dziwne czemu Flinta nie wygrała tylko ona?
Czarna lista
- Peter
Re: Czarna lista
Madonna, dzisiejsza, z Timbalandem i Timberlakiem odbiega znacząco od moich muzycznych upodobań, stąd wymienienie na tej liście, ale szanuje ją za to co nagrywała wcześniej.
Co do twojej gwiazdki, to trudno kogoś szanować kto rozpowszechnia swoje piosenki na swojej stronie.
ja dorzuce niezbyt urodziwą i nie posiadającej za dużych zdolności wokalnych zwyciężczynie polskiego Idola:
-
Husku
- Członek TAFC Polska
No to ja podbiję.Peter pisze:Madonna, dzisiejsza, z Timbalandem i Timberlakiem odbiega znacząco od moich muzycznych upodobań, stąd wymienienie na tej liście, ale szanuje ją za to co nagrywała wcześniej.Co do twojej gwiazdki, to trudno kogoś szanować kto rozpowszechnia swoje piosenki na swojej stronie.
ja dorzuce niezbyt urodziwą i nie posiadającej za dużych zdolności wokalnych zwyciężczynie polskiego Idola:
Nie wiem, dlaczego wygrała... Mi też się osobiście nie podoba ani jej głos, ani wygląd. Flinta ma dużo lepszą barwę głosu i większe zdolności wokalne.
Ale swoją drogą Ala Janosz szybko zniknęła ze sceny muzycznej. Czy może się mylę?
-
piciasty
Afera z madonną i krzyżem[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fdU3fKbbbu0[/youtube]
i tak na marginesie koncert na żywo polecam oglądnąc i odsłuchac LIKE A VIRGIN i LA ISLA BONITA z tego samego koncertu CONFESSIONS TOUR i wtedy ocenic jej zdolnosci wokalne obiektywnie i wziąsc pod uwage ze ma swoje lata.
i tak na marginesie koncert na żywo polecam oglądnąc i odsłuchac LIKE A VIRGIN i LA ISLA BONITA z tego samego koncertu CONFESSIONS TOUR i wtedy ocenic jej zdolnosci wokalne obiektywnie i wziąsc pod uwage ze ma swoje lata.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Do Madonny nic nie mam, bo głos i image ma, ale z krzyżem przegięła. Odwołując się do moich uczuć religijnych to jest po prostu niesmaczne. Do tego jeszcze ta korona i krew... 
- MODERN JEANNE
Madonna zawsze byla skandalistka.I waśnie to pozwoliło sie jej wspiąć na szczyt.
Mozna w tym widzieć zgorszenie albo sensacje ale dzięki właśnie takim chwytom od początku trzymała nas w garści i sprawiała ze jej image utkwił każdemu w pamięci.I taki był jej cel.
Podobnie można powiedzieć o tych różowych wdziankach naszych idoli czyli MT z lat 80.
Myślę ze to wszystko było zrobione by zwrócić nasza uwagę i zapamiętać ich
(bo kto spokojnie przejdzie widząc chłopaka w różu
)Oni się wtedy wybijali i chwytali się każdej rzeczy ,by być zauważonym i wybić się na szczyt.
Ciekawe tylko czy sami to wymyślili czy ktoś im to zasugerował
Mozna w tym widzieć zgorszenie albo sensacje ale dzięki właśnie takim chwytom od początku trzymała nas w garści i sprawiała ze jej image utkwił każdemu w pamięci.I taki był jej cel.
Podobnie można powiedzieć o tych różowych wdziankach naszych idoli czyli MT z lat 80.
Myślę ze to wszystko było zrobione by zwrócić nasza uwagę i zapamiętać ich
(bo kto spokojnie przejdzie widząc chłopaka w różu
Ciekawe tylko czy sami to wymyślili czy ktoś im to zasugerował
I LOVE DB AND TA!
- phantomas
- Kontakt:
Oczywiście oburzeni widzą tylko Madonnę na krzyżu, a nie zauważają przesłania tego występu.
To zaślepienie występuje chyba tylko u radykalnych Muslimów i niestety w Polsce.
To zaślepienie występuje chyba tylko u radykalnych Muslimów i niestety w Polsce.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
Mi to nie przeszkadza, ważne, że piosenka jest świetna. Ta Madonna do roku 2008 jest fajna i chyba nie zasługuje na wpisanie na czarną listę. Dopiero ta z "Give it 2 me'.
- Skyliner89MT
ja dodam jeszcze Leningrad Cowboys... i ich marna podróba You're My Heart, You're My Soul...
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Romantic Warrior
Peter pisze:Mi to nie przeszkadza, ważne, że piosenka jest świetna. Ta Madonna do roku 2008 jest fajna i chyba nie zasługuje na wpisanie na czarną listę. Dopiero ta z "Give it 2 me'.
to jak w końcu jest z tym "Give it 2 me"?Peter pisze: Ja bardzo lubię takie jej kawałki jak Material girl, Jump, Hung up a zwłaszcza Holiday, natomiast nowa płyta, jest także fajna mimo, że nie jest tak genialna jak Confessions on a danceflor. Podoba mi się tu wiele utworów zwłaszcza singlowe 4 minutes i give it 2 me, fajne są też heartbeat, Dance 2night, Devil wouldn';t recognize you czy Miles away. Płytę otwiera również ciekawy utwór Candy shop. Wielką jej zaletą jest to, że podąża/wyznacza trendy. Może jednak sprawiać wrażenie monotonii utworów i mało zróżnicowanego brzmienia.
- MODERN JEANNE
No jest gorsza od innych piosenek,ale nie taka zła.Czy to taki trudne 
I LOVE DB AND TA!
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Jaaa. jakaś dziwna atmosfera tu panuje od jakiegoś czasu. Wszyscy chwytają się za słówka. Może kolega po prostu zmienił zdanie
Co do Give it to me, to ta piosenka jakoś do mnie nie przemawia. Madonna miewała lepsze. Bardziej przypadły mi do gustu jej stare, kultowe już piosenki jak np. Like a prayer.
Jakby ktoś się czepiał, że jakoś wczesniej mi się nie podobała, to:
Phanthomas, nie oceniam jej. Niech robi sobie co chce - jej życie. Uważam tylko, że są inne sposoby. I nie, nie jestem żadnym obrońcą krzyża, ani też mocherem chodzącym codziennie do kościoła. Wyrażam tylko swoją opinię. Chyba mam takie prawo. Zrozumiałabym twoją wypowiedź w przypadku, gdybym napisała, że pójdzie do piekła. Ale jako, że nic takiego nie powiedziałam, chyba wszystko gra?
Co do Give it to me, to ta piosenka jakoś do mnie nie przemawia. Madonna miewała lepsze. Bardziej przypadły mi do gustu jej stare, kultowe już piosenki jak np. Like a prayer.
Jakby ktoś się czepiał, że jakoś wczesniej mi się nie podobała, to:
Nie podobała mi się TYLKO ta szopka z krzyżem.Husku pisze:Do Madonny nic nie mam, bo głos i image ma, ale z krzyżem przegięła. Odwołując się do moich uczuć religijnych to jest po prostu niesmaczne. Do tego jeszcze ta korona i krew...
Phanthomas, nie oceniam jej. Niech robi sobie co chce - jej życie. Uważam tylko, że są inne sposoby. I nie, nie jestem żadnym obrońcą krzyża, ani też mocherem chodzącym codziennie do kościoła. Wyrażam tylko swoją opinię. Chyba mam takie prawo. Zrozumiałabym twoją wypowiedź w przypadku, gdybym napisała, że pójdzie do piekła. Ale jako, że nic takiego nie powiedziałam, chyba wszystko gra?
- Romantic Warrior
wszystko ok, tylko jeśli nie jest taka zła, to czemu jest w tym wątku "Czarna lista"?MODERN JEANNE pisze:No jest gorsza od innych piosenek,ale nie taka zła.Czy to taki trudne
- Peter
Ja to pisałem w 2008 roku, kiedy Madonna wydawała nową płytę, ale zachwyt minął, kiedy nagrała rzeczy z Oakenfoldem i to mi się z perspektywy czasu wydaje słabe to co robiła z Timboszem czy z Pharellem Williamsem, dla mnie to jedno i to samo, nigdy ich nie rozróżnaiłem. Nie jest tak źle z Madonną by ją wpisywać na czarną listę, prędzej dzisiejszą Kim Wilde czy Samanthę Fox.
- MODERN JEANNE
Wiem o jakiej dzisiejszej płycie Kim Wilde piszesz bo przez przypadek przesłucham najnowszy jej album.Odbiegła ZNACZACO w kierunku rocka tak jak piszesz.i Mimo ze lubię taki styl myślę ze jej płyta wypala nieudolnie na tym tle(wolałam ja z bardziej dansowych nagrań)
piciasty dzięki za wstawienie tego wideo bo naprawdę mnie ominęło.Lubie piosenki Madonny ale ten filmik tez przyprawił mnie o niesmak.Tak jakby się porównywała z Chrystusem

piciasty dzięki za wstawienie tego wideo bo naprawdę mnie ominęło.Lubie piosenki Madonny ale ten filmik tez przyprawił mnie o niesmak.Tak jakby się porównywała z Chrystusem
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Nie tylko "Come out and play" ale i NSN z 2006, pisałem, już recenzując album, że kilku piosenkom trudno odmówić przebojowości, ale stylistyka w jakiej album jest utrzymany jest dla mnie ciężko strawna. Żal ściska jeśli się wie, że Kim mając w swojej stajni producenckiej tak wielki diament jak jej brat (który wyprodukował jej wszystkie albumy) nie potrafi go w odpowiedni sposób wykorzystać. Ricky Wilde, w moim odczuciu dysponuje wielkim potencjałem kompozytorskim, ale Kim chce grać dzisiaj dokładnie tak samo jak na początku kariery czyli ostro i jazgotliwie.Dlatego też pierwszy album zasługiwałby na wymienienie na tej liście. Jestem chyba wyjątkiem, bo uwielbiam starą Kim a nie lubię bardzo jej wielkiego hitu "Kids in America". Nie wiem czym Kim zdobyła twoje serce, ale mnie zauroczyła dopiero "Selectem".Ale to już całkiem inna bajka muzyczna.