Michael Jackson

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.

Mój ulubiony album Króla Popu to:

Got to Be There (1971)
0
Brak głosów
Ben (1972)
1
1%
Music and Me (1973)
0
Brak głosów
Forever, Michael (1975)
0
Brak głosów
Off the Wall (1979)
0
Brak głosów
Thriller (1982)
33
45%
Bad (1987)
18
25%
Dangerous (1991)
12
16%
HIStory (1995)
8
11%
Blood on the Dance Floor (HIStory in the Mix) (1997)
0
Brak głosów
Invincible (2001)
1
1%

Liczba głosów: 73

Awatar użytkownika
karuus

Re: Michael Jackson

Post autor: karuus »

Bardzo dobry kawałek ;) Przypadł mi do gustu :) I to jest Michael.!
O wiele lepszy niż w utorach z Akonem...
You can win if you want.!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Nowy teledysk, nie publikowany do tej pory, nie skażony jakimiś wokalami raperów:
http://www.michaeljackson.com/pl/news/n ... C5%BC-jest
To jest prawdziwa muzyka, a nie jakaś Gaga, która słabo śpiewa za to nadrabia dziwnymi kreacjami.....
Awatar użytkownika
kmlyna

Post autor: kmlyna »

WOW...piekna piosenka ..i Miachael taki jakis radosny...
Awatar użytkownika
Peter

Kolejny outtake:
Awatar użytkownika
mt09

Post autor: mt09 »

MT i MJ to zdecydowanie moi ulubieni wykonawcy :) Sony jest moim zdaniem śmieszny czytając amerykańskie forum Michaela nowa płyta miała nosić tytuł THE FUTURE i powinna być już w sklepach, na polskiej stronie czytam że płyta ma dopiero wyjść i nosić tytuł MICHAEL trochę się pogubiłam i zawiodłam xD Do MJ mam pewien sentyment to mam chyba po tacie, bo on również i lubimy go słuchać :) On jest świetny :wink: P.S ten nieopublikowany teledysk Mike fajny ale jakoś mało w nim jego twarzy xD
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

mt09 pisze:MT i MJ to zdecydowanie moi ulubieni wykonawcy :)
Mam dokładnie tak samo, jak Ty ;) z niecierpliością czekam na płytę ;D
You can win if you want.!
Awatar użytkownika
Peter

No i mamy kolejnego odrzuta, to chyba produkcja Darkchilda, ale masakryczna jak dla mnie:
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Hm.... Nie wiem co mają wspólnego Mikołajki z Michaelem Jacksonem ale najwyżej coś mają- na 4funTv rano leciały 'Mikołajki' i przeważał tam Jackson.
Awatar użytkownika
Peter

Nowy teledysk Jacko, piosenka do kitu, ale teledysk fajny, chyba mu robią krzywdę, że publikują takie piosenki, gdzie nie zdążył dograć wokali, podobnie było z Systemsami i Koehlerem.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dziś ukazał się nowy album Jacksona z zupełnie nowymi piosenkami.Właśnie na głównych wiadomościach o tym mówią.
Awatar użytkownika
Peter

Ciekawe jakby brzmiały te utwory, gdyby MJ żył? Piosenki jakie wydawał za życia, były perfekcyjnie, oszlifowane jak diamenty co do sekundy, oddechu, a tu są utwory, jakie nagrywał po "Niezwyciężonym" i nie wszystkie są pewnie takie jak MJ by sobie życzył, dlatego mam wątpliwości, czy dobrze się stało, że się ukazują? Podoba mi się tu "Hollywood' i "Behind the mask". Ale i one byłyby lepsze gdyby MJ żył...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Dla fana takiego artysty jak Jackson-zwłaszcza, już nie żyjącego ,wydanie takiej płyty to prawdziwy skarb i nie ważne jak została nagrana.
Awatar użytkownika
Peter

Czyli Twoim zdaniem liczy się ilość piosenek jakie są dostępne a nie ich jakość? Dla mnie to ma znaczenie raczej to drugie. Odsłucham z czystej ciekawości ten album, ale rewelacji się nie spodziewam... inna spraw to, to, że masy myślą podobnie jak Ty i sprzedaż albumu pójdzie w kilkadziesiąt milionów....
recenzje nie są najlepsze:
http://muzyka.interia.pl/plyty/recenzje ... 70382,5620
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter pisze:Czyli Twoim zdaniem liczy się ilość piosenek jakie są dostępne a nie ich jakość? Dla mnie to ma znaczenie raczej to drugie. Odsłucham z czystej ciekawości ten album, ale rewelacji się nie spodziewam... inna spraw to, to, że masy myślą podobnie jak Ty i sprzedaż albumu pójdzie w kilkadziesiąt milionów....
Dobrze,że "masy" nie myślą tak jak Ty.Nie jestem zagorzałą fanką Jacksona ale gdyby wyszedł album MT z niepublikowanymi dotąd utworami ucieszyło by to spore grono fanów-z wyjątkiem Ciebie bo Ty najpierw krytykujesz.Rzadko kiedy widzisz jakieś pozytywy.Ty chyba Peter nie masz takiego prawdziwego Idola skoro nie potrafisz zrozumieć szczęścia tych fanów.A utwory na pewno zostały obrobione przez fachowców więc spokojna Twoja rozczochrana ;)
Awatar użytkownika
Peter

Odsłuchałem album i rewelacji nie ma, właściwie przez 20 lat nie nastąpił u tego wykonawcy żaden postęp, rozwój, gdyż aranżacje brzmią tak samo jak na "Dangerous". Inna sprawa, to, że fanom Jacksona to się spodoba pewnie, u mnie nie, płyta jest nudna i niespójna i zamiast kupić album, wywaliłem go do "archiwum wieczności"... Właściwie to nic mi się z tego albumu nie spodobało.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Ja również nigdy nie byłem Fanem Jacksona, ale nawet jako osoba neutralna w kwestii jego twórczości za życia mam mieszane uczucia co tej "nowej" płytki. Przede wszystkim ktoś chce zarobić na tym niezłą kasę i napewno ją zarobi - bez względu na jakość materiału który się na niej znajduje. Sam Michael nic do powiedzenia siłą rzeczy już w tej kwestii nie ma, wiemy natomiast, że te nagrania kiedyś były z jakichś powodów przez Niego odrzucone, ktoś je wyszperał i zupełnie przypadkiem wydał je tuż przez Świętami, tak by pod niejedną choinką mogła znaleźć się jako prezent. Marketingowo - strzał w 10-tkę. Gratka dla prawdziwych Fanów - napewno. Ale czy wszystko jest w tem materii tak jak być powinno ? Wg.mnie nie do końca. Ktoś wykorzystuje legendę Artysty i Jego popularność na całym świecie aby zrobić na tym dobry interes. Dobrze by było, gdyby chociaż dzieci Micheala miały z tego jakiś procent, albo może żeby część wpływów ze sprzedaży płyty trafiła np. do UNICEFu, byłby to wtedy taki pośmiertny podarunek dla dzieci które zawsze stanowiły dla Jakcona ważny temat w życiu.
A tak to wyszła mizeria - i to chyba zarówno w treści jak i w formie.
Ale oczywiście to tylko moje zdanie, pozwoliłem sobie na komentarz gdyż bardzo dużo szumu wokół tej płyty robią media ale tak jak zaznaczyłem na wstępie - nie jestem i nigdy nie byłem Fanem Jacksona i wypowiadam się jedynie jako postronny obserwator, napisałem zaś o tym, jak odbieram pojawienie się tej płyty na rynku muzycznym.
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 12:49 przez Didi&Thomas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
ODPOWIEDZ