Sopot Festiwal 2008

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
MichałT

Re: Sopot Festiwal 2008

Post autor: MichałT »

Już od początku, widać było, że publiczność bardzo ciepło przyjęła Thomasa. Rozgrzał on publiczność, można nawet powiedzieć, że poprzednicy na scenie, byli jego a'la supportem :mrgreen: (mówię a'la - bo ich występy, bardzo mi się podobały, i również przedstawiały niezły poziom :) :wink: ).
Myślę, że poza złośliwymi, którzy naprawdę uważają Modern Talking za kicz, w Polsce, jest bardzo wiele osób które kocha Modern Talking, twórczość Bohlena i Andersa... Powiem więcej - w moim mniemaniu, istnieje również taka grupa ludzi, która na pytanie: "Czy lubi pan(i) Modern Talking ?", odpowie w stylu - "Ten kicz ?!", po czym wróci do domu i odpali "The 1st Album" :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Fajny wywiad z Thomasem po koncercie. Widać, ze Thomas bardzo lubi Polskę. Choć na przykład w wywiadach dla TV w innych krajach wypowiada się w podobnym tonie. Jednak w Sopocie widać było rzeczywiście, że Thomas świetnie bawił się z naszą publicznością. Thomas wspominał o tym, że byłoby straszne gdyby wyszedł a publika tylko siedziałaby na swoich krzesłach reagując tylko oklaskami na początku i końcu utworu.
Ja pamiętam taki występ Thomasa z jakiejś stacji TV, której nazwy już nie pamiętam (ale chyba nie było to w zachodniej ani we wschodniej Europie, bo obok nazwy TV były dziwne ślaczki) i podczas tamtego występu publiczność siedziała przy swoich stolikach niemrawo oklaskując Thomasa przed i po utworze. :roll: Ja nie wiem czy to nie był jakiś "talk-show" na rynku miejskim? Nie pamiętam już. Widziałem kiedyś na "You Tube".
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Adi pisze:Choć na przykład w wywiadach dla TV w innych krajach wypowiada się w podobnym tonie.
To raczej wypowiedź pod publikę.
Awatar użytkownika
Daja

Post autor: Daja »

Masz rację piękne! :wink: Chciałabym być kiedys na koncercie Thomasa :wink:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

A ja trochę z innej beczki :mrgreen: ...czy ktoś może zna nazwiska osób,którzy śpiewali w chórkach?(2 panie i pan).
Męczy mnie to bardzo ponieważ pana jakby skąś kojarzę...ale skąd :?:
Justyna

Post autor: Justyna »

Z racji, że jestem świeża na forum muszę przyznać, iż występ w Sopocie był świetny! :D No, a tak w ogóle to wysłałam wczoraj wiadomość do TVN, żeby zaprosili ponownie Thomasa na koncert dla ich stacji, np. na kolejny Sopot :D
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

Hehe, byłoby miło, ale biorąc pod uwagę politykę TVNu, w przyszłym roku powinny byc jakieś gwiazdy z lat 90 albo ..60tych. :lol: (poprzedni Sopot był pod znakiem muzy z lat 70, teraz 80.. 8) )
Co do samego występu Andersa - zgadzam się z Tobą. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To jak gwiazdy lat 90 tych to dlaczego nie Thomas? Parę cudownych albumów + 2 superprodukcje jako Modern Talking. Ja w każdym razie wysłałem maila, który brzmiał mniej więcej tak żeby zaprosili gwiazdę lat 90 tych Thomasa Andersa. Bardzo liczyłbym na jego repertuar z płyt Different-When will I see you again. Souled nie lubię. Bo dawno nie słyszałem czegoś równie słabego i nawet głos Thomasa nie jest w stanie uratować tego przed klapą.
Awatar użytkownika
shizonek

Peter pisze:To jak gwiazdy lat 90 tych to dlaczego nie Thomas?
Myślę, że tvn nie chciałby się powtarzać. Ale próbować uderzać do nich z propozycjami można, oczywiście. :wink:
fankaMT

Post autor: fankaMT »

Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi i ja postanowiłam coś napisać. Występ Thomasa w Sopocie był świetny, jego aksamitny głos powala z nóg. Jednak jak porównuję zdjęcia z 84 r. a obecnie to wydaje mi się że są to dwie różne osoby. Jestem w szoku jak Thomas się zmienił. Troszkę mu się utyło i widać było że jest bez makijażu. Ale te piosenki i on sam ogólnie wypadł rewelacyjnie. Zadziwia mnie Thomas tak dobrą znajomością angielskiego, pokazał klasę. Nie wiedziałam, że jest tak sympatycznym i jednocześnie skromnym człowiekiem. Wydaje mi się, że Diterowi daleko do Thomasa.
Awatar użytkownika
shizonek

fankaMT pisze: i widać było że jest bez makijażu
I całe szczęście :roll: :twisted:
No fakt, jak sobie pooglądałam starsze foty, to w porównaniu do tego co było, teraz Thomas wygląda bardziej jak konkretny trzeciorzędny gangster z hollywoodzkiego filmu, ale lepsze to niż idiotyczny image z lat 80.. :lol:
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Czytając co niektóre wpisy zawierające zdziwienie zmianą wyglądu Thomasa, sam wyrażam zdziwienie na tego typu reakcje.
Proszę zobaczyć swoje zdjęcia z przed lat i obecne - zmiany napewno nastąpiły!
Na szczęście Thomas to nie Cher czy Michael Jackson, którzy średnio co 2 - 3 lata robią sobie operacje plastyczne!!!
Czas jest nieubłagany i tego rodzaju wpisy wyrażające zdziwienie związane z wyglądem Thomasa powodują u mnie uśmiech politowania dla piszącego (zobaczymy jak będziecie wyglądać ok. 50-tki!!!) :>
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
shizonek

Pkmodern pisze:Czas jest nieubłagany i tego rodzaju wpisy wyrażające zdziwienie związane z wyglądem Thomasa powodują u mnie uśmiech politowania dla piszącego (zobaczymy jak będziecie wyglądać ok. 50-tki!!!) :>
Jeśli to do mnie pite, to całkiem nie na miejscu. Bo ja akurat uważam, że Thomas teraz wygląda o niebo lepiej niż jak był młodszy, po prostu jak normalny facet, a nie tam jakieś makijaże i długie włosy.. :)
Zresztą, ja akurat po raz pierwszy zobaczyłam Andersa w 1998, i dopiero teraz, w Sopocie, i nad wyglądem przeszłam do porządku. Dopiero jak zobaczyłam foty z lat 80, to trochę mnie rozbawił ówczesny image Thomasa. I po prostu na tej zasadzie zdziwienie, że tak inaczej (nie znaczy: gorzej) wygląda. Nie ma tu nad czym debatować.. :wink:
Awatar użytkownika
Daja

Według mnie Thomas był i jest piękny. :wink:
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Teraz przynajmniej nie wygląda jak umalowana panienka :) Chociaż wtedy był inny styl :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Daja

Dlaczego prawie każdy mówi że Thomas wyglądał jak kobieta? Przecież on wyglądał prześlicznie:) :wink:
ODPOWIEDZ