Tu są numery katalogowe http://www.moderntalking.pl/mt/index.php?strona=al6.htm
inne numery to z pewnością jakieś wznowienia dodatkowe wydania.
Najlepiej gdyby wypowiedziała się na ten temat osoba,która kupiła w 1987 roku ten album.
atlantyda ;o) pisze:Najlepiej gdyby wypowiedziała się na ten temat osoba,która kupiła w 1987 roku ten album.
A czy wtedy już był ten album wydany na CD?
W Niemczech pewnie był skoro jest notka na okładce Aus Radiowerbung.W 1992 roku płyty na CD widziałam w Katowicach w sklepie Ślązak (może ktoś kojarzy z okolic) więc 1987 roku z pewnością ukazał się w Niemczech w formie CD.
Sussudio pisze:Nie jest to ten numer
To zdjęcie mojej płytki
To jest drugie wydanie bez napisu Aus Radiowerbung na okładce. Miałem w swojej kolekcji, kupiłem początkiem lat 90tych. Było jeszcze jedno z tym samym numerem katalogowym, ale dysk był w srebrnym kolorze.
Sussudio pisze:Nie jest to ten numer
To zdjęcie mojej płytki
To jest drugie wydanie bez napisu Aus Radiowerbung na okładce. Miałem w swojej kolekcji, kupiłem początkiem lat 90tych. Było jeszcze jedno z tym samym numerem katalogowym, ale dysk był w srebrnym kolorze.
Czyli jest to pierwsze tłoczenie '87, tylko bez "Aus Radiowerbung"?
Sussudio pisze:Czyli jest to pierwsze tłoczenie '87, tylko bez "Aus Radiowerbung"?
Pierwsze tłoczenie to nr. 258 770 z napisem "Aus Radiowerbung" na wkładce, srebrny dysk + złoty napis Modern Talking.
Drugie tłoczenie to nr. 259 514 bez napisu na wkładce, srebrny dysk + złoty napis Modern Talking.
Było jeszcze jedno wydanie o tych samych numerach co na drugim tłoczeniu, bez napisu na wkładce tylko dysk był cały srebrny. Nie jestem pewnie jak to wydanie traktować. Jako drugie z innym kolorem dysku, czy jako trzecie. Ja stawiał bym jednak hipotezę, że jest to drugie wydanie, bo numery katalogowe są te same, tylko pewnie było wznowienie z inaczej wyglądającym dyskiem(kolor srebrny).
atlantyda ;o) pisze:259 514 ma również numer katalogowy płyta "złota"
Nie wiem jak to wytłumaczyć.
O tym właśnie wspominam w poście wyżej. "Było jeszcze jedno wydanie o tych samych numerach co na drugim tłoczeniu, bez napisu na wkładce tylko dysk był cały srebrny."
jedyna pisze:Ale tu jest dysk złoty a nie srebrny(też mam taką jak atlantyda)
Egzemplarz z żółtym nośnikiem CD miałem kiedyś, ale sprzedałem - natomiast teraz mam taki sam egzemplarz, jak ma Sussudio a także egzemplarz klubowy (podejrzewam, że pierwsze wydanie tego albumu), który tak wygląda:
Jak widać wydań albumów Modern Talking ukazało się bardzo wiele i czasami jest problem, by je wszystkie "zidentyfikować".
jedyna pisze:Ale tu jest dysk złoty a nie srebrny(też mam taką jak atlantyda)
Najmocniej przepraszam, miałem napisać złoty. Wszystko przez ten upał.
Czyli jeszcze raz:
Pierwsze tłoczenie to nr. 258 770 z napisem "Aus Radiowerbung" na wkładce, srebrny dysk + złoty napis Modern Talking.
Drugie tłoczenie to nr. 259 514 bez napisu na wkładce, srebrny dysk + złoty napis Modern Talking.
Było jeszcze jedno wydanie o tych samych numerach co na drugim tłoczeniu, bez napisu na wkładce tylko dysk był cały złoty. Nie jestem pewien jak to wydanie traktować. Jako drugie z innym kolorem dysku, czy jako trzecie. Ja stawiał bym jednak hipotezę, że jest to drugie wydanie, bo numery katalogowe są te same, tylko pewnie było wznowienie z inaczej wyglądającym dyskiem(kolor złoty).
P.S. edmund1974 pokazał jeszcze wydanie fanklubowe, a więc znamy już 4 wydania!
Robert73 pisze:P.S. edmund1974 pokazał jeszcze wydanie fanklubowe, a więc znamy już 4 wydania!
Nie Fan Clubowe a Club Edition,a to chyba coś innego,właśnie nie wiem co to za wydania Club Edition bo mam taki album Bonnie Tyler Club Edition "Bitterblue".
Moje wydanie
Mirek to,które umieściłam wcześniej przekopiowałam z aukcji ,ale też takie miałam.
Jeśli ktoś z Was dysponuje wolną gotówką i przy okazji chciałby sobie kupić buty, które nosił sam Dieter Bohlen to może wziąć udział w licytacji takich właśnie butów