Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?
- mt09
Re: Modern Talking,Kicz czy klasa? czyli pytanie za co lubisz MT
są super fajnie śpiewają i są po prostu the best

- Peter
Dla mnie kiczowaty jest jeszcze ten zespół:

Zobaczcie na ubranie tego gościa z lewej, no totalnie wulcowskie, a buty to już całkiem kiczowate. Chyba na słoninie.
Dziewczyny jeszcze jako tako wyglądają, a ten z prawej też się kiczowato ubiera. Lata 79 te to dopiero był jeden wielki kicz. A lata osiemdziesiąte to magia wspaniałych piosenek, fajne image gwiazd i w ogóle mam ogromny sentyment do tamtych wspaniałych czasów, do wspaniałego MT, później BS i do CCC. Temat powinien zostac zmieniony na pytanie za co lubisz MT?

Zobaczcie na ubranie tego gościa z lewej, no totalnie wulcowskie, a buty to już całkiem kiczowate. Chyba na słoninie.
Ostatnio zmieniony pn lut 02, 2009 16:18 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- labambino
No właśnie.Ale widać steve o tym nie wiedział.Kolejny przykład tego jak Bohlen potrafi wprowadzić w błąd swoich słuchaczy.you're my heart pisze:Oni nie zmieniają głosu bo drugą część refrenu śpiewa chórek
you can win if you want!
- phantomas
- Kontakt:
To jest jeden z komentarzy pod artykułem do którego dałem linka. Skąd ja znam teksty o prawdziwej muzyce na prawdziwych instrumentach?zbulwersowany pisze:Kim ty jesteś, że takie opinie wydajesz ?! Pewnie słuchasz jakiś łupanek w stylu Timbalanda itp, a nie masz pojęcia o prawdziwej muzyce, gdzie grano na prawdziwych instrumentach. Widziałeś w ogóle na oczy gitarę, perkusję, saksofon ?! Wątpie. Dzisiaj napisanie muzyki, którą z pewnością słuchasz, to jest 5 minut + komputer.
Abba to też pseudo muzyka?
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
Nie chodzi o muzyke, że jest kiczowata, ale o ich sposób ubierania sie.
Chodzi tu o Abbę oczywiście.
Chodzi tu o Abbę oczywiście.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
A ja jestem ciekaw co kto rozumie pod pojęciem "kicz"
Bo odnoszę wrażenie, że gdy dyskutujecie tu ze sobą, każdy ma na myśli co innego.
Bo odnoszę wrażenie, że gdy dyskutujecie tu ze sobą, każdy ma na myśli co innego.
Jak piszesz tak cię widzą.
- labambino
Dla mnie np. kicz lat osiemdziesiątych to przede wszystkim ubiory i fryzury-głównie artystów pop i disco.Ale naprawdę kocham ten kicz!!!!
you can win if you want!
- Gasolina91
Ja w ubiorach z lat 80. nie widze nic złego przecież wtedy była taka moda...która powraca 
Point Of No Return
- justysia854
Az mnie ciarki przeszły na mysl, ze mogłabym chodzic w takim dieterowskim, żółtym dresieGasolina91 pisze:Ja w ubiorach z lat 80. nie widze nic złego przecież wtedy była taka moda...która powraca
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
-
Lynn
- Peter
Tak, tylko jak się to ma do tematu? Jest już taki.
-
Steve_19
CO najlepsze to te Fryzury Podoba mi się to w Modern talking z lat 80' 
-
cryptom
Witam,
Dzisiaj mówią że jest to kicz lat 80,i niech sobie mówią tyle że obecne gwiazdy są na jeden dwa sezony a MT jest znany od 1984r.Kogo kolwiek zapytacie z osób po 25 roku życia to będzie wiedział kto i co to jest MT!!!
Lata 80 miały taki styl i mode może dzisiaj się wydawać że śmieszną ale takie były czasy i mówienia że to był kicz to zwykła obraza i brak szacunku dla ludzi którzy lubili i żyli w tamtym okresie.Zawsze trzeba mieć szacunek dla innych jeżeli ktoś go niema to jest zwykłym burakiem! tak jak pseudo DJ radiowy Marek Niedźwiecki.
Pozdrawiam
Dzisiaj mówią że jest to kicz lat 80,i niech sobie mówią tyle że obecne gwiazdy są na jeden dwa sezony a MT jest znany od 1984r.Kogo kolwiek zapytacie z osób po 25 roku życia to będzie wiedział kto i co to jest MT!!!
Lata 80 miały taki styl i mode może dzisiaj się wydawać że śmieszną ale takie były czasy i mówienia że to był kicz to zwykła obraza i brak szacunku dla ludzi którzy lubili i żyli w tamtym okresie.Zawsze trzeba mieć szacunek dla innych jeżeli ktoś go niema to jest zwykłym burakiem! tak jak pseudo DJ radiowy Marek Niedźwiecki.
Pozdrawiam
NIE DLA PiS-uaru
- phantomas
- Kontakt:
Ja żyłem w tamtych latach i z dzisiejszej perspektywy widzę jakie to wszystko było obciachowe 
Ale i tak miło wspominam, chociaż lata 80te w Polsce wcale nie były takie kolorowe, jak się dzieciom wydaje.
Ale i tak miło wspominam, chociaż lata 80te w Polsce wcale nie były takie kolorowe, jak się dzieciom wydaje.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- labambino
A nie były.Wielu musiało na zachód uciekać ,by lepiej żyć.W sklepach pustki(nie jak za Gierka gdy wszystko byłophantomas pisze:Ja żyłem w tamtych latach i z dzisiejszej perspektywy widzę jakie to wszystko było obciachowe
you can win if you want!
- justysia854
uciekać jak uciekać... niektórych na siłę wysyłano za granicę- im dalej tym, lepiej. W Polsce to była walka o swoje poglady, przekonania o lepsze zycie, o POLSKĘ. I ludzie lat 80-tych w Polsce byli i pozostana bogatsi wewnetrznie od nas- oni mieli o co walczyć, a my teraz myslimy tylko o pieniadzach i imprezach (jesli ktos sie poczul dotkniety to przepraszam, ale nie mowie rzecz jasna o wszystkich)...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'