Thomas w lipcu 2008 w Polsce!

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
MichałT

Re: Thomas w lipcu w Polsce!

Post autor: MichałT »

O Tak, koncert rzeczywiście był świetny, pozwolę sobie go opisać z mojego punktu widzenia.

Do Płocka, przyjechałem z tatą koło godziny 18, usłyszałem głos Konja, i zrozumiałem, że to on będzie prowdzącym (o ironio :lol: ). Potem odbył się konkurs, na scenę weszło 4 ludzi z publiczności, musieli oni odgadnąć jakie to piwo (nie pasteryzowane, nie filtrowane, korzenne czy jasne pełne) wyłącznie po smaku i zapachu, gdyż oczy mieli przewiązane opaskami.
Ponieważ nie było co robić, wybrałem się na spacer po Płocku.
Okazał się on naprawdę pięknym miastem :D
Jednym z najpiękniejszych obiektów, była fontanna, w centrum starego miasta.
Około godziny 20.20 przyszliśmy w końcu na miejsce w którym wkrótce miał odbyć się koncert Bernda Weidunga. Siedzieliśmy na trawie, na stoku (siedziała tam ogromna ilość ludzi :roll: ).
Koło godziny 21.20 zeszliśmy pod scenę, powoli robił się tam tłok, wszyscy czekali na Andersa... Tuż przed jego wystepem Konjo powiedział : " musimy teraz podłączyć sprzęt który przypłynął do nas specialną łodzią podwodną z Bangaldeszu..."
Koniec części I

Zaczęło się podłączanie sprzętu, trawało jakieś 10-15 minut. Potem była próba mikrofonu (jakiś facet liczył po niemiecku) i zaczęło się... 8)
Z głośników zaczęły wylatywać dźwięki, które z czasem przerodziły się w Tonight is the Night, na scenę wszedł Thomas :D
Każdej piosence towarzyszyło odpowiednie nastrojowe oświetlenie i kłęby dymu...
Było dużo nagrań szybkich (Sexy Sexy Lover, Brother Louie, Geronimo's Cadillac, No Face,No Name,No Number), ale były też piosenki o średniej szybkości (You Are Not Alone, You Can Win If You Want, Atlantis Is Calling, Last Exit To Brooklyn) i wolne rytmy (Give Me Peace On Earth). W połowie koncertu, Thomas zaczął przedstawiać kolejno gitarzystę, perkusistę, klawiszowca (dokładnie pamiętam, że zagrał on początek utworu Jump Van Halena :wink: ) i gitarzystę basowego. Następnie Oni wszyscy "zaprezentowali" Thomasa :wink:
Wokalista Modern Talking zaspiewał Brother Louie, pokazał znak Victorii i zszedł ze sceny, łatwo się można było domyśleć, że czekał na wiwatowanie publiczności... no i się doczekał (Ja też klaskałem) znów wszedł na scenę aby zaśpiewać Cheri Cheri Lady...
i znowu zszedł :lol:
Tym razem publiczność jeszcze głośniej wiwatowała i krzyczała "Thomas !!! Thomas !!!" i po raz drugi się Go doczekała :D
Anders dużo wspominał o tym, że ta piosenka była niesamowitym hitem i, że m.in. dzięki niej teraz tutaj jest, aż się łezka w oku kręci... :wink:
No i zaśpiewał: You're My Heart You're My Soul
Dawno, Dawno nie widziałem takiego show:
:arrow: Światła
:arrow: Pełno Dymu
:arrow: Głośna Wspaniała Melodyjna Muzyka
Tak w 7 słowach można opisać Wspaniały Koncert Thomasa Andersa w Płocku dnia 27.07.2008 roku. :D

Pozdrawiam
Wielki (Codziennie większy :wink: ) Fan MichałT

PS Po powrocie do domu (1.30 w nocy) jeszcze długo nie mogłem zasnąć
PS2 Oby w następne lato, Thomas też przyjechał do Płocka, ale nie sam, z... (zgadnijcie z kim :wink: )
Ostatnio zmieniony pn lip 28, 2008 23:33 przez MichałT, łącznie zmieniany 2 razy.
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Witam,
Do Płocka dotarłem juz na godzine 14sta z minutami,straszny upał był ale to szczegoł.Nastepnie znalazłem miejsce w ktorym był koncert i poczułem ulge ze jestem tu tu gdzie bedzie Thomas,niewazny był upał itd od ochroniarza dowiedzialem sie ze wpuszczac beda o godz 17stej a sam koncetr przewidziany jest na 21sza wiedzialem ze bedzie raczej pozniej w Ostrodzie wyszedl na scene o 0.15 czyli bardzo pozno,przed godzina 18sta stalem juz w tym słonku przy samej barierce i nie ruszylem sie az do kaca koncertu.Warto bylo te ponad 5 godzin stac tak blisko w pierwszym rzedzie trzymajac barierke masakra przezycie,Arek czy ty byles tym gosciem z czapeczka na glowie kurcze szkoda ze nie wiedzialem zamienilismy by pare slow nie wiedzialem kto jest tak prawdziwym fanem.
Wiecie te krzyki pijanych osob i pseudo fanow masakra rzenada podobnie jak prowadzacy impreze niby na wesoło ale z Wermachtem niesmak dla mnie i zart nie do smeichu koncert był wyjadkowy,TERAZ WIECIE KTO KOCHA TA MUZYKE I MA SZACUNEK DO TEGO WSZYSTKIEGI,BOLI MNIE JEDYNIE TO ZE DIETER MA NAS I TA CALA EPOKE GDZIES!ZASTANOWCIE SIE I ZOBACZCIE JAK THOMAS KOCHA TA MUZYKE JAK NIA ZYJE I JAK SIE CIESZY,NIEZAPOMNE NIGDY JAK W BERLINIE PRZED UTWOREM IN 100 YEARS WIDZIALEM ŁZY W OCZACH THOMASA JAK ON TO PRZEZYWAŁ PŁAKALEM RAZEM Z NIM WTEDY A DITER CO ROBIL REKLAMOWAL SWOJA KSIAZKE,
Wracajac do koncertu przezycie niesaowite jeszcze nie moge dojsc do siebie do domu wrocielm po 4tej rano ale nie zaluje niczego to było przezycie nie do opisania zreszta jak kazdy koncert na jakim byłem,kocham ta muzyke i głos Thomasa KTORY JEST LEKARSTWEM NA WSZYSTKO!
Szkoda ze nie poznalem cie Arku i Mona Lisy ale chce jechac na 20scio lecie do Kobylencji w lutym na Fan party i moze Ty lub ktos tez chce jechac to fajnie by bylo złaczyc mala grupke ludzi i pojechac do Kobylencji jezeli jest ktos chetny prosze o kontaky gg moje 2882039 lu telefon 662143291
Pozdrawiam prawdziwych fanow i tych co kochaja ta muzyke i mam nadzieje ze jeszcze bedz\ie mi dane byc na jakims koncercie to moje odczucia po koncercie
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

To był cudowny koncert! :D
MY DREAMS COME TRUE :D
Treadstone71
Członek TAFC Polska

Post autor: Treadstone71 »

Witam :D
Także byłem na koncercie i podpisuję się pod wszystkimi zachwytami :) :) Do Płocka przyjechałem autokarem z Wrocławia po godzinie 16 i od razu udałem się na piechotę w stronę plaży. Jak już ktoś wyżej napisał Płock to przeurocze miasto. Tuż po pojawieniu się na plaży spotkałem Marka z Warszawy, wieloletniego fana, którego poznałem kilka lat wcześniej podczas wizyty Thomasa w Barze. Stałem prawie pod samą sceną, obok chłopaka, który wszystko nagrywał kamerą. Było wspaniale, zabawa była przednia. Obok nas stały też dziewczyny, które znały teksty piosenek, może odwiedzają to forum?? Jak widać trochę nas było.
Pozdrawiam wszystkich fanów, w szczególności Marka oraz pozostałych, z którymi do póżnych godzin nocnych czekaliśmy na dworcu PKS, by powrócić do swych domów. Oni wszyscy jechali jednak do Warszawy, a przede mną była troszkę dłuższa droga do Wrocka. Na pytanie, czy warto było, odpowiedź jest oczywista :D
Adam
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Witam :) Ja też byłem na koncercie Thomasa Andersa :D. Było zajebiście :D. Do Płocka jechałem aż ze Skawiny (miasto pod Krakowem). W Płocku byłem przed 18:00. Koncert Thomasa zaczął się po 22:00 i skończył się o 23:15 :D. Fajne to było jak Thomas prezentował swój band :D. Ogólnie koncert bardzo mi się podobał. Szkoda, że Thomas szybko odjechał :( :/. Niezapomne tego dnia :D. Pierwszy raz widziałem Thomasa Andersa na żywo. Może kiedyś Dieter odwiedzi Polske...

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Na youtube ktoś już zamieścił filmiki z koncertu w Ostródzie.
dzięki :D
http://pl.youtube.com/results?search_qu ... type=&aq=f

i z Płocka
http://pl.youtube.com/watch?v=Ic1nYwCe-hY
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

O ile zdjęcia mi nie wyszły, o tyle okazało się że na filmikach coś jednak widać i słychać: http://pl.youtube.com/watch?v=hvmb5ockzC8 :)
skoti2003 pisze:Arek czy ty byles tym gosciem z czapeczka na glowie
Tak, to byłem ja ;) Przed następnym koncertem musimy się jakoś oznakować pod sceną żeby wiedzieć kto jest swój :D W sumie może ktoś się na tym niewyraźnym zdjęciu jeszcze ujawni (panią i pana bezpośrednio za mną przy okazji pozdrawiam):
Obrazek
Miałem być ja na tle publiczności, wyszła sama czapeczka :lol:
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

WIELKIE dzięki między innymi dla MichałaT oraz ArCracka za wrzucenie tych filmików na You Tube. Pobrałem je szybko żeby móc się nimi delektować kilkukrotnie. No i obawiam się, że mogą podzielić los tych z Baru w Polsacie. Choć wiem, że tamte wtedy z You Tube usunęli bo widoczne było logo POLSATU.
No ja akurat nie mogłem być na koncercie. Mój urlop niestety wypadł trochę wcześniej niż występ Thomasa i skończył mi się zdecydowanie za szybko <bezradny> :)
Miejmy nadzieję, że z SOPOTU będzie normalna relacja z Opery Leśnej i realizatorzy nie wpadną na pomysł wyłączenia dźwięku np w TVNie :lol: oraz pokażą podobną planszę do tej z relacji internetowej z Ostródy, że "zespół Modern Talking nie wyraził zgody na transmisję dźwięku". :evil: :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MichałT

Ale jest jedno "ale"...
Ja nawet nie jestem zarejestrowny na YouTube :wink: nie mogłem więc zamieścić tam filmików. Być może niedługo się zarejestruję, wtedy na pewno je tam umieszczę.
No nic, tak czy siak dziękuje Ci Adi, choć podziękowania mi się nie należą :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS A jeśli ktoś się za mnie podaje na YouTube :?
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Aha Ja myślałem, że to od ciebie MichałT bo tak to napisałeś, że myślałem że od ciebie W takim razie dziękuję jeszcze raz tej osobie, która to wstawiła i wszystkim pozostałym za bardzo ciekawą relację. :wink: DZIĘKI WIELKIE
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Witajcie,
Tak Arek masz racje szkoda wielka poniewaz stalem trzymajac barierke moze trzy osoby od Ciebie tez bylem w pierwszym rzedzie tak na srodku sceny i nie mialem pojecia ze ty stoisz tak blisko mnie szkoda ze predzej nie pisles ze bedziesz na koncercie ale wybieram sie do Kolylencji w lutym na 100 procent jezeli chcesz jechac bylo by mi bardzo milo jakbys pojechal razem ze mna pozdrawiam
Awatar użytkownika
Paradise
Kontakt:

Post autor: Paradise »

No to teraz ja,hehe,dotarłam do Płocka po 17 z moją familiją,piekło jak diabli ale bałam się ruszyć z miejsca,tuż pod barierką,chociaż spokojnie można było,bo słoneczko odstraszało tłumy i zbierali się ludzie później.Nie ma sensu opisywać co i jak po kolei bo moi poprzednicy pięknie to opisali.Cóz warto było,chociaż upał,chcociaż niewyspanie,dla mnie super być tak blisko,zobaczyć i posłuchać Thomasa na żywo.
No i poznać zwariowanych ludzi tak jak ja...hehe,Warto mieć marzenia...
"You can win if You want..."
Awatar użytkownika
Mona Lisa

Post autor: Mona Lisa »

Arku ale uwieczniłeś mojego męża haha!!!
Awatar użytkownika
Paradise
Kontakt:

Post autor: Paradise »

A ta okularnica po prawej stronie męża Mona Lisy to ja haha,a po lewej moja kamera i ręka mojego męża,hehe
"You can win if You want..."
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:Arek czy ty byles tym gosciem z czapeczka na glowie

Tak, to byłem ja ;) P
Moja prośba do Arka jest następująca: Arku ujawnij się w całości. :wink:
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
MichałT

Moja prośba do Arka jest następująca: Arku ujawnij się w całości.
Popieram 8)
Oczywiście jeśli chcesz... :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
ODPOWIEDZ