Czego obecnie słuchamy?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Czego obecnie słuchamy?

Post autor: Peter »

Adi pisze:Też lubię utwory Georga ale bardziej te z tych starszych albumów typu "WHAM - Carless Whisper", "Wake me up before you go-go", czy "Freedom" . Kiedyś kilka lat temu wpadł mi w ręce pożyczony od kolegi jakiś album Georga i niestety muszę powiedzieć, że trochę się na nim wynudziłem. Dokładnie to nie interesuję się jego twórczością ale tak ogólnie to George Michael jest jak dla mnie w sumie OK wykonawcą, o dużych walorach artystycznych.
No ja też zawsze wolałem tego Michaela z WHAM! Ale ostatnio zacząłem doceniać George'a solo, moją ulubiona płytą jest chyba Patience. A ostatnio słucham tego:
Obrazek
Genialna kompilacja. Sa tu utwory z 5 płyt studyjnych Michaela, utwory WHAM!, 3 nowe kawałki i jeden w nowej wersji + 2 z reedycji Oldera (Older upper). Polecam każdemu, kto lubi George'a.
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Ja ostatnio słucham "This Time" i "In The Middle Of Nowhere"
Obrazek
ml8
Użytkownik nieaktywny

Post autor: ml8 »

this time-genialna płyta :wink: :D
Brother louie,louie,louie!
Awatar użytkownika
Peter

A ja tej płyty:
Obrazek
I tej:
Obrazek
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

Ja przesłuchuje ostatnio tą płyte
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Ostatnio słucham Let ''s talk about love i,Hello America
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

kubas988 pisze:Ja przesłuchuje ostatnio tą płyte
Ja pamiętam, że właśnie ta płyta i jeszcze "Victory" zrobiły wtedy na mnie największe wrażenie. :) A najbardziej z tych albumów lubię "You are not alone", "All I have" oraz "Summer in december" i "Juliet" oraz oczywiście "Ready for the victory".
A teraz słucham różne z Georga Michaela, Wham, Phila Colinsa, Tina Turner nawet ostatnio znalazła u mnie posłuch, trochę Blue System ostatnio, fragmenty utworów w celu przypomnienia dla wyboru w głosowaniach :wink: , nie raz po prostu nie kojarzyłem tytułu utworu z melodią w głowie :) (zwłaszcza te mniej znane utwory)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Adi co konkretnie słuchasz z WHAM i solowego Michaela?
Awatar użytkownika
Adi

Z Wham to większość tych starszych popularnych utworków i z Michaela również. Wiesz o które mi chodzi. Np. o te z płyty ""Listen Without Prejudice", np. z singla ""Too Funky"". Nowego Georga to znam słabo ale mam gdzieś jego kasetę sprzed kliku lat z nowego albumu, którą niedawno przesłuchałem. Jak wiesz ja się nowym Georgem za bardzo nie interesuję ale naprawdę ilekroć mam okazję usłyszec coś od niego to zawsze jestem pod dużym wrażeniem. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Adi pisze:Z Wham to większość tych starszych popularnych utworków i z Michaela również. Wiesz o które mi chodzi. Np. o te z płyty ""Listen Without Prejudice", np. z singla ""Too Funky"".
Listen without prejudice - bardzo dobra płyta, wszystkie utwory są super poza They won't go when I go, przy którym zasypiam, Too funky jest zwiastunem LWP vol.2 który nigdy nie wyszedł a szkoda, bo utwory jakie miały się na nim znaleźć to czołówka swiatowego popu/dance. Tracklista gdzieś się ukazała, bo pojawiła się na forum Fastlove. Miał tam być 2 utwory z singla TooFunky, utwory z Red hot and dance, Don't let the sun go down on me (w całości wykonany przez Michaela), parę utworów live z Queen i Tonight, a także Waiting (repryza wyszła na LWP vol. 1). Too funky singiel bardzo lubię, szczególnie za Crazyman dance.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mi się ostatnio zebrało na Michaela Jacksona. :wink:
Lubie od czasu do czasu posłuchać jego piosenek
Point Of No Return
dawidsikorski2

Post autor: dawidsikorski2 »

A ja slucham plyty Sandry i jej nowy singiel:):)
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

I za pare dni będe słuchał tej kolekcji
Obrazek
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Ja obecnie przesłuchuję
Obrazek

P.S: Kurczę, nadal wiem, że ta obecnie najlepsza wersja "The Night Is Still Young" jaką możemy posłuchać jest i tak do bani, i nie mogę się doczekać singla :>
Awatar użytkownika
Adi

A mnie naszło akurat na You Tube na tą piosenkę, natknąłem się na nią. Lubię te starsze piosenki tego zespołu :wink: Chciałem jeszcze dodać, że przy ich utworkach fajnie się odstresowuję. :P Mocniejsze brzmienie i rytmiczna perkusja. Tak sobie pomyślałem, że można by do tego jeszcze dodać chórki. To by było coś w tym utworku. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

ZZ TOP? Nielubię tego zespołu, nie lubię rocka, ale lubię niektóre rockowe piosenki jak Heartbeat Johnsona albo Perfect girl Kim Wilde.A ostatnio słucham tej płyty:
Obrazek

Polecam szczególnie wersję extended Carless whisper, Heartbeat, Like a baby, If you were there i Credit card baby, nie sa tak oklep-ane jak Everything she wants, WMUBYGG czy Freedom.
ODPOWIEDZ