Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
nado

Re: Modern Talking w mediach

Post autor: nado »

Właśnie rozpoczęła się godzina z Andersem i Bohlenem. Negroni w eterze , będzie Hanni i inne nowości a w drugiej godzinie... Different Andersa W TOP80.pl
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Dziś w Polo TV wychwyciłam parę teledysków Blue System w programie" Weekend z..."
a na VH1 leciało "Cheri Cheri Lady" :)
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Akurat w tym tygodniu kanał Polo TV serwuje "Weekend z Blue System" :). Jutro powtórka od 16 do 19 o każdej pełnej godzinie, a za tydzień zapewne cała audycja pojawi się na stronie www.polotv.pl :)

A "Słodka dama" na VH-1 to w ramach jakiej audycji? Bo może jakaś powtórka będzie?
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
alunia13

Post autor: alunia13 »

Przed chwila na zakończenie Mam Talent pokazywali urywki
następnych występów a w "tle" leciało "You're My Heart You're My Soul".
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Maro_D pisze: A "Słodka dama" na VH-1 to w ramach jakiej audycji? Bo może jakaś powtórka będzie?

Best of 80s :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Maro_D

Obejrzałem właśnie pierwszą część weekendu z Blue System w Polo TV, kolejny odcinek o 17:05 i 18:05.
Powiem Wam, że wykonanie mało profesjonalne mimo, że za oprawą stoi pewien ceniony dziennikarz muzyczny i konferansjer. Poleciały teledyski: "Sorry Little Sarah", "Under My Skin" (wersja bez cenzury) oraz "It's All Over". I tak, ten ostatni został opisany jako..."That's Love" (toż to dwa zupełnie różne utwory!). Jakość obrazu nie powalała, pewnie wszystko szło z VHS-u. Co chwilę pojawiały się również noty biograficzne. Można było z nich wyczytać, że przed 1984 rokiem Dieter wydał sześć singli po niemiecku (dwa w Monzy, dwa w Sunday i dwa w...no właśnie pod jakim szyldem?).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Maro_D pisze:Obejrzałem właśnie pierwszą część weekendu z Blue System w Polo TV, kolejny odcinek o 17:05 i 18:05.
Powiem Wam, że wykonanie mało profesjonalne mimo, że za oprawą stoi pewien ceniony dziennikarz muzyczny i konferansjer. Poleciały teledyski: "Sorry Little Sarah", "Under My Skin" (wersja bez cenzury) oraz "It's All Over". I tak, ten ostatni został opisany jako..."That's Love" (toż to dwa zupełnie różne utwory!). Jakość obrazu nie powalała, pewnie wszystko szło z VHS-u. Co chwilę pojawiały się również noty biograficzne. Można było z nich wyczytać, że przed 1984 rokiem Dieter wydał sześć singli po niemiecku (dwa w Monzy, dwa w Sunday i dwa w...no właśnie pod jakim szyldem?).
Do czego to doszło, żeby Blue System oglądać na Polo TV. No ale cóż może puszczą Oprator a to by już było coś.
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Obejrzałem wszystkie klipy. Pomimo kilku wpadek to i tak fajnie było obejrzeć Bohlena. Jeżeli chodzi o jakość to gorsze rzeczy chodzą w POLO TV.
Karolek78
Awatar użytkownika
Maro_D

I tak należy się szacun dla Polo TV, że zdecydowali się emitować klipy Blue System, ale i nie tylko. Były już weekendy z: Sandrą, Modern Talking, Savagem, latami 80-tymi. W tym momencie wypadają lepiej niż dość głośno reklamowane rok temu TV Disco. Niestety, ta druga stacja ostatnio całkowicie skupiła się na disco polo, twierdząc, że widzowie chcą tego typu muzyki. Czasami tylko zagrają coś zachodniego.

A tak podsumowując, w ramach weekendu Blue System poleciały teledyski do:

* Sorry Little Sarah
* Under My Skin
* It's All Over
* My Bed Is Too Big
* Dr. Mabuse
* Love Suite
* History
* Magic Symphony
* Only With You
* For The Children
* When Sarah Smiles

i jeszcze coś, ale ostatni bloczek obejrzałem od drugiego klipu.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

3 minuty temu w Złotych Przebojach leciało You're My Heart You're My Soul. Nie wiem, która wersja, bo radio włączyłem, gdy leciało już ostatnie 3 sekundy.
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

No cóż D_Maro najwidoczniej chyba ktoś nie przepada za muzyką minionego stulecia inaczej na to nie poradzimy niestety.
A wracając do postu Adriana77 moim zdaniem pewnie to wersja z lat osiemdziesiątych bo tylko taką wersję grają tak samo jak z "Cheri Cheri Lady".
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

Maro_D pisze:Akurat w tym tygodniu kanał Polo TV serwuje "Weekend z Blue System" :). Jutro powtórka od 16 do 19 o każdej pełnej godzinie, a za tydzień zapewne cała audycja pojawi się na stronie http://www.polotv.pl :)
Wow! Szkoda, że wcześniej tego nie przeczytałem, a i na http://www.polotv.pl nie widzę na liście w archiwum do obejrzenia :( . A Blue System w jakiejkolwiek polskiej TV to duże wydarzenie i chętnie bym obejrzał.
Maro_D pisze:I tak należy się szacun dla Polo TV, że zdecydowali się emitować klipy Blue System, ale i nie tylko. Były już weekendy z: Sandrą, Modern Talking, Savagem, latami 80-tymi. W tym momencie wypadają lepiej niż dość głośno reklamowane rok temu TV Disco. Niestety, ta druga stacja ostatnio całkowicie skupiła się na disco polo, twierdząc, że widzowie chcą tego typu muzyki. Czasami tylko zagrają coś zachodniego.
W pełni zgadzam się z powyższą opinią Maro_D. Wygląda na to że PoloTV i TVDisco wymieniają się i mijają z "powołaniem" więc może niedługo zmienią nazwy ;) W TV Disco gdzieś na początku natrafiłem na teledysk Blue System "Anything" i pomyslałem , że to dopiero początek, ale niestety do dzisiaj już B.System nie ujrzałem, może nie miałem szczęścia? Ciekawi mnie czy ktoś z Was trafił jeszcze na Blue System? (Przynajmniej MT i C.C.Catch częściej grali). Teraz faktycznie idą w disco polo, więc pozostaje się przełączyć na PoloTV, żeby od disco polo odpocząć i posłuchać zachodniego pop/disco :lol:
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

alunia13 pisze:Przed chwila na zakończenie Mam Talent pokazywali urywki
następnych występów a w "tle" leciało "You're My Heart You're My Soul".
Można obejrzeć końcówkę na http://tvnplayer.pl/programy-online/mam ... 14764.html
polaczek892
Członek TAFC Polska

A pro po PoloTV oglądałam dzisiaj program "Disco Relax" i się dowiedziałam, że piosenka MT " You're My Heart, You're My Soul" bierze udział w cotygodniowym ringu SMS jeśli chcecie na nią głosować wystarczy wysłać SMS o treści HIT.B na numer 7242.
Ja głosować będę na pewno :) :) :) .
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Dzisiaj o 11:55 w Radio Elka Miedziowe leciało Magic Symphony - Blue System.
polaczek892
Członek TAFC Polska

A w TV DISCO w programie "Niech żyje bal" prowadzący zapowiedział najbliższy koncert Thomasa w Lublinie.
A z teledysków to tylko był "Geronimo' s Cadillac".
ODPOWIEDZ