Thomas i Kamaliya - nowy duet?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Thomas i Kamaliya - nowy duet?

Post autor: ArCrack »

Ale jednak to jego twarz i nazwisko firmuje te piosenki. Myślę, że Thomas ma jednak "nieco" większy wpływ na to co i jak jest wydawane niż marionetki z DSDS. W każdym razie - wydanie singla w taki sposób to dla mnie klapa. Chętnie wydałbym parę złotych na No Ordinary Love, gdyby faktycznie było na co i ostatecznie to nie ja na tym stracę, ale Thomas i jego otoczenie.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Ja jednak uważam, że raczej tego wpływu nie ma. Szczególnie gdy ma to się do Rosyjsko-Ukraińskiego rynku. Thomas nagrywa piosenki i tyle (no może jeszcze wystąpi w teledysku i kilku programach TV) a reszta to już do niego nie należy. W Kielcach pytałem go o teledysk do "Stay With Me" i co powiedział? - że to od niego nie zależy kiedy się ukaże...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeśli faktycznie tak jest, to jest to przykre - Thomas Anders rzeczywiście nie różniłby się wówczas od Pietro Lombardiego, który nagrywa piosenki i tyle (no może jeszcze wystąpi w teledysku i kilku programach TV) a reszta to już do niego nie należy. Thomasa cenię jednak wyżej :) i dlatego uważam, że zwalanie na "producentów", i ukraińskie kontrakty jest słabą wymówką.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

ArCrack pisze:"Już"... Singiel jest tylko w formie elektronicznej (wiadomo jak się to ma do dostępności z Polski), piosenkę znamy od ponad dwóch miesięcy, a na singlu nie ma żadnych remiksów, wersji wysłużonej, instrumentalnej, kompletnie nic. Prawdę mówiąc nie widzę powodów, dla których ktoś miałby zawracać sobie głowę kupowaniem tej piosenki. Thomas podczas konferencji prasowej w Katowicach świetnie omówił problem dostępności muzyki w internecie, po czym taki klops. Szkoda.
A ja wszedłem i kupiłem ale tylko dlatego że jest dostępna wersja w formacie "wav"
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

ArCrack pisze:Jeśli faktycznie tak jest, to jest to przykre - Thomas Anders rzeczywiście nie różniłby się wówczas od Pietro Lombardiego, który nagrywa piosenki i tyle (no może jeszcze wystąpi w teledysku i kilku programach TV) a reszta to już do niego nie należy. Thomasa cenię jednak wyżej :) i dlatego uważam, że zwalanie na "producentów", i ukraińskie kontrakty jest słabą wymówką.
Jak by Thomas miał również wytwórnię płytową - to bym Twój tok rozumowania akceptował, a tak na forach rosyjskich i ukraińskich również o tym piszą i właśnie w ten sposób, że Thomas "daje" głos i wizerunek i niestety nic poza tym... nie może zrobić.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam.

Wydanie tego singla dopiero teraz i to nie na "fizycznym" nośniku a jedynie w postaci pliku do ściągnięcia online uważam za totalny nonsens! Kto chciał mieć ten, skądinąd bardzo udany utwór, to już go sobie dawno ściągnął z netu. Szczerze mówiąc niewiele mnie tu interesuje kwestia, czy Thomas miał wpływ na tę decyzję, czy jej nie miał. Jeśli Thomas, uchodzący za gwiazdę, nie ma wpływu na takie sprawy to tym gorzej to świadczy o pozycji, jaką ma (lub raczej nie ma) w świecie muzycznym. Jedynym maluteńkim plusikiem związanym z wydaniem teraz tego singla jest to, że można go też nabyć w formacie bezstratnym WAV - zawsze to lepsza jakość, niż bardzo popularny, ale stratny format MP3.

Reasumując: gdyby ten singiel ukazał się wcześniej i to na nośniku CD byłbym jak najbardziej "za". Wydawanie tego singla po pierwsze dopiero teraz a po drugie tylko w wersji "elektronicznej" sprawi, że (to już u Thomasa niestety taka tradycja) będzie się ten utwór cieszył raczej umiarkowanym sukcesem komercyjnym...

A później znów co niektórzy będą sobie zadawali pytania: dlaczego nikt (lub prawie nikt) nie chce kupować nagrań Thomasa Andersa...
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Beznadziejna sprawa. Nie ma to jak mieć w swej kolekcji oryginalne wydanie w formie CD. Wystarczyła by mi nawet 1 wersja utworu + video.
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

można jakoś z chomika zakupić ten kawałek? książką THOMAS ANDERS 100% też trzeba czekać,ciekawe czy będzie tłumaczenie....
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

aragorn pisze:można jakoś z chomika zakupić ten kawałek?
Przecież "chomik" to nie sklep internetowy z plikami audio, lecz platforma udostępniająca w dużej mierze nielegalne pliki.
aragorn pisze:książką THOMAS ANDERS 100% też trzeba czekać,ciekawe czy będzie tłumaczenie....
W jaki sposób trzeba na nią czekać? Od kilku miesięcy jest bez problemów do nabycia m.inn na allegro.pl, amazon.de czy ebay.de. Co do tłumaczenia na inne języki to była zapowiedź Thomasa odnośnie tłumaczenia na język angielski. Polskie tłumaczenie nie jest planowane...

Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Po co na Amazonie. Ja kupiłem tutaj.
http://www.junodownload.com/products/no ... 2012-04-22
ilciaB

Post autor: ilciaB »

oj ... myślałam, że wydają jakiś fajny krążek z Kamaliyą, a tu taki klops... może w przyszłości
Awatar użytkownika
Agata

Zostałam poproszona przez kolegów z Rosji o udostępnienie tutaj tego linka:
http://unistar.by/#participate/top20/
Jest to strona jednej z białoruskich rozgłośni, link do listy Top-20, na której Thomas i Kamalia radzą sobie całkiem nieźle (na razie są na trzecim miejscu). Jeśli mielibyście ochotę zagłosować, wystarczy kliknąć na piosenkę duetu, a następnie na szare pole "ГОЛОСОВАTЬ"
TAZ

Post autor: TAZ »

Pkmodern pisze:Tekst piosenki:

No ordinary love

I wanna see it
Don’t hide it right from me
Need no skies
Feel like no breathing
I give you all of me
There’s no other place
No time and space
I wanna be right now

It’s strong and tough
You never get enough
Oh-oh-no ordinary love
Get high, get low
I carry by it all
Oh-oh-no ordinary love
Like heaven, like heaven
We’ll be in skies together
Like written from above
No ordinary love
Like heaven, like heaven
We’ll be in skies together
Like written from above
No ordinary love

Am I a fool?
To make believe me
It is a destiny
Close to the sky
It’s like dreaming
Lost in a fantasy
There’s no other place
No time and space
I wanna be right now

Kto to pisał???Kolego, ty chyba wcale nie masz słuchu - ja jak słuchałem tę piosenkę to wyszlo mi zupełnie inaczej - zwłaszcza refren i 1 zwrotka.A gdy potem sprawdziłem to na tekstowo.pl to okazało sie że pomyliłem się raptem w kilku miejscach.
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

TAZ pisze:Kto to pisał???Kolego, ty chyba wcale nie masz słuchu - ja jak słuchałem tę piosenkę to wyszlo mi zupełnie inaczej - zwłaszcza refren i 1 zwrotka.A gdy potem sprawdziłem to na tekstowo.pl to okazało sie że pomyliłem się raptem w kilku miejscach.
Sprawa tekstu do "No Ordinary Love" była dyskutowana w tym wątku wielokrotnie. Tekst który cytujesz jest jeszcze starą wersja tekstu którą Pkmodern wstawił na forum. Trzeba przy tym dodać że chyba bez weryfikacji ponieważ jest niemal całkowicie niepoprawna. Zobacz parę stron później, a znajdziesz moją interpretację tekstu gdzie nie wykluczałem paru pomyłek. Pisałem to ze słuchu oczywiście, nie przepisując z żadnej strony. Ostatecznie PKmodern podał tekst piosenki, który to udostępniła Kamalia na swoim Facebook-u. Musze dodać że nawet do tego tekstu podanego przez Kamalię mam zastrzeżenie ze względu na wokalizy śpiewane przez nią. Najprawdopodobniej jest to spowodowane po prostu słabą znajomością języka angielskiego tej Pani. Oglądając wywiady z tą Panią trzeba przyznać że ma spore problemy z płynnością i zróżnicowaniem swojej wypowiedzi w tym języku, a jej wymowa jest bardzo słaba. Wyraźnie słychać u niej wschodni akcent :).

Aha i taka rada dla Ciebie TAZ: nie zawsze warto sugerować się tekstami piosenek umieszczanych na stronach typu tekstowo.pl, ponieważ każdy może modyfikować ich treść i nierzadko zawierają masę błędów. Warto skorzystać ze swojej wiedzy by to zweryfikować.
Awatar użytkownika
Agata

Dziś głównym tematem jest Szczecin, nie mogłam się jednak powstrzymać:

ODPOWIEDZ