Sopot Festiwal 2008

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Re: Sopot Festiwal 2008

Post autor: Varcetti »

shizonek pisze:Teraz żałuję coraz bardziej, że sopocki występ Thomasa trwał tak krótko. Już nawet nie chodzi o fanów, których, jak widać, ma mnóstwo w PL, ale przysłużyłoby się to samej imprezie, bo właściwie tylko Anders zaprezentował profesjonalizm na scenie. I tego profesjonalizmu mi szkoda, że się zmarnował na 4 piosenki jeno.. :/ Niedosyt..
Miejmy nadzieję, że agencje koncertowe zauważą talent Thomasa i zaproszą go jeszcze na jakiś dłuższy koncert jak w Płocku czy Ostródzie :)

Pozdrawiam, Varcetti :)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Varcetti pisze:Miejmy nadzieję, że agencje koncertowe zauważą talent Thomasa i zaproszą go jeszcze na jakiś dłuższy koncert jak w Płocku czy Ostródzie :)
Też mam taką nadzieję najbliższa okazja chyba za rok. :P
kasiek208

Post autor: kasiek208 »

shizonek pisze:
jula pisze:Ciekawa jestem, ile z tych fanek, do których i ja się zaliczam, przetrwa próbę czasu...
Ja tak łatwo się nie poddaję.. jak pisałam, MT darzę sympatią od czasów szkolnych, choć wtedy tak raczej niezobowiązująco. Około 2000 r. podobały mi się ich nowe kawałki, to pamiętam. Teraz z okazji Sopotu przypomniało mi się, że fajnie chłopaki grali.. :) Tak już mam, że u mnie fascynacja idzie falami (raz mniej, raz bardziej) ale w perspektywie lat patrząc, raczej trwam wiernie przy moich faworytach.. :]

Teraz żałuję coraz bardziej, że sopocki występ Thomasa trwał tak krótko. Już nawet nie chodzi o fanów, których, jak widać, ma mnóstwo w PL, ale przysłużyłoby się to samej imprezie, bo właściwie tylko Anders zaprezentował profesjonalizm na scenie. I tego profesjonalizmu mi szkoda, że się zmarnował na 4 piosenki jeno.. :/ Niedosyt..
Jeżeli chodz o mmnie to jestem wierna MT i T.A od dzieciństwa:P Wątpie żeby mi się to kiedyś znudziłO:) Mi tez szkoda ze tak mało piosenek:/ Ale nagrałam sobie na kasete cały koncert i 3 dni pod rząd oglądałam Sopocki występ Thomasa:P
Awatar użytkownika
Peter

kasiek208 pisze: Jeżeli chodzi o mnie to jestem wierna MT i T.A od dzieciństwa:P
Ja też.
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

Z tym profesjonalizmem Thomasa to wszyscy trochę przesadzają... Występ był świetny, to prawda, ale już na wstępie plama - dwa razy zaśpiewana druga zwrotka Geronimo's Cadillac - to nie było profesjonalne. Nawet jeśli było to wynikiem szoku wywołanego przez sporą wkońcu liczbę oklaskujących go ludzi :lol:
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

kasiek208 pisze:Jeżeli chodz o mmnie to jestem wierna MT i T.A od dzieciństwa:P Wątpie żeby mi się to kiedyś znudziłO:)
Ja jestem tak samo "porypany" !
Slucham MT od ponad 20 lat i ciagle mi sie nie nudzi :D
Co wiecej, slucham dosc systematycznie, co jakis czas wrzucam pliki do mp3grajka (MT, BS, CCC...) i za kazdym kolejnym razem albumy sa dla mnie tak samo dobre i jakbym je sluchal na nowo (chociaz znam na pamiec!).
To jakies nienormalne, co ? ;)
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

punky linsky pisze:dwa razy zaśpiewana druga zwrotka Geronimo's Cadillac
hehe a ja nawet tego nie zauwazyłem :P
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

punky linsky pisze:Z tym profesjonalizmem Thomasa to wszyscy trochę przesadzają... Występ był świetny, to prawda, ale już na wstępie plama - dwa razy zaśpiewana druga zwrotka Geronimo's Cadillac - to nie było profesjonalne.
A ja tam tego nie zauważyłam :mrgreen:(no ale co ja tam wiem, nie znam się w sumie zbytnio na tekstach MT :] ).. Ale pomylić się każdy może, znam pewnego wokalistę (jednego z moich ulubionych zespołów), który wręcz znany jest z tego, że notorycznie myli słowa swoich piosenek (przed koncertami można obstawiać zakłady, który kawałek zostanie 'zjechany' tym razem :lol: ). I co? Nic, jego zespół jest uważany za jedną z najlepszych polskich grup (a może wręcz najlepszy pod względem profesjonalizmu właśnie).. :]
Awatar użytkownika
izabela

Post autor: izabela »

:( czytając wasze posty na temat zaspiewanej dwa razy zwrotki Thomasa ,muszę stwierdzić że nawet ja zafascynowana tym mini koncertem i znajaca ich utwory od wieków hahaha.... :lol: nie połapałam się, ale to tez dowodzi jednego że thomas trzymał fason do konca ( jak tak faktycznie było...)i jest profesjonalistą :D Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Ja słucham Modern Talking nieprzerwanie od 14 lat :D. Ja poprostu kocham tą muzyke :D. Z każdym dniem chcę więcej i więcej. Nigdy mi się nie nudzi. Muzyka Modern Talking ma w sobie coś magicznego, tajemniczego. Jak puszcze sobie jakąś piosenke to odrazu się humor mi poprawia. Trudno to opisać :D.

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
kasiek208

Post autor: kasiek208 »

Daniel pisze:
kasiek208 pisze:Jeżeli chodz o mmnie to jestem wierna MT i T.A od dzieciństwa:P Wątpie żeby mi się to kiedyś znudziłO:)
Ja jestem tak samo "porypany" !
Co wiecej, slucham dosc systematycznie, co jakis czas wrzucam pliki do mp3grajka (MT, BS, CCC...) i za kazdym kolejnym razem albumy sa dla mnie tak samo dobre i jakbym je sluchal na nowo (chociaz znam na pamiec!).
To jakies nienormalne, co ? ;)

Dokładnie to samo:P
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Daniel pisze:Ja jestem tak samo "porypany" !
To jakies nienormalne, co ? :wink:
A może Dieter jest magikiem :lol: , bo u mnie jest to samo :P

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Dopisuję nowy post, bo chcicałbym zauważyć, że mamy (29.08 2008 rok) 500 (słownie: pięćset :wink: ) użytkowników na forum :D :D :D
Chyba koncert Thomasa zbiera żniwo 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

punky linsky pisze:dwa razy zaśpiewana druga zwrotka Geronimo's Cadillac
A moze to byla taka specjalna kolekcjonerska "another version" ? ;) :D
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

MichałT pisze:Chyba koncert Thomasa zbiera żniwo 8)
U mnie na 100% to podziałało.. właśnie przekopuję Allegro w poszukiwaniu płyt Thomasa.. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Peter

Zbyt wiele tam nie można znaleźć ale Down on sunset to niezła okazja i warto z niej skorzystać.
ODPOWIEDZ