Do Płocka, przyjechałem z tatą koło godziny 18, usłyszałem głos Konja, i zrozumiałem, że to on będzie prowdzącym (o ironio
Ponieważ nie było co robić, wybrałem się na spacer po Płocku.
Okazał się on naprawdę pięknym miastem
Jednym z najpiękniejszych obiektów, była fontanna, w centrum starego miasta.
Około godziny 20.20 przyszliśmy w końcu na miejsce w którym wkrótce miał odbyć się koncert Bernda Weidunga. Siedzieliśmy na trawie, na stoku (siedziała tam ogromna ilość ludzi
Koło godziny 21.20 zeszliśmy pod scenę, powoli robił się tam tłok, wszyscy czekali na Andersa... Tuż przed jego wystepem Konjo powiedział : " musimy teraz podłączyć sprzęt który przypłynął do nas specialną łodzią podwodną z Bangaldeszu..."
Koniec części I
Zaczęło się podłączanie sprzętu, trawało jakieś 10-15 minut. Potem była próba mikrofonu (jakiś facet liczył po niemiecku) i zaczęło się...
Z głośników zaczęły wylatywać dźwięki, które z czasem przerodziły się w Tonight is the Night, na scenę wszedł Thomas
Każdej piosence towarzyszyło odpowiednie nastrojowe oświetlenie i kłęby dymu...
Było dużo nagrań szybkich (Sexy Sexy Lover, Brother Louie, Geronimo's Cadillac, No Face,No Name,No Number), ale były też piosenki o średniej szybkości (You Are Not Alone, You Can Win If You Want, Atlantis Is Calling, Last Exit To Brooklyn) i wolne rytmy (Give Me Peace On Earth). W połowie koncertu, Thomas zaczął przedstawiać kolejno gitarzystę, perkusistę, klawiszowca (dokładnie pamiętam, że zagrał on początek utworu Jump Van Halena
Wokalista Modern Talking zaspiewał Brother Louie, pokazał znak Victorii i zszedł ze sceny, łatwo się można było domyśleć, że czekał na wiwatowanie publiczności... no i się doczekał (Ja też klaskałem) znów wszedł na scenę aby zaśpiewać Cheri Cheri Lady...
i znowu zszedł
Tym razem publiczność jeszcze głośniej wiwatowała i krzyczała "Thomas !!! Thomas !!!" i po raz drugi się Go doczekała
Anders dużo wspominał o tym, że ta piosenka była niesamowitym hitem i, że m.in. dzięki niej teraz tutaj jest, aż się łezka w oku kręci...
No i zaśpiewał: You're My Heart You're My Soul
Dawno, Dawno nie widziałem takiego show:
Tak w 7 słowach można opisać Wspaniały Koncert Thomasa Andersa w Płocku dnia 27.07.2008 roku.
Pozdrawiam
Wielki (Codziennie większy
PS Po powrocie do domu (1.30 w nocy) jeszcze długo nie mogłem zasnąć
PS2 Oby w następne lato, Thomas też przyjechał do Płocka, ale nie sam, z... (zgadnijcie z kim