Miałem na myśli oryginalność w sensie dwojakim: nowego stylu jak i oryginalność jako przeciwieństwo kalki utworów Blue System. Sam napisałeś o płycie Ashleya, że wszystkie jego utwory są premierą, a więc nie są kalkami. Oryginalność ma tu podwójne znaczenie i stąd niezrozumienie moich intencji.Tobie się wszystko podoba bo z tego co wyczytałem lubisz SIB i Marca Ashleya choć prawda, ze nie wszystko nawet nie pomyślałem o New Collective. A co do oryginalnośći w rozumieniu niepowtarzalności brzmienia to to, że mi się wydaje, ze coś jest Bohlenopodobne nie zawsze musi być tak postrzegane przez innych fanów, którzy doszukują się w tych utworach czegoś nowego. Tak mi się wydawało, ze jest w Twoim przypadku z BBB ale ustaliliśmy, że to nie jest Bohlenopodobne.Mateusz pisze:Natomiast jeśli chodzi o doszukiwanie sie oryginalności to naprawde nie mam pojęcia skąd takie twierdzenie (?)
Bad Boys Blue
- Peter
Re: Bad Boys Blue
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 21:39 przez Peter, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kudlaty
You Win Again jak sadze...Atlantis pisze:Sexi Thing, ale tytułu piosenki Bee Gees sobie nie przypomne.
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
Someone who cares in the night.
- Mateusz
Jesli chodzi o Ashleya to raczej powinnismy tu mówić o ewentualnych kalkach MT a nie BS. A w kwestii mojego "niezrozumienia" to jeżeli mowiąc "oryginalny" chodziło Ci o to że nagrania sa premierowe to nie rozumiem nadal tekstu o "doszukiwaniu sie oryginalności "Peter pisze:Miałem na myśli oryginalność w sensie dwojakim: nowego stylu jak i oryginalność jako przeciwieństwo kalki utworów Blue System. Sam napisałeś o płycie Ashleya, że wszystkie jego utwory są premierą, a więc nie są kalkami.
Peter pisze: No wreszcie mamy tu zupełnie premierowe kawałki. Utwór Ashleya Fans of Modern Talking to była całkowita kalka RFTV a tu mamy premierowe i udane kompozycje.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Peter
No więc już wyjaśniam o co chodzi. Chodziło o to, że BBB blue po pierwszym wysłuchaniu wydawał mi się Bohlenopodobna grupą i Ty doszukiwałeś się w nim oryginalnego brzmienia. Wpadłem więc na pomysł, że doszukujesz sie oryginalności w innych produkcjach, które ja nazwałem Bohlenopodobnymi. Ale skoro napisałeś, ze tak nie jest..........
Jeżeli chodzi o oryginalność w drugim rozumieniu to na to wygląda, ze i ja doszukiwałem się czegoś oryginalnego w utworach Ashleya. Dzięki więc za zwrócenie uwagi. Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o oryginalność w drugim rozumieniu to na to wygląda, ze i ja doszukiwałem się czegoś oryginalnego w utworach Ashleya. Dzięki więc za zwrócenie uwagi. Pozdrawiam
- Daniel
Glupoty gadasz kolego, glupoty!tomek347 pisze: A co do naśladowania... BBB nie naśladują MT ani tym bardziej SiB.
Gdyby naśladowali MT to wszyscy fani tej grupy lubili by równie BBB.
A z tego co widzimy po tym forum tak nie jest.
A może po prostu niektórzy są wkurzeni faktem, że BBB ciągle istnieje a MT nie...
Ja jestem wielkim fanem BBB, ale DOBREGO BBB - a nie tego, co obecnie wyczynia John, czyli miernoty.
-
tomek347
Mnie się podoba nowy materiał, a Tobie nie. Cóż, każdy ma swoje zdanie.
- Mateusz
Po setnym wysłuchaniu "Heart & Soul" musze z bólem serca przyznac że to rzeczywiście najsłabsza płyta BBB. Kawałki szybko się nudzą, nie ma tego powera, tej świeżości, tego klimatu, jaki panował chociażby na "Around The World" (Cold As Ice - planowany pierwotnie dla Thomasa, Lover On The Line, Join The Bad Boys Blue czy Babe (tez planowany przez Davida Brandersa dla Thomasa, który zaśpiewał nawet ten kawalek niedawno na fanclub party, szkoda ze Cold As Ice nie zaspiewał swoja droga;)) Jednak David Branders byl dobrym songwriterem bo jego kompozycje były naprawde na wysokim poziomie i wyraźnie brakuje go na nowym albumie, nowa ekipa sie nie sprawdziła niestety
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Prophet5
Znalezione w sieci. Bardzo podoba mi się ten kobiecy wokal, tu w utworze Gimme Gimme Your Lovin'. Może ktoś wie, kto to? Sądzę, że mogłaby nagrać całą płytę w stylu lat 80-tych (o ile już tego gdzieś nie zrobiła) i mielibyśmy kolejne klony brzmienia obok Marka Ashleya, SIB-ów, Moving Heroes itp. Czyli stylu grania, od jakiego już Bohlen, ale i też Bad Boys Blue odeszli. Co o tym sądzicie?
Imeem.com ...
Imeem.com ...
- Mateusz
Myśle że to jakaś amatorka bo na singlu BBB z tym utworem była wersja instrumantalna
Nieźle wyszło nawet, zaśpiewane CCCatch-podobnie 
T. Prachett
T. Prachett
-
jkris
ta panna zdecydowanie jest Polka, bo jej polski angielski az bije po uszach. co do tego stylu spiewania "na CCCatch" to wg mnie brzmi to troche zalosnie i smiesznie...Mateusz pisze:Myśle że to jakaś amatorka bo na singlu BBB z tym utworem była wersja instrumantalnaNieźle wyszło nawet, zaśpiewane CCCatch-podobnie
- Mateusz
Czemu akurat Polką?:) Moving Heroes na przykład biją to wykonanie na głowę słabością angielskiego a na płycie je wydali
Mysle ze ta pani w studio zabrzmiała by lepiej a jak na amatorszczyznę to całkiem to sympatyczne.
T. Prachett
T. Prachett
-
jkris
bo ma typowy "polski" angielski- a Rosjanki maja typowy rosyjskiMateusz pisze:Czemu akurat Polką?:) Moving Heroes na przykład biją to wykonanie na głowę słabością angielskiego a na płycie je wydali
- Prophet5
No tak, "forevER" itp. Ale jeśli ona jest Polką, to... ja absolutnie chcę ją poznać (ma ktoś namiary?jkris pisze:ta panna zdecydowanie jest Polka, bo jej polski angielski az bije po uszach. [...]
Po czym odróżniacie amatorkę od nagrania z płyty? Wiadomo, podkład rzeczywiście był na singlu BBB i sprawdziłem, niczym się nie różni od tego tutaj. Zresztą wokalne nagrania BBB mają kilka wersji, np. różniących się dodaniem przejść między zwrotkami a refrenami. Swoją drogą realizacyjnie i na oficjalnych płytach bywają chyba gorzej położone wokale (choćby samego Bohlena
- Mateusz
to co określasz jako "typowy "polski" angielski" jest typowe nie tylko dla polaków a także dla ukraińców,białorusinów słowaków a nawet czechów, oni wszyscy gadają podobnie jeśli chodzi o akcent (miałem okazję się przekonać)jkris pisze:bo ma typowy "polski" angielski-
T. Prachett
T. Prachett
-
jkris
zdecydownie nie... ich angielski jest jeszcze latwiejszy do rozpoznania, bo mowia ewidentnie z rosyjskim akcentem. mieszkalem rok w Londynie i pracowalem z tymi nacjami wiec takze wiem co mowie.Mateusz pisze:to co określasz jako "typowy "polski" angielski" jest typowe nie tylko dla polaków a także dla ukraińców,białorusinów słowaków a nawet czechów, oni wszyscy gadają podobnie jeśli chodzi o akcent (miałem okazję się przekonać)
- Mateusz
hehe czyli mamy różnicę poglądów bo ja co roku opiekuje się obcokrajowcami przyjeżdzającymi na wymianę do mojej uczelni i przedstawicieli tych narodowości jest mnóstwo każdego roku
czeski angielski to w zasadzie kopia polskiego angielskiego (oczywiście u osób które mają słaby akcent) 
T. Prachett
T. Prachett