16.03.2013 Gdańsk Ergo Arena - Thomas Anders LIVE
- Agata
Re: 16.03.2013 Gdańsk Ergo Arena - Thomas Anders LIVE
Galeria "Dziennika Bałtyckiego":
http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/ ... ,id,t.html
http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/ ... ,id,t.html
- JoannaIzabella

I nasz Dream Team

- Naddel
- Członek TAFC Polska
Joanna, ja się wciąż unoszę na faliJoannaIzabella pisze:
Dokładnie! Pełna hala, ludzie bawili się wspaniale! I to nie tylko na płycie - trybuny też! BBB faktycznie bez zarzutu - super kontakt z publiką, występ bardzo udanySavage - miło powspominać
No a Thomas........... Faktycznie, były małe problemy z nagłośnieniem, ale cóż, zdarza się. Thomas jak zawsze wspaniały... Być może naprawdę ma lekki problem ze zdrowiem, może małe przeziębienie - ale przecież takie coś zdarza się każdemu z nas, nie rozumiem, jak może to być zarzutem. Wydaje mi się, że raczej należy docenić fakt, że Thomas NIGDY nas nie oszukuje i śpiewa na żywo, choć przy problemie z gardłem mógłby się pokusić o pół-playback.
Sam koncert - rewelacyjny! Dla mnie osobiście - BAAAARDZO! ;p Naddel - miło było, prawda...? ;p
Generalnie ja bym się cieszyła, że Thomas np. nie odwołał koncertu ze względu na szwankujące zdrowie i przyjechał, i zaśpiewał. No ale cóż. Tu jest Polska, a Polak jak nie pomarudzi, to nie będzie sobą ;-p
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
- JoannaIzabella
Masz rację, taka narodowa cecha (choć ja bym określiła mianem wady): zawsze trzeba pomarudzić. Ale co tam, niech sobie niektórzy marudzą, to wolny kraj! Ja jestem cały czas pod wrażeniem, naładowana po brzegi pozytywną energią! Pięknie było!!!!!! Fascynująco!!!! I nie wiem, czy to jest zjawisko dziwne, czy wręcz przeciwnie, ale z każdym koncertem apetyt na więcej rośnie! Niektórzy mi mówili, że na Trasie Andrzejkowej będę miała dość: 4 koncerty dzień po dniu. A gdzie tam!!!! Po ostatnim w Warszawie to było mi tak strasznie żal.... A następnego dnia - tak pusto jakoś, nijak.... Nieee, mowy nie ma: choćby Thomas codziennie czytał książkę telefoniczną - nie znudziłoby mi się! 
- torciktola
- Członek TAFC Polska
Dla mnie koncert był super.Bawiłam się super.NIe rozumiem tych co marudzą,no ale się jeszcze taki nie urodził co by każdemu dogodził.
No a Thomas rewelacja,jestem pod ogromnym wrażeniem,bardzo mi się podobało ale wielka szkoda że tak krótko,były to dla mnie ogromne emocje że wreszcie mogłam zobaczyć i posłuchac Thomasa.Ciesze się również że mogłam poznać fantastycznych ludzi z fanklubu :)Pozdrawiam WSzystkich bardzo serdecznie i wiem że się spotkamy jeszcze nie raz na kolejnych koncertach.
No a Thomas rewelacja,jestem pod ogromnym wrażeniem,bardzo mi się podobało ale wielka szkoda że tak krótko,były to dla mnie ogromne emocje że wreszcie mogłam zobaczyć i posłuchac Thomasa.Ciesze się również że mogłam poznać fantastycznych ludzi z fanklubu :)Pozdrawiam WSzystkich bardzo serdecznie i wiem że się spotkamy jeszcze nie raz na kolejnych koncertach.
- DorkaWawa
- Członek TAFC Polska
Dla mnie koncert był rewelacyjny w każdym calu
Do niczego nie mogę się przyczepić
Ukłony dla Larsa za mistrzowskie wykonanie hymnu!!!
Serdeczne podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do powstania tego koncertu
Bardzo się cieszę, że mogłam poznać Szanownych Forumowiczów
Monia82 dzięki za molo,
JoannaIzabella szkoda, że Cię nie było na afterparty
torciktola nawet nie przypuszczałam, że po koncercie będę miała siłę bawić się do 3:30!
Pozdrawiam wszystkich
Serdeczne podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do powstania tego koncertu
Monia82 dzięki za molo,
JoannaIzabella szkoda, że Cię nie było na afterparty
torciktola nawet nie przypuszczałam, że po koncercie będę miała siłę bawić się do 3:30!
Pozdrawiam wszystkich
Don’t Give Up!
- Evaalex
Fajnie wyszlyscie na tym zdjeciu. Tez bym chciala mic takie zdjecie na ktorym stalabym w pierwszym zedzie. Moze kiedys sie uda.JoannaIzabella pisze:Ach....
I nasz Dream Team
- domi88
- Członek TAFC Polska
Ja chyba najpóźniej dotarłam do domu - dopiero co
Koncert niezapomniany
Gwiazdy poprzedzające Thomasa bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły - szczególnie Bad Boys Blue - świetnie rozruszał publikę. Sam Thomas był jak zwykle uroczy , klasa sama w sobie , zabawa przednia

- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Witajcie.
Dostałem dzis list od Thomasa:
Dear fans,
I just had a fantastic show in Gdansk and wanna thank you all for your support.
Maybe I have today a special surprise for you.
On the 11th of April Uwe and me are doing a Live-Show in Hoyerswerda/D, near by the Polish border.
ANDERS I FAHRENKROG in concert!
HIER BITTE STEFFI DIE INFO ÜBER HALL UND UHRZEIT EINSETZEN.
Maybe you have time and it would be so great to see some of you in the show.
Thanks and see you.
Best Thomas
Dear fans,
On the 11th of April Uwe and me are doing a Live-Show in Hoyerswerda/D, near by the Polish border.
Thanks and see you.
Best Thomas
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
-
AngelOfDarkness
Środek nocy, dobra pora na to by na spokojnie napisać komentarz o koncercie widzianym oczami i słyszanym uszami debiutantki na koncercie Thomasa
Na koncert wybrałam się z pewnymi obawami, czy obraz wokalisty mojego ukochanego zespołu nie padnie tak boleśnie jak padł obraz jednej z ulubionej wokalistek, czyliC.C.Catch po jej dramatycznym występie we Wrocławiu. Na szczęście nic takiego się nie stało
Thomas w dobrej formie, ciekawe i udane nowe aranżacje, bardzo dobrzy muzycy towarzyszący, kilka do tego dobrze zrobionych podkładów wizualnych (szczególnie mam na myśli te do "Jet Airliner" i "Brother Louie"). Choć to moim zdaniem jeszcze do pewnego dopracowania m.in. przy "Last Exit To Brooklyn" aż prosiło się o kilka zdjęć z Brooklynu na czele z legendarnym Brooklyn Bridge. Wyjątkowo na plus zauroczyła mnie versja "Brother Louie". Z drugiej strony mocno na minus jedna z dwóch moich ulubionych piosenek MT czyli "You Are Not Alone". Nie było tragedii ok ale kilka ton w dół w porównaniu z oryginałem. Nie wiem jak inni na tym forum ale na pewno ja i ponad 90% publiczności wolelibyśmy też zamiast medleyu kilku naprawdę przeciętnych piosenek usłyszeć "Win The Race" bądź "Juliet". No ale dobrze, że nie zabrakło żadnego przeboju z pierwszej linii. Ogólnie - nie spodziewałam się cudów, więc bardzo dobry występ okazał się dla mnie przyjemną niespodzianką i na pewno chętnie wybiorę się kiedyś na koncert Thomasa raz jeszcze, jeśli tylko będzie taka możliwość
Wielkie brawa dla Larsa za efektowne wykonanie Mazurka Dąbrowskiego. A także za sam pomysł. Naprawdę jakbym była jakąś milionerką zaprosiłabym go do swojej rezydencji, żeby przed meczem naszej reprezentacji (mam w rodzinie i wśród znajomych mnóstwo kibiców) odegrał nam hymn na gitarze. Brawa także dla naszego perkusisty (Nick, dobrze pamiętam ? jeśli źle to przepraszam) zarówno za dobrą grę jak i bardzo żywiołowe reakcje przez cały koncert
A wracając jeszcze na sekundę do Thomasa, może nie był w swojej optymalnej formie jak piszą niektórzy, trudno mi się do tego odnieść bo byłam pierwszy raz, ale bardzo się cieszę, że śpiewał na żywo. Z taśmy to ja sobie mogę go posłuchać w każdej chwili w domu, dobrze że nie zniżył się do tego by ściemniać śpiewanie, pociąłby mi serce na kawałki.
Jako, że występ mr Andersa był częścią większej imprezy chciałam się jeszcze słówkiem odnieść do pozostałych artystów:
Bad Boys Blue - hm, playback wiadomo... ale faceta i jego dwóch blondangel (a taki kolor wymyśliłam łącząc ich włosy ze strojem) koleżanek zadaniem było rozgrzać publiczność i to się pięknie udało, gość ma bardzo dobry kontakt z publicznością - zadanie wykonane, brązowy medal na szyję.
Savage - hm, czemu tym razem bez kapelusza ? Mam nadzieję, że planowo a nie dlatego, że ktoś mu ukradł w polskim hotelu
Fajnie go było zobaczyć ponownie, miły starszy człowiek pomachał trochę mikrofonem, przypomniał stare dobre czasy na festiwalu w Sopocie, poszedł sobie potem wrócił potem znowu poszedł i tyle z jego występu
Nie wiem czy tak jest zawsze na koncertach Thomasa ale jedna rzecz była dla mnie bardzo zła - odległość publiczności od artystów. We Wrocławiu na discotex rok temu pod sceną sobie mnóstwo osób mogło przybić piątkę z Roberto (Savage) i innymi artystami a tutaj to nie było możliwe. Zarówno my - publiczność jak i sam Roberto byliśmy z tych piątek bardzo szczęśliwi, tutaj mi tego bardzo brakowało...
Nikt pewnie nie wie ale zostałam nieoficjalną mistrzynią świata w rzucie białą różą
Rzucałam z trzeciej linii a moja róża i tak poleciała za Thomasa. Nigdy wcześniej w ogóle żadnym kwiatkiem nie rzucałam więc nie wiedząc ile siły w to trzeba włożyć starałam się rzucić jak najlepiej i hop, wyszło jak trzeba. Natomiast gorzej u mnie z reflexem, nasz sympatyczny przyjaciel z Bad Boys Blue rzucił koszulką, która leciała nad moją głową a ja zamiast złapać wystawiłam łapki jak już koszulka była za mną. Cóż, ktoś inny się cieszy
Dziękuję za doczytanie do końca mojego postu, pozdrawiam wszystkich fanów Modern Talking z całego świata
Na koncert wybrałam się z pewnymi obawami, czy obraz wokalisty mojego ukochanego zespołu nie padnie tak boleśnie jak padł obraz jednej z ulubionej wokalistek, czyliC.C.Catch po jej dramatycznym występie we Wrocławiu. Na szczęście nic takiego się nie stało
Wielkie brawa dla Larsa za efektowne wykonanie Mazurka Dąbrowskiego. A także za sam pomysł. Naprawdę jakbym była jakąś milionerką zaprosiłabym go do swojej rezydencji, żeby przed meczem naszej reprezentacji (mam w rodzinie i wśród znajomych mnóstwo kibiców) odegrał nam hymn na gitarze. Brawa także dla naszego perkusisty (Nick, dobrze pamiętam ? jeśli źle to przepraszam) zarówno za dobrą grę jak i bardzo żywiołowe reakcje przez cały koncert
A wracając jeszcze na sekundę do Thomasa, może nie był w swojej optymalnej formie jak piszą niektórzy, trudno mi się do tego odnieść bo byłam pierwszy raz, ale bardzo się cieszę, że śpiewał na żywo. Z taśmy to ja sobie mogę go posłuchać w każdej chwili w domu, dobrze że nie zniżył się do tego by ściemniać śpiewanie, pociąłby mi serce na kawałki.
Jako, że występ mr Andersa był częścią większej imprezy chciałam się jeszcze słówkiem odnieść do pozostałych artystów:
Bad Boys Blue - hm, playback wiadomo... ale faceta i jego dwóch blondangel (a taki kolor wymyśliłam łącząc ich włosy ze strojem) koleżanek zadaniem było rozgrzać publiczność i to się pięknie udało, gość ma bardzo dobry kontakt z publicznością - zadanie wykonane, brązowy medal na szyję.
Savage - hm, czemu tym razem bez kapelusza ? Mam nadzieję, że planowo a nie dlatego, że ktoś mu ukradł w polskim hotelu
Nie wiem czy tak jest zawsze na koncertach Thomasa ale jedna rzecz była dla mnie bardzo zła - odległość publiczności od artystów. We Wrocławiu na discotex rok temu pod sceną sobie mnóstwo osób mogło przybić piątkę z Roberto (Savage) i innymi artystami a tutaj to nie było możliwe. Zarówno my - publiczność jak i sam Roberto byliśmy z tych piątek bardzo szczęśliwi, tutaj mi tego bardzo brakowało...
Nikt pewnie nie wie ale zostałam nieoficjalną mistrzynią świata w rzucie białą różą
Dziękuję za doczytanie do końca mojego postu, pozdrawiam wszystkich fanów Modern Talking z całego świata
wir leben nur einmal
- Evaalex
Dzieki za bardzo fajne sprawozdanie Angle of dargnes.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Patryk zlituj się.Po polsku please33ccd pisze:Witajcie.
Dear fans,
Thanks and see you.
Best Thomas
- JoannaIzabella
Może troszkę pomogęatlantyda ;o) pisze:Patryk zlituj się.Po polsku please33ccd pisze:Witajcie.
Dear fans,
Thanks and see you.
Best Thomas
"Drodzy Fani,
właśnie zakończył się fantastyczny show w Gdańsku i chcę Wam wszystkim podziękować za Wasze wsparcie. Być może mam dla Was specjalną niespodziankę. Otóż 11 kwietnia Uwe i ja damy koncert live w Hoyerswerda, blisko polskiej granicy. ANDERS i FAHRENKROG na koncercie! Może znajdziecie czas, byłoby super zobaczyć Was na tym show. Dzięki i do zobaczenia!"
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Mówiłem Patrykowi kiedyś że błędnie jest podawać informacje na Polskim Forum w obcym języku i że lepiej trochę poczekać aż się przetłumaczy niż rzucać byle by było. Cóż, tłumaczyć sobie można...atlantyda ;o) pisze:Patryk zlituj się.Po polsku please33ccd pisze:Witajcie.
Dear fans,
Thanks and see you.
Best Thomas
MODERN TALKING FOREVER!!!
- JoannaIzabella
Ciekawe, kiedy będą materiały fanclubowe z tego koncertu
Fotki i filmy. Ale wiem, Patryku, wiem - obróbka trochę czasu zajmuje 
- siara1971
- Członek TAFC Polska
Joanna trochę chyba to potrwa wiesz że boss teraz sie urlopuje za miesiąc wróci pełen energii i wszystko nadrobi pozdrawiamJoannaIzabella pisze:Ciekawe, kiedy będą materiały fanclubowe z tego koncertuFotki i filmy. Ale wiem, Patryku, wiem - obróbka trochę czasu zajmuje