Koncert Thomasa w Zabrzu (01.06.2011) - temat ogólny

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: 01.06.2011 Thomas w Zabrzu!!!

Post autor: Atlantis »

Ale mi chodziło o to, że dla zwykłego fana muzyki pop, takiego jak ja, Ci muzycy nie są takimi wielkimi gwiazdami, tak jak ten cały OzzyOzbourne, nie mam pojęcia kto to wogóle jest? Pewnie jakiś metalowiec. Thomas także wielką gwiazdą nie jest, ale ma szanse zaistnieć w inny sposób niż MT i oto mi chodziło.
Zatem wypada nadrobić zaległości muzyczne, przyniesie to conajmniej kilka korzyści, m.in. taką, że nie narażamy się na śmieszność tylko wtedy, jeśli coś gruntownie znamy i wiemy o czym mówimy.
Dlatego należy podkreślić to że:
Tom organizował 22 razy Fan Party a nie Bohlen, gdzie każdy może zrobić sobie zdjęcie podpisac wszystko co przyniesie, zamienić 2-3 zdania.
Proszę o przykłady innych wykonawców co organizują FAN PARTY ze swoim udziałem!!!!

Bohlen zakonczył istnienie MT bo TV było ważniejsze.
Bohlen nie poleciał na koncerty do USA
Anders zawsze godzi się na konferencje, zdjęcia z fanami, zawsze jak komuś uda się spotkać Andersa to NIGDY wtedy nie odmówi zdjęcia i autografów.

Wymieniać dalej?

Proszę nie zrozumieć mnie zle że teraz chcę pokazać że TA jest OK! a DB BE! Że chcę porównywać ich nawzajem. Obydwu bardzo cenie! Chce przypomnieć co po niektórym że on jest dla nas a nie my dla niego.
Lecz nie zniosę jak ktoś napisze że TA nie jest otwarty na Fanów!!!
Może nowy kolega OZZY nie ma wiedzy na ten temat i liczył że Tom będzie siedział za stolikiem na hali i podpisywał serwetki Z KFC!!!

Wystarczy poczytać relacje z innych imprez które tu opisujemy.
Wybacz, lecz nie zgadzam się z większością co napisałeś. Fan party oczywiście były, ale pamiętajmy o jednym: w działalności muzycznej Thomasowi ewidentnie nie szło, zatem organizowanie fan party było sposobem aby co roku przypomnieć o swoim istnieniu i jakoś trwać w tej branży.
Po drugie nie wiem czemu podpisywanie serwetek z KFC miałoby być nieosiągalne skoro koncert odbył się pod sklepem.
I po trzecie, pisałeś do mnie, zatem możesz użyć mojego nicku bądź imienia zamiast formy "co poniektórym".
I ostania sprawa: przestańmy kupować jego płyty i mdleć dlatego że Cheri Cheri Lady na bis było. Szybko zrozumiesz kto jest dla kogo
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

33ccd pisze:Lecz nie zniosę jak ktoś napisze że TA nie jest otwarty na Fanów!!!
Dokładnie :!: Ok, Thomas mógł komuś nie przypaść do gustu i być może, można mu zarzucić wiele rzeczy, ale na pewno NIE GWIAZDORZY i nie zachowuje się w stylu "Patrzcie jaki jestem wielki". Ma ogromny szacunek do fanów i całkowicie się nie zgadzam z tym, że on jest tylko dla nas, a my dla niego nie! Owszem, to jego praca, ale trzeba się nauczyć ją doceniać, a nie być tylko biernym odbiorcą i krytykować. Anders bardzo troszczy się o swoich wielbicieli (świadczą o tym m.in. przykłady, które zostały wymienione przez Patryka).
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Atlantis pisze:
Szybko zrozumiesz kto jest dla kogo

Widzę że się chyba nigdy nie dogadamy. Nie widzę możliwości byś zorientował się kto tu dla kogo jest. Twoja sprawa.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
TylkoDieter

Post autor: TylkoDieter »

Cieszy mnie, ze wreszcie odezwały się tu jakieś głosy rozsądku i pojawił się cień obiektywizmu.

Przed wszystkim zacznę od tego, kim jest dla mnie fan.
podejście jakie masz do tego wokalisty nie kwalifikuje Cię nawet do nazwania jego fanem
Jest zupełnie na odwrót. To OzzyOsbourneFan może się nazywać prawdziwym fanem, a niestety nie Ty. Już spieszę wyjaśnić czemu.
Zgodzisz się pewnie ze mną, że życzysz Thomasowi wszystkiego najlepszego i wielu sukcesów. Mam rację, prawda?
Ale niestety zdajesz się nie dostrzegać jego ewidentnych wad - a bardzo szkoda, bo artysta bez konstruktywnej krytyki ze strony PRAWDZIWYCH fanów daleko nie zajdzie. Człowiek przez całe życie nie jest idealny i wskazówek potrzebuje.
Ozzy ma też większe prawo obiektywnie ocenić TA, bo w przeciwieństwie do Ciebie nie ogranicza się do jednej gałęzi muzyki.

Po drugie
nie ma obowiązku być na zawołanie każdego, kto do niego podejdzie z okładką chcąc podpisu
Bardzo, bardzo fajnie, zgadzam się, ale nie w pełni, mówiąc eufemicznie. Obowiązku takiego faktycznie nie ma, mimo, że to, de facto, jego praca. Przecie wszystkich nie obsłuży. Natomiast, natomiast mógł nie uciekać spod tej sceny przez pół supermarketu jakby go psy gończe ścigały.
Jak dla mnie umykał przed natłokiem tych "ukochanych fanów" z Polski. I zbytkiem łaski by było dla niego jakby spowolnił kroku i powiedział "Please wait, I'll give you an autograph, but at first - I must rest for a while".
Po angielsku chyba umie, bo przecież to "światowa gwiazda".

No właśnie dochodząc do tego określenia... ANDERS NIE JEST GWIAZDĄ światowego formatu. Musisz się z tym pogodzić - światowe gwiazdy nie grają po supermarketach. Światowe gwiazdy są spontaniczne i umieją zaskoczyć fanów. Wreszcie - światowe gwiazdy najbardziej szanowane są w swoim kraju, - a kiedy się pytałem Niemców o MT to parskali śmiechem. Thomas w Vaterlandzie jest nikim, w przeciwieństwie do Dietera, który robi tam karierę, ocenia ludzi w Idolu itd.

Żebyś nie zrozumiała mnie źle - to dla Ciebie Thomas jest kimś wspaniałym i artystą wyższych lotów. Wielu czuje podobnie. Tego się nie czepiam, to jest w porządku.
Ale proszę ja Ciebie, rozumiesz, nie wmawiaj ludziom, że to ŚWIATOWY poziom. Proszę o trochę obiektywizmu co do swoich guru.

Pozdro4all
Awatar użytkownika
Atlantis

Widzę że się chyba nigdy nie dogadamy. Nie widzę możliwości byś zorientował się kto tu dla kogo jest. Twoja sprawa.
Z moją możliwością rozumienia różnych rzeczy jest lepiej niż Ci się wydaje, różni nas to, że przeze mnie fanatyzm i zaslepienie nie przemawia,

Udowodnij mi że się mylę. Zapytałem Cię, kim byłby Anders gdyby nie było tych, którzy kupują jego płyty, albo chodzą na koncerty. Jeśli Twoją odpowiedzią na to jest to, że się nie dogadamy, to faktycznie się nie dogadamy.
To nie Ty dostałeś wczoraj kasę za występ. A występ odbył się dlatego, że byli tacy, którzy chcieli to zobaczyć. Nie było tak, że Thomas wstał rano i pomyślał: a co tam, jade pod M1, zagram koncert za darmo dla kochanych fanów, mało tego, zapłace im za to, że przyszli.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Peter pisze:Wiesz szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o jakiś Plancie czy Padavonie, są to jakieś już mocno przebrzmiałe gwiazdy
Ja też nie mam zielonego pojęcia o kogo chodzi :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Magdalena_92
Członek TAFC Polska

Post autor: Magdalena_92 »

33ccd pisze:DO OZZY I ATLANTIS

Dlatego należy podkreślić to że:
Tom organizował 22 razy Fan Party a nie Bohlen, gdzie każdy może zrobić sobie zdjęcie podpisac wszystko co przyniesie, zamienić 2-3 zdania.
Proszę o przykłady innych wykonawców co organizują FAN PARTY ze swoim udziałem!!!!

Bohlen zakonczył istnienie MT bo TV było ważniejsze.
Bohlen nie poleciał na koncerty do USA
Anders zawsze godzi się na konferencje, zdjęcia z fanami, zawsze jak komuś uda się spotkać Andersa to NIGDY wtedy nie odmówi zdjęcia i autografów./przykłady na YOU TUBE /

Wymieniać dalej?

Proszę nie zrozumieć mnie zle że teraz chcę pokazać że TA jest OK! a DB BE! Że chcę porównywać ich nawzajem. Obydwu bardzo cenie! Chce przypomnieć co po niektórym że on jest dla nas a nie my dla niego.
Lecz nie zniosę jak ktoś napisze że TA nie jest otwarty na Fanów!!!
Może nowy kolega OZZY nie ma wiedzy na ten temat i liczył że Tom będzie siedział za stolikiem na hali i podpisywał serwetki z KFC czy tacki po kiełbaskach !!!

Wystarczy poczytać relacje z innych imprez które tu opisujemy.
Zgadzam się w 100%. I nie nazwałabym tego co pisze 33ccd fanatyzmem. Ale nie odnosicie wrażenia, że tego typu dyskusje do niczego pożytecznego nie prowadzą?? Bo ja tak. Każdy ma swoje zdanie i niech tak pozostanie.
Pozdrawiam M.
Awatar użytkownika
Atlantis

Jeśli nie będziemy rozmawiać, to forum można zamknąć.
Awatar użytkownika
Fanka MT

TylkoDieter pisze:Cieszy mnie, ze wreszcie odezwały się tu jakieś głosy rozsądku i pojawił się cień obiektywizmu.

Przed wszystkim zacznę od tego, kim jest dla mnie fan.
podejście jakie masz do tego wokalisty nie kwalifikuje Cię nawet do nazwania jego fanem
Jest zupełnie na odwrót. To OzzyOsbourneFan może się nazywać prawdziwym fanem, a niestety nie Ty. Już spieszę wyjaśnić czemu.
Zgodzisz się pewnie ze mną, że życzysz Thomasowi wszystkiego najlepszego i wielu sukcesów. Mam rację, prawda?
Ale niestety zdajesz się nie dostrzegać jego ewidentnych wad - a bardzo szkoda, bo artysta bez konstruktywnej krytyki ze strony PRAWDZIWYCH fanów daleko nie zajdzie. Człowiek przez całe życie nie jest idealny i wskazówek potrzebuje.
Ozzy ma też większe prawo obiektywnie ocenić TA, bo w przeciwieństwie do Ciebie nie ogranicza się do jednej gałęzi muzyki.

Po drugie
nie ma obowiązku być na zawołanie każdego, kto do niego podejdzie z okładką chcąc podpisu
Bardzo, bardzo fajnie, zgadzam się, ale nie w pełni, mówiąc eufemicznie. Obowiązku takiego faktycznie nie ma, mimo, że to, de facto, jego praca. Przecie wszystkich nie obsłuży. Natomiast, natomiast mógł nie uciekać spod tej sceny przez pół supermarketu jakby go psy gończe ścigały.
Jak dla mnie umykał przed natłokiem tych "ukochanych fanów" z Polski. I zbytkiem łaski by było dla niego jakby spowolnił kroku i powiedział "Please wait, I'll give you an autograph, but at first - I must rest for a while".
Po angielsku chyba umie, bo przecież to "światowa gwiazda".

No właśnie dochodząc do tego określenia... ANDERS NIE JEST GWIAZDĄ światowego formatu. Musisz się z tym pogodzić - światowe gwiazdy nie grają po supermarketach. Światowe gwiazdy są spontaniczne i umieją zaskoczyć fanów. Wreszcie - światowe gwiazdy najbardziej szanowane są w swoim kraju, - a kiedy się pytałem Niemców o MT to parskali śmiechem. Thomas w Vaterlandzie jest nikim, w przeciwieństwie do Dietera, który robi tam karierę, ocenia ludzi w Idolu itd.

Żebyś nie zrozumiała mnie źle - to dla Ciebie Thomas jest kimś wspaniałym i artystą wyższych lotów. Wielu czuje podobnie. Tego się nie czepiam, to jest w porządku.
Ale proszę ja Ciebie, rozumiesz, nie wmawiaj ludziom, że to ŚWIATOWY poziom. Proszę o trochę obiektywizmu co do swoich guru.

Pozdro4all

Potrafię być bardziej obiektywna niż Ci się zdaje. Otóż przeczytaj sobie posty, w których rzekomo ślepo broniłam Thomasa. Zauważysz, że przytoczone zostały w nich całkiem obiektywne argumenty i nadal podtrzymuje opinię, że Anders nie gwiazdorzy i poświęca bardzo dużo czasu, aby zadowolić swoich fanów! Przecież w kontrakcie nie ma napisane, że musi rozmawiać z wielbicielami, rozdawać autografy itp, a jednak bardzo często to robi - ba, nawet sam organizuje takie spotkania (mam na myśli coroczne IFD). Jeżeli chodzi o ten światowy format - bo widzę, że bardzo się tego sformułowania uczepiłeś, to chyba oboje inaczej rozumiemy to wyrażenie. Otóż, moim zdaniem, ktoś kogo zespół sprzedał w ciągu trzech lat 120 mln płyt i zrobił furorę praktycznie w całej Europie (i nie tylko) nadal zasługuje na uznanie, nie zważając na to, gdzie, kiedy i za ile występuje. To, że potrafi zagrać w takich miejscach jak wczoraj, znowu tylko potwierdza słowa, że Thomas się nie wywyższa. Wszyscy wiemy, że nie robi tego z czystych chęci i że chce na tym zarobić, ale podaj mi choć jeden przykład gwiazdy, która jak to ująłeś "Wstaje rano i spontanicznie daje jakiś koncert".

Dziękuję...

Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Odpisałem kim jest TA dla fanów i kto jest dla kogo dając przykłady. TA przynajmniej coś robi w przeciwieństwie do innych niemieckich gwiazd. Jego płyty ktoś kupuje a innych gwiazd za bardzo nie ma co.

Pierwszym postem chciałem poinformować nowego forumowicza OZZY... o faktach których nie zna z życia MT i samego TA.

TYLE W TEJ SPRAWIE MAM DO POWIEZENIA.
Ostatnio zmieniony czw cze 02, 2011 21:10 przez 33ccd, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja myślę, że najlepsze podejście do tego kto jest fanem mają i Patryk i Paweł. Każdy w inny sposób, Paweł za obiektywizm, a Patryk za serce włożone w prace dla Thomasa.
A teraz na boku wam powiem, że nie ważne chyba każdy tu jest z jakiegoś powodu fanem, bo ma konto, bo udziela się tutaj. Przestańcie się już nawzajem atakować bo temat dotyczy koncertu a nie tego kto jest fanem a kto nie? Ja z przyjemnością obejrzę sobie Wasze fotki.
FankaMT pisze:Otóż, moim zdaniem, ktoś kogo zespół sprzedał w ciągu trzech lat 120 mln płyt i zrobił furorę praktycznie w całej Europie (i nie tylko) nadal zasługuje na uznanie, nie zważając na to, gdzie, kiedy i za ile występuje
@ FankaMT, MT nie sprzedało 120 mln płyt w ciągu 3 lat... Ośmieszasz się takimi zdaniami.
Ostatnio zmieniony czw cze 02, 2011 21:10 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Peter, kobiecie należy się szacunek.
Awatar użytkownika
Atlantis

U2 potrafi zagrać charytatywnie, ale nie o to w tym chodzi. Chodzi o to, że koncerty to praca Andersa, a każdą pracę wykonywać należy możliwie jak najlepiej. I to, że on wyjdzie i z Wami pogada, to z jego strony żadna łaska, żeby urastało to do rangi nirvany.
Były w naszym kraju przypadki odwoływania koncertów z powodu braku zainteresowania. Dotknęło to np. Natalie Kukulska. Dlatego jak mówię, to odbiorcy decydują, że ktoś jest gwiazda, a ktoś nigdy nią nie zostanie.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Peter pisze:Ja myślę, że najlepsze podejście do tego kto jest fanem mają i Patryk i Paweł. Każdy w inny sposób, Paweł za obiektywizm, a Patryk za serce włożone w prace dla Thomasa.
A teraz na boku wam powiem, że nie ważne chyba każdy tu jest z jakiegoś powodu fanem, bo ma konto, bo udziela się tutaj. Przestańcie się już nawzajem atakować bo temat dotyczy koncertu a nie tego kto jest fanem a kto nie? Ja z przyjemnością obejrzę sobie Wasze fotki.
FankaMT pisze:Otóż, moim zdaniem, ktoś kogo zespół sprzedał w ciągu trzech lat 120 mln płyt i zrobił furorę praktycznie w całej Europie (i nie tylko) nadal zasługuje na uznanie, nie zważając na to, gdzie, kiedy i za ile występuje
@ FankaMT, MT nie sprzedało 120 mln płyt w ciągu 3 lat... Ośmieszasz się takimi zdaniami.
Na wielu stronach tak pisało, jeżeli to błąd to przepraszam, ale nie musisz od razu wyjeżdżać z takimi tekstami. Też wiele razy się ośmieszasz, ale mam wystarczająco dużo kultury, aby nie zwracać Ci uwagi, albo jak już zrobić to nieco subtelniej.

Dziękuję...

Awatar użytkownika
KarinaMaria
Kontakt:

Post autor: KarinaMaria »

Peter pisze:Przestańcie się już nawzajem atakować bo temat dotyczy koncertu a nie tego kto jest fanem a kto nie?
Ja dziękuję...! Ale atmosferka! Co tu się porobiło?! Tak ma być przed i po każdym koncercie !? To jest po prostu niesmaczne... Są osoby, które za wszelką cenę chcą popsuć wrażenia po wyczekiwanym przez FANÓW koncercie, wszystkie te pozytywne emocje, które W NAS wyzwala muzyka Thomasa. To obrzydliwe...
Na szczęście jednak NAS, FANÓW nie zrazicie, takie gadki, jak powyższe niektórych są dla nas, jak brzęczenie marnej muszki... Nie warto na to zwracać uwagi.
...because You are the KING OF LOVE..!
Awatar użytkownika
Atlantis

Tu chodzi o coś innego: a brak szacunku i wręcz agresję jeśli ktoś uważa nieco inaczej od tak zwanej jedynie słusznej drogi rozumowania.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Fanka MT pisze:
Peter pisze:Ja myślę, że najlepsze podejście do tego kto jest fanem mają i Patryk i Paweł. Każdy w inny sposób, Paweł za obiektywizm, a Patryk za serce włożone w prace dla Thomasa.
Na wielu stronach tak pisało, jeżeli to błąd to przepraszam, ale nie musisz od razu wyjeżdżać z takimi tekstami. Też wiele razy się ośmieszasz, ale mam wystarczająco dużo kultury, aby nie zwracać Ci uwagi, albo jak już zrobić to nieco subtelniej.
MT sprzedało 120 mln płyt ale nie w ciągu pierwszego okresu a za całą działalność. OK forma mojego postu może nie była najlepsza, ale zanim drugi raz napiszesz coś takiego to zastanów się, bo mi to zajechało fanatyzmem.
ODPOWIEDZ