Duet - Mark Medlock & Dieter Bohlen - You Can Get It
- weidung
- Członek TAFC Polska
Polskie wydanie
Bardzo ubolewam, że ani single, ani album pana Medlocka nie ukazały się w Polsce. Wielka szkoda bo kawałek YOU CAN GET IT ma potencjał i mógłby okazać się wielkim przebojem lata w całej Europie, nie tylko krajach niemieckojęzycznych. To naprawdę świetny utwór. Może jednak deczekamy się ogólnoeuropejskiego wydania. Czas pokaże...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
DySkietkaDS
Polska, Polska, Polska... To dziwny i zacofany kraj jeśli chodzi o muzykę, tutaj królują nudne ballady i zremiksowane "sieczki"... Prawdziwa muzyka jest nie doceniana. You Can Get It to super piosenka i w Polsce powinni wypuścić singiel, zeby ociemniały naród zrozumiał co to piosenka z prawdziwego zdarzenia.
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Cried all night
I'll never stop...
- Tomolo
Być może jakiś pośredni skutek by to odniosło, jeżeli ktoś z dużego radia zwróciłby się potem do SonyBMG o udostępnienie singla YCGI, ale myślę, że właśnie należałoby pisać do potencjalnego wydawcy płyty, czyli polskiego odziału SonyBMG ! Kto wie, jeżeli dostaliby kilkadziesiąt zapytań w ciągu kilku dni o singiel YCGI i album Mr. Lonely, może by to jakiś skutek odniosło??? Co Wy na to?riccardo1989 pisze:a czy wogóle płyta Medlocka czy ten singiel ostatni zostały wydane u nas albo czy jest taki plan? MIałem napisać do rmf, zetki i eski ale jak nie będzie u nas płyta wydana to nie ma sensu to
Być może zrażeni niepowodzeniem solowego albumu Dietera, nie widzą polskiego sukcesu obecnych płyt, ale w końcu albumu Dieter The Hits niebyło w Polsce czym promować, bo niestety Gasoline na singlu nie wyszło, a film szerszej widowni znany nie był. A teraz mamy super singielek - hit lata i do tego drugie wydanie Mr. Lonely (moim zdaniem wydawane właśnie z myślą o innych krajach) .
A tu namiary na SonyBMG ,
http://www.sonymusic.pl/index1.html#kontakt
niestety żadnego maila nie podają, ale kilka telefonów, również na tel. kom., więc przynajmniej smsa chyba spróbuję wysłać...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
No wiesz, Niemcy też jakoś specjalnie na Eurowizji sobie nie radzą nie wspominając już o Brytyjczykach, mimo że są to dwa największe rynki muzyczne w EuropieŚwięte słowa DySkietkaDS! Moim zdaniem poziom polskiej muzyki najlepiej odzwierciedlają nasze osiagnięcia (a właściwie ich brak) w konkursie Eurowizji. Jakich to my wspaniałych rodzimych artystów mamy!
Podejrzewam, że gdyby istniał kompletny album Medlock-Bohlen, to zostałby u nas wydany.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
DySkietkaDS
Ale jakie radio w Polsce może być zainteresowane Markiem Medlockiem i jego singlem z Dieterem?? Mogę się założyć, że nawet nie słyszeli o You Can Get It. Przecież w Polsce mamy tyle wspaniałych piosenkarzy...
Którzy śpiewając po polsku na 100% zrobią wielką karierę międzynarodową i te wspaniałe ballady z pięknym tekstem (które wcale nie są wspaniałe)... Polskie radia są tak zaaaaajęte polsikimi piosenkarzami jakaby nie było innych na świecie...
Ale fajnie by było, gdyby jakieś radio obudziło się ze snu zimowego i poprosiło o singiel. Hit lata nr. 1 
Cried all night
I'll never stop...
Cried all night
I'll never stop...
-
riccardo1989
- Tomolo
Może jednak jakieś Radio w Poslce się zainteresuje … jest szansa i pierwsze oznaki również…DySkietkaDS pisze:Ale jakie radio w Polsce może być zainteresowane Markiem Medlockiem i jego singlem z Dieterem?? Mogę się założyć, że nawet nie słyszeli o You Can Get It. ... ... Ale fajnie by było, gdyby jakieś radio obudziło się ze snu zimowego i poprosiło o singiel. Hit lata nr. 1
Według zdobytych przeze mnie nieoficjalnych informacji z Sony BMG Polska albumu Mr. Lonely nie mają na razie w planach wydać, ale jeżeli chodzi o singla You Can Get It jest na to jakaś szansa!
Wszystko zależy jednak od stacji radiowych a te niestety są na razie BARDZO sceptycznie nastawione, ale…
W tym tygodniu singiel idzie do stacji radiowych i zobaczymy jakie będą tego efekty! Mam osobiście nadzieje, że dobre!
Są już pierwsze oznaki! Radio BLUE FM (Nadaje w Opolu i Poznaniu !) już gra You Can Get It!
http://www.radioblue.fm/
Również od dzisiaj premiera singla miała miejsce w Muzycznym Radiu z Jeleniej Góry !
Proszę wchodzić na link i do dzieła! GŁOSUJEMY! Wystarczy kliknąć na tytuł i wysłać maila! (Można również wysyłać smsy na tygodniową listę Hit w Hit !)
http://www.muzyczneradio.idl.pl/?a=audy ... ladowanie2
Co do tych 2 rozgłośni to chyba singla mają z Niemiec a nie z SonyBMG Polska , bo okazuje się , że obie grały i grają również Now Or Never !
Mam nadzieje, że również w najbliższych dniach podacie przykłady z innych stacji radiowych i będziemy mieli jednak HIT lata w Polsce!
- Adi
Chyba było - minęło...
Obawiam się, że w Polsce i innych krajach WIELKA era Bohlena i spółki chyba minęła. Nie da się aczkolwiek zaprzeczyć, że nawet do tej pory pozostała nas rzesza fanów muzyki Bohlena. Jak ktoś już tu kiedyś powiedział, na początku jest szał na coś nowatorskiego (vide: come back Modern Talking po latach) a potem moda na to uchodzi jak powietrze z balonika.
I wydaje mi się, że stacje radiowe i firmy fonograficzne przede wszystkim korzystają z tej reguły i promują coś co jest na topie. (choć jak wiemy nie brakuje stacji grających starszą muzykę). Często zastanawiałem się nad tym czy to bardziej media i te firmy kreują gusta ludzi czy też może na odwrót?
Pewnie, ze możemy w jakiś sposób starać się promować "naszą" muzykę ale czy to coś da. Jeśli era Bohlena w Polsce by powróciła w jakiś sposób to i nawet te sceptyczne firmy fonograficzne i radia zaczęły by nas same w tym wyręczać. (zarobek - się wie) Pozdro Adrian.
I wydaje mi się, że stacje radiowe i firmy fonograficzne przede wszystkim korzystają z tej reguły i promują coś co jest na topie. (choć jak wiemy nie brakuje stacji grających starszą muzykę). Często zastanawiałem się nad tym czy to bardziej media i te firmy kreują gusta ludzi czy też może na odwrót?
Pewnie, ze możemy w jakiś sposób starać się promować "naszą" muzykę ale czy to coś da. Jeśli era Bohlena w Polsce by powróciła w jakiś sposób to i nawet te sceptyczne firmy fonograficzne i radia zaczęły by nas same w tym wyręczać. (zarobek - się wie) Pozdro Adrian.
-
DySkietkaDS
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nie jestem specem w tej dziedzinie, ale wydaje mi się że uderzanie do Zetki, RMFu czy Eski to trochę za wysokie progi
Znacznie większe szanse są w lokalnych stacjach, takich o jakich napisał Tomolo.
Pamiętacie jak jakiś czas temu (rok? dwa?) pewna stacja z południa Polski nadała cały program z piosenkami Dietera?
Poza tym to, że You Can Get It jest przebojem lata w Niemczech, nie przeniesie się raczej tak łatwo na nasz grunt. Tam sam fakt że Medlock i Bohlen wystąpili razem w jednym tylko programie TV spowodował lawinę zainteresowania.
Pamiętacie jak jakiś czas temu (rok? dwa?) pewna stacja z południa Polski nadała cały program z piosenkami Dietera?
Poza tym to, że You Can Get It jest przebojem lata w Niemczech, nie przeniesie się raczej tak łatwo na nasz grunt. Tam sam fakt że Medlock i Bohlen wystąpili razem w jednym tylko programie TV spowodował lawinę zainteresowania.
-
DySkietkaDS
No w sumie, jak się tak dłużej nad tym zastanowić to chyba nie trzeba dzwonić do żadnego radia ważne, że dla nas YCGI jest hitem nr.1 tego lata. Bo kto by kupił singiel w Polsce skoro my wszyscy już go mamy? To byłaby porażka.
Cried all night
I'll never stop...
Cried all night
I'll never stop...
-
riccardo1989
- Daniel
Obawiam się, że obecnie w Polsce panuje Bohlenowstręt, a stacje radiowe traktuja muzyke Dietera na rowni z discopolo. A t oco nam sie serwuje w rozglosniach to glownie bełkot ze Stanów, rodzine "gwiazdy" jednej piosenki, albo sezonowi skandalisci jak Doda albo Ich3.
Na szczescie jest Radio Zlote Przeboje i niemal codziennie slysze Modern Talking, CCCatch, Sandre czy Bad Boys Blue. Szkoda tylko, ze to sa ciagle te same ich piosenki - ale dobre i to.
Na szczescie jest Radio Zlote Przeboje i niemal codziennie slysze Modern Talking, CCCatch, Sandre czy Bad Boys Blue. Szkoda tylko, ze to sa ciagle te same ich piosenki - ale dobre i to.
-
riccardo1989