Modern Talking w mediach
- Adi
-
alunia13
- KASIA 1986
Re: Modern Talking w mediach
W piątkowym <25.04.08>wydaniu programu "Gwiazdy tańczą na lodzie" można było znów usłyszeć piosenkę Modern Talking "Brother Louie" tym razem w starszym wydaniu, a to wszystko dzięki Marcinowi Janosowi - Krawczykowi to On wybrał piosenkę przy której zaprezentował swoje możliwośći na lodzie. Temat dotyczył bodajże hitów jakich nasi polscy artysci słuchali mając 16 lat, Marcin wybrał właśnie tę piosenkę, wielki pozdro dal Marcina:) 
"I NEED YOU NOW":)
-
alunia13
Szlak mnie zaraz trafii!!!!!
Już drugi raz miałam to oglądać to nie bo po co!!!!!

"You can win, If You want..."
- only love
- Kontakt:
a zna ktoś może to radio??? http://www.hopstacja.ovh.org/ Przypadkiem na nie natrafiłam na jakiejś stronie i nie wiedziałam skąd mi nagle poleciało YMHYMS. i okazało się ze to z tego radia. A swoją drogą to jakiś czas temu byłam na imprezie zakładowej a lecą tam przeważnie piosenki z lat 90tych i nie mogłam się doczekać na MT. Późno sie robiło, doczekałam sie na savage BBB CCC i parę innych. Tuż pod koniec jednak sie doczekałam, jak puścili MT to leciało na okrągło prawie heh cieszyłam sie tym impreza była naprawdę udana.

http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
- Dr Mabuse
Wspomnienie festiwalu w Sopocie w 89r - "Lato z radiem" - prawdopodobnie z piątku 01.08.2008r. (kliknąć na głośnik):
http://www.polskieradio.pl/jedynka/lato ... 60522.html
http://www.polskieradio.pl/jedynka/lato ... 60522.html

- Adi
Hehe. Miło wspomnieć. A swoją drogą to Thomas ostatnio wrócił trochę do łask w polskich mediach. Np. Radio Zet co jakiś czas puszcza coś z Modernu w "Zet Dance". W samochodzie też słyszałem starszą wersję "Brother Louie" w jakiejś polskiej stacji grającą spokojną muzykę (chyba w "Vox-ie"). Być może po festivalu w Sopocie będzie głośniej również w polskich stacjach TV o Thomasie. Wogóle gdyby nie internet oraz programy satelitarne to raczej byśmy nie zawiele pooglądali i posłuchali sobie naszych ulubieńców i muzyki jaką lubimy.Dr Mabuse pisze:Wspomnienie festiwalu w Sopocie w 89r - "Lato z radiem"
- Dr Mabuse

- Adi
Wydaje mi się, że nawet obecnie oprócz nielicznych wzmianek na temat Thomasa i Dietera (najczęściej złośliwych, komicznych lub plotkarskich) to w polskich mediach nie są oni zbyt popularnym tematem muzycznym. Na pewno wydarzenia typu Ostróda, Płock czy festival w Sopocie (zwłaszcza festival) zrobi więcej szumu wokół nich ale czy na długo. Być może Thomas będzie traktowany w te wakacje jako wydarzenie medialne. A potem wieści o nim przycichną znowu.Dr Mabuse pisze:Czyli byśmy wrócili do nie tak znowu odległych czasów z lat 1987 - 1998, kiedy to w polskich mediach panowała zmowa milczenia na temat tego co się dzieje u Thomasa i Dietera.
- Dr Mabuse
Ale teraz na pocieszenie zostaje przynajmniej internet, gdzie (dzięki takim "społecznikom" jak Arek czy Piotr) na bieżąco można śledzić co aktualnie porabiają te czy inne osoby. Kiedyś nie było nawet tego
A odnośnie festiwalu, to obawiam się, że niestety masz rację - zapomniany przez polskie stacje telewizyjne Thomas stanie się bohaterem jednego wieczoru, by po raz kolejny odejść w zapomnienie. Nie raz już tak bywało 

- Peter
Tak zgadzam się z tym głównie dzięki Arczynowi, który działając jako AsteRMXs udostępnia wiele fajnych rzeczy. Dzięki mu za to.Dr Mabuse pisze:Ale teraz na pocieszenie zostaje przynajmniej internet, gdzie (dzięki takim "społecznikom" jak Arek czy Piotr) na bieżąco można śledzić co aktualnie porabiają te czy inne osoby.
Faktycznie w tych czasach niezmiernie ciężko było się czegoś dowiedzieć o Thomasie i to nawet z niemieckich mediów, poza tym, że jest Soneman, a więc kimś kto nadmiernie korzysta z solarium, a co do Dietera to wyjątkami było Bravo, Popcorn i nie wiele więcej.Dr Mabuse pisze:Czyli byśmy wrócili do nie tak znowu odległych czasów z lat 1987 - 1998, kiedy to w polskich mediach panowała zmowa milczenia na temat tego co się dzieje u Thomasa i Dietera. Wyjątkiem jest rok 1989 właśnie (wiadomo - Sopot) oraz strzępy rzadko pojawiających się artykulików w gazetach typu "Bravo"
-
night auditor
- Członek TAFC Polska
Witam
Odnośnie Modern Talking w mediach...
Czy ktoś z Was będzie miał na DVD nagrany występ Thomasa Andersa oraz reszty gwiazd z lat 80 -tych na Sopot Festival 2008?. I oczywiście mogłby podzielić się taką kopią. Niestety nie będzie mi dane ogladać festiwalu a bardzo chciałbym mieć zarejestrowany ten występ Thomasa i innych gwiazd: Limahl, Sandra.
Pozdrawiam
Odnośnie Modern Talking w mediach...
Czy ktoś z Was będzie miał na DVD nagrany występ Thomasa Andersa oraz reszty gwiazd z lat 80 -tych na Sopot Festival 2008?. I oczywiście mogłby podzielić się taką kopią. Niestety nie będzie mi dane ogladać festiwalu a bardzo chciałbym mieć zarejestrowany ten występ Thomasa i innych gwiazd: Limahl, Sandra.
Pozdrawiam
-
Mefistofeles
Tu napisali że gdy zespół Modern Talking reaktywował się jeszcze raz, w 1998 roku, nie odniósł żadnego sukcesu
http://www.se.pl/rozrywka/plotki/nigdy- ... mment_form
- Blue Forever
- Kontakt:
Mefistofeles pisze:Tu napisali że gdy zespół Modern Talking reaktywował się jeszcze raz, w 1998 roku, nie odniósł żadnego sukcesu![]()
![]()
![]()
![]()
Parodia ! Ktoś super się interesował znał pisząc coś takiego!
- Mateusz
Tak to jest jak za artukuły biorą się pseudodziennikarze którzy nie sprawdzają faktów przed napisaniem czegokolwiek tylko piszą to co im się wydaje że było... zresztą poziom tego artykułu też nie jest za wysoki. Infantylne, dziecinne pytania typu:Mefistofeles pisze:Tu napisali że gdy zespół Modern Talking reaktywował się jeszcze raz, w 1998 roku, nie odniósł żadnego sukcesu
Porażka, współczuje Thomasowi że musiał odpowiadac na te żenujące pytania. Ale w sumie czego więcej się spodziewać po dziennikarzu super expresu....?Super express pisze:- A co stało się z tym pana słynnym wisiorkiem z napisem "Nora", w którym pan występował?
- Trzymam go w sejfie.
- Otwiera pan czasem ten sejf i patrzy na niego?
- Nie... (śmiech). To zabawne. Minęło z 10 lat, gdy go tam położyłem, a ludzie ciągle o niego pytają.
- Może powinien go pan oddać do muzeum?
- Pomyślę o tym.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett