Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
- użytkownik #1463
Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
Dziś sobie przesłuchałem po raz trzeci próbek piosenek z tego albumu na porządnych głośnikach u sąsiada. Muszę się przyznać, że trochę się wczoraj w temacie o 'This Time' zagalopowałem, krytykując aż tak album 'Two' w stosunku do 'TT' i 'Strong'. Po prostu mam kiepskie głośniki, bez możliwości regulacji basu, przez co próbki tych nagrań brzmiały mi jakoś tak bardzo tępo. Spróbuję więc dać jeszcze temu duetowi szansę, dostrzegłem też pewną oryginalność niektórych piosenek, jaką miał właśnie 'This Time'. Zobaczy się co będzie dalej, możliwe, że ten album spodoba mi się bardziej od Stronga, albo nawet i samego 'TT' 
-
Kawa Księżycowa
Podoba mi się album TWO - przynajmniej te fragmenty, które mogłam przesłuchać. Jednak nie mogę pozbyć się wrażenia, że mogło być lepiej, chciałoby się trochę więcej. Trzeba będzie jeszcze zobaczyć, jak będzie brzmiał album w całości.
Po obejrzeniu całego teledysku "Gigolo" Fahrenkrog wydaje się być bardzo poważny, jakoś tak rzadko i niechętnie uśmiecha (chociaż oglądając po raz kolejny wydaje się, jakby częściej uśmiechał się). Nie wiem, dlaczego to zwróciło moją uwagę. Podoba mi się fryz Thomasa. Piosenka może i jest bardzo jest prosta, lecz brzmi przyjemnie i jest łatwo wpadająca w ucho.
Chciałabym, aby ten projekt odniósł sukces i mam nadzieję, że tak się stanie. Najwyższy czas, aby zaczęto głośno mówić Thomasie Andersie - uważam, że jego muzyka jest tego warta.
Po obejrzeniu całego teledysku "Gigolo" Fahrenkrog wydaje się być bardzo poważny, jakoś tak rzadko i niechętnie uśmiecha (chociaż oglądając po raz kolejny wydaje się, jakby częściej uśmiechał się). Nie wiem, dlaczego to zwróciło moją uwagę. Podoba mi się fryz Thomasa. Piosenka może i jest bardzo jest prosta, lecz brzmi przyjemnie i jest łatwo wpadająca w ucho.
Chciałabym, aby ten projekt odniósł sukces i mam nadzieję, że tak się stanie. Najwyższy czas, aby zaczęto głośno mówić Thomasie Andersie - uważam, że jego muzyka jest tego warta.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
- Ann
- Członek TAFC Polska
Tak sobie dzisiaj pomyślałam,że mogłoby być trochę więcej utworów na tym albumie ale i tak jest super 
MY DREAMS COME TRUE 
- sara_cieszko
- Członek TAFC Polska
Jak dla mnie nowy album Thomasa, nowy image ... Bardzo spodobało mi się "GIGOLO" oraz "SUMMER OF LOVE" ... Nowy teledysk, to kwestia gustu. W niektórych momentach Thomas ma zbyt ulizane włosy, a na solówce, chociaż raz powinien mieć ujęcie tylko swojej osoby ... Jeśli chodzi o tekst GIGOLO jest bardzo odważny i kontrowersyjny, jak wskazuje na to sam tytuł ... ;D Jednakże nowe piosenki bardzo mi się podobają 
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Za pierwszym przesłuchaniem Gigolo,nie byłam przekonana do utworu jak i do projektu Anders/Fahrenkrog (jak to nazwisko w ogóle się wymawia?).Jednak melodia chodziła mi po głowie i nie dawała spokoju,włączałam więc neta i słuchałam znów...i znów...i znów,zaczęłam po woli zapamiętywać słowa piosenki a melodia po zakończeniu utworu i nawet zgaszeniu lapka nie opuszczała mojej głowy.Powiem,że mimo to iż miejsce Dietera zastąpił Uwe ,temu duetowi może się udać
.Tak samo nie opuszcza mnie melodia Maria
- Emil45677
Wywiad Thomasa i Uwe Fahrenkroga z dzisiejszego ranka:
http://www.sat1.de/ratgeber_magazine/ff ... og_183419/### - o dziwo mogłem to obejrzeć, ale najprawdopodobniej niedługo to zablokują dla innych krajów
Jest tam i występ ale chyba dostępny jedynie dla niemieckich użytkowników, nawet połączenie z niemieckim serwerem proxy nie pomogło:
http://www.sat1.de/ratgeber_magazine/ff ... ve_183425/
http://www.sat1.de/ratgeber_magazine/ff ... og_183419/### - o dziwo mogłem to obejrzeć, ale najprawdopodobniej niedługo to zablokują dla innych krajów
Jest tam i występ ale chyba dostępny jedynie dla niemieckich użytkowników, nawet połączenie z niemieckim serwerem proxy nie pomogło:
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam.Emil45677 pisze:Wywiad Thomasa i Uwe Fahrenkroga z dzisiejszego ranka:
Wywiadu Thomasa i Uwe niestety nie udalo mi sie odtworzyc: zablokowane dla widzow z innych krajow, natomiast wystep duetu za pierwszym razem mi "zatrybil" i bylem w stanie go obejrzec natomiast gdy chcialem popnownie obejrzec wspopmniany wystep wyskoczyla mi informacja, ze jest to niemozliwe. No ale przynajmniej raz mi sie udalo
Zapewne wkrotce bedzie mozna to ogladac na YouTube.
Pozdxrawiam!
You Can Win, If You Want.
- Emil45677
Hmm i udało mi się odtworzyć występ live...obiektywnie rzecz biorąc Thomas nie wypadł najlepiej - muzyka leciała zbyt głośno, a wokal Thomasa prawie wcale nie przypominał tego który słyszymy w oryginalnej "nagranej" wersji "Gigolo". Ciężko to mówić bo Thomas przyzwyczaił nas do swoich zawsze świetnych występów...tym razem można było odnieść wrażenie że był jakiś zdekoncentrowany a jego głos momentami był ledwo słyszalny. Tak jakby miał "sucho w gardle". Gdyby komentował to ktoś kto nie ceni Thomasa tak jak ja to mógłby użyć mocniejszych słów w ocenie tego występu...
Obym się mylił ale wygląda na to że głos Thomasa został nieźle "przerobiony" na potrzeby tego albumu....albo po prostu Thomas miał gorszy dzień bo z jego głosem naprawdę było coś nie tak...śpiewał bardzo siłowo.
Występ już na YT:
Po obejrzeniu i zanalizowaniu tego występu kilka razy myślę że troszkę za surowo go oceniłem. Może jak na pierwszy raz live z tym utworem, nie było aż tak źle. Aczkolwiek dalej uważam iż nie był to dobry występ. Ta moja pierwsza surowa ocena była chyba wynikiem tego iż została wydana po pierwszym obejrzeniu tego występu przeze mnie.
Obym się mylił ale wygląda na to że głos Thomasa został nieźle "przerobiony" na potrzeby tego albumu....albo po prostu Thomas miał gorszy dzień bo z jego głosem naprawdę było coś nie tak...śpiewał bardzo siłowo.
Występ już na YT:
Po obejrzeniu i zanalizowaniu tego występu kilka razy myślę że troszkę za surowo go oceniłem. Może jak na pierwszy raz live z tym utworem, nie było aż tak źle. Aczkolwiek dalej uważam iż nie był to dobry występ. Ta moja pierwsza surowa ocena była chyba wynikiem tego iż została wydana po pierwszym obejrzeniu tego występu przeze mnie.
- FMike
Ogólnie występ w porządku, tylko faktycznie coś z dźwiękiem zepsuto i przyczyny według mnie należy bardziej szukać w dźwiękowcu/sprzęcie niż w Thomasie.
"...I'm A Rough Boy..."
- Emil45677
Prawdopodobnie masz rację, chyba niepotrzebnie się tak podpaliłem na początku i zrzuciłem winę na Thomasa
Na Amazonie można posłuchać kawałek remixu "Gigolo":
http://www.amazon.de/Gigolo-Dirtn-Devil ... =8-3-fkmr0
A oto ktoś wstawił także i wcześniej wspomniany wywiad:
Myślę że wielu z nas byłoby wdzięcznych gdyby ktoś znający niemiecki podjął się choćby szczątkowego tłumaczenia, bardzo bym prosił
Na Amazonie można posłuchać kawałek remixu "Gigolo":
http://www.amazon.de/Gigolo-Dirtn-Devil ... =8-3-fkmr0
A oto ktoś wstawił także i wcześniej wspomniany wywiad:
Myślę że wielu z nas byłoby wdzięcznych gdyby ktoś znający niemiecki podjął się choćby szczątkowego tłumaczenia, bardzo bym prosił
- xewela89x
Co do występu no to rzeczywiście trochę dziwnie to wyszło niż w oryginale. Ale kogoś mi tu brakuje - czyżby Tomek zakończył współprace z Larsem, Robem, Berndem i innymi???
- Peter
Ja myślę, że podkład na tym występie jest generowany z komputera, a na żywo śpiewa tylko Thomas. Swoją drogą ma starochłopską fryzurę, zdecydowanie go postarza takie zaczesywanie do tyłu.
- Krzychoo
Wydaje mi się, że Thomas się tu po prostu nie słyszał, stąd śpiewał miejscami za głośno a czasami za cicho. Generalnie bardzo się wysilał. Co do fryzury to od dawna się tak czesze
- sebciu1974
- Kontakt:
Zapraszam na http://www.moderntalking.co
Do obejżenia dzisiejszy, pierwszy, premierowy występ z utworem Gigolo w programie porannym na SAT1
Do obejżenia dzisiejszy, pierwszy, premierowy występ z utworem Gigolo w programie porannym na SAT1
- phantomas
- Kontakt:
Powtórzę jeszcze raz - w końcu ktoś sensowny napisał piosenkę pod wokal Andersa i stylu do jakiego wszystkich przyzwyczaił.
Fajny występ z fajną piosenką, przy odpowiedniej promocji kto wie, może coś z tego będzie.
Przełączenie na HD w youtubie zdecydowanie poprawia jakość dźwięku jak i obrazu
Fajny występ z fajną piosenką, przy odpowiedniej promocji kto wie, może coś z tego będzie.
Przełączenie na HD w youtubie zdecydowanie poprawia jakość dźwięku jak i obrazu
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Emil45677
Thomas wystąpił także na początku programu, wideo zostało wstawione przez sebciu1974 na stronie którą polecał dwa posty wcześniej, dzięki za ten występ tak wgl
:
Moim zdanie prawdziwa popularność tego duetu przyjdzie dopiero po występie 29 maja (niedziela) w popularnym niemieckim programie Fernsehgarten w telewizji ZDF. W ogóle jest bardzo dużo terminów TV w najbliższych dniach i myślę że coraz więcej ludzi się o nich dowie i się zainteresuje. Na przykład jutro Thomas pojawi się w dwóch popularnych stacjach ARD i ZDF więc nie ma co narzekać...będzie dobrze
.
Moim zdanie prawdziwa popularność tego duetu przyjdzie dopiero po występie 29 maja (niedziela) w popularnym niemieckim programie Fernsehgarten w telewizji ZDF. W ogóle jest bardzo dużo terminów TV w najbliższych dniach i myślę że coraz więcej ludzi się o nich dowie i się zainteresuje. Na przykład jutro Thomas pojawi się w dwóch popularnych stacjach ARD i ZDF więc nie ma co narzekać...będzie dobrze