Thomas w Bełchatowie - 16.08.2009

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
MJay
Użytkownik nieaktywny

Re: Thomas w Bełchatowie - 16.08.2009

Post autor: MJay »

phantomas pisze:
Sekta,normalna sekta...
Już nie będę zabierał głosu,i będę udawał zadowolonego głupka...
Jednak wiem,że na forum są osoby podzielające moje zdanie,tylko boją się wypowiedzieć
Może wcale nie musisz udawać głupka? :roll:
Ja jestem wodzem tej sekty, a moje macki sięgają daleko i głęboko... Więc strzeż się, nie znasz dnia ani chwili...
Taak, misie, bójcie się pisać na forum, wszystko może być użyte przeciwko Wam. Moi ludzie czekają na sygnał...
Czas na potępieńczy śmiech... :lol: :lol: :lol:
Czy ja Cię obrażam?
Najwyraźniej nie wyczułeś ironii wypowiedzi.
Nie napisałeś nic konstruktywnego,tylko wyśmiałeś moją wypowiedź,
ale nie potrafisz zaprzeczyć jej prawdziwości...
Screw you guys, I'm going home!
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Za to ja potrafię. Wiele razy napisałem coś, z czym inni się nie zgadzają, jakoś się tego nie bałem, wywiązywały się różne dyskusje. Jak ktoś sie boi wypowiedzieć, to po co się w ogóle rejestruje? Rozumiem, że nie podobają Ci się pytania, ale głupoty o tym, że admin siedzi sobie przed komputerkiem i nawet foty nie zamieści i w ogóle jest to śmieszne są po prostu nie na miejscu. Tak jak napisałem, następnym razem możesz Ty zdobyć akredytację, przeprowadzić ciekawy wywiad, z chęcią go obejrzę. Podobnie jak poczytam materiały na Twojej, poważnej, stronie internetowej, na którą ta będzie mogła popatrzyć z poziomu jej pięt.
A jeżeli nie możesz zrobić lepszej, nie krytykuj czyjejś społecznej pracy, bo przed koncertem nie widziałem na forum Twojej inicjatywy pod tytułem zróbmy z Thomasem wywiad.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
MJay
Użytkownik nieaktywny

Atlantis pisze:A jeżeli nie możesz zrobić lepszej, nie krytykuj czyjejś społecznej pracy, bo przed koncertem nie widziałem na forum Twojej inicjatywy pod tytułem zróbmy z Thomasem wywiad.
Jeśli nie umiem czegoś zrobić lepiej,to nie znaczy że nie mam prawa tego skrytykować,ja po prostu wyrażam swoją opinie,bo chyba od tego jest forum,prawda?
Strona jest dla ludzi...
Jeśli mi się coś nie podoba,to mam pełne prawo do wypowiedzi na ten temat.
To że ktoś to zrobił za darmo,nie ma żadnego znaczenia,ważny jest efekt końcowy,który po prostu mi się nie podoba.
Arek faktycznie prowadzi największą stronę o MT jaką znam,wiele się z niej dowiedziałem,trzeba mu to oddać
Ale Arek nie zapoczątkował stron o MT w sieci,on też informację czerpał z innych stron,
i tamte strony również ludzie robili za darmo...
Idąc za Twoim tokiem rozumowania,można powiedzieć,że nie masz prawa krytykować piosenki,jeśli ściągniesz ją z internetu,
bo ktoś sobie zadał trud,żeby ją zgrać z płyty,a Ty otrzymałeś ją za darmo!

Jednak niektóre rzeczy mi się nie podobają i o nich piszę,
każdy ma odmienne zdanie,gdyby każdy na forum myślał tak samo to byłoby tu nudno...
Chyba że nie wolno tu wypowiadać się krytycznie?
Ale nie widziałem takiego punktu w regulaminie forum

P.S A z resztą,Twoja wypowiedź nie może być traktowana obiektywnie,
bo sam należysz do redakcji strony :)...
Awatar użytkownika
Atlantis

Oczywiście że nie jestem, bo zawsze wyrażam wyłącznie swoje zdanie.
Po drugie nie ma nic złego w tym, że nie podobał Ci się wywiad. Podobnego zdania był np. jkris, ale on sensownie to uargumentował, nie pisząc o tym, że admini spotkania fanów nie zorganizowali. Oczywiście, że masz prawo krytykować, ale niech przyjmie to formę sugestii np. dobrze by było zapytać o to, to i tamto, szkoda, że zapytano o to to i to. Wtedy wszyscy byli by zadowoleni, bo skoro ktoś coś robi dla kogoś, to z pewnością jest otwarty na sugestie tegoż.
To tyle z mojej strony.
Idąc za Twoim tokiem rozumowania,można powiedzieć,że nie masz prawa krytykować piosenki,jeśli ściągniesz ją z internetu,
bo ktoś sobie zadał trud,żeby ją zgrać z płyty,a Ty otrzymałeś ją za darmo!
Tu muszę powiedzieć, że w ogóle nie rozumiem o co Ci chodzi. Wynika z tego, że muzeum krytykuje się za jakość obrazu a nie malarza, czy co miałeś na myśli?
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

uż nie będę zabierał głosu,i będę udawał zadowolonego głupka...
To jest wg Ciebie krytycyzm? Porównujesz innych użytkowników forum do głupków, a się obrażasz kiedy zadałem Ci dosyć proste pytanie. To co zaprezentowałeś, nawet nie mieści się w granicach ironii.
Wg mnie przemawia przez Ciebie zazdrość, że to nie Ty, tylko "3 czy 4 osoby, w tym admin tego forum" dostały się do Thomasa i przeprowadziły z nim wywiad.
Jednak niektóre rzeczy mi się nie podobają i o nich piszę,
każdy ma odmienne zdanie,gdyby każdy na forum myślał tak samo to byłoby tu nudno...
Chyba że nie wolno tu wypowiadać się krytycznie?
Ale nie widziałem takiego punktu w regulaminie forum
Zaczynam liczyć ile razy byłem linczowany za to, że nie piszę zgodnie z poglądami Wielkich Fanów. Wychodzi mi, że dużo. A Ty twierdzisz, że są osoby, które się boją pisać? Litości.
Jednym z głównych Twoich zarzutów jest, że administrator nie zamieścił swoich fotek. No to jest rzeczywiście powalający argument. Po prostu rzuca na kolana.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Zaczepek pod moim adresem komentować nie będę, bo nie mnie poświęcona jest ta strona i forum. To zresztą główny powód, dla którego nie zamieszczam na niej swoich fotek. I proszę o nie kontynuowanie już tego wątku, bo posty będę po prostu kasował - z tematem Bełchatowa nie mają nic wspólnego.

Natomiast chętnie odniosę się do uwag dotyczących wywiadu. Temat, w którym można dawać ich propozycje na forum istnieje: viewtopic.php?f=9&t=417. Stamtąd zresztą pochodziło pytanie o pseudonimy, podobnie jak spora część z tych, których zadać nie zdążyliśmy. Wstawiajcie tam pytania do woli, jeśli będzie kolejna okazja, niektóre z nich na pewno padną.
Wywiad był ułożony tak, żeby nie skakać po różnych tematach, tylko mniej więcej płynnie przechodzić z jednego do drugiego. Przyznam, że spodziewałem się że Thomas od razu skojarzy sens pytania o sierpień 1984 i chyba faktycznie było ono zadane zbyt ogólnie. Stąd też dwa kolejne kręcące się wokół tego tematu, o Headlinera i początki Modern Talking. Szczególnie ten pierwszy projekt był dotąd jedną z większych niewiadomych i gdybym ten wywiad miał przeprowadzać jeszcze raz - było by ono jego żelaznym punktem. Wywiad został jednak ucięty w tym a nie innym momencie i w kolejne lata po prostu nie zdążyliśmy wejść.
Co do pytania o "Good Karma" - my także żałujemy, że nie padło. Było oczywiście w programie, jednak nie starczyło na nie czasu, informację o tym że musimy kończyć dostaliśmy gdy Thomas udzielał już odpowiedzi na ostatnie pytanie.
O "Forever In A Dream" nie pytaliśmy w pełni świadomie. Rozmawialiśmy o tym przed wywiadem i uznaliśmy, że lepiej postawić na pytania neutralne, przynajmniej tym razem.
Po Waszych komentarzach widać, że każdy wolałby inne pytania. Wszystkich w 6 minut zadowolić się nie da, tym razem postawiliśmy na te a nie inne kwestie, jeśli nadarzy się kolejna okazja to pójdziemy też w innych kierunkach.

Dzięki za wszystkie konstruktywne uwagi.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

Wstyd mi jest że Thomas był przyjęty w szkole, i za inne rzeczy też :oops: . Ale cóż głową muru nie przebiję.
Pozdrawiam rut
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Fajny wywiad - szacunek za wysiłek - szkoda że taki krótki - ale pytanka konkretne - fajnie , fajnie - pozdrawiam (autorów wywiadu oczywiście - hehehe)
MJay
Użytkownik nieaktywny

phantomas pisze:
Wg mnie przemawia przez Ciebie zazdrość, że to nie Ty, tylko "3 czy 4 osoby, w tym admin tego forum" dostały się do Thomasa i przeprowadziły z nim wywiad.
[
Otóż stwierdzenie powyższe,iż powodem sporu jest moja rzekoma zazdrość
można zakwalifikować jako nieprawdę.
Ja również,i owszem dostałem się do pana Thomasa,
w celu wykonania wspólnej fotografii pamiątkowej,
i zdobycia odręcznego podpisu gwiazdora na specjalnie do tego przygotowanej karcie,
wyprodukowanej w 1998 roku,która została załączona w książce "Das offizielle Posterbuch - Back for Good Tour '98".

Sz.P Arek stwierdził w poście znajdującym się nad moim,iż podejmie się kasacji wszystkich postów nie dotyczących koncertu w Bełchatowie.
Otóż uważam iż ten post,nie powinien zostać skasowany,ponieważ w ponad 90% jest w nim mowa o koncercie gwiazdora w Bełchatowie (woj.łódzkie)

Dziękuje za przyjemną konwersację na temat koncertu. W tym temacie,udzielał się już nie będę,
a wszystkich tych którym coś się nie podoba,kieruję do mojego opisu,który znajduję się tuż pod tym śmiesznym patyczkiem na dole.
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

justysia854 pisze: Prawdziwy fan nie jest bezkrytyczny wobec swojego ulubionego artysty... Pewne rzeczy trzeba niestety nazwac po imieniu... Też badzo lubie TA i jestem jego fanką, ale byłabym idiotką, gdybym głaskała go pogłówce za wieczne przekladanie premiery plyty i za to, ze zwyczajnie chałturzy ze swoimi ostatnimi występami...Chetnie poszlabym na biletowany koncert TA, gdzie uslyszalabym np when will I see you again albo Dance in Haven, a nie ciagle stare odgrzewane przeboje MT na imprezach w stylu "sylwester z jedynką", albo w programie "jaka to meldia".
Też się z tym zgodzę i poraz kolejny powtórze,choć już wcześniej pisałam co o tym myślę...,że jest mi bardzo przykro gdy widzę ,że taka gwiazda jaką był i jest THOMAS ANDERS-POŁÓWKA NAJLEGENDARNIEJSZEGO DUETU MODERN TALKING występuje po prostu w byle jakich miejscach,na byle jakich imprezach typu festyny .
Już wcześniej napisałam,że Thomas zasługuje na godniejsze jemu miejsce, aby dać koncert,a bilety powinny być płatne na jego koncert.

Sama chciałabym usłyszeć utwory takie jak "You Are My Life", "Hungry Hearts","This Time"czy "Will I see You Again" ,a ciągle śpiewa jedno i to samo .
A co z jego nowym albumem? Dalej bez zmian,nic nie słychać!
skorpionek1975 pisze:Ile można wałkować jeden temat ???? Wy przedstawiacie swoje racje my swoje , i tak można bez końca.
I skończmy już ten temat , :evil:
Od tego został założony temat :"Thomas w Bełchatowie",aby móc wyrazić swoje komentarze i opinie dotyczące tego właśnie tematu,więc nie widzę powodu aby ktoś nie mógł się wypowidzieć co myśli na temat tego wszystkiego.
rut pisze:Wstyd mi jest że Thomas był przyjęty w szkole, i za inne rzeczy też . Ale cóż głową muru nie przebiję.
Niestety to właśnie jest naprawdę przykre i większości fanów zapewne to boli...
Didi&Thomas pisze:Właśnie obejrzałem i odsłuchałem wywiad z Thomasem przy okazji koncertu w Bełchatowie i powiem szczerze że jestem rozczarowany. Odniosłem wrażenie, że pytania były tak zadawane by nie dotyczyły najbardziej interesujących Fanów tematów. Pytanie o ilość pseudonimów jakie używał Thomas - może i Rosyjscy Fani ucieszyli się i z pytania i z odpowiedzi Thomasa ja jednak oczekiwałem konkretnych i chyba ważniejszych pytań.
Np. żałuje że nie padło pytanie o losy albumu "Good Karma" - kiedy ostatecznie się ukaże i czy w ogóle się ukaże. Zabrakło mi pytania o duet z Kasią Novą - kulisów nagrania tej piosenki, tego czyja to była inicjatywa, i czy Thomas był zadowolony ze spotkania z polską wokalistką. Jeśli była już okazja do zadania Thomasowi kilku pytań należało wykorzystać tę okazję do zadania takich pytań, które mają dla nas Fanów znaczenie a nie tylko do tego by w ogóle jakieś pytania zadać. Reakcja Thomasa na pytanie co robił w sierpniu 84-roku mówi sama za siebie. Thomas był totalnie zaskoczony - zastanawiam się czy gdyby nie podpowiedź ze strony zadającego pytanie w ogóle doszedłby do tego, co ten ma na myśli pytając o ten sierpień. W ogóle oglądając ten wywiad odniosłem wrażenie, że stanowił on formę testu pamięci dla Thomasa. Właściwie wszystkie pytania dotyczyły okresu z przed 25 lat, a nawet lat 70-tych...Szkoda że tak wyszło...
Dokładnie jestem tego samego zdania i te same mam odczucia.
Sama żałuję,że nie padły właśnie takie pytania co wypisałeś,takie pytania nas fanów interesowały by najbardziej.
moonwalker pisze:szkoda że taki krótki - ale pytanka konkretne - fajnie , fajnie - pozdrawiam{
Tak szkoda,że wywiad taki krótki,ale czy taki fajny i czy takie były konkretne pytania do Thomasa?
Otóż niestety nie... nie padły konkretne pytania jakie nas fanów najbardziej by ciekawiły.
No, ale lepszy taki wywiad,takie pytania niż nic :wink: .
Mamy nadzieję,że następnym razem wywiad będzie bardziej udany,jak i pytania do Thomasa będą ciekawsze i konkretne.
Mimo wszystko trzeba docenić to,że w ogóle doszło do czegoś takiego jak wywiad z naszym idolem :) .
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Chciałbym podziękować za przeprowadzenie wywiadu z Thomasem Andersem. Toż to prawdziwa gratka dla fanów :!: Pytania były wprost świetne, n.p to o Headlinera. To było coś konkretnego, co rozjaśniło pewne kwestie początków kariery Thomasa i Modern Talking. Bardzo dobrze, że nie padły pytania o duet z Kasią Novą, albo o nowy album. Thomas na pewno powiedziałby to samo, co już wiemy. Szkoda tylko, że tak krótko... ale nic ważne, że przynajmniej kilka ciekawych kwestii zostało poruszonych :D
Gratuluję i dziękuję za wywiad :D

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

... a za przyszłym razem, proszę o więcej takiego rodzaju pytań :wink:
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Michale, skąd z góry wiesz co odpowiedziałby Thomas ? Ja sądzę, że skoro jest w Polsce, to raczej naturalnie brzmiało by tu pytanie o duet z polską "artystką". Myślę że Fan chętnie by się dowiedział jak doszło do ich spotkania, co o Niej sądzi i ogólnie - jak to nagranie odbiera sam Thomas. Co do "Good Karma" - to co o tej płycie wiemy, wiemy z cytowanych wywiadów udzielanych dla innych, a sądzę że prawdziwą gratką byłoby dowiedzieć się tego bezpośrednio od samego Thomasa i to w wywiadzie udzielanym dla moderntalking.pl.
MichałT pisze:Chciałbym podziękować za przeprowadzenie wywiadu z Thomasem Andersem. Toż to prawdziwa gratka dla fanów :!: Pytania były wprost świetne, n.p to o Headlinera. To było coś konkretnego, co rozjaśniło pewne kwestie początków kariery Thomasa i Modern Talking. Bardzo dobrze, że nie padły pytania o duet z Kasią Novą, albo o nowy album. Thomas na pewno powiedziałby to samo, co już wiemy. Szkoda tylko, że tak krótko... ale nic ważne, że przynajmniej kilka ciekawych kwestii zostało poruszonych :D
Gratuluję i dziękuję za wywiad :D

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

... a za przyszłym razem, proszę o więcej takiego rodzaju pytań :wink:
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Atlantis

Thomas jest taktowny, zatem pewnie wypowiedział by się w superlatywach. Niemniej ten utwór nie jest czymś, czym wypada się chwalić, zatem dobrze, że pytania o niego nie padły. A co do albumu, to wszyscy wiedzą jak z nim miało być, po co komu kolejna odpowiedź typu wrzesień, skoro wiemy, że we wrześniu tej płyty nie będzie?
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Arku, dziękuję za wyjaśnienie kwestii związanych z tym wywiadem.
Wiele wątpliwości rozwiewają. Zazdroszczę Ci też możliwości tak bliskiego "obcowania" z Thomasem, myślę że sam fakt iż miałeś możliwość zadać mu tych kilka pytań to dla nas wielka frajda. Oczywiście druga strona medalu to fakt, że były jakieś ramy czasowe i z tego względu nie udało się zapytać o wszystko o co byśmy chcieli. Sądze też, że gdybyś wcześniej wiedział, iż będzie możliwość zadania pytań Thomasowi, wcześniej też pojawił by się na stronce post pod tym tytułem. Jak to mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia, stąd moje rozczarowanie, ale myślę że ten wywiad to kolejne doświadczenie które zdobyłeś i które na pewno zaprocentuje w pszyszłości.
Serdecznie Cię pozdrawiam !
ArCrack pisze:Zaczepek pod moim adresem komentować nie będę, bo nie mnie poświęcona jest ta strona i forum. To zresztą główny powód, dla którego nie zamieszczam na niej swoich fotek. I proszę o nie kontynuowanie już tego wątku, bo posty będę po prostu kasował - z tematem Bełchatowa nie mają nic wspólnego.

Natomiast chętnie odniosę się do uwag dotyczących wywiadu. Temat, w którym można dawać ich propozycje na forum istnieje: viewtopic.php?f=9&t=417. Stamtąd zresztą pochodziło pytanie o pseudonimy, podobnie jak spora część z tych, których zadać nie zdążyliśmy. Wstawiajcie tam pytania do woli, jeśli będzie kolejna okazja, niektóre z nich na pewno padną.
Wywiad był ułożony tak, żeby nie skakać po różnych tematach, tylko mniej więcej płynnie przechodzić z jednego do drugiego. Przyznam, że spodziewałem się że Thomas od razu skojarzy sens pytania o sierpień 1984 i chyba faktycznie było ono zadane zbyt ogólnie. Stąd też dwa kolejne kręcące się wokół tego tematu, o Headlinera i początki Modern Talking. Szczególnie ten pierwszy projekt był dotąd jedną z większych niewiadomych i gdybym ten wywiad miał przeprowadzać jeszcze raz - było by ono jego żelaznym punktem. Wywiad został jednak ucięty w tym a nie innym momencie i w kolejne lata po prostu nie zdążyliśmy wejść.
Co do pytania o "Good Karma" - my także żałujemy, że nie padło. Było oczywiście w programie, jednak nie starczyło na nie czasu, informację o tym że musimy kończyć dostaliśmy gdy Thomas udzielał już odpowiedzi na ostatnie pytanie.
O "Forever In A Dream" nie pytaliśmy w pełni świadomie. Rozmawialiśmy o tym przed wywiadem i uznaliśmy, że lepiej postawić na pytania neutralne, przynajmniej tym razem.
Po Waszych komentarzach widać, że każdy wolałby inne pytania. Wszystkich w 6 minut zadowolić się nie da, tym razem postawiliśmy na te a nie inne kwestie, jeśli nadarzy się kolejna okazja to pójdziemy też w innych kierunkach.

Dzięki za wszystkie konstruktywne uwagi.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Didi&Thomas pisze:Michale, skąd z góry wiesz co odpowiedziałby Thomas ?
Skoro w wywiadach mówi, że ma być to przełom września i października, to dlaczego nam miałby mówić coś innego :?:
http://www.wradio.com.co/playermini.aspx?id=829385

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Tem Twoj wywiad Arku w Belchatowie jest fajny. Ja wiem z doswiadczenia ze z Thomasem sie fajnie rozmawia.Ja juz mu wiele razy pytania zadawalam. Zawsze czytalam je z kartki, albo mu kartke z pytaniami do reki wsadzilam i on na nie odpowiedal. Pare oposcil.Musze powiedziec ze pierwsze razy jak kolo niego stalam to slowa wydobyc nie umialam. Inni to wykorzzystali i sobie rozmowe z nim zrobili.
ODPOWIEDZ