"Strong" - nowy album
- IndependentGirl
Re: "Strong" - nowy album
Też uważam, że "Walking In The Rain Of Paris" jest fajną piosenką. Utwory z Victory również bardzo mi się podobają. Dlatego nie widzę nic złego w tym, że Thomas nagrywa takie piosenki. "Stop" - bardzo fajny utworek, lekki i przyjemny, zwłaszcza refren
Ale teraz najbardziej wsłuchuję się w krótki fragment "Make You", jakoś szczególnie spodobała mi się ta piosenka.

- MichałT
Pewnie, że trzeba iść z duchem czasu, ale niech ten duch coś reprezentujePeter pisze:Ja też jestem bardzo zadowolony tymi piosenkami Thomasa, pokazał klasę po prostu i, że potrafi robić lepsze piosenki nawet niż te z Bohlenem w drugim MT. kolejne piosenki się odsłaniają i są na bardzo wysokim poziomie i nie widzę w nich żadnego łupankowego podkładu, to tylko Michał będzie nie zadowolony, ale trzeba iść z duchem czasu, bo innaczej słuchalibyśmy dzisiaj baroku gdyby nie postęp.
Proponuję, żebyś to Ty przeczytał jeszcze raz. Przecież wyraźnie napisałem - co Ci się podoba w tym utworze oprócz głosu Thomasa. Teraz piszesz, że to głos Tomka tworzy niepowtarzalny klimat, czym potwerdzasz moję tezę, o słabości utworu, jako kompozycji muzycznejart_system pisze:Wróć i przeczytaj to drogi Michale jeszcze raz. Nowy! Nie musi powielać tego co było 25 lat temu, właśnie głos Tomka tworzy cały niepowtarzalny klimat. Prawdopodobnie nie słuchałbyś MT gdyby zamiast Tomka śpiewał jakiś inny koleś.
Pożyjemy, zobaczymy. Nie wiem czy wiesz, ale jest taki zespół jak The Baseballs, który stylizuje się na późne lata 50. Nic dziwnego, bo te piosenki mają dusze. Epoka tych wspaniałych piosenek, nie może wrócić, gdyż gusta dzisiejszych słuchaczy, są po prostu dalece spaczone (m.in. przez media), bądź jeszcze nie wyrobione. Dopóki pokutować będzie przekonanie, iż nowe zawsze znaczy lepsze, dopóty będziemy mieli taką muzykę, jaką mamy.art_system pisze:Ale ta epoka Królów Disco juz nie wróci.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- MODERN JEANNE
Co do twojego komentarzajkris pisze:MODERN JEANNE napisał(a):
Co do teledysku to stwierdziłam że Thomas jest zboczony
a widzialas juz teledysk? zdaje sie, ze nie... poza tym skad to stwierdzenie? rozmawialas z jego zona i zdradzila Ci jakies pikantne szczegoly z ich alkowy?
Ja nie wiem ale czy to wyynika z twojej głupoty czy z niedopatrzenia żeby czepiać się o taką treść.
To jest chyba oczywiste że nikt jeszcze nie widział teledysku .I jeśli ty do wszystkiego tak poważnie podchodzisz to nie mamy o czym z sobą rozmawiać
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 0:38 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: W związku z teścią postu użytkownik otrzymał ostrzeżenie.
Powód: W związku z teścią postu użytkownik otrzymał ostrzeżenie.
I LOVE DB AND TA!
- Krzychoo
Nie rozumiem zdziwienia forumowicza "MichałT": dlaczego ktoś ma się przed tobą tłumaczyć ze to mu się podoba lub nie ? Czy różnice poglądów dotyczące tego projektu są dla ciebie tak jak to określiłeś kpiną?
- MODERN JEANNE
Spoko co do ostrzeżenia.Jedni mogą na forum obrażać Dietera i łamią przez to regulamin ale widocznie mają jakieś względy.No więc poprawię się .Teledysk nie był zboczony mimo że dwie panie całowały się
I LOVE DB AND TA!
- Krzychoo
Co do tego całowania, jestes przekonany że Thomas miał wpływ na wygląd tego teledysku? Ja myśle ze załatwili to ludzie znający się narzeczy. A znają się naprawdę dobrze, bo motyw seksu w reklamie wg. mnie jest jednym z najlepiej wpływających na sprzedażMODERN JEANNE pisze:Spoko co do ostrzeżenia.Jedni mogą na forum obrażać Dietera i łamią przez to regulamin ale widocznie mają jakieś względy.No więc poprawię się .Teledysk nie był zboczony mimo że dwie panie całowały się
- MichałT
Nikt nie musi się przede mną tłumaczyć. Warto jednak napisać, od siebie coś więcej, niż tylko, że "fajny, extra, lux utworek". To przecież nic nie wnosi do dyskusji... ja zresztą dalej się nie dowiedziałem, co Wam się konkretnie w tych piosenkach podoba - linia basu, perkusji czy coKrzychoo pisze:Nie rozumiem zdziwienia forumowicza "MichałT": dlaczego ktoś ma się przed tobą tłumaczyć ze to mu się podoba lub nie ? Czy różnice poglądów dotyczące tego projektu są dla ciebie tak jak to określiłeś kpiną?
Nie różnice poglądów są dla mnie kpiną, bo pogląd każdy może mieć swój. Prawdą jest natomiast, że conajmniej śmiesznym jest porównywanie "kompozycji" z albumu Strong do utworów Modern Talking. Krótką mówiąc dla mnie jest to kpiną
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- MODERN JEANNE
To moja opina -był zboczony jak nie wiem.Myślę że Thomas wiedział co robi
I LOVE DB AND TA!
-
jkris
a co w nich jest takiego rewelacyjnego? jak juz Peter zauwazyl polowa Victory to sieczka, ktorej ciezko sluchac. dla mnie kazda z nowych piosenek Thomasa jest duzo lepsza od 3/4 piosenek MT po '98. i nie oczekuj, ze ktos bedzie rozkladal na czesci pierwsze bas, wokla, smyczki i trabki z tych utworow, bo to bez sensu. utwor moze sie podobac albo nie- jezeli wiekszosc mowi ze utwor jest swietny to znaczy ze podoba sie w nim wszystko. jezeli cos sie nie podoba to mozna wskazac, ze kiepska jest melodia, wokal albo wszystko. nam nowe kawalki sie podobaja, bo sa nowoczesne, nie ma sieczki, wokal jak zawsze rewelacyjny a calosc na europejskim poziomie. tego oczekiwalismy i to wlasnie dostalismy, choc przyszlo nam dlugo czekac...MichałT pisze: Prawdą jest natomiast, że conajmniej śmiesznym jest porównywanie "kompozycji" z albumu Strong do utworów Modern Talking. Krótką mówiąc dla mnie jest to kpiną...
- Krzychoo
MichałT w porządku! Mam nadzieję, że moja opinia Cię zadowoli.
Utowry Why Do You Cry?, Stay With Me, Make You uważam za bardzo udane. Wprowadzają nowe brzemienie do repertuaru Thomasa, poza tym, wg. mnie są bardzo dobrymy kompozycjami, nadają się do klubów i sprawiania ludziom radości, co Thomas podkreśla, że jest to dla niego ważne. Piosenka You Will Be Mine, mimo, że pasuje do klubowego nastroju, to nie przypadła mi do gustu w ogóle. Gubi się w morzu przeciętności, poza tym nie lubię przygnębiających melodii a ta mnie jakoś przygnębia
Utowry Why Do You Cry?, Stay With Me, Make You uważam za bardzo udane. Wprowadzają nowe brzemienie do repertuaru Thomasa, poza tym, wg. mnie są bardzo dobrymy kompozycjami, nadają się do klubów i sprawiania ludziom radości, co Thomas podkreśla, że jest to dla niego ważne. Piosenka You Will Be Mine, mimo, że pasuje do klubowego nastroju, to nie przypadła mi do gustu w ogóle. Gubi się w morzu przeciętności, poza tym nie lubię przygnębiających melodii a ta mnie jakoś przygnębia
- MichałT
Zgadzam się, że aranżacje są nieco ciężkie, ale nie jest to bezmyślna sieczka (jak u Thomasa), jest to po prostu dobre brzmienie, tylko, że mocne. Nie można jednak tego odnieść do Thomasa, gdzie po prostu wieje nudą. Natomiast u Modern Talking to wszystko jest urozmaicone tzw "smaczkami aranżacyjnymi".jkris pisze:a co w nich jest takiego rewelacyjnego? jak juz Peter zauwazyl polowa Victory to sieczka, ktorej ciezko sluchac. dla mnie kazda z nowych piosenek Thomasa jest duzo lepsza od 3/4 piosenek MT po '98.
Jesteś pierwszą osobą*, która tak naprawdę uzasadniła co Ci się podobajkris pisze:i nie oczekuj, ze ktos bedzie rozkladal na czesci pierwsze bas, wokla, smyczki i trabki z tych utworow, bo to bez sensu. utwor moze sie podobac albo nie- jezeli wiekszosc mowi ze utwor jest swietny to znaczy ze podoba sie w nim wszystko.
Widzisz i ja właśnie wskazałem. Podoba mi się tylko głos Thomasa, a reszta jest po prostu bardzo słaba.jkris pisze:jezeli cos sie nie podoba to mozna wskazac, ze kiepska jest melodia, wokal albo wszystko.
*O przepraszam, jest już druga osoba z konkretem
Krzychoo pisze:Utowry Why Do You Cry?, Stay With Me, Make You uważam za bardzo udane. Wprowadzają nowe brzemienie do repertuaru Thomasa, poza tym, wg. mnie są bardzo dobrymy kompozycjami, nadają się do klubów i sprawiania ludziom radości, co Thomas podkreśla, że jest to dla niego ważne. Piosenka You Will Be Mine, mimo, że pasuje do klubowego nastroju, to nie przypadła mi do gustu w ogóle. Gubi się w morzu przeciętności, poza tym nie lubię przygnębiających melodii a ta mnie jakoś przygnębia
Jak najbardziej, jest merytoryczna i konkretna, a tego właśnie oczekiwałemKrzychoo pisze:MichałT w porządku! Mam nadzieję, że moja opinia Cię zadowoli.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Krzychoo
Najbardziej martwi mnie to, że Thomas nie miał chyba wpływu na tę płytę. Zaśpiewał ją w pełni profesjonalnie, ale reszta wg. mnie była poza jego wysiłkiem jak na przykład praca przy utworach pod wzgledem muzyki.
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 1:55 przez Krzychoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lúkx
Hmm... a ja widzę tutaj, że jak zwykle w Polsce to jest tak, że jedni narzekają a drudzy oczekują więcej - standard
Powiem Wam jedno... Do albumu "Songs Forever" przekonywałem się długo, ale w końcu się udało. Dlaczego?! Nie widzę Thomasa w tych balladach i już. Rozumiem, innym mogą się nie podobać beaty z albumu "Strong" - jak najbardziej
Czy Thomas musi nagrywać w stylu Lady Gaga - nie jest to konieczne, a to przede wszystkim dlatego, że każdy artysta ma swój wytyczony cel i każdy chce trafić muzycznie do innej publiczności. Ktoś sobie zadał pytanie dlaczego Thomas Anders nagrywa w Rosji? - pozostawiam każdemu do przemyślenia. Otóż Rosjanie nie są już też tacy super jak się każdemu wydawało parę lat temu, wszak te wszystkie beaty które słyszymy nie są nowością - są powieleniem tego co już było, bo aranżując muzykę elektronicznie nikt już nic nowego nie wymyśli i trzeba sobie powiedzieć prawdę.
Wracając o wątku sieczki "Victory"... początek lat po roku 2000 to właśnie takie zapotrzebowanie na muzykę, spójrzcie co było "trendy" na listach przebojów w 2002 kiedy powstawał album, co robił wtedy Bohlen... (co zaczynał robić)
ogólnie fajna dyskusja
Pozdrawiam
Czy Thomas musi nagrywać w stylu Lady Gaga - nie jest to konieczne, a to przede wszystkim dlatego, że każdy artysta ma swój wytyczony cel i każdy chce trafić muzycznie do innej publiczności. Ktoś sobie zadał pytanie dlaczego Thomas Anders nagrywa w Rosji? - pozostawiam każdemu do przemyślenia. Otóż Rosjanie nie są już też tacy super jak się każdemu wydawało parę lat temu, wszak te wszystkie beaty które słyszymy nie są nowością - są powieleniem tego co już było, bo aranżując muzykę elektronicznie nikt już nic nowego nie wymyśli i trzeba sobie powiedzieć prawdę.
Wracając o wątku sieczki "Victory"... początek lat po roku 2000 to właśnie takie zapotrzebowanie na muzykę, spójrzcie co było "trendy" na listach przebojów w 2002 kiedy powstawał album, co robił wtedy Bohlen... (co zaczynał robić)
ogólnie fajna dyskusja
Pozdrawiam
- Peter
Dobry tok myślenia. Nowe nie koniecznie musi znaczyć lepsze, na pewno jakby piosenkę robił Timbaland, Danja czy jakiś inny hip hopowy producent, byłoby to oczywiście dużo gorsze, ale w moim odczuciu, najlepszą muzyczną drogą w dzisiejszych czasach jest muzyka clubowa i w pełni uważam, ze tok ewolucji: euro/italo discoMichałT pisze:Pewnie, że trzeba iść z duchem czasu, ale niech ten duch coś reprezentujePeter pisze:Ja też jestem bardzo zadowolony tymi piosenkami Thomasa, pokazał klasę po prostu i, że potrafi robić lepsze piosenki nawet niż te z Bohlenem w drugim MT. kolejne piosenki się odsłaniają i są na bardzo wysokim poziomie i nie widzę w nich żadnego łupankowego podkładu, to tylko Michał będzie nie zadowolony, ale trzeba iść z duchem czasu, bo innaczej słuchalibyśmy dzisiaj baroku gdyby nie postęp.A gdyby zaczęto melorecytować pod dźwięki młota pneumatycznego, kruszącego asfalt, to też by było "fajne", bo postęp
No pewnie, co z tego, że badziewie, ale ważne, że postęp i, że nowe. Proszę Cię, zastanów się czy nowe zawsze oznacza lepsze...
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
A takie industrialne dźwięki stosowało się choćby w twoich ukochanych latach 80 tych np: u Depeszów...
- Dr Mabuse
To jest akurat kwestią gustu. Chciałbym, aby nowy Thomas okazał się na tyle nowoczesny, aby poradzić sobie z konkurencją wspominanej wcześniej Lady Gaga czy Madonny. Jak będzie - czas pokaże. Mimo wszystko trzymam kciuki - i jeżeli usłyszę go w którejś polskiej stacji radiowej, uznam że odniósł sukces.jkris pisze:tak z ciekawosci odsluchalem tego "poteznego" kawalka Savage i zastanawiam sie co takiego Tobie sie w nim podoba? wg mnie brzmi jak przecietniak z lat '80... jak w XXI wieku mozna chciec sie przebic bedac zawieszonym w przeszlosci? nie da sie niestety i wg mnie kazda z nowych piosenek Thomasa jest 100 razy bardziej potezna od tego sredniaka Savage...Dr Mabuse pisze:Nie chcę zrzędzić, ale skoro Savage z takim potężnym kawałkiem jak "2009" się nie przebił, to Thomas z tymi średniakami ... Obym się mylił.

-
jkris
tego raczej nie ma szans osiagnac i oboje doskonale o tym wiemy... moze miec 100 razy lepsze piosenki, duzo lepiej spiewac ale nie jest podparty taka promocja jak wspomniane panie. dla mnie sukcesem bedzie jesli plyta bedzie sie dobrze sprzedawala, Thomas wskoczy na czolwe miejsca list i bedzie mozna go uslyszec w radiu...Dr Mabuse pisze:Chciałbym, aby nowy Thomas okazał się na tyle nowoczesny, aby poradzić sobie z konkurencją wspominanej wcześniej Lady Gaga czy Madonny.