Thomas w Bełchatowie - 16.08.2009

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
jkris

Re: Thomas w Bełchatowie - 16.08.2009

Post autor: jkris »

Atlantis pisze:Thomas jest taktowny, zatem pewnie wypowiedział by się w superlatywach. Niemniej ten utwór nie jest czymś, czym wypada się chwalić, zatem dobrze, że pytania o niego nie padły. A co do albumu, to wszyscy wiedzą jak z nim miało być, po co komu kolejna odpowiedź typu wrzesień, skoro wiemy, że we wrześniu tej płyty nie będzie?
mam wrazenie, ze wiesz wiecej niz sam Anders... wiesz, ze wypowiedzialby sie w superlatywach o duecie z Nova, a ja np nie jestem wcale tego taki pewien- moze powiedzialby, ze to byl wymog wytworni ale zrezygnowano z promowania tej piosenki z jakichs tam powodow...
skad ta pewnosc, ze Anders wstydzi sie tego duetu? moze jest nim zachwycony?
skad pewnosc, ze odpowiedz na pytanie o date premiery albumu brzmialaby wrzesien? moze powiedzialby, ze na bank nie bedzie to wrzesien tylko pazdziernik?
poza tym ja nie wiem czy Good Karma nie zostanie wydana we wrzesniu... moze jednak tak sie stanie?
tyle, ze nie wiemy tego wszystkiego, bo nikt o to nie zapytal...
nawiasem mowiac, nikomu nie zarzucam, ze pytania takie nie padly, bo rozumiem, ze zakladano wiecej czasu na wywiad i w planach byly ciekawsze dla wiekszosci pytania, poza tym domyslam sie, ze detale sprzed lat nurtowaly Arka, a majac okazje dowiedziec sie czegos u zrodla najzwyczajniej ja wykorzystal...
Awatar użytkownika
maria MT

Post autor: maria MT »

Ja chciałam podziękować za wywiad z Thomasem. Muszę przyznać że zrobiliście nam niespodziankę. Pytania owszem nie były najlepsze, ale Arek wszystko nam wyjaśnił. I ja to rozumiem. Jeszcze raz wielkie dzięki, że udało wam się dotrzeć do Thomasa i zadać chociaż te 4 pytania. Mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej. Pozdrawiam wszystkich.
Pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

jkris pisze:
Atlantis pisze:Thomas jest taktowny, zatem pewnie wypowiedział by się w superlatywach. Niemniej ten utwór nie jest czymś, czym wypada się chwalić, zatem dobrze, że pytania o niego nie padły. A co do albumu, to wszyscy wiedzą jak z nim miało być, po co komu kolejna odpowiedź typu wrzesień, skoro wiemy, że we wrześniu tej płyty nie będzie?
mam wrazenie, ze wiesz wiecej niz sam Anders... wiesz, ze wypowiedzialby sie w superlatywach o duecie z Nova, a ja np nie jestem wcale tego taki pewien- moze powiedzialby, ze to byl wymog wytworni ale zrezygnowano z promowania tej piosenki z jakichs tam powodow...
skad ta pewnosc, ze Anders wstydzi sie tego duetu? moze jest nim zachwycony?
skad pewnosc, ze odpowiedz na pytanie o date premiery albumu brzmialaby wrzesien? moze powiedzialby, ze na bank nie bedzie to wrzesien tylko pazdziernik?
poza tym ja nie wiem czy Good Karma nie zostanie wydana we wrzesniu... moze jednak tak sie stanie?
tyle, ze nie wiemy tego wszystkiego, bo nikt o to nie zapytal...
nawiasem mowiac, nikomu nie zarzucam, ze pytania takie nie padly, bo rozumiem, ze zakladano wiecej czasu na wywiad i w planach byly ciekawsze dla wiekszosci pytania, poza tym domyslam sie, ze detale sprzed lat nurtowaly Arka, a majac okazje dowiedziec sie czegos u zrodla najzwyczajniej ja wykorzystal...
Jeszcze nie słyszałem, aby Thomas kogoś krytykował, tym bardziej kobietę, dlatego napisałem, że wypowiedział by się pewnie o nim w superlatywach.
Wymóg wytwórni, jakiej wytwórni, przecież żadna się do niego nie przyznaje, utwór był inicjatywą Kasi i to jej zależało na wydaniu go, masz najlepszy dowód, że znalazła sobie kogoś innego.
Sam z resztą napisałeś, że Thomas nie powinien się pod tą piosenką podpisywać i myślę, że jeśli rzeczywiście zależy mu na jakimś poziomie artystycznym tego co robi, to bardzo się cieszy, że to wszystko jednak nie doszło do skutku.

Co powiedział by na temat premiery albumu to bez znaczenia, bo miał być to przecież kwiecień, zatem pod tym względem jest po prostu niewiarygodny. Poza tym, jeśli miał by być to wrzesień, były by jakieś terminy w Tv, przecież tego nie załatwia się ot tak, z dnia na dzień, a nic takiego na razie nie ma (no chyba że kompletnie nikogo nie interesuje promocja tego). Poza tym, jak wspomniał Michał, przecież mówi o tym terminie w innych wywiadach, to są różne daty, zatem tu też nie powiedział by niczego pewnego.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
night auditor
Członek TAFC Polska

Re: Pytania do Thomasa / Dietera

Post autor: night auditor »

Witam

Czemu nie było w wywiadzie podstawowego pytania" Co z tą nową płytą i singlami". Coś się w sieci pojawia tak jak duet z K.Novą i znika a płyty jak nie było tak niema. W końcu poznamy wszystkie utwory z tej płyty a płyty dalej nie będzie:(
riccardo1989

Re: Pytania do Thomasa / Dietera

Post autor: riccardo1989 »

Moim zdaniem ten wywiad to porażka... tyle ważnych pytań jest, a wybrano te najgłupsze... np co robił Thomas 25 lat temu... co to pytanie ciekawego wnosi? Jest tyle pytań ważnych, na które każdy chciałby znać odpowiedzi? Np kiedy premiera nowej CD, co z duetem z K. Novą, czy jest szansa na wydanie takich perełek np Prision of passion, Out of the blue, chociaż na fan klubowym CD...

To jest oczywiste, że są pytania, które Thomasa już męczą np dotyczące Dietera, rozpadu MT do których nie chciałby wracać... Niestety kilka takich pytań w tym wywiadzie było...

Liczyłem, że ten wywiad wiele wyjaśni, a tak naprawdę nic nie wyjaśniło się... :/
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Evaalex pisze:Ja wiem z doswiadczenia ze z Thomasem sie fajnie rozmawia.Ja juz mu wiele razy pytania zadawalam. Zawsze czytalam je z kartki, albo mu kartke z pytaniami do reki wsadzilam i on na nie odpowiedal. Pare oposcil.Musze powiedziec ze pierwsze razy jak kolo niego stalam to slowa wydobyc nie umialam. Inni to wykorzystali i sobie rozmowe z nim zrobili.
Sam się wielokrotnie zastanawiałem czy jak dane mi będzie kiedyś stanąć koło Thomasa to z wrażenia zapomnę języka niemieckiego i o nic nie zapytam :D, tylko fotkę sobie z nim zrobię. Jednak możliwość stanięcia koło jednego z idoli muzycznych powoduje, że jego blask z deko onieśmiela człowieka. Dlatego warto wcześniej przygotować sobie pytania na kartce/ tabliczce, zwłaszcza jeśli występuje się tak jak Arek, w roli przepytującego dziennikarza, opanować szybko chwilowe oszołomienie i do dzieła. :wink: Swoją drogą pytanka takie w miarę, trochę inne od standardowo zadawanych Thomasowi w różnych wywiadach. Może zabrakło pytań o nowy album, o duet z Kasią, jak ktoś z was napisał, z przyczyny nagłego skrócenia wywiadu. Dlatego warto następnym razem zadawać bardziej nurtujące fanów pytania na początek a pytania nieszablonowe pozostawić na drugą część wywiadu. Chociaż mi się pytania podobały. Zasadniczo Thomas o swoim albumie, o swoich koncertach, o swojej karierze, o Dieterze, o kobietach swojego życia wypowiadał się już w wielu innych wywiadach, które dane mi było obejrzeć w TV i internecie. A tu mieliśmy coś innego. Choć np. ja zapytałbym jednak na początek o duet z Kasią bez względu na to czy odpowiedź Thomasa byłaby grzecznościowa czy też powiedziałby co naprawdę o tym sądzi. Thomas był w Polsce i samo przez się mimo wszystko przydałoby się takie pytanko. A myślę, ze Thomas wcale by się nie obraził z tytułu zadania takiego pytania typu: "Co Thomas sądzisz o swoim duecie z naszą wokalistką Kasią Novą?" Nie zawiera ono żadnych podtekstów, czy próby oceny tego duetu w pytaniu.
Ogólnie OK, jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI za podjęcie trudu zorganizowania wywiadu. Bynajmniej autorskiego wywiadu na tym portalu chyba jeszcze nie było. :) Za to sobie między innymi cenię tą stronkę. Jest dużo ciekawych informacji i nowinek.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Zdjęcia z koncertu są super. Właśnie wszystkie zobaczyłam :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Zdjęć wykonanych przez 33ccd będzie jeszcze więcej, to dopiero pierwsza z czterech galerii, w sumie fotek będzie 200 :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Kapitalne fotki, czekamy na pozostałe :D
Obrazek
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

Śliczne są te zdjęcia. Ja mam za cienki aparat i takie mi nie wyszły. W związku z tym proszę 33ccd o zamieszczenie zdjęć Nicka ale tak naprawdę bardzo proszę jeżeli takie są .Bardzo dziękuję za wszystko za zdjęcia Thomasa oczywiście też.
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Dziękuję za świetne fotki.

@rut, więcej informacji o Nicku (i jego ojcu, który także jest perkusistą) znajdziesz tu:
http://www.rock-and-drum.de/drums/home.html
Zdjęcia w dziale "Bilder".
Awatar użytkownika
rut

DO Agaty zgoda ale ja nie znam języka więc na temat Nicka nie wiem nic. Jak ja chodziłam do szkoły to uczyłam się tylko j. rosyjskiego. Wstyd mi jest kogoś ze znajomych prosić o przetłumaczenie jakiś informacji.
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Zdjęcia perkusisty mamy dwa i będą obecne w czwarte partii fotek :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
rut

W czwartej partii dopiero , :( No trudno muszę wytrzymać.jeszcze tych zdjęć nie widziałam , a już serce nie daje mi spokoju. Dobrze że mój mąż nie widzi tego co piszę ,bo by mi się kazał w głowę postukać :D
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
skorpionek1975
Członek TAFC Polska

Post autor: skorpionek1975 »

rut pisze:W czwartej partii dopiero , :( No trudno muszę wytrzymać.jeszcze tych zdjęć nie widziałam , a już serce nie daje mi spokoju. Dobrze że mój mąż nie widzi tego co piszę ,bo by mi się kazał w głowę postukać :D
:lol:
Mój mąż mi cały czas tak pokazuje <pokręcony> :D
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

skorpionek1975 pisze:
rut pisze:W czwartej partii dopiero , :( No trudno muszę wytrzymać.jeszcze tych zdjęć nie widziałam , a już serce nie daje mi spokoju. Dobrze że mój mąż nie widzi tego co piszę ,bo by mi się kazał w głowę postukać :D
:lol:
Mój mąż mi cały czas tak pokazuje <pokręcony> :D
A mi mama :lol: <bezradny>
Obrazek
ODPOWIEDZ