Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krisstoff74
Kontakt:

Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Post autor: Krisstoff74 »

FMike pisze:(...)
"30th Anniversary Megamix 2014/2015" - Pierwszy taki megamix z kawałkami zarówno starymi jak i nowymi, brzmi jak powinien uważam, nie jest aż nadto przekombinowany ale też nie są to fragmenty piosenek w ich oryginalnym brzmieniu które to mogliśmy poznać wcześniej. Przejścia między poszczególnymi piosenkami są dość hmmm... ostre, jakby ktoś nagrywał na kaseciaku piosenkę z radia, potem nagrywał kolejną zaczynając w miejscu w którym zatrzymał nagrywanie wcześniejszej, można się czepiać ale mi nie przeszkadza...
Jeśli chodzi o mnie, to uważam, że w jednym momencie przegięli dokumentnie. Mianowicie z ekstremalnym podkręceniem tempa "TV Makes The Superstar". Wypadło to wręcz karykaturalnie. Gdyby wokaliści mieli ten tekst wyartykułować w rzeczywistym wykonaniu, to połamaliby sobie ozory.
No ale cóż... Jest jak jest! :)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Krisstoff74 pisze:
FMike pisze:(...)
"30th Anniversary Megamix 2014/2015" - Pierwszy taki megamix z kawałkami zarówno starymi jak i nowymi, brzmi jak powinien uważam, nie jest aż nadto przekombinowany ale też nie są to fragmenty piosenek w ich oryginalnym brzmieniu które to mogliśmy poznać wcześniej. Przejścia między poszczególnymi piosenkami są dość hmmm... ostre, jakby ktoś nagrywał na kaseciaku piosenkę z radia, potem nagrywał kolejną zaczynając w miejscu w którym zatrzymał nagrywanie wcześniejszej, można się czepiać ale mi nie przeszkadza...
Jeśli chodzi o mnie, to uważam, że w jednym momencie przegięli dokumentnie. Mianowicie z ekstremalnym podkręceniem tempa "TV Makes The Superstar". Wypadło to wręcz karykaturalnie. Gdyby wokaliści mieli ten tekst wyartykułować w rzeczywistym wykonaniu, to połamaliby sobie ozory.
No ale cóż... Jest jak jest! :)
Zgadzam się, nikt by tak szybko nie zaśpiewał, megamix kończy się równie szybkimi słowami w "You Can Win If You Want", nie jestem fanem aż tak podkręconego tempa hehe :D
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Krisstoff74
Kontakt:

Re: Modern Talking - 30-Die neue Best Of

Post autor: Krisstoff74 »

Sussudio pisze:A ja szczerze mówiąc się rozczarowałem - przede wszystkim okładką która jest podejrzanie słaba jak na produkt od Sony. Kolory, czcionka i te kontury postaci (swoją drogą, Thomas trochę nie za wysoki?) w niczym nie przypomina to ekskluzywnej okolicznościowej składanki na którą ten zespół zasługuje, a sama forma wydania tego w digipacku nie wystarczy (...)
Zrównanie wzrostu obu panów uderzyło mnie w pierwszej kolejności. Do tego stopnia, że dla własnego kaprysu przywróciłem im w miarę właściwe proporcje.
W każdym razie takie, jakie powinny się znaleźć na okładce... :twisted:

Obrazek
Obrazek Obrazek
bohlenmusic

Post autor: bohlenmusic »

Po przesłuchaniu pobieżnym w dobrej jakości nagrań z technicznego punktu widzenia poraża kawałek "tv makes... (alternative)" z drugiej płyty i następny po nim "brother louie (dj cappiccio radio mix).
Brzmieniowo tragedia a pasmo przenoszenia ostro cięte powyżej 16 kHz to jest kawałek robiony z mp3 !!!! i to kiepskiej jakosci. I to jest oficjalne wydanie płyty CD?
Chyba, że tylko mnie się trafiła taka kopia? Moze ktoś kto ma CD w domu zripuje ją i sprawdzi czy też tak ma, ale przypuszczam, ze tak.

I jeszcze pytanie czy wydanie 2 i 3 płytowe maja taki sam wytłoczony numer na płycie CD?
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

FMike pisze: Dysk trzeci to zapis koncertu z Moskwy znanego nam z youtube w jakości lepszej niż na filmikach, bardzo dobry dodatek który urozmaica wydanie.
Mike, dzieki za obszerne sprawozdanie nt tegoz wydawnictwa! Naprawde ciekawa sprawa z tym dodatkowym dyskiem zawierajacym koncert z Moskwy, o planach wydania ktorego nikt wydaje sie wogole wczesniej nie wiedzial.
Wlasnie zucilem okiem na Youtube gdzie widnieje koncert z 98 roku z Kremla (przypuszczalnie ten wlasnie z CD) i tam Dieter sraszliwie falszuje w wysokich chorkach. Zastanawia mnie czy to na tym CD tez tak slychac czy moze wycieli te falsze z miksu?
Mam po prostu nadzieje, ze koncert nagrano na wielosladzie i przed wydaniem byl jakos porzadnie zmiksowany.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

bohlenmusic pisze:Po przesłuchaniu pobieżnym w dobrej jakości nagrań z technicznego punktu widzenia poraża kawałek "tv makes... (alternative)" z drugiej płyty i następny po nim "brother louie (dj cappiccio radio mix).
Brzmieniowo tragedia a pasmo przenoszenia ostro cięte powyżej 16 kHz to jest kawałek robiony z mp3 !!!! i to kiepskiej jakosci. I to jest oficjalne wydanie płyty CD?
Chyba, że tylko mnie się trafiła taka kopia? Moze ktoś kto ma CD w domu zripuje ją i sprawdzi czy też tak ma, ale przypuszczam, ze tak.

I jeszcze pytanie czy wydanie 2 i 3 płytowe maja taki sam wytłoczony numer na płycie CD?
Szału nie ma i niestety, ósmy kawałek z CD2 czyli YMHYMS Paul Masterson Dub również leży.

FMike wrzucił na poprzedniej stronie fotki wydania 3CD, na którym widać numer katalogowy - jest inny niż przy 2CD. viewtopic.php?p=91926#p91926
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
FMike

Jor pisze:
FMike pisze: Dysk trzeci to zapis koncertu z Moskwy znanego nam z youtube w jakości lepszej niż na filmikach, bardzo dobry dodatek który urozmaica wydanie.
Mike, dzieki za obszerne sprawozdanie nt tegoz wydawnictwa! Naprawde ciekawa sprawa z tym dodatkowym dyskiem zawierajacym koncert z Moskwy, o planach wydania ktorego nikt wydaje sie wogole wczesniej nie wiedzial.
Wlasnie zucilem okiem na Youtube gdzie widnieje koncert z 98 roku z Kremla (przypuszczalnie ten wlasnie z CD) i tam Dieter sraszliwie falszuje w wysokich chorkach. Zastanawia mnie czy to na tym CD tez tak slychac czy moze wycieli te falsze z miksu?
Mam po prostu nadzieje, ze koncert nagrano na wielosladzie i przed wydaniem byl jakos porzadnie zmiksowany.

Tak, nikt nie wspominał o dodatkowej płycie. Świadomy jestem faktu że teraz część osób wstrzyma się z zakupem dwupłytowego wydawnictwa i postara się o to z trzema płytami, nikt nie będzie dwa razy płacił... a pewnie i taki argument przyświecał wydawcy, co jeszcze? nie wiadomo, możemy wyłącznie spekulować. Zastanawiam się czy materiał który wyciekł przed premierą za sprawą Rosjan zawierał również koncert z Moskwy?

Jor, co do fałszu Dietera to porównując z filmikami nie wydaję mi się by był usunięty, zaryzykuję stwierdzenie że urok pozostał hehe. Może Sony Music zrobi to z okazji kolejnej rocznicy, być może nastanie moda na wydawanie koncertów live z przed x lat gdyż nikt tego co do Modern Talking wcześniej nie robił a teraz po takim ogromie muzyki i video jaką nam zaserwowali z okazji 30tki niczym innym już aż tak nie zaskoczą... został chociażby wcześniej wspominany ostatni koncert z Berlina.

PS. "Give me peace on Earth 2014" bez znudzenia rozbrzmiewa już drugą dobę, namiastka uczucia gdy po raz pierwszy poznawałem poszczególne piosenki zespołu.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

"Give me peace on Earth 2014", pisałem już, że to jest najlepsza niespodzianka tego Albumu. Bo tak jest. Tak samo było przy Strong - Stay With Me odcina się od całości, melodią i aranżacją zbliżoną do MT. Nie przesłuchałem jeszcze całości każdej piosenki. Ale "Give me peace on Earth 2014" jest najlepsze.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Właśnie chciałam kupić u nas EMPIKU,ale się wstrzymałam z powodu dwóch płyt,które według mnie się nie opłacają...

I z Niemiec będę mieć te trzy płytki, ale będę musiała nieco poczekać ;)
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
nado

Post autor: nado »

TVN ŚWIĘTUJE 30 LECIE MODERN TALKING. ZA CHWILĘ W TVN
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Point Of No Return
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

No to zaczyna się robić trochę głośno o nowej składance! Brawo!
Awatar użytkownika
FMike

Po prostu świetnie że "ktoś" zainteresował się tematem, domniemam że to Sony Music podsunęło pomysł, w każdym bądź razie 10 minut w programie śniadaniowym to już coś co było widać dobrze po liczniku osób na stronie oraz forum w ostatnich dwóch godzinach.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

FMike pisze:Zastanawiam się czy materiał który wyciekł przed premierą za sprawą Rosjan zawierał również koncert z Moskwy?
Cd z koncertem nie wyciekło, tylko dwa pierwsze dyski.
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

nado pisze:TVN ŚWIĘTUJE 30 LECIE MODERN TALKING. ZA CHWILĘ W TVN
Dzięki za link. Po obejrzeniu tego materiału mam kilka refleksji:

1- widać kontrast między dobrym dziennikarzem starej daty, jakim jest Sierocki, a tvn'owymi przeciętniakami z nowej generacji (byłem w szoku, gdy dziennikarka mając w studiu reżysera teledysków Modern Talking zapytała go o jego buty?! chore!)

2- dziennikarze z tamtego materiału i tak nie są najgorsi. Choćby nie wiem jacy byli, i tak będą lepsi od Mołek i Sołtysika (nie ma wiele bardziej żenujących rzeczy od pytań zadawanych przez Mołek Andersowi rok temu w ramach "Dzień Dobry TVN")

3- Sierocki powiedział ciekawostkę o której nie wiedziałem wcześniej - tym, że Anders pomógł Sandrze wyjść z dna i nałogów.

Co do zawartości najnowszej składanki i jej historycznego znaczenia, to:
- raczej wątpię w powrót Modernów. na składance pewnie najwięcej zarobi wytwórnia. Ale mam nadzieję że i Moderni dostaną spory procencik:-)

- zawartość składanki podoba mi się średnio. Jej plusem są remiksy: Just like an angel (cudo!), Lady of my heart (bdb plus) i Peace on Earth.
Wielki Turbo megamix ma killka lepszych momentów, ale większa część jego zawartości nie ma sensu i logiki - nie rozumiem czemu z "Ready for the victory" i "Jet airliner" wzięto tylko refreny, a "Brother louie" i "You're my heart" pojawiają się w miksie aż dwa razy i za każdym razem niemal w całości. Jeśli już obie wersje tych utworów musiałyby się tam znaleźć, no to mogliby dać pierwszą zwrotke z YMHYMS'98, a potem drugą zwrotkę z YMHYMS'84, i podobnie zrobić z Brother Louie.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

Robert73 pisze:
*D.J.-Maciek!* pisze:... a jakie cena tego wydania 3 CD oraz DVD?

CD 17 euro, a DVD 30 euro. Oczywiście w Niemczech w Media Markt.
Dzięki za info.
Już znajomy z Dortmund dostał "zadanie do wykonania"... namierzenia i nabycia tej edycji 3 CD i przy okazji zestawu DVD.

:wink:
Obrazek
ODPOWIEDZ