14.09.2013 - Thomas Anders w Nysie
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Re: 14.09.2013 - Thomas Anders w Nysie
Może kwestia akustyki samej hali.
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Tak. Oczywiscie to idzie z kompa wraz video. Na wielośladzie można dowolnie wstawiać i wycinać wszystkie instrumenty i głosy, co wiedzą ci co choć raz byli na próbie przed koncertem.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- Ann
- Członek TAFC Polska
Z moich obserwacji wynika,że "Why Do You Cry" i "Stay With Me" na prawie każdym koncercie lecą z playbacku,tylko na sam koniec to "...Why Doo youu Cryy" i "...Stay" śpiewa Thomas na żywo.Poza tym czasami "No Face,No Name..." też leci z playbacku,także to jest tylko zaledwie kilka piosenek na koncert.
MY DREAMS COME TRUE 
- Monia82
- Członek TAFC Polska
husku, ten pogłos w samej piosence od nagrania jest, jest częścią tej piosenki, z takim pogłosem śpiewa ten fragment:
"I wish I could be in your eyes
The great pretender
I wish I could be in you life
Without surrender
Our future tortures me again
Like no tomorrow
I wish we could just understand
To end this sorrow"
Nie znam się kompletnie na tych sprawach i nie zamierzam tutaj niczyich kompetencji podważać, pytam, bom ciekawa
"I wish I could be in your eyes
The great pretender
I wish I could be in you life
Without surrender
Our future tortures me again
Like no tomorrow
I wish we could just understand
To end this sorrow"
Nie znam się kompletnie na tych sprawach i nie zamierzam tutaj niczyich kompetencji podważać, pytam, bom ciekawa
- aleksandra227
- Członek TAFC Polska
Tak myślałam,że Thomas idzie na skróty
Ale dobrze,że nie przez większość czasu śpiewa z podkładem i używa solówki 
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
A jednak się myliłem33ccd pisze:Tak. Oczywiscie to idzie z kompa wraz video. Na wielośladzie można dowolnie wstawiać i wycinać wszystkie instrumenty i głosy, co wiedzą ci co choć raz byli na próbie przed koncertem.
W Pradze ewidętnie słychać było, że Thomas te piosenki śpiewał Live. Podkład był instrumentalny dopełniony przez Nicka, Jorga i Larsa. Myślę że to zależy od samopoczucia Tomka.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- Evaalex
Ja tez mysle ze jak sie dobrze czuje to jest wiekszosc koncertu na zywo. Trzeba tez po myslec ze jak jest dlugi czas na tournee to moze nie miec sily na zywo spiewac. Kiedys powiedzial pod czas tourne wczesnie wstaje.Jak ma pare dni za koleja za malo snu i duzo stresu to moze mu naprawde syly brakowac.
Moze tez niechce miec takich problewmuw jak czesto ma lider nie istniejacego juz zespolu A-ha. Po trzech koncertach full live wysiadaja mu struny glosowei musi naste4pne przelozyc na pozniej. Czsasen to pozniej jest za pare miesicy,bo wczesniej jak on ma czas ta hala jest zajeta. Bilety ale warznosci nie traca.
Moze tez niechce miec takich problewmuw jak czesto ma lider nie istniejacego juz zespolu A-ha. Po trzech koncertach full live wysiadaja mu struny glosowei musi naste4pne przelozyc na pozniej. Czsasen to pozniej jest za pare miesicy,bo wczesniej jak on ma czas ta hala jest zajeta. Bilety ale warznosci nie traca.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Samopoczucia albo tego czego wymaga kontrakt/ organizator33ccd pisze:A jednak się myliłem33ccd pisze:Tak. Oczywiscie to idzie z kompa wraz video. Na wielośladzie można dowolnie wstawiać i wycinać wszystkie instrumenty i głosy, co wiedzą ci co choć raz byli na próbie przed koncertem.
W Pradze ewidętnie słychać było, że Thomas te piosenki śpiewał Live. Podkład był instrumentalny dopełniony przez Nicka, Jorga i Larsa. Myślę że to zależy od samopoczucia Tomka.
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Moim zdaniem automatycznie słychać kiedy Thomas śpiewa z playbecku a kiedy nie. Otóż gdy jest playback to słychać taką równość i charakterystyczną ciągłość oraz fakt że Thomas nie bawi się głosem. Natomiast kiedy występuje na żywo słychać taką troszkę niższą tonacje oraz sluchać zabawę głosem, choć mogę się mylić bo w ogóle się na śpiewie nie znam.. 
Good Guys Only Win In Movies
Everyone has their Bohlen
- JoannaIzabella
Dokładnie. Aż sprawdzałam brzmienie Why do you cry z teledysku i z koncertu-akurat w Gdańsku. No nikt mi nie powie, że tam był playback......... Tomek na koncertach inaczej-zupełnie inaczej-brzmi. Dźwięki playbackowe są bardziej dźwięczne, końcówki słów są krócej ucinane. Spiewając na żywo-przedłuża odrobinę końcówki.... No kurcze, poza tym-to słychać!shoker191 pisze:Moim zdaniem automatycznie słychać kiedy Thomas śpiewa z playbecku a kiedy nie. Otóż gdy jest playback to słychać taką równość i charakterystyczną ciągłość oraz fakt że Thomas nie bawi się głosem. Natomiast kiedy występuje na żywo słychać taką troszkę niższą tonacje oraz sluchać zabawę głosem, choć mogę się mylić bo w ogóle się na śpiewie nie znam..
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Mi też się wydaje, że nigdzie nie ma playbacku, ale jak zaczęliście twierdzić, że jest, to już sama nie wiedziałam, czy mój słuch mnie okłamuje, czy jak 
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Husku pisze:Mi też się wydaje, że nigdzie nie ma playbacku, ale jak zaczęliście twierdzić, że jest, to już sama nie wiedziałam, czy mój słuch mnie okłamuje, czy jak
nie no aż tak się nie rozpędzajmy że nigdzie nie ma bo wiadomo że czasami jest ale bogu dzięki rzadko
- JoannaIzabella
W chórki uwierzę. W Tomka i playback na koncertach u nas - nigdy.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Dokładnie...JoannaIzabella pisze:W chórki uwierzę. W Tomka i playback na koncertach u nas - nigdy.
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Kochani uwielbiam Thomasa i mogę go słuchać godzinami ale nie powiecie mi że np " stay with me" w Krakowie było śpiewane live ?:)
-
FAN90
Moje zdanie jest takie... Na pewno to nie jest "natural playback". Wątpię, żeby był to też któryś z rodzajów półplaybacku. Słuchając tego nagrania wydaje mi się, że to tzw. "special playback". A co jest najśmieszniejsze, byłem na tym koncercie, stałem w pierwszym rzędzie i wtedy nie miałem żadnych wątpliwości, że to jest na żywo
Wiadomo, że ten utwór ma w sobie momenty, których Thomas nigdy nie zaśpiewa tak jak w oryginale. Tak, więc dla mnie, coś z playbacku jest, ale również na sto procent słyszymy tu głos Thomasa na żywo