Na pewno śpiewał jeszcze intro w Jet airliner i Locomotion tango.ArCrack pisze:Fragmenty, co do których jestem w 100% pewien że śpiewał je DB to oczywiście zwrotki w "There's Too Much Blue In Missing You" i fragment refrenu "The Angels Sing In New York City". Wydaje mi się, że także szepty w refrenie "Who Will Save The World" są dziełem Dietera. Nieco wątpliwości mam za to w związku z początkiem "Locomotion Tango".
A jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Wokal i rola Bohlena w piosenkach Modern Talking
- Peter
Re: Wokal Bohlena w piosenkach Modern Talking
- Adi
Troszkę może obok tematu. Ja wogóle uważam, że chórki wymyślone przez Bohlena to prawdziwy majstersztyk. Co by nie powiedzieć o Dieterze to jednak z chórkami był to pomysł znamienity. Właściwie Modern Talking bez chórków nie byłby już chyba tym samym MT. 
- Skyliner89MT
Chórki to jest znak rozpoznawczy Modern Talking 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Gasolina91
Mi nie podobał sie chórek z jakim Thomas wystąpił w Sopocie. Tak śpiewali jakby im sie nie chciało... 
Point Of No Return
- you're my heart
Ja lubię chórek Dietera chociaż wolę tą częśc refrenu którą wykonuje Thomas 

- Jaro25
- Członek TAFC Polska
owszem wokal Dietera był bardziej piszczący od Thomasa ale też dobry w b.s np romeo Julit
- Gasolina91
Ja bardzo lubię głos Dietera zarówno w MT jak i w BS. Thomas w latach 80. miał taki czysty...no nadal go ma, klasyczny głos. Ma talent, Dieter natomiast pod tym względem nie był tak bardzo uzdolniony ale śpiewał i to się liczy.
Ma głos jaki ma, i ludzie też za to kochają MT.
Ma głos jaki ma, i ludzie też za to kochają MT.
Point Of No Return
- Sheila
http://www.talkingforever.com/moderntal ... h/news.htm
nie wiem, czy wszyscy już mieli to okazję kiedyś obejrzeć, ja znalazłam przed chwilą, więc wstawiam
nie wiem, czy wszyscy już mieli to okazję kiedyś obejrzeć, ja znalazłam przed chwilą, więc wstawiam
- Peter
Fajne, choć ja się nie zgadzam, ze Bohlena słychać tylko w 1 piosence, bo słychać go w The angels sing in NYC i Locomotion tango.
- tanathos
jak skończył się ten proces? co zawyrokował sąd??
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Peter
Mówisz o procesie Bohlena z Corleisem? To wie najlepiej labambino 
- labambino
A więc odpowiadam. Corleis jest moim znajomym od wielu lat. Drodzy forumowicze.Dieter ewidentnie nie śpiewał w żadnych chórkach.Słychac Go oczywiście w kilku utworach MT ,ale tylko jako króciutkie wersy typu HOO HOO HA LOCOMOTIAN OCEAN OCEAN HOO HOO LOCOMOTIAN.Śpiewał zwrotki w There Is too Much Blue In MIssing You.W chórkach nie śpiewał nigdy (przynajmniej do albumu ,który wyszedł w roku 2000).
Birger przegrał proces,ponieważ nie mógł udowodnić ,że Dieter obiecał każdemu z chórzystów 4,5% udziału ze sprzedaży z każdej płyt,ta umowa była słowna.Natomiast firma BMG wypłaciła każdemu z nich jako zadośćuczynienie po sto tysięcy marek niemieckich i sprawy niema.
SIB odeszli po tym wszystkim od Dietera ,ale o tym już Wam pisałem,więc możecie sobie poczytać.Pozdrawiam -labambino.
Birger przegrał proces,ponieważ nie mógł udowodnić ,że Dieter obiecał każdemu z chórzystów 4,5% udziału ze sprzedaży z każdej płyt,ta umowa była słowna.Natomiast firma BMG wypłaciła każdemu z nich jako zadośćuczynienie po sto tysięcy marek niemieckich i sprawy niema.
SIB odeszli po tym wszystkim od Dietera ,ale o tym już Wam pisałem,więc możecie sobie poczytać.Pozdrawiam -labambino.
you can win if you want!
- Peter
Dlatego mam wrażenie, że słychać go w NYC girl.labambino pisze:W chórkach nie śpiewał nigdy (przynajmniej do albumu ,który wyszedł w roku 2000).
- labambino
Byc może ,tego juz nie wiem poniewaz SIB robili z nim do albumu "2000"
you can win if you want!
- justysia854
no cóż, w moim słowniku nie istnieje pojęcie: "wokal Bohlena"...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Czy na pewno chodzi o 4,5% zysków z każdej sprzedanej płyty...? Ta stawka jest chyba nierealnie wysoka, sam chórek musiał by wtedy kasować 18%, podczas gdy standardem jest przecież jednocyfrowa stawka dla autora piosenek czy wykonawcy... Może chodziło o 4,5% zysków samego Bohlena?labambino pisze:Birger przegrał proces,ponieważ nie mógł udowodnić ,że Dieter obiecał każdemu z chórzystów 4,5% udziału ze sprzedaży z każdej płyt,ta umowa była słowna
Jak piszesz tak cię widzą.