Kultowe seriale ;)

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Kultowe seriale ;)

Post autor: Peter »

Mój ukochany serial: "Zmiennicy"

Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Mi siostra dzisiaj puscila Alternatywy 4 jak sie wprowadzali ;3
Ps. Witam po dluuugiej nieobecnosci :P
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Jasmine pisze:Mi siostra dzisiaj puscila Alternatywy 4 jak sie wprowadzali ;3
Ps. Witam po dluuugiej nieobecnosci :P
Jeden z lepszych seriali który się dobrze ogląda w lato .
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Ja z seriali w miarę regularnie oglądam tylko "Pierwszą miłość". Ciągnie się to już ponad 1000 odcinków i końca nie widać :P
Z innej beczki:
- "Miodowe Lata", świetny serial ale dosyć często jest powtarzany.
- "Świat według Kiepskich" też jest spoko, ale raczej te stare odcinki, nowe średnio mi się podobają.
- "13 posterunek" też był dobry, co tam się wyprawiało... :D
- "Daleko od noszy" rownież niezłe :D
Jeszcze kiedyś była taka fajna telenowela pt. "Zbuntowany Anioł". Pamiętam jakie szaleństwo na to panowało :) a ostatnio oglądałam "Twarz Analiji", momentami głupkowate i bez sensu ale wciągające i "Miłosny nokaut" - to było rewelacyjne :)

Aa zapomniałam jeszcze o "Gotowych na wszystko"! uwielbiam to, tylko szkoda, że na nową serię w Polsce trzeba zawsze bardzo długo czekać, a jak już jest, to leci o bardzo późnej porze... :/
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
Jasmine

13 posterunek to byl moj pierwszy serial polski, uwielbialam to, tak jak pisala Joanna, co tam sie wyprawialo, co chwile wchodzili, wychodzili i jakies problemy byly :lol:
Nie przepadam za bardzo za telenowelami wenezuelskimi, brazylijskimi czy cos w tym stylu, choc obejrzalam jeden serial, kojarzy ktos Marine? Kolezanka to ogladala i czasami jak do mnie przyszla to ogladalysmy razem, po jakims czasie sie wciagnelam i obejrzalam o konca.
Teraz nie ogladam zadnych seriali, jesli juz to jakis tam angielski z siostra o nastolatkach. Wzielam sie za Czarodziejke z Ksiezyca, zaczelam ogladac od poczatku i nawet to byl dobry pomysl :D
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

13 Posterunek z Cezarym Pazurą w roli głównej. To była też moja ulubiona polska komedia dawniej. Pamiętam jak się podkochiwałam w Cezarym i nawet plakat jego powiesiłam sobie wtedy na ścianie. Pamiętam... Ale fajne wtedy czasy były, gdy się mogłam szczerze pośmiać oglądając tę prześmieszną komedię. Oprócz tego lubiłam się pośmiać oglądając Świat według Kiepskich albo Miodowe lata. Dobre były te komedie.

A jeśli chodzi o te brazylijskie telenowele, oglądałam Luz Marię, później Fiorellę w TVN, Zbuntowanego anioła ( wspomnianego przez Joannę )na polsacie itp.

Jasmine, ja miałam fioła na punkcie Czarodziejki z księżyca. Oglądałam odcinek po odcinku. Bardzo fajne, masz podobny gust do mojego. Ja też ostatnio żadnych seriali nie oglądam, jedynie Modę na Sukces w TVP1. Mało oglądam telewizji, wolę sobie dobrej muzyki posłuchać. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Jasmine

Niezle byly jaja jak byl konkurs na miss policjantek, albo jak tego faceta wsadzili do szafy, bo chyba martwy byl i bardzo to ukrywali. Swiat wedlug kiepskich ma super humor, czasami glupieje po odcinku :lol: Moj ulubiony to ten jak przyjechal brat Ferdka i trenowal ich do swojego baru z rozbieranymi facetami a na koncu sie okazalo ze on zwial ze szpitala psychiatrycznego i ubzdural sobie ze prowadzi takie wlasnie bary, cos takiego :lol:

A kto nie szalal na punkcie Czarodziejki? 3/4 dzieci przybiegalo po szkole i siadalo do ogladania :D Ja mialam 2 latka wiec nic nie pamietam niestety, dobrze ze sa odcinki na youtubie i roznych stronach z bajkami i kreskowkami :mrgreen:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

No, jak widzę miałam trochę więcej lat, gdy te Czarodziejki leciały w TV. Kończyłam podstawówkę...
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Jasmine

No to faktycznie, spora roznica :lol:
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Ja również oglądałam "Czarodziejkę z księżyca", ale było to bardzo dawno temu i nie pamiętam o co w tym chodziło, jednak pamiętam, że główna bohaterka miała długie blond włosy :P
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
Jasmine

Czarodziejka z Ksiezyca to manga i anime (na podstawie mangi, oczywiscie) o dziewczynach, ktore walcza ze zlem zmieniajac sie w wojowniczki z planet Ukladu Slonecznego. Glowna bohaterka to Usagi Tsukino, dobrze pamietasz, miala dlugie blond wlosy zwiazane w odango :D Jak jakies pytania co do Sailor Moon to do mnie :lol:
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Od jakiegoś czasu oglądałam na Polsacie o 12:00 "Orły z Bostonu", bardzo mi się spodobał ten serial. Muszę sobie ściągnąć pierwszą serię.
Point Of No Return
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Coś kojarzę tą "Czarodziejkę Księżyca" z czasów gdy chodziłam jeszcze chodziłam do szkoły podstawowej :o .
Poza tym pamiętam jeszcze "Power Rangers" opowiadający o piątce przyjaciół, którzy walczą z siłami zła :o .
Zdarzało mi się oglądać telenowele latynoamerykańskie a teraz to wolę oglądać polskie seriale jak "M jak miłość" czy też "Plebanię".
Lubie też oglądać "Świat według Kiepskich" ponieważ lubię śmiać się z naszej szarej rzeczywistości tak samo oglądając "Daleko od noszy" z naszej służby zdrowia czy też " Alternatywy 4" z absurdów PRL-u :lol: :lol: :lol: :lol: .
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Kultowe seriale - ciekawa odskocznia od głównych tematów :) Zresztą, wszystkie seriale są swojego rodzaju odskocznią od problemów i rzeczywistości - no chyba że za bardzo się wciągniesz i potem przeżywasz to, co bohater jakiegoś filmu. W każdym razie na chwilę obecną oglądam "Na Wspólnej" i "M jak miłość" :) Ten drugi już od wielu, wielu lat i jakoś pozostanę mu wierna do końca :) Nawiązując jeszcze do "M jak miłość" to przedwczoraj byłam na kabarecie Paranienormalni (swoją drogą - kapitalni goście) i w każdym bądź razie rozwalili mnie tekstem "Dzisiaj o 21 odejdzie od nas Hanna Mostowiak..." i powaga :lol: :lol: Nie no, tak się śmieję, a gdy to obejrzałam to siedziałam cała przejęta :) Wracając do seriali, jeżeli chodzi o te komediowe, tryskające humorem to bardzo lubię : "Miodowe lata" - chociaż ciągle powtarzają odcinki to i tak z uśmiechem oglądam, "Świat według Kiepskich" no i "I kto tu rządzi?!" - moim zdaniem genialny serial komediowy z Lindą! :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Gasolina91 pisze:A ja lubię oglądać Flinstonów
Obrazek

i Jetsonów
Obrazek
Gasolina91 pisze:Czeski Krecik

A pamiętacie to?
Obrazek
Na te bajki patrzyl moj ojcec razem zemna
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Prophet5 pisze:Robin z Sherwood:

Obrazek

Posłuchajcie koniecznie muzyki: :!:
http://pl.youtube.com/watch?v=txYPk0K70fQ Na ten serial partrzylam co niedziele. Ksiazka jest oparta na faktac prawdziwych. W gazecie naukowej pisala ze naprawde byli tacy szlachcice jakn Robin ktorym zabrano ich posiadlosci. Mieszkali w lasach i okradali bogatych .ale nie dzielili sie z bidenymi swoimi zdobyczani.

oraz tutaj (szczególnie panie niech obejrzą i film):
http://pl.youtube.com/watch?v=F-scwW3EM1E
Ostatnio zmieniony czw lis 10, 2011 19:14 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: A wkład własny w tego posta to...?
ODPOWIEDZ