóż z tego że się powtarza 'love' czy tam co) ale zaśpiewanie tego przez Thomasa i muzyka Dietera dawała efekt, za który ten zespół jest podziwiany i wciąż znajduje nowych fanów. MT to klasa popu, przynajmniej dla mnie
- karuus
mysle, ze nie okreslenie "kicz" w ogole nie pasuje do lat 80. a co do zagorzałych fanów to zdecydowanie masz rację.. za fana powinien się uważać ktoś kto naprawde ceni dany zespól a nie zupelnie przypadkowo uslyszal 1 piosenke w radiu.
- Jasmine
To, czy lata 80 były kiczowate to już kwestia dyskusyjna, bo dla niektórych to oczywiste a dla niektórych to herezja
A czy ja jestem taką fanką MT? Robię wszystko w tym kierunku, by taką być
A czy ja jestem taką fanką MT? Robię wszystko w tym kierunku, by taką być
-
cinol
ja określam Modern Talking jako klasę do lat 80 Modern talking jest i będzie klasykiem lat 80 i współczesnych
- karuus
dokładnie
ja takze okreslam MT jako klasyke i to zarowno lat 80-tych, jak i chwilii obecnej 
- MTalkingusia28
Otóż to, to zdanie prawdziwego Fana i ja się do tego zdania z miłą chęcią dołączam.karuus pisze:dokładnieja takze okreslam MT jako klasyke i to zarowno lat 80-tych, jak i chwilii obecnej
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Jasmine