Fan Club Party 2011 Thomas Anders-Weekend

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Fan Club Party 2011 Thomas Anders-Weekend

Post autor: ArCrack »

Odbywająca się w Koblencji pierwsza część międzynarodowego spotkania fanów Thomasa ze swoim idolem zakończona. W imprezie uczestniczyło w tym roku około 300 osób, z których mniej więcej 10% stanowili Polacy. Poniżej prezentujemy pierwszą relację, spisaną na gorąco dzięki kontaktowi z przebywającymi na miejscu członkami Thomas Anders Fan-Club Polska.

Dzień przed Fanparty, w piątek, odbyło się spotkanie fanklubów Thomasa z Polski, Niemiec, Hiszpanii i Holandii w koblenckiej restauracji Einstein. Był to pierwszy w historii Thomas Anders Fan-Club Polska oficjalny kontakt fanów z różnych krajów. W sympatycznej atmosferze rozmawiano cały wieczór, a szczególne zainteresowanie osób z zagranicy wzbudziły plakaty z koncertu Thomasa w Kielcach.

Oficjalna część International Fanday rozpoczęła się w sobotę. Wejście na teren imprezy możliwe było od godziny 12. Od 13 przez około dwie godziny Thomas był do dyspozycji fanów - podpisywał wszystkie przyniesione gadżety i płyty, była także możliwość zrobienia wspólnego zdjęcia własnym aparatem.
Na miejscu uruchomiony był sklepik, w którym dostępne były najciekawsze wydawnictwa płytowe ostatniego roku, także trudno dostępne single "Why Do You Cry" i "Stay With Me" oraz wyprodukowany przez Thomasa "Komm, wir tanzen Buga".
Podczas głównej części Fanclub Party fani mogli usłyszeć dwie piosenki z nowego albumu - balladę "The Best Of Me" i szybki, dance'owy utwór "Right Here, Right Now". Aktualna data premiery płyty to przełom kwietnia i maja, a istotną rolę w jej promocji ma odegrać występ w dużym telewizyjnym show. Nie zabrakło też tradycyjnej rundy pytań do Thomasa i losowania nagród w loterii fantowej. Miło przy tym zauważyć, że Thomas Anders Fan-Club Polska otrzymał od organizatora kilka miejsc w pierwszych rzędach, polscy fani zostali wymienieni przez Thomasa w pierwszej kolejności podczas podziękowań dla przybyłych na imprezę osób, a osobą losującą nagrody w loterii był przedstawiciel TAFC Polska. Nasi ludzie przekazali Thomasowi prezenty - duże zdjęcie podpisane przez obecnych na spotkaniu Polaków oraz polskie wydanie albumu Modern Talking "In The Middle Of Nowhere".
Thomas przygotował specjalną atrakcję dla jednej z osób, która odwiedzi pięć kolejnych Fanclub Party (licząc od zeszłorocznego). Fan, który zbierze pięć kuponów potwierdzających udział w imprezie i wygra losowanie będzie miał okazję gościć Thomasa... u siebie w domu na prywatnym koncercie.
Po zakończeniu głównej części spotkania i krótkiej przerwie odbyła się zapowiadana wcześniej dyskoteka, podczas której na trzy piosenki (Why Do You Cry, Stay With Me i King Of Love) pojawił się Thomas. Z ciekawostek - kupić można było cztery drinki, które były tematycznie związane z osobą Thomasa.
W niedzielę druga część weekendu z Thomasem Andersem - koncert na legendarnym torze wyścigowym Nürburgring.
Jak piszesz tak cię widzą.
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

The Best Of Me - jedna z dwóch nowych piosenek zaprezentowanych na FCP:

Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Właśnie chciałam opisać tutaj kilka słów od siebie odnośnie International Fan Day 2011, ale ArCrack przedstawił praktycznie wszystkie najważniejsze informacje dotyczącej tej imprezy. Ze swojej strony mogę dorzucić tylko kilka detali i własnych spostrzeżeń. Otóż, wczoraj po raz pierwszy w życiu pojawiłam się w rodzinnym mieście Thomasa. Było to dla mnie nie lada przeżycie, gdyż długo wyczekiwałam tego dnia. W piątek (około 17) wraz z kilkuosobową grupą fanów wyruszyliśmy w kierunku Koblencji. Podróż minęła dość sprawnie i wraz z przerwą na posiłek i dwugodzinną drzemkę, mogliśmy koczować przed Kulturfabrik od 7:30 rano!.Przed nami stało tylko kilku Niemców, którzy sprawiali wrażenie bardzo sympatycznych i niesamowicie kontaktowych. Praktycznie przez cały czas (aż do 11) przed wejściem znajdowała się dosłownie "garstka" ludzi. Łącznie na sali mogło znajdować się 200-300 ludzi. Na samym początku każdy zajął odpowiednie dla siebie miejsce i wyruszył w niekończącą się kolejkę po autograf do Thomasa Andersa :lol: (chyba stałam w niej z dwie godziny) :) Ku wielkiej uciesze fanów, idol znajdował się taką jasną kotarą i oprócz podpisu, każdy mógł zrobić sobie z nim pamiątkowe zdjęcie (słusznie jak administrator zauważył - własnym aparatem), oraz przeprowadzić rozmowę. Niesamowity był fakt, ze nie zastosowano żadnych granic czasowych. Nikt nikogo nie poganiał. Tak też podeszłam do Thomasa i poprosiłam o wspólną fotkę - naturalnie zgodził się i nie minęła chwila, a nasze twarze się skleiły, a na nich pojawiły się szerokie uśmiechy, ku mojej wielkiej uciesze, pan który nas fotografował poruszył pierwsze zdjęcie i Anders kazał mu zrobić kolejne :lol: tak czy siak, zaraz potem wyciągnęłam moją wielką tekturową "teczuszkę" i wyjęłam z niej swoje foto z Kielc w formacie 40x60 i poprosiłam o duży autograf z dedykacją ;) Chwilę później podłożyłam mu zdjęcie, na którym znajdował się Thomas wraz z kieleckimi Maryśkami. Zamierzałam zapytać idola, czy mnie pamięta, jednakże zanim zdążyłam powiedzieć słowo, zaczął się szeroko uśmiechać i dodał, że doskonale zapadłam mu w pamięć ;) Była to dla mnie nie lada niespodzianka ;) Na samym końcu wraz z Sarą wręczyłyśmy Andersowi prezent, nad którym pracowałyśmy od kwietnia zeszłego roku, a mianowicie teledysk do piosenki o nim samym w języku angielskim. Byście widzieli jego minę, gdy powiedziałyśmy mu, co zawiera owe pudełko! Po prostu - BEZCENNA! Zaczął nas o niego wypytywać i stwierdził, że koniecznie musi obejrzeć go w domku. Po owym spotkaniu wszyscy udali się na sale wyczekując kolejnej części Fan Club Party. Kiedy Thomas wyszedł na scenę zaczął odpowiadać na nurtujące pytania fanów i jak zwykle dopisywało mu poczucie humoru - mogą o tym świadczyć ciągle żarciki i jego taniec na scenie :lol: Zaprezentował również videoclip do utworu "Stay with me" i przeprowadził loterię ;) Zaskakując wszystkich jako pomocnika poprosił na scenę Pana Piotrusia (PKModerna), którego rączka wylosowała numerki kilku Polaków :lol: Sam Anders wraz z Claudią byli rozbawieni ową sytuacją. Ogólnie nasi rodacy wypadli bardzo fajnie. Kiedy Thomas chciał mieć rozeznanie, kto skąd przyjechał i wymienił Polskę - to huknęliśmy na pół sali, aż Anders zrobił wielkie oczy i zaczął mówić "Ah te Polaki, Polaki" :lol:. Poza tym, otrzymał prezent od naszego Fan-Clubu (zdjęcie z podpisami członków). Muszę przyznać, że bardzo wpadły mi w ucho zaprezentowane przez idola piosenki - "The best of me" i "Right here, right now" - genialne nuty! Szkoda tylko, że poleciały z playbacku. Następnie rozporządzono przerwę na posiłek po czym nastąpiło Disco z DJem.

PS Chciałabym serdecznie pozdrowić wszystkich tych, którzy byli na Fan Club Party, a w szczególności anię2601, fredkę, karuus, sarę_cieszko, betiq_(która niestety nie mogła się pojawić) i naturalnie mojego kochanego DaddyCool, dzięki któremu dotarłyśmy tam i wróciłyśmy całe oraz zdrowe.
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ta piosenka (przynajmiej w tej jakości) jest chyba bliźniaczą siostrą "Don't believe". Niemal ta sama aranżacja... A mówi się, że to Dieter jest nie kreatywny. :P
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Witam fanów!Po przeczytaniu powyższych relacji postanowiłam dodać swoje 3 grosze.Oprócz uroku osobistego Thomasa i jego wspaniałego humoru(jak zawsze na fcp)duże wrażenie zrobiły na mnie zaręczyny na scenie dwojga młodych ludzi.Bardzo mnie to poruszyło i widać było,że Thomasa również.Na dodatek owa para wygrała w losowaniu 1nagrodę-kolację z Thomasem.Czy to nie wspaniałe?Należało się tej sympatycznej parze.Pozdrawiam Was milutko,a w szczególności Darię.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

michal.czeslaw pisze:Pozdrawiam Was milutko,a w szczególności Darię.
Bardzo dziękuję, Pani Małgosiu! :) Również serdecznie pozdrawiam ;) Wracając do tego, co zostało napisane w powyższym poście, rzeczywiście owa scena poruszyła za serce i to nie tylko nas (zgromadzonych fanów), ale nawet samego Thomasa, który stał z boku i wycierał oczka! Poza tym, skoro jesteśmy przy wzruszających momentach, to warto wspomnieć o kobiecie, która wyznała Andersowi, iż jest chora i być może widzi go po raz ostatni... Ja miałam łzy na czubku nosa, kiedy rozmawiała z idolem... powiedziała mu kilka prostych, ale jakże ujmujących słów...
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Pewnie musiało być tam naprawdę super szkoda, że mnie tam nie było bo ja akurat wczoraj miałam studniówkę, ale było odlotowo, po prostu bawiłam się na tej imprezie do białego rana.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

No to fajnie że jednak się udało, myślałem że będzie gorzej a jednak wrażenia pozytywne i o to chodzi :)

@Fanka_MT, proponuję zmienić avatarek na bardziej aktualny, bo ten z Kielc średnio się podoba. :wink: Powiem wprost - widziałem fotę z Koblencji gdzie jesteś z Thomasem i szczerze przyznam że wyglądasz tam znacznie lepiej niż w Zielonej... :P

To tyle ode mnie, pozdrawiam :wink:
Ostatnio zmieniony ndz lut 06, 2011 22:31 przez usunięte konto #1786, łącznie zmieniany 1 raz.
Husku
Członek TAFC Polska

krzysiubydzia_mt pisze:@Fanka_MT, proponuję zmienić avatarek na bardziej aktualny, bo ten z Zielonej Góry średnio się podoba. Powiem wprost - widziałem fotę z Koblencji gdzie jesteś z Thomasem i szczerze przyznam że wyglądasz tam znacznie lepiej niż w Zielonej...
To fota z Kielc.

Co do FCP, to bawiłam się świetnie. Pozytywnie zaskoczyła mnie ilość Polaków.
Najlepszy był moment w którym rozkręciła się dyskoteka i nagle wparował Thomas :lol: .
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Husku pisze:
krzysiubydzia_mt pisze:@Fanka_MT, proponuję zmienić avatarek na bardziej aktualny, bo ten z Zielonej Góry średnio się podoba. Powiem wprost - widziałem fotę z Koblencji gdzie jesteś z Thomasem i szczerze przyznam że wyglądasz tam znacznie lepiej niż w Zielonej...
To fota z Kielc.

Co do FCP, to bawiłam się świetnie. Pozytywnie zaskoczyła mnie ilość Polaków.
Najlepszy był moment w którym rozkręciła się dyskoteka i nagle wparował Thomas :lol: .
No przecież że z Kielc :P Husku, dzięki za cynk o błędzie, już poprawione :wink:
I fajnie że się dobrze bawiłaś Husku, czytając Twoje posty odnoszę wrażenie że jesteś bardzo fajną i sympatyczną fanką :P
Husku
Członek TAFC Polska

Dziękuję.
Staram się nie pisać na razie długich wypracowań jak było, bo jestem ledwo żywa i muszę jutro rano wstać...

Cóż, pozostaje nam czekać na relację fotograficzną z FCP i na kolejne koncerty, bo terminarz TA jest na razie pusty (przynajmniej dla wiadomości publicznej).
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Husku pisze:The Best Of Me - jedna z dwóch nowych piosenek zaprezentowanych na FCP:

Dzięki Husku za piosenkę.Bardzo mi się ona podoba :)
Czy masz może tą drugą piosenkę?
Ostatnio zmieniony ndz lut 06, 2011 22:50 przez Ann, łącznie zmieniany 1 raz.
MY DREAMS COME TRUE :D
Husku
Członek TAFC Polska

Nie ma sprawy, jeszcze dziś postaram się wrzucić drugą piosenkę - Right Here, Right Now.

Po wysłuchaniu obydwu odnoszę wrażenie, że nowy album Thomasa zapowiadany na kwiecień-maj 2011 będzie utrzymany w klimacie Strong - nie ukrywam, ze bardzo mnie to cieszy :D
Awatar użytkownika
Paradise
Kontakt:

Post autor: Paradise »

Jejku jak ja Wam "zazdraszczam"!!! Autografy,foty,sama impreza !Szok poprostu,jeszcze jakiś szczęściarz wygra koncert Thomasa u siebie ???? w to już wogóle nie mogę uwierzyć !!!! Piszcie,piszcie,będę zaglądała w miarę znalezienia wolnego czasu.Pozdrawiam wszystkich i miło,że Thomas pamięta teraz swoich polskich fanów,dzięki FC,dzięki wspaniałym,szczególnie zeszłorocznym koncertom,dzięki ...NAM :)))
A wogóle zapomniałam i ja podziękować za piosenkę HUSKU,czekam na następną,namotałam na tym forum ,pomerdlałam hasła,wogóle,zaczynałam tu jako "alicja33"(hihi...parę latek minęło...ale nadal 3 z przodu:)) ale teraz ponotowałam i mysle,że już się nie pogubię,szkoda,czekam na nastepne koncerty w Polsce :))
"You can win if You want..."
Husku
Członek TAFC Polska

Proszę bardzo, oto druga piosenka:

enjoy :D
Anna Cimen

Post autor: Anna Cimen »

Hej
Jak fajnie sobie poczytac o waszych przezyciach bardzo dziekuje za wasze posty, tak bardzo chcialam tam byc ale w tym roku nie bylo to mozliwe!, czekam na druga piosenke ta pierwsza jest jak wszystkie poprzednie cudowna!!!!!! dla wielu z Was spelnilo sie marzenia Waszego zycia ja bylam na party w zeszlym roku ale nie udalo mi sie zrobic z nim zdejcia moze rok nastepny bedzie tym rokiem!!!!! bardzo wszystkich goraco pozdrawiam
ODPOWIEDZ