Thomas i Uwe - co dalej ?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za kontynuacją projektu Anders i Fehrenkrog

Tak, to dobry kierunek
49
59%
Nie, wolę Thomasa solo
24
29%
Jeszcze nie mam zdania w tej kwestii
4
5%
Jest mi to obojętne
1
1%
Mam swoją wizję dalszej kariery Thomasa
5
6%

Liczba głosów: 83

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Thomas i Uwe - co dalej ?

Post autor: atlantyda ;o) »

phantomas pisze:Oczywiście były do kupienia, za jakieś 2 złote.
Te płyty były w Oriflame za niecałe 13 zł na nasze.
phantomas pisze:Sam bym się skusił, później można było sprzedać na Alledrogo po 80 ;)
Dla Twojej świadomości kupowałam je po ponad 60 zł z kosztem przesyłki z ebay.A,że udało mi się sprzedac nawet za ponad 200 na "Alledrogo" taki biznes-nie dla Ciebie,bo Tobie wystarczają pliki ściągnięte z netu więc po co zabierasz głos w tej kwestii?
phantomas pisze:Oczywiście jako rarytas 8)
A według Ciebie nie jest to rarytas?
jkris pisze:...dziwi tylko, ze zajmuje sie tym osoba, ktora ma w nicku MODERATOR..
Dokładnie.
Ostatnio zmieniony czw wrz 22, 2011 21:52 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

to sie nazywa trolowaniem, o ktorym pisalem niedawno. dziwi tylko, ze zajmuje sie tym osoba, ktora ma w nicku MODERATOR..
phantomas nie ma takiego dopisku, ale to podobno ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
A czy tu jest temat o Bohlenie? czy ja o Bohlenie teraz cos pisalem?
W temacie obok o Andrei nie omieszkałeś wspomnąć.

Coraz częściej mam wrażenie, że na forum mamy prawdziwą elitę i (c)hołotę. Elita dorabia się na allegro, daje kwiaty, bo alkohol jest odrażający, a reszta ma się zamknąć bo kupuje mp3, na marynarke musi wziąć kredyt, bo ma inne zdanie. Efekt jest taki, że wielu ludzi chcąc coś napisać na przeciw fali po prostu rezygnuje.

Pomyślcie o tym, bo to wielki problem tego forum. Jedna tylko myśl, reszta out.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Jak miło -"dyżurny troll" To chyba miało mnie obrazić :)
Nie jestem fanatykiem Bohlena, na jego obecną twórczość nie zwracam kompletnie uwagi. Moim grzechem jest to, że uważam "Strong"za nędzną płytę, w przeciwieństwie do "Two" czemu dałem wyraz w swoich postach.
Również krytycznie patrzę na całokształt solowej kariery pana Andersa, zmarnowanie potencjału jakim był niewątpliwie sukces MT na solowe dokonania.
Na olewanie, zwodzenie czy mydlenie oczu niewielu obecnych jak i potencjalnych fanów. Podawaniem terminów bez pokrycia, serwowaniem tandet w stylu teledysku do ostatniego singla czy rozmienianie resztek sławy MT koncertami w przysłowiowych Kozich Wólkach.
Skoro to ma mnie podciągnąć pod fanatyka lub trolla - proszę bardzo.
A skoro sprzedaż płyt dla wielbicieli talentu pana Andersa się nie liczy, to gdzie się podziały szumne plany koncertowe?
To będzie duży sukces jeśli którakolwiek wytwórnia zainwestuje pieniądze w następną płytę.
Na temat ściągania mp3 pisałem w innym temacie, zostałem zjechany za to, że skłonny jestem za to płacić. Także Atlantydo, tutaj strzeliła pani kulą w płot.
Także mógłbym zadać pytania na temat sprzedawania pirackich wydawnictw, tylko po co? Nie interesuje mnie to.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Ninio

Post autor: Ninio »

Czasem brak tu trzezwego spojrzenia,forum dzieli sie na fanow Andersa i Bohlena a prawda jest taka ,ze oboje rozmienili sie na drobne. Bohlen stworzył Blue System,za to go chwale. Natomiast Thomasowi nie udalo sie prawie nic. Był "King of love",puszczano to na Vivie,Anders istniał...by pozniej zapasc sie pod ziemie. Nie wykorzystano tego,nie wykorzystano na zachodzie Stronga. Marzeniem scietej glowy jest to,ze przebije sie albumem "Two"... a nawet jakby sie przebił to niewiem czy i tego nie zmarnuje. Według mnie,obaj powinni płynąc na nurcie i stylu Modern Talking.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

phantomas pisze:Na temat ściągania mp3 pisałem w innym temacie, zostałem zjechany za to, że skłonny jestem za to płacić. Także Atlantydo, tutaj strzeliła pani kulą w płot.
W takim razie przepraszam.
phantomas pisze:Także mógłbym zadać pytania na temat sprzedawania pirackich wydawnictw, tylko po co? Nie interesuje mnie to.
Było minęło ... na szczęście...moja znajomość oryginałów była uboga.W tej chwili mogę Cię zapewnić,że na moich aukcjach znajdują się tylko i wyłącznie oryginalne wydawnictwa.Prosiła bym więc abyś mi nie psuł opinii.
P.S.
Na pewno wielką niespodziankę Thomas by nam sprawił gdyby jednak przyjechał z Uwe i zaśpiewali parę piosenek z albumu "Two". Być może wtedy okroili by trochę z piosenek MT i koncert już byłby ciekawszy i inny od poprzednich.
Ostatnio zmieniony czw wrz 22, 2011 23:41 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Według mnie,obaj powinni płynąc na nurcie i stylu Modern Talking.
Gdyby się tak dało to ten zespół by istniał:) rozwiązali go, bo zainteresowanie ostatnią płytą było bardzo mizerne, jak w latach 80. z płyty na płytę gorzej. A jest tylu artystów, którzy sobie radzą, Julio Iglesias, Joe Cocker, George Michael, wielu wielu innych, wiek nie ma tu nic do rzeczy.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Ninio

Post autor: Ninio »

thomas fanow bedzie mial glownie w sluchaczach Modern Talking... im blizej jego muzyce do tego zespolu tym wiekszy procent tych ludzi bedzie go sluchac. Odciac sie od tego nie umie,ciagle jest "from Modern Talking' wiec niech to wykorzysta w pełni.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Coś w tym jest patrząc na tytuł tego artykułu (jakby skądś znajomy) - panowie promowali się dziś w Zurychu:
http://www.telezueri.ch/index.php?id=60 ... 830bf69317
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Agata pisze:Coś w tym jest patrząc na tytuł tego artykułu (jakby skądś znajomy) - panowie promowali się dziś w Zurychu:
http://www.telezueri.ch/index.php?id=60 ... 830bf69317
Nic na ten temat nie ma już pod tym linkiem.
Awatar użytkownika
Agata

Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam ponownie.

Dzis Thomas rozeslal wiadomosc e-mailem do fanklubowiczow. Ja wprawdzie (jeszcze?) nie dostalem tego maila, ale niemieccy fani pisza na forum, co sie w tym mailu znajduje. Thomas wyjasnia w nim powody przesuniecia terminow koncertow duetu. Tymi powodami sa miedzy innymi: opoznienia w oddaniu do uzytku hali Rhein-Mosel a takze bankructwo jednego z organizatorow koncertow.

Oprocz tego podano doskonala wiadomosc. Thomas wraz z Uwe jada do Szwecji nagrywac album z jakims szwedzkim producentem muzycznym!! No jak dla mnie rewelacyjna ta ostatnia wiadomosc!

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Mail wygląda tak:
Liebe Fans,

wieder gibt es wichtige neue News:
die angesetzte Anders | Fahrenkrog -Tournee verschiebt sich ins Frühjahr 2012!

Dies hat folgende Gründe: wie aus den Medien zu erfahren war, verzögert sich die Fertigstellung der Rhein-Mosel-Halle in Koblenz und ist somit zu unserem angekündigten Konzerttermin im November noch nicht bespielbar.

Daneben gab es ein weiteres Problem bezüglich einer Doppelbuchung einer anderen Konzerthalle, so daß wir ebenfalls den angesetzten Termin nicht hätten wahrnehmen können.

Hinzugekommen ist, das ein örtlicher Veranstalter für das Konzert in Köln und das avisierte Konzert im Ruhrgebiet Insolvenz angemeldet hat und somit nicht mehr zur Verfügung steht. Ihr könnt Euch sicherlich vorstellen, dass Uwe, unser Management und ich in den letzten Wochen neben den üblichen Promotionaktivitäten alles dafür getan haben, neue Venues und konkrete Termine festzulegen.

Hier jetzt die neuen Termine unserer Anders | Fahrenkrog Tournee:

21.03.2012 Mannheim - Capitol
29.03.2012 Berlin - Columbiaclub
30.03.2012 Dresden - Alter Schlachthof
31.03.2012 Erfurt - Alte Oper

Der offizíelle Start des Ticketvorverkaufs beginnt in Kürze und wird über unsere Homepages http://www.thomas-anders.com/ und http://www.andersfahrenkrog.com/ mitgeteilt.

In den nächsten Wochen werden der noch ausstehende Termin im Ruhrgebiet und in der Rhein-Mosel Halle in Koblenz ergänzt, sobald ich ein "OK" für die Bespielbarkeit erhalte.

Ein besonderes Highlight für die Koblenz-Show wird der jährliche "International Fanday" am nachmittag sein, der dieses Mal im Foyer der Rhein-Mosel-Halle stattfinden wird.

Hier wird es, wie gewohnt, eine offizielle Einladung per Email geben mit weiteren Einzelheiten zur Party.

Uwe und ich nutzen bis dahin die Zeit für die Vorbereitung zu unserem zweiten Anders | Fahrenkrog Album. Ich werde nach Schweden fliegen und gemeinsam mit Uwe und weiteren Top-Komponisten an weiteren Songs arbeiten und bin jetzt schon sicher, dass wir ein tolles zweites Album mit starken Titeln produzieren werden.

Für die gestrichenen Konzerte wird der Ticketpreis natürlich bei den jeweiligen Verkaufsstellen erstattet. Bei den gleichbleibenen Stadten behalten die Karten ihre Gültigkeit.

Liebe Grüße

Solltest Du keinen Newsletter mehr wünschen, bitte eine kurze Email an:
fanclub@thomas-anders.com

Impressum:
verantwortlich im Sinne des Presserechts:
Thomas Anders Fanclub
Postfach 201718
56017 Koblenz, Germany
Email: fanclub@thomas-anders.com
Website: http://www.thomas-anders.com
Z maila wynika, że powodem odwołania trasy jest niedostępność hali w Koblencji, podwójna rezerwacja innej hali i bankructwo organizatora koncertu w Kolonii. Czy z tego powodu warto było odwoływać wszystkie pozostałe imprezy? Mam spore wątpliwości, czy to aby na pewno są jedyne powody.
Wygląda jednak na to, że drugi album faktycznie powstanie. Chciałbym mieć częściej takie prorocze wizje jak wczoraj i mam nadzieję, że ta płyta nie będzie słabsza od "Two".
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

edmund1974 pisze: Oprocz tego podano doskonala wiadomosc. Thomas wraz z Uwe jada do Szwecji nagrywac album z jakims szwedzkim producentem muzycznym!!

No kapitalna wiadomość! Mam tylko nadzieję, że tym razem nie zapomną o odpowiedniej promocji!
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

No proszę do Szwecji, może do Sztokholmu. Jak będziecie coś więcej wiedzieć dajcie znać może uda mi się jakoś Thomasa wyśledzić w Sztokholmie. Mogę im pokazać miasto hihi :)
Awatar użytkownika
Agata

We wczorajszym programie ze szwajcarskiej TV panowie opowiadają m. in. o swoich planach:
http://www.telezueri.ch/webtv/?&channel ... _id=219878

Myślę, że mimo przesuniętej trasy, już w listopadzie możemy się spodziewać jakiejś niespodzianki z ich strony :wink:
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Super wiadomość :!: Wiedziałam,że nie odpuszczą,że potrzebują więcej czasu. :lol: Cieszy mnie fakt,że czarnowidztwo niektórych kolegów się nie sprawdza.Więcej optymizmu kochani :!: Pozdrawiam serdecznie :!:
ODPOWIEDZ