Ogólnopolski Zlot Fanów Thomasa Andersa

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Evaalex

Re: Ogólnopolski Zlot Fanów Thomasa Andersa

Post autor: Evaalex »

Asia posiada talent organisatorski. Pamietam jak to bylo z after w Siemianowicach. Troche ja sie do tego przylozylam. Ilona ktora byla zemna na after powiedziala ze na przeciwko hali znajduje sie fajny lokal. Ja poprosilam monalise oto zeby tam zadzownila i zalatwila nam stoliki. Okazalo sie ze organizacja after w tym lokalu jest nie mozliwa.Ok. Jedyna ale zalatwil nam loze w lokalu w ktorym odbywala sie oficjalna after. Jak ktors jest sklony do zorganizowania lokalu na after w Czestochowie to ja moge mu na miejscu pomdz w dniu w ktorym koncert sie odbedzie. Mam mozliwosc do wczesnego przybycia do Czestochowy.Przyjade z Zabrza z kad istnieje co godzinne polsaczenie kolejowe z Czestochowa. Tak ze jak bym o 10.00 godz wyajchala przed 12.00 jestem na miescu.Mogla bym sie zaintereswac umpikszeniem lokalu w podobny sposub jak to Joana zrobila. Posiadam wystarczajaca ilos plakatow. Mi by sie podobalo takie skromne after jak chcba bylo w Lublinie. W lodzi bylo tez nie zle. Do glosdnego klubu nie pcham sie. Pod czas gdy muzyka glosno gra nie umiem sobie pozadnie porozmawiac.
Luibie ale tez tanec. Mozna by bylo np muzyke przyniesc i potanczyc ale tylko w malym gronie.Ktos by ale musie znalesc lokal. Eweliyno moze bysmy sie za to wziely
Zorganizowac to tak zeby byly momenty w ktorych sie rozmowy prowadzi i momenty w ktorych glosno mzyka leci. Posiadam tez nagrania z koncertow moglabym przywiesc. Proszono mine ale oto zebym ich nie kopipwala. Sa to nagrania z lat 90 tych. Wszystko niestety na kasetach video. W moim zbiorze znajduja sie tez nagrania video od osoby ktora byla na wystepie telewizyjnym Thomasa .Zajejstrowala proby, wystep i Thomasa przy pisaniu autografow.Moze by sie udalo albo jakis lokal z ekranem z organizaowc
Ostatnio zmieniony wt lip 30, 2013 19:45 przez Evaalex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

Ale jasna sprawa, musimy spróbować :D A z takim nastawieniem, że po co, że to się nie uda, że to nie ma sensu, to nigdy niczego nie osiągniemy!
Zatem kochani, robimy, czy nie, bo czas, czas, czas....?
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Post autor: siara1971 »

DorkaWawa pisze:Ale jasna sprawa, musimy spróbować :D A z takim nastawieniem, że po co, że to się nie uda, że to nie ma sensu, to nigdy niczego nie osiągniemy!
Zatem kochani, robimy, czy nie, bo czas, czas, czas....?
Dorka ja tak widzę ze najwiecej mają ci do powiedzenia ci niechcą przyjechać krotka decyzja robimy i koniec jak wyjdzie to będziemy to robić co roku a jak nie to trudno zostaniemy przy afterparty a nie wieże ze pare osób się nie zjawi na zlocie pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Evaalex

Mnie niestety nie bedzie.Finansowo jest to nie mozliwe dlamnie. Cieszylabym sie jak by bylo mozliwosc do zorganizowania takiego zlotu za rok w Spocie.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ale oczywiście,że spróbować można,tylko,że 20 osób to dla mnie żaden Zlot.
Monia82 pisze:Gdyby Thomas miał takie podejście jak Ty, to co roku nie robiłby Fan Day'a dla swoich fanów (bo nikt nie przyjedzie, bo daleko, bo kasa na dojazd, jedzenie, nocleg), z własnej nie przymuszonej woli i zdaje się z własnej kieszeni. A informacja odnośnie FD pojawia się z tego co wiem, na pół roku przed, co daje mniejsze pole manewru, niż w przypadku naszego zlotu, daty też są różne. Tak jak napisał, zdaje się PKModern, Thomas może się pojawić na zlocie, jeśli wyłożymy sporą kasę, ale zwyczajnie nas na to nie stać.
No i w tym jest różnica,że Fan Day jest to Dzień Fanów z Thomasem.Gdyby na "naszym" polskim Zlocie zaproszony był Thomas na pewno wzięło by w nim udział o wiele więcej osób a i może goście z zagraniczni :). Takie moje zdanie.
Wiem,że Aśka ma talent organizacyjny ,ale nie wierzę też,że jej to nie męczy. Rozumiem,że gra jest warta świeczki i dobrze,że mamy taką osobę i fajnie też poczytać,że te After na prawdę Was cieszą.Może uda mi się załapać w Sopocie :) o ile będzie taka impra.
Awatar użytkownika
Evaalex

Daty fandaya zaleza od tego kiedy hala przez pare dni wolan zeby Thomas mial czas na proby i od tego kiedy on sam ma czas.
Thmasowi sprawia problem zorganizowanie tago tak zeby hala byla w tym samyczasie wolna kiedy on jest w Koblenz. Probuje tez brac poduwage czas w ktorym w niemczech sa ferie albo po miedzy swietami a nowym rokiem. Sa to okresy w ktorych wiele osob ma czas na wybranie sie na fanday.
Awatar użytkownika
ewelajna

Post autor: ewelajna »

ja czekam na wasza deklaracje ,jestem chetna na spotkanie:) bo jezeli w tym roku np wypali to za rok mozna zrobic zlot w tym miejscu:
http://www.eholiday.pl/info-ostrowy_nad ... jecia.html bylam tam ze 3 razy ,dobrze wspominam ,super miejsce i organizacja,mam znajomosci mozna by cos taniej tylko ze w gre wchodzi albo przyczepka(mozna wynajac) albo namiot:) (preferuje namiot 8) ) koszt takiej doby(auto+namiot +2osoby ok 20-30 zl) wiadomo jak bedzie wiecej to z ceny zejdzie a mysle ze warto
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
Awatar użytkownika
aknel03

Post autor: aknel03 »

Monia82 pisze:Jesteś na bieżąco? Wątpię po tym co piszesz. Gdybyś poczytała WSZYSTKIE posty, te za osobnym zlotem, za "zlotem" przed koncertem i przeciw tym dwóm opcjom, nie skreślałabyś tak kategorycznie opcji zlotu. Skoro fani DM, RS i innych zespołów są w stanie raz czy nawet więcej do roku się na zlocie zebrać, to czemu my mamy nie spróbować? Wiadomo, że Thomas to nie ta półka niestety i nasz zlot/zloty (jeśli pierwszy wypali) nie będą tak oblegane, ale spróbować warto. Gdyby Thomas miał takie podejście jak Ty, to co roku nie robiłby Fan Day'a dla swoich fanów (bo nikt nie przyjedzie, bo daleko, bo kasa na dojazd, jedzenie, nocleg), z własnej nie przymuszonej woli i zdaje się z własnej kieszeni. A informacja odnośnie FD pojawia się z tego co wiem, na pół roku przed, co daje mniejsze pole manewru, niż w przypadku naszego zlotu, daty też są różne..
Tak jestem na bieżąco, ale to nie ma znaczenia teraz. Po pierwsze nigdy nie napisałam, że jestem przeciwna organizacji zlotu, a wręcz przeciwnie, dodałam, że należy spróbować, bo jak nie to nigdy się nie spróbuje, to nie będzie wiadomo czy ktoś w ogóle jest zainteresowany przybyciem na taki zlot.

Po drugie na fan day ludzie jeżdżą raczej ze względu na obecność Thomasa i raczej temu, że mają możliwość potem zrobienia z nim sobie pamiątkowych zdjęć, uczestniczeniu w koncercie czy jakimś tam spotkaniu. Gdyby Thomas nie był obecny na fan day, to nie wydaje mi się, że było by tyle ludzi zainteresowanych takim wydarzeniem.. więc fan day to inna bajka i nie najlepszy przykład jaki tu podałaś.
Sama nie twierdzę, że będę miała możliwość uczestniczyć w zlocie fanów o ile do takiego dojdzie, ograniczenia finansowe niestety… sam przyjazd na koncert do Częstochowy będzie dla mnie czymś wielkim i mam nadzieję, że uda mi się to, o ile w ogóle, na razie to takie moje małe marzenie. :)
Hooo jeżeli był by zlot i gdzieś nie daleko mojego miejsca zamieszkania, to myślę że długo bym się nie zastanawiała, tylko od razu wpisała na listę obecności, tak niestety dojazd, noclego, to wszystko są koszty nawet jak się wie o tym z wyprzedzeniem, to czasem to niczego nie zmieni... ( i wcale tu nie narzekam, tylko świadomie stwierdzam fakt jak jest w moim przypadku). ;/

Wypowiedziałam się w tym temacie by zaznaczyć, że dotychczasowa forma spotkań, jakie organizują fanklubowicze czyli tzw. AFTERPART jest bardzo dobra i że podoba mi się to co robicie. Nawet bardzo mi się to podoba i właśnie mam nadzieję, że dane mi będzie kiedyś bawić się z wami na takiej imprezie.

Zauważyłam właśnie, że sama dyskusja o zlocie podzieliła ludzi i dlatego napisałam, że spotkania po koncertach to najlepsza z możliwych opcji, bo tam zawsze obecnych będzie te 15-20 osób. Czemu by afterparty nie nazywać zlotem? To przecież dobre rozwiązanie problemu, gdyby sam Zlot nie wypalił. :P
A tu zaraz taki najaz na mnie i moje wypowiedzi.. :roll:

To takie moje przemyślenia. Dobrze wiem Monia82, że możesz się ze mną nie zgodzić, albo moje zdanie na ten temat może Ci się nie spodobać, ale to jest forum i każdy ma prawo do swojej opinii, a ja tylko wyraziłam swoje zdanie właśnie.
Pozdrawiam,
aknel03.
Awatar użytkownika
Evaalex

Do tematu fanday musze cos powiedziec. Nie daje racji aknel. Z doswiadczenie jest mi wiadomo ze to spotkanie jest nie tylko spotkaniem z Thomasem. Wielu Fanuw jezdzi juz od wielu lat na spotkania. Tacy maja raz wroku mozliwosc do spotkana sie z ludmi ktorych z wielu spotkan znaja. Niedawno dowiedzialam sie ze dziewczyny ktore znam z koncertoow Thomasa z lat 90 tych,spotykaja sie dzien po spotkaniu w restauracji na obiad. Sa to osoby zamieszkale w roznych czasciach niemiec.Wydaje mi sie ze jest wiecej takich grupek spotykajacych sie po spotkaniu fanclubu.Po roku nie wiczenia sie maja co sobie popowiadac.W nastempnym spotkaniu dziewczynbende brala udzial.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Mnie niestety nie będzie na Waszym zlocie, ale mam nadzieję, że Ci, którzy przybędą uczynią sobie doskonałą zabawę! Co do możliwej frekwencji... podzielam zdanie Atlantydy, taki zlot to owszem - świetna sprawa, ale wydaje mi się, że jest niewielu fanów Thomasa, którym na tyle zależy na kontaktach w Fan-Clubie, żeby jechać na przykład z drugiego końca Polski... jednakże mam nadzieję, że się mylę i zaskoczycie mnie pozytywnie tłumami! ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

dziś tylko krótko, bo dopiero co wróciłam z Pienin i jestem ciut padnięta ;) Ale jutro dam obszerną informację na temat NASZEGO Zlotu ;) Wszystko już jest jasne, w tym również noclegi. Zlot będzie imprezą rejestrowaną na video a także będzie wydany magazyn Zlotu. Konkursy oczywiście są aktualne! pamiętajcie więc o Play-Back-Show oraz karaoke ;p jak również o czymś specjalnie od siebie dla Thomasa - w końcu płyta ze Zlotu jak i przetłumaczony magazyn (bogato ilustrowany) zostaną Mu przekazane w prezencie ;p

Zaczekajcie więc do jutra na info i mam nadzieję, że spotkamy się w jak najliczniejszym gronie! Kutno jest w samym centrum - zewsząd równa droga! ;p
Awatar użytkownika
cris1974

Post autor: cris1974 »

Ja z rodziną jesteśmy chętni. Mamy blisko z Łodzi. Czekam tylko na czas i miejsce
Awatar użytkownika
ewelajna

Post autor: ewelajna »

ja juz sie piekle:)
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Post autor: siara1971 »

Super Asiu czekamu na szczegołu pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

No dobra, to jedziemy :)

I Zlot Fanów TA odbędzie się 31 sierpnia 2013r. w Kutnie, w Chilli Club. Wyglądać to ma w ten sposób, że przez jakiś czas (powiedzmy od 19.00 do 22.00) klub jest tylko dla nas, natomiast później jest normalnie otwierany i dołączają inni ludzie. My mamy swoją Lożę VIP (fajna, obszerna), w której będziemy razem, jak klub zostanie otwarty dla innych. Dołączymy do planowanej na ten wieczór imprezy. W jakiej tematyce ona będzie - też dam Wam znać, jak tylko się dowiem :)

W czasie, kiedy klub jest tylko nasz - realizujemy nasz program Zlotu. Bardzo więc proszę o zastanowienie się i zgłaszanie, kto będzie brał udział w jakich konkursach :) Konkursy są dwa: Play-Back-Show oraz karaoke. Play-Back-Show polega na tym, żeby wybrać sobie utwór i potem, podczas Zlotu "odegrać" rolę ;p Natomiast karaoke - każdy wie, jak to wygląda.

Organizacyjnie wygląda to tak, że zagwarantowaną mamy lożę oraz obsługę DJa, który będzie również profesjonalnie obsługiwał oba konkursy pod względem nagłośnienia oraz efektów świetlnych. Niestety, nie ma nic za darmo i dlatego musimy zrobić małą składkę. Koszt wspomnianej oprawy i loży to 700zł. Zakładając, że będzie 30 osób - składka wychodzi po 23zł. Oczywiście późniejsze napoje we własnym zakresie ;) Staram się, abyśmy dostali pizze w gratisie - dam znać, co i jak.

Impreza będzie nagrywana - zmontujemy film a także przygotowany będzie materiał zdjęciowy z opisem - co później, po przetłumaczeniu i wydrukowaniu w formie Magazynu Zlotu wraz z płytą DVD bedzie (mam nadzieję, że da radę to załatwić) przekazane w formie prezentu Thomasowi ;)

I teraz tak, aby wszystko dopiąć i zaklepać - muszę konkretnie wiedzieć, ile osób się zjawi. Wejście będzie na wysłane Wam przeze mnie zaproszenia - aby uniknąć niepowołanych gości i...konieczności zatrudnienia jakiegoś ochroniarza na wejściu... Oczywiście Wy możecie wprowadzić Wasze Rodziny lub Przyjaciół, podacie mi wtedy tylko liczbę osób, żebym wiedziała, ile zaproszeń wysłać.
Ponieważ czas już raczej nagli - proszę o decyzję do piątku.....

Jak będzie już lista chętnych - zobaczymy, jak rozłożą się wspomniane wyżej koszty. Oprócz tego na Priwa proszę o info, kto w jakim konkursie zechce wziąć udział; trzeba będzie przygotować pod to oprawę muzyczną ;) Mam nadzieję, że zaszalejemy i konkursy wypalą ;p Dajcie się porwać chwili!!! Będziemy we własnym gronie!!! ZABAWMY SIĘ!!!! :D

W kolejnym poście podam info o hotelach oraz ponownie Program Zlotu. Jeśli macie jakieś sugestie i propozycje, co można jeszcze dodać - czekam!

A teraz LISTA! Kopiujcie i dopisujcie się!

1. JoannaIzabella
2. KarinaMaria
3. Moi.Anne
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

1. JoannaIzabella
2. KarinaMaria
3. Moi.Anne
4. Monia82+1 osoba (nic pewnego niestety na razie)
5. DorkaWawa
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
ODPOWIEDZ