Jeśłi wykonawcy nie mają ciekawej alternatywy to lepiej muzycznie wychodzą jak się trzymają Dietera choć Dieter ostatnimi laty też niezbyt rewelacyjnie wypada ale jednak Dieter to Dieter - marka rozpoznawalna i doceniania bądź co bądź.
Historia Dietera Bohlena - wrażenia
- Adi
Re: Historia Dietera Bohlena - wrażenia
Bardzo fajny odcinek ale zabrakło mi trochę informacji co potem porabiał Thomas po tym rozpadzie zespołu.
A jeszcze mała refleksja co do gwiazd DSDS-u. Wszystkie na siłę po pierwszym zachłyśnięciu się sukcesami upierały się dalej kontynować kariery bez udziału Dietera. Niestety nie wyszło im to za bardzo na plus. Jak powszechnie wiadomo Dieter ma trudny charakter, jednakże potrafił zawsze udowodnić, że jeżeli tylko chce, potrafi wznieść się na wysoki poziom i moim zdaniem nastoletnie gwiazdki niepotrzebnie uniosły się honorem bo niestety przenosząc się do innych producentów ich twórczość zapewne zbladła. Tak było z C.C. zaraz po jej odejściu od Dietera, no i z Thomasem też niestety. Dopiero długo potem Thomas nabrał trochę wiatru w żagle.
Jeśłi wykonawcy nie mają ciekawej alternatywy to lepiej muzycznie wychodzą jak się trzymają Dietera choć Dieter ostatnimi laty też niezbyt rewelacyjnie wypada ale jednak Dieter to Dieter - marka rozpoznawalna i doceniania bądź co bądź.
Ostatnio zmieniony śr cze 10, 2009 15:32 przez Adi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ninio
jak dla mnie to troche za malo pokazany zostal rozpad MT,moze powinno byc troszke wiecej z finalowego koncertu? Wkoncu koniec Modern Talking to jedno z najwazniejszych wydarzen w karierze muzycznej Dietera jak i bardzo istotny moment dla wszystkich jego fanow. Przeciez upadl projekt jego zycia.
-
luzak564
kolejny świetny odcinek tylko szkoda że już teraz TO
się stało,ale kiedyś musiał nastąpić rozpad,dla mnie osobiście następne odcinki będą już mniej interesujące ale może kiedyś znowu będą razem?
(marzenia ściętej głowy chyba to są)ale dzięki za kolejny odcinek.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nie dało się rozkładać zespołu już dłużej niż trzy odcinki
Ale w kolejnej części też może coś z Modern Talking się pojawi 
Co do odejścia gwiazdek z DSDS, to coraz mniej im się dziwię. Warto poszukać tego nagrania Bell Book & Candle o którym tam wspominałem, to naprawdę była jedna z okrutniejszych zżynek u Bohlena. Chcieli po prostu śpiewać coś oryginalnego i mieć na to jakiś wpływ.
Taka Yvonne Catterfeld od 3 lat niczego nie nagrała i reklamuje teraz w nocnych telezakupach preparat na pryszcze - no cóż... Bohlen reklamuje parówki, ale przebój co jakiś czas ma. Musiało zabraknąć jej pomysłów na promocję samej siebie, bo płyty po odejście od Bohlena miała nie gorsze niż z nim. W tym akurat Bohlen bywa bardzo przydatny.
Co do odejścia gwiazdek z DSDS, to coraz mniej im się dziwię. Warto poszukać tego nagrania Bell Book & Candle o którym tam wspominałem, to naprawdę była jedna z okrutniejszych zżynek u Bohlena. Chcieli po prostu śpiewać coś oryginalnego i mieć na to jakiś wpływ.
Taka Yvonne Catterfeld od 3 lat niczego nie nagrała i reklamuje teraz w nocnych telezakupach preparat na pryszcze - no cóż... Bohlen reklamuje parówki, ale przebój co jakiś czas ma. Musiało zabraknąć jej pomysłów na promocję samej siebie, bo płyty po odejście od Bohlena miała nie gorsze niż z nim. W tym akurat Bohlen bywa bardzo przydatny.
Jak piszesz tak cię widzą.
- użytkownik #1463
W 34 części leci przez kilka sekund chyba I'm no Rockefeller w wersji latino, która miała znaleźć się na niedoszłym singlu Mystery. Czy mam rację? I czy jest jakaś możliwość wysłuchania jej w całości?
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Znajdziesz ją tu: http://dardj05.wrzuta.pl/audio/8TQ6tqo5 ... mo-version
Możesz zdradzić skąd informacja, że miało się to znaleźć na Mystery?
Możesz zdradzić skąd informacja, że miało się to znaleźć na Mystery?
- użytkownik #1463
Chyba się jednak myliłem. Po prostu nie słyszałem jeszcze tej wersji a ten początek wydaje się jakby był w wersji latino a cały singiel Mystery miał być w wersji latino 
- Didi&Thomas
Rok 2003 to rok ważnych decyzji Dietera. Jednostronnie i bez konsultacji zamyka projekt Modern Talking. Dlaczego uważam że zrobił to bez konsultacji z Thomasem ? Bo dowiedziałem się z tego odcinka, że po koncercie w Rostocku reszta trasy została odwołana. Koncertu w Berlinie nie liczę, bo w końcu Fanom należało się jakieś uroczyste pożegnanie. Na marginesie - sobie nigdy nie wybaczę, że nie pojechałem na ten koncert. Po prostu o nim nie wiedziałem - gdyby wtedy istniała ta strona...Ale wracam do ostatniego odcinka. Nawet wytwórnia nie wiedziała o decyzji Dietera - tak więc wychodzi na to, że on sam uważał ten projekt za swój autorski, a Thomas był mu potrzebny "tylko" do użyczenia głosu...
Dał temu wyraz - jak się później okazało - w swojej kolejnej książce w której nie omieszkał zbesztać Thomasa za domniemane lenistwo (tego właśnie "lenia" wysyła samotnie do Stanów, bo sam ma zbyt wiele pracy - oczywiście na DSDS bo na cóż by innego), zagarnianie pieniędzy z koncertów i - uwaga - teraz będzie najlepsze: "staromodny" styl śpiewania...Oczywiście rok wcześniej i dwa lata wcześniej styl ten musiał mu się podobać i chyba nie tylko jemu, bo jednak MT wciąż się sprzedawało i było najbardziej rozponawalnym produktem "Made In Dieter Bohlen" ale teraz (w 2003 roku) to śpiewanie Thomasa stało się co najmniej średniowieczne
I tu się na chwilę zatrzymam: Dlaczego Dieter zawsze musi mieszać z bagnem tych z którymi się rozstaje ? Może sprawia mu to frajdę, a może w ten sposób sam się dowartościowuje. Tak czy inaczej - skoro tak się miały sprawy przy rozpadzie MT to odtąd już nie wierzę w jakiekolkwiek wspólne przedsięwzięcie obu Panów. Przynajmniej ja na miejscu Thomasa na pewno bym z takiej propozycji nie skorzsytał.
Ale Dieter radzi sobie świetnie sam albo raczej ze swoimi nowymi, młodymi przyjaciółmi. Tylko że po chwili i oni mają go dość. A mina Dietera na koniec odcinka - Arek no po prostu tu była bomba - jakbyś przyłapał go na rozmyślaniach "i co ja teraz najlepszego narobiłem" - jakby tak Dieter myślał.
I jeszcze jedno - super że ścieżkę dźwiękową dałeś w wersji stereofonicznej. Nie pamiętam już jak były robione pierwsze odcinki, ale chyba początkowo nie wgrywałeś dźwięku w stereo ?
Dał temu wyraz - jak się później okazało - w swojej kolejnej książce w której nie omieszkał zbesztać Thomasa za domniemane lenistwo (tego właśnie "lenia" wysyła samotnie do Stanów, bo sam ma zbyt wiele pracy - oczywiście na DSDS bo na cóż by innego), zagarnianie pieniędzy z koncertów i - uwaga - teraz będzie najlepsze: "staromodny" styl śpiewania...Oczywiście rok wcześniej i dwa lata wcześniej styl ten musiał mu się podobać i chyba nie tylko jemu, bo jednak MT wciąż się sprzedawało i było najbardziej rozponawalnym produktem "Made In Dieter Bohlen" ale teraz (w 2003 roku) to śpiewanie Thomasa stało się co najmniej średniowieczne
I tu się na chwilę zatrzymam: Dlaczego Dieter zawsze musi mieszać z bagnem tych z którymi się rozstaje ? Może sprawia mu to frajdę, a może w ten sposób sam się dowartościowuje. Tak czy inaczej - skoro tak się miały sprawy przy rozpadzie MT to odtąd już nie wierzę w jakiekolkwiek wspólne przedsięwzięcie obu Panów. Przynajmniej ja na miejscu Thomasa na pewno bym z takiej propozycji nie skorzsytał.
Ale Dieter radzi sobie świetnie sam albo raczej ze swoimi nowymi, młodymi przyjaciółmi. Tylko że po chwili i oni mają go dość. A mina Dietera na koniec odcinka - Arek no po prostu tu była bomba - jakbyś przyłapał go na rozmyślaniach "i co ja teraz najlepszego narobiłem" - jakby tak Dieter myślał.
I jeszcze jedno - super że ścieżkę dźwiękową dałeś w wersji stereofonicznej. Nie pamiętam już jak były robione pierwsze odcinki, ale chyba początkowo nie wgrywałeś dźwięku w stereo ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
- Adi
To akurat prawda najprawdziwsza. Dieter kilka lat temu w wywiadzie dla niemieckiego RTL powiedział, że z przeszłości żałuje wielu swoich decyzji i zachowań, niestety nie da się cofnąć czasu i trzeba żyć dalej. Mówił, że niektóre osoby przepraszał, że jest mu przykro, że tak wyszło i w ogóle. (czy miał też na myśłi Thomasa?-Nie wiem, możeDidi&Thomas pisze: A mina Dietera na koniec odcinka - Arek no po prostu tu była bomba - jakbyś przyłapał go na rozmyślaniach "i co ja teraz najlepszego narobiłem" - jakby tak Dieter myślał.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Zgadza się, przy pierwszych odcinkach wysyłałem na youtube wersje z dźwiękiem mono, nie pamiętam szczerze mówiąc w którym momencie to się zmieniło.Didi&Thomas pisze:I jeszcze jedno - super że ścieżkę dźwiękową dałeś w wersji stereofonicznej. Nie pamiętam już jak były robione pierwsze odcinki, ale chyba początkowo nie wgrywałeś dźwięku w stereo ?
To ujęcie Dietera z planu TV Makes The Superstar znalazło się w filmiku jak wiele innych fajnych rzeczy wcześniej - przypadkiem. Otóż gdy RTL zdobył nagranie z obwieszczeniem rozpadu, podłożyli je właśnie pod ten obraz i tak zmontowane puścili w świat. Tak więc tym razem to oni mieli fajne - już w czerwcu 2003 wiedzieli że nic z tego rozpadu dobrego nie wyjdzie
-
atena
Super ! Nie mogłam się oderwać . Szkoda że już nie śpiewają razem ! 
- Didi&Thomas
No i mamy kolejny kawałek układanki. To zadziwiające jak kolejne odcinki do siebie pasują. Mina Dietera z ostatniej sceny poprzedniego odcinka zwiastowała to co będzie w kolejnym 
Tak sobie myślę po jego obejrzeniu, że te lata (2004-2006) były chyba najsmutniejsze w karierze Dietera. Dla mnie szokujące było to, co próbował w tym czasie robić (za jednym wyjątkiem). Szczytem była ta kompozycja dla Japonki, której tytułu nawet nie wspomnę. Był to szczyt bezradności w jaką popadł w tym okresie Dieter. Drugim zaskoczeniem z tego odcinka był dla mnie słabo sprzedający się album "Der Film" który z całego dorobku tamtego okresu wydaje się dziś najjaśniejszą gwiazdą na firnamencie nieba Dietera, reszta to tylko czarne dziury
Utwór "Bizzare, Bizzare" jest wg. mnie jednym z najlepszych jakie Dieter stworzył, nie tylko w tamtych latach ale ogólnie. Nawet tak bardzo i powszechnie krytykowany "Shooting Star" brzmi dzisiaj bardzo sympatycznie, szczególnie jeśli słucha się go na You Tube przy okazji oglądając migawki z "życia" MT
No i wreszcie koncert w Moskwie z udziałem 30 tys. Fanów - Dieter po raz kolejny przekonuje się tam, że nigdy nie będzie końca Modern Talking i wcale nie trzeba o tym szeptać w dodatku słuchając utworów "od tyłu" - mogą o tym zaświadczyć te 30 tysięcy ludzi w Moskwie i miliony na całym świecie, bo to w ich sercach mieszka duch Modern Talking 
Tak sobie myślę po jego obejrzeniu, że te lata (2004-2006) były chyba najsmutniejsze w karierze Dietera. Dla mnie szokujące było to, co próbował w tym czasie robić (za jednym wyjątkiem). Szczytem była ta kompozycja dla Japonki, której tytułu nawet nie wspomnę. Był to szczyt bezradności w jaką popadł w tym okresie Dieter. Drugim zaskoczeniem z tego odcinka był dla mnie słabo sprzedający się album "Der Film" który z całego dorobku tamtego okresu wydaje się dziś najjaśniejszą gwiazdą na firnamencie nieba Dietera, reszta to tylko czarne dziury
Utwór "Bizzare, Bizzare" jest wg. mnie jednym z najlepszych jakie Dieter stworzył, nie tylko w tamtych latach ale ogólnie. Nawet tak bardzo i powszechnie krytykowany "Shooting Star" brzmi dzisiaj bardzo sympatycznie, szczególnie jeśli słucha się go na You Tube przy okazji oglądając migawki z "życia" MT
"Don`t let me down, take my hand
-
luzak564
Dieter po raz kolejny przekonuje się tam, że nigdy nie będzie końca Modern Talking -całkowicie się z Tobą zgadzam 
- Adi
Myślę, że Dieterowi się wydawało w tamtym okresie, że bez Thomasa lepiej sobie da radę, że Thomas go ograniczał. To była błędna decyzja. Przecież nic nie stało na przeszkodzie zrobić przerwę w działalności Modernu i kolejny album wydać za 2 lata albo próbować ciągnąć jednocześnie i Modern i DSDS. Jak się później okazało Dieter lepiej by na tym wyszedł. A tak ani jedno ani drugie i ogólnie lipa w latach 2004-2006.Didi&Thomas pisze:Tak sobie myślę po jego obejrzeniu, że te lata (2004-2006) były chyba najsmutniejsze w karierze Dietera. Dla mnie szokujące było to, co próbował w tym czasie robić (za jednym wyjątkiem). Szczytem była ta kompozycja dla Japonki, której tytułu nawet nie wspomnę. Był to szczyt bezradności w jaką popadł w tym okresie Dieter.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Na weekend kolejna część historii:
Końcówka już coraz bliżej.
Końcówka już coraz bliżej.
- Adi
Fajnie zrealizowany odcinek jak zwykle. Moim zdaniem z tej całej gromadki gwiazdek jedynie Mark Medlock jako tako zapisał się w pamięci większości obserwatorów/fanów. Niestety ale reszta wymienionych postaci nawet dziś niewiele mi mówi
Gdyby ktoś rzucił mi nazwisko któregoś z nich to pewnie marszczyłbym czoło i pewnie skojarzyłbym, że chyba o kimś takim słyszałem ale coś więcej?
Ja nie wiem, może w krajach niemieckojęzycznych ci wykonawcy rzeczywiście cieszą się popularnością. Swoją drogą to już bardziej zapamiętałem z wcześniejszych czasów Ivone Caterfield, Alexandra. Jakby mnie ktoś zapytał, to te nazwiska coś mi mówią ale te z ostatnich 2-3 edycji to poza Medlockiem niestety
Ja tam nie wiem, jakie sukcesy oni odnosili na listach przebojów ale w mojej świadomości (oprócz wymienionych) są mi mało znani. I ci z "DSDS" i ci z "Supertalent".
Dieter powinien powrócić do współpracy z kims naprawdę znaczącym albo stworzyć coś takiego co by rzczywiście trafiło do szerszej międzynarodowej publiczności. Wiem, że łatwiej powiedzieć niż zrobić no ale takie są fakty. 
Ja tam nie wiem, jakie sukcesy oni odnosili na listach przebojów ale w mojej świadomości (oprócz wymienionych) są mi mało znani. I ci z "DSDS" i ci z "Supertalent".