Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daniel

Re: Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Post autor: Daniel »

Gasolina91 pisze:To bedzie smutne :cry:
Smutne będzie też to, że po odcinku o rozpadzie MT, nadejda odcinki o DSDS, ktorego ja nie cierpie.
Nie będzie MT, nie bedzie BS, nie bedzie CCC - beda same "idole", błeeee i brrrr ! :(
No ale to juz nie wina Arka, tylko samego Bohlena :)
jacekss2

Post autor: jacekss2 »

Wielkie Brawa dla Arka za historię o Diterku.Czekam na dalej niecierpliwie :D
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Kolejny oddcinek genialny, znowu pokochałem Isabel Soares i jej wspaniałe piosenki, a dużo było o niej co mi się bardzo podobało. Szkoda, że ta współpraca trwała tak krótko, ale kto wie może Bohlen sobie o niej kiedyś przypomni gdyż ma rewelacyjny głos.
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

Gasolina91 pisze:A ja bym chciala aby jak już bedzie koniec aby wszystkie części pomontować i aby ArCrack wydał to jako jeden długi film :wink:
a ja z checia jakas okladke zaprojektuje :-) i bedzie SUPER
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Dla mnie część 32-ga dotyczyła przede wszystkim jednego z najważniejszych albumów po comebacku - czyli "Victory". Faktycznie "Juliet" była dla mnie "starego" Fana niespodzianką. Szczerze powiem że ten utwór po prostu mi się nie podobał. Ale album w całości był genialny - mój ulubiony kawałek to "If I..." - szkoda że to nagranie nie ukazało się jako singiel nr 2. Ale były jeszcze "Mrs Robota" i inne utwory które z powodzeniem mogły być firmowane singlami. Nie dziwi mnie więc że ten album doczekał się miejsca na Topie listy. Dlaczego rok później Dieter powiedział "to koniec" ? Może w tym co pokaże nam Arek w 33-części poznamy tą "jedyną prawidziwą prawdę" ? Jeśli taka w ogóle w tej kwestii była...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

Didi&Thomas pisze:Dla mnie część 32-ga dotyczyła przede wszystkim jednego z najważniejszych albumów po comebacku - czyli "Victory". Faktycznie "Juliet" była dla mnie "starego" Fana niespodzianką. Szczerze powiem że ten utwór po prostu mi się nie podobał. Ale album w całości był genialny - mój ulubiony kawałek to "If I..." - szkoda że to nagranie nie ukazało się jako singiel nr 2. Ale były jeszcze "Mrs Robota" i inne utwory które z powodzeniem mogły być firmowane singlami. Nie dziwi mnie więc że ten album doczekał się miejsca na Topie listy. Dlaczego rok później Dieter powiedział "to koniec" ? Może w tym co pokaże nam Arek w 33-części poznamy tą "jedyną prawidziwą prawdę" ? Jeśli taka w ogóle w tej kwestii była...
SUPER KAWAŁEK
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

Hmmmm mnie ciekawi ile będzie odcinków czy będą do rozpadu MT czy będą sie ciągły aż do smierci Dietera <bezradny>
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Odcinków będzie tyle ile wyjdzie - na chwilę obecną można przewidywać około 38-40. Zobaczymy ile dokładnie.
Oczywiście, że nie skończy się na rozpadzie Modern Talking, to historia Bohlena nie MT.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Jeszcze jedna uwaga odnośnie części 32-iej. To w 2002 roku pojawił się pomysł by Dieter znalazł się wśród jurorów programu znanego później jako DSDS. W tym odcinku dowiadujemy się, że Dieter podszedł do tego dość entuzjastycznie. I tak sobie myślę - czy przypadkiem już wtedy, a nie w 2003 roku nie zdecydowł o końcu MT. Miał przed sobą ciekawie rysującą się przyszłość, miał być łowcą talentów, komponować dla nich nowe utowry i tym samym wciąż istnieć w tzw. TVSHOW biznesie, który najwyraźniej był dla niego wtedy najważniejszy. A dał temu wyraz w utworze "TV makes the superstar" MT. Tłumaczenie oficjalnego powodu zakończenia projektu MT podawane przez niego - "Na MT nie ma w dzisiejszej muzyce POP przestrzeni" wydaje się więc mocno naciągane, bo przecież miał wtedy mnóstwo Fanów na całym świecie, którzy na pewno kupywali by kolejne płyty, nie sądzę też, że zabrakło by mu pomysłów na kontynuowanie dobrze znanego i lubianego przez Fanów stylu. A teraz wypalił się już DSDS (kto to jeszcze ogląda nawet w Niemczech ?), na współpracę z Thomasem też już chyba nie ma co liczyć i pozostał mu już tylko cień własnego siebie. Smutne to trochę, ale boję się, że jednak prawdziwe...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Co do Isabel, tak mówiła o końcu współpracy z Bohlenem dla Bohlenworld:
Początkowo Dieter chciał nagrać ze mną cały album. Później zdecydował, że ważniejsza dla niego będzie produkcja DSDS. Z tego powodu nie miał już czasu na inne rzeczy. Szkoda, ale nie mogę na to nic poradzić. (...) Lepszą platformę widział dla siebie w DSDS niż we mnie, małej piosenkarce.
Sprzedaż Universe nie była jakaś rewelacyjna, co pewnie pomogło mu w podjęciu decyzji. Ale o tym dopiero będzie ;)
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Mógłbym prosić o wytłumaczenie sformułowania: "po dość stresującym albumie "America" kolejna płyta MT zdawała się być formalnością". Dlaczego stresującym i pod jakim względem miała być formalnością :)
Chórek i producenci?
Chyba całe zdanie nie jest sformułowane szczęśliwie.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Stresującym - bo trzeba było zbudować cały team od nowa, Dieter mówił też o swoich obawach dotyczących tej płyty w poprzedniej części.

A formalnością - bo cały ten team już był, a RTL znowu brał na siebie sporą część promocji.
Taki miał być sens.
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

Widziałem najnowszy odcinek i jest dobry tylko nie opisałeś Universe i tych tam. I mam pytanie czy pod koniec odcinka użyłeś wersji demo TV Makes The Superstar? :> :>
Pointrox

Post autor: Pointrox »

kubas988 pisze:Widziałem najnowszy odcinek i jest dobry tylko nie opisałeś Universe i tych tam. I mam pytanie czy pod koniec odcinka użyłeś wersji demo TV Makes The Superstar? :> :>
Tak, słychać to dość wyraźnie, bo brzmienie tego utworu dość znacznie odcina się od finalnego produktu :D
I - nie wiedzieć czemu - wersja demo podoba mi się bardziej :lol:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Spokojnie, przyjdzie czas i na "Universe". Kto by mi oglądał kolejne odcinki gdybym już w tym rozwiązał MT? ;)
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

ArCrack pisze: Kto by mi oglądał kolejne odcinki gdybym już w tym rozwiązał MT?
Dobre stwierdzenie. Notabene uczyniłbyś to wcześniej aniżeli Dieter wtedy by o tym pomyślał. :D W sumie wątki z Modern Talking mogą przykuwać uwagę oglądających a moją dziś przykuły. :wink: Ten najnowszy odcinek kultowego już na forum serialu był dla mnie jednym z lepszych w przeciągu kilku ostatnich. Fajne podkłady muzyczne, dobór scenek z Dieterem (najbardziej rozbawiło mnie ujęcie w którym Dieter machał rękoma w podróbce swojej piosenki "Freedom" :lol:) oraz ciekawe informacje tekstowe w tle. Dla mnie rewelacja. :!: :idea: Zwłaszcza ta fajna wersja "Tv makes the superstar"
Czekam na kolejny. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
ODPOWIEDZ