Cytuję ją w całości, żeby nie było żadnych niedomówieńWitaj ponownie Arku, nie mam zamiaru rejestrować się na Twoim forum, więc proszę Ciebie jako administratora o poinformowanie prophet5 iż jeśli nie przeprosi mnie publicznie na forum za oszczerstwa wygłoszone w wątku Bad Boys Blue pod moim adresem, które są bezpodstawne i nieprawdziwe, nie będę się wahał aby wystąpić na drogę prawną na podstawie Kodeksu Karnego art. 212, który wyraźnie mówi, iż: [cytat] Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości,które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Poprzez tego typu oszczerstwa prophet5 naraża mnie na utratę zaufania potrzebnego w pracy jaką wykonuję (§ 1.) Internet bez wątpienia jest środkiem masowego komunikowanie (§ 2.) Pozdrawiam Michał (Mike)
Bad Boys Blue
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: Bad Boys Blue
Mike nie ma zamiaru ponownie rejestrować się na naszym forum, natomiast prosił mnie o przekazanie następującej informacji:

Jak piszesz tak cię widzą.
-
jkris
umarłem hahahahaha!!! no to w takim razie niech kolega Mike i mnie poda do sadu, bo ja tez mowie, ze to on podszyl sie pod nowego kolege i robi kryptoreklame BBB hahahahaMike pisze:Witaj ponownie Arku, nie mam zamiaru rejestrować się na Twoim forum, więc proszę Ciebie jako administratora o poinformowanie prophet5 iż jeśli nie przeprosi mnie publicznie na forum za oszczerstwa wygłoszone w wątku Bad Boys Blue pod moim adresem, które są bezpodstawne i nieprawdziwe, nie będę się wahał aby wystąpić na drogę prawną na podstawie Kodeksu Karnego art. 212,
Chyba Arku zrobiles mu kiepska przysluge publikujac to zalosne oswiadczenie...
pozdrawiam Mike <lol2>
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ja za dwa dni wyjeżdżam na dość długo, na zajmowanie się forum nie będę miał specjalnie dużo czasu i możliwości, chciałbym mieć wtedy święty spokój 
Niech zainteresowani wyjaśnią to sobie, inaczej temat o BBB zostanie po prostu zamknięty bo jak widać wywołuje bardzo dużo emocji po obu stronach. Nie wiem czy będzie to z korzyścią dla kogokolwiek, dla mnie na pewno tak bo jeśli dyskusja o BBB tutaj ma polegać na oskarżaniu i publikowaniu przeprosin - sorry, nie mam ochoty na pilnowanie tego.
Dopiszę jeszcze tylko, że Mike nie pisał pod innymi nickami na forum o czym świadczą choćby numery IP. I mam nadzieję że na tym ten temat się zakończy, a dalej będzie już tylko dyskusja o twórczości zespołu![Dobre :] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Niech zainteresowani wyjaśnią to sobie, inaczej temat o BBB zostanie po prostu zamknięty bo jak widać wywołuje bardzo dużo emocji po obu stronach. Nie wiem czy będzie to z korzyścią dla kogokolwiek, dla mnie na pewno tak bo jeśli dyskusja o BBB tutaj ma polegać na oskarżaniu i publikowaniu przeprosin - sorry, nie mam ochoty na pilnowanie tego.
Dopiszę jeszcze tylko, że Mike nie pisał pod innymi nickami na forum o czym świadczą choćby numery IP. I mam nadzieję że na tym ten temat się zakończy, a dalej będzie już tylko dyskusja o twórczości zespołu
- punky linsky
To się uśmiałem!!damiano85 pisze: Według mnie zespół BBB nigdy nie wzorował się, nie wzoruje i nie będzie się wzorował na MT jak to nie którzy uważają
Ciekawe skąd w ich kawałkach wzięły się chórki? Przypadkowo wpadli na ten sam pomysł?
Piszesz że istnieją od 25 lat... a jakimś dziwnym trafem pół roku po powrocie MT nagle wydali album "Back"... i dziwnym trafem wpadli na ten sam pomysł wykorzystania rapera w nowych wersjach starych przebojów!! cóż za zbieg okoliczności, doprawdy.
Widzisz, sam fakt tego, że nigdy nie zawiesili działalności i nagle wydali album o tytule nawiązującym do sukcesu MT świadczy o tym, że wzoruja się na MT i to bardzo!! Ale trzeba przyznać że nie kopiują melodii, i za to ich cenię. Może BBB jest mało kreatywnym zespołem ( za wyjątkiem kilku pierwszych albumów, kończąc na "The Fifth" gdzie mamy np. świetny utworek "No Regrets" o żadko spotykanej strukturze refren-zwrotka-refren-zwrotka-mostek-refren ), ale dość udanie wtapia się w stylistykę wypracowaną przez Bohlena, dzięki czemu mamy przyjemność słuchania większej ilości kawałków z tego gatunku muzycznego.
Peace!
think for yourself - question authority
- Kudlaty
bede się powtarzał: chórki o niczym nie swiadczą, bo równie dobrze można zarzucić Bohlenowi, że kopiuje Bee Gees (a gdzieś słyszałem- moze plotka, ale całkiem realna, ze te chórki od nich to właśnie zapożyczył).punky linsky pisze: To się uśmiałem!!![]()
Ciekawe skąd w ich kawałkach wzięły się chórki? !
Małe sprostowanie: Raper w odswieżanych utworach to pomysł producentów BBB. Nie jest tajemnicą, ze w You're A Woman'98 zarapował Eric Singleton, ten sam, którego Bohlen namówił później do współpracy "na wyłaczność". Co do albumu Back- zabieg czysto marketingowy, ot co. Producenci zauważyli, ze powrót starych gwiazd po latach moze przynieść krociowe zyski. mozna powiedzieć, ze akurat TEN JEDEN RAZ BBB nawiazało do sukcesu MT. I rzeczywiscie nazwanie swojego albumu BACk calkowicie świadczy o tym, że BBB zżyna z MT na całej linipunky linsky pisze:Piszesz że istnieją od 25 lat... a jakimś dziwnym trafem pół roku po powrocie MT nagle wydali album "Back"... i dziwnym trafem wpadli na ten sam pomysł wykorzystania rapera w nowych wersjach starych przebojów
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Co ciekawe, Dieter twierdzi inaczej, chyba jednak nie uważa że BBB ma swój styl
A przynajmniej nie w odniesieniu do starych płyt:
(http://www.bohlenworld.de/forum/viewtop ... 813#p89813)Dieter Bohlen pisze:Bad Boys Blue, die meinen Sound ,den ich mit Luis entwickelt habe, ja total geklaut hatten, waren ja auch super erfolgreich zu ihrer Zeit
- Adi
No cóż. Mimo, że jak widzę ten temat stał się w ostatnim czasie niebezpiecznym polem minowym to może powiem od siebie tyle, że kiedy w 1998 r. kupiłem kasetę Bad Boys Blue "Back" to po odsłuchaniu wcześniej na VIVA ich sztandarowego utworku "You're a woman" z pomocą rapera od razu przyszło mi skojarzenie z Modern Talking i Ericiem. Kaseta z tymi starymi przeróbkami nawet podobała mi się, potem zakupiłem chyba jeszcze 2 albumy a potem to już moją uwagę przykuło bardziej Modern Talking oraz inne zespoły i wykonawcy. 
-
tomek347
Co do 1998 r. to faktycznie jakieś podobieństwo jest.
Ale zwróćmy uwagę, ileż to wtedy zespołów robiło tak samo, np. Fancy, C.C.Catch, Lian Ross i kilku innych wykonawców...
Myślę, że można temat podobieństwa BBB do MT zakończyć. Każdy ma własne zdanie i niech tak zostanie.
Chcąc szukać podobieństw wśród muzyków, to ciężko byłoby znaleźć artystę, który jest wyjątkowo oryginalny, nie podobny do całej reszty.
Tak jak ktoś wcześniej napisał, że chórki w MT odgapiono od Bee Gees. Może tak było, a może nie... Tak jak mówię, w każdym artyście można coś znaleźć podobnego, co jest u innego wykonawcy.
Można się ze mną zgodzić lub nie...
Ale zwróćmy uwagę, ileż to wtedy zespołów robiło tak samo, np. Fancy, C.C.Catch, Lian Ross i kilku innych wykonawców...
Myślę, że można temat podobieństwa BBB do MT zakończyć. Każdy ma własne zdanie i niech tak zostanie.
Chcąc szukać podobieństw wśród muzyków, to ciężko byłoby znaleźć artystę, który jest wyjątkowo oryginalny, nie podobny do całej reszty.
Tak jak ktoś wcześniej napisał, że chórki w MT odgapiono od Bee Gees. Może tak było, a może nie... Tak jak mówię, w każdym artyście można coś znaleźć podobnego, co jest u innego wykonawcy.
Można się ze mną zgodzić lub nie...
- Adi
No raczej tak było, gdyż nawet przed rokiem w czerwcu Dieter Bohlen (przy okazji współpracy z Markiem Medlockiem) w wywiadzie, w którym wystąpił z Markiem powiedział, że Bee Gees to jego idole i że tworząc swój styl wzorował się na nich.tomek347 pisze:ak jak ktoś wcześniej napisał, że chórki w MT odgapiono od Bee Gees. Może tak było, a może nie...
- Kudlaty
no, to koniec dyskusji na temat podobieństw.
Zakupiłem dziś nowy album BBB. jedynym minus jak dla mnie, to pisoenka promujaca, bo duzo lepszym kawałkiem, jest In His Heart... anizeli Still In Love.wracam do słuchania płytki, pozdrawiam
Zakupiłem dziś nowy album BBB. jedynym minus jak dla mnie, to pisoenka promujaca, bo duzo lepszym kawałkiem, jest In His Heart... anizeli Still In Love.wracam do słuchania płytki, pozdrawiam
I need a woman. A woman to run to.
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
A kto śpiewał w - a train to nowhere takie słowa
Why can't you believe that I'm right? Why can't you realize there are feelings inside
Why can't you believe that I'm right? Why can't you realize there are feelings inside
- Peter
Nie lubię tej grupy, jedyną piosenkę jaką w miarę lubię to "A world without you".
- FMike
Bad Boys Blue jest dla mnie zespołem,który dał mi osobiście dużo radości swoją muzyką,i wraz z Modern Talking zajmuje u mnie to samo miejsce...1 miejsce.
Nie zamierzam pisać szczegółów,(zwłaszcza patrząc jakie wzbudzało to wcześniej emocje w tym temacie)-jest inne forum do tego
Nie zamierzam pisać szczegółów,(zwłaszcza patrząc jakie wzbudzało to wcześniej emocje w tym temacie)-jest inne forum do tego
"...I'm A Rough Boy..."
- you're my heart
Ja Bad Boysów tylko trochę lubię, o wiele bardziej wolę A-ha. Ulubiona piosenka Bad Boys Blue? Don't Walk Away Suzanne.

- Peter
Ostatnio się przekonałem do tego zespołu. Moja ulubiona płyta to "my blue world" i fajna jest też "Five". Wogóle 7 pierwszych płyt to kawał dobrego synthpopu,ciekawy jest wywiad z Johnem na stronie BBB, John mówi tam o solowej płycie a właściwie czy zamierza występować solo no i tłumaczy skąd się wzięla nazwa. Nie lubię skolei ich współczesnych dokonań i ich nowej płyty.
- Daniel
Chyba Fifth ?Peter pisze:fajna jest też "Five".