Thomas i Uwe - co dalej ?
-
Ninio
Re: Thomas i Uwe - co dalej ?
ja tylko pisze,ze takie są trendy. Skandalisci dobrze się sprzedają. Nigdzie nie napisałem,ze tego bym chciał! Pozatym widze,ze naprawde są tu fanatycy Thomasa którzy agresją reaguja na jakikolwiek post 'przeciwko" niemu (bo tak odebrałem post wyzej,no chyba,ze mam złe odczucia to przepraszam)
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Thomas odniósł już sukces 26 lat temu i jedynym "skandalem" jakiego się dopuścił była współpraca z Dieterem Bohlenem co obu panom przyniosło nie małe korzyści..Podobnego sukcesu już nigdy nie odniesie (Dieter zresztą też). Jednakże ciągle próbuje podtrzymać styl w jakim zrobił karierę.I w obecnej sytuacji źle by zrobił gdyby zrezygnował ze współpracy z Uwe.Chociaż wiadomo,że nic nie trwa wiecznie to z pewnością nadejdzie i koniec tego duetu.Ninio pisze:No ale czasy są takie ,ze sukces odnoszą skandalisci
-
Ninio
Niestety,wszystkiego czego dotknie się Thomas tak naprawde nawet dobrze się nie zacznie. "Strong" na wschodzie odniósł jakiś sukces więc dlaczego nie spróbowano isć dalej tą drogą i spróbowac wypromować go równiez na zachodzie? Osobiscie wole duet z Uwe ale w działaniach Andersa nie ma jakiejs konsekwencji. Kazdy album to praktycznie coś innego. Zycze temu duetowi jak najlepiej,to jest to na co czekałem... ale trzezwo oceniając sytuacje wiem,ze bedzie to duet jednego albumu... jak ja chciałbym sie mylić! Od czasu Blue System bylby wkoncu jakiś ciągły projekt (Dieter jedynie z Medlockiem utrzymał dluzszą wspolprace ale ich nie sluchalem)
- Didi&Thomas
Popieram pytanie i też zachodzę w głowę dlaczego ta współpraca tak szybko się urwała ? "STRONG" melodycznie był naprawdę bardzo dobrym albumem a singiel "Why Do You Cry" nie był napewno gorszy od "GIGOLO". Może kiedyś się dowiemy co stanęło na przeszkodzie by album ukazał się w całej Europie...Ninio pisze:"Strong" na wschodzie odniósł jakiś sukces więc dlaczego nie spróbowano isć dalej tą drogą i spróbowac wypromować go równiez na zachodzie?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Atlantis
[offtopic] z Thomas i Uwe - co dalej ?
Jego brzmienie. Poza garstką, której się takie podoba Niemcy czy Francuzi nie będą słuchać muzyki zalatującej Kalinką czy Biełyje Rozy.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
-
jkris
taaaa.... lepsze sa przytupaje Andrei BergAtlantis pisze:Jego brzmienie. Poza garstką, której się takie podoba Niemcy czy Francuzi nie będą słuchać muzyki zalatującej Kalinką czy Biełyje Rozy.
chyba masz lepszy sluch od Zapędowskiej (albo nie masz go wcale) skoro w piosenkach ze Stronga slyszysz Kalinke czy Bielyje Royz. Poza tym nazywanie 500 tys nabywcow plyty garstka jest ZENUJACE (wiem, ze lubisz to slowo).
odpowiedz jest prosta. Pieniadze... Plyta nie zostala wydana przez jedna wytwornie, a ta, ktora wydala ją w Rosji nie bylaby stanie (albo nie chciala) wydac jej w Europie...Didi&Thomas pisze:Popieram pytanie i też zachodzę w głowę dlaczego ta współpraca tak szybko się urwała ? "STRONG" melodycznie był naprawdę bardzo dobrym albumem a singiel "Why Do You Cry" nie był napewno gorszy od "GIGOLO". Może kiedyś się dowiemy co stanęło na przeszkodzie by album ukazał się w całej Europie...
- phantomas
- Kontakt:
Gdzieś Ty znalazł te 500 tysięcy? 10 tysięcy oficjalne, a reszta rozdana do kosmetyków? 
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Atlantis
Rzeczywiście lubię, poszukam jakiego synonimu, żeby się nie powtarzać:)
Odnośnie przytupaj-Niemcy lubią taką muzykę jak Rosjanie Kalinkę. Ta sama zasada, Andrea też dobrze się sprzedaje w swym kraju, ale w Wielkiej Brytanii czy Hiszpanii jakoś nie przejdzie.
A te 500 tyś, porównaj ile sprzedało się płyty jako takiej, bez edycji dodawanej do szminki.
A jeżeli Make you, albo Sorry Baby to nie typowo rosyjskie brzmienie, to na prawde nie wiem co to jest.
Odnośnie przytupaj-Niemcy lubią taką muzykę jak Rosjanie Kalinkę. Ta sama zasada, Andrea też dobrze się sprzedaje w swym kraju, ale w Wielkiej Brytanii czy Hiszpanii jakoś nie przejdzie.
A te 500 tyś, porównaj ile sprzedało się płyty jako takiej, bez edycji dodawanej do szminki.
A jeżeli Make you, albo Sorry Baby to nie typowo rosyjskie brzmienie, to na prawde nie wiem co to jest.
-
jkris
np tutajphantomas pisze:Gdzieś Ty znalazł te 500 tysięcy? 10 tysięcy oficjalne, a reszta rozdana do kosmetyków?
http://de.wikipedia.org/wiki/Thomas_Anders
co zas sie tyczy katalogu Oriflame to nie rozdane a sprzedane- warto dostrzec pewna roznice...
oj, zapewniem Cie, ze jeszcze wielu rzeczy nie wieszAtlantis pisze:A jeżeli Make you, albo Sorry Baby to nie typowo rosyjskie brzmienie, to na prawde nie wiem co to jest.
- Atlantis
Na pewno, wtedy wszystko byłoby straszliwie nudne.oj, zapewniem Cie, ze jeszcze wielu rzeczy nie wiesz
Strong to zdaje się oficjalnie platyna, co w Rosji oznacza 20 000 sprzedanych egzemplarzy.
Z drugiej strony, dziwne jest, że sprzedaż niby nie ma znaczenia, ale to 500 000 tak fajnie brzmi, mimo, że zdecydowana większość z tego to ta okrojona wersja z kosmetyków. Jak to jest, sprzedaż płyt Bohlena nic nie znaczy, brak sprzedaży płyt Toma nic nie znaczy, no chyba, że to pół miliona płyt dodanych do tuszu?
- tanathos
"Strong" sprzedawany był jako album dwupłytowy. sprzedaż takich albumów liczy się podwójnie. Zatem, jeżeli mówi się, że sprzedano 10 000 egzemplarzy "strong", tak naprawdę sprzedano jedynie 5 000 egzemplarzy. Przykro mi.
(choć "Strong" sprzedawany był chyba w edycji 3 płytowej... obawiam się że wtedy podawany wynik sprzedaży trzeba by podzielić przez 3 by dowiedzieć się ile tak naprawdę sprzedano egzemplarzy "strong")
(choć "Strong" sprzedawany był chyba w edycji 3 płytowej... obawiam się że wtedy podawany wynik sprzedaży trzeba by podzielić przez 3 by dowiedzieć się ile tak naprawdę sprzedano egzemplarzy "strong")
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
-
jkris
i znowu problemy ze zrozumieniem...Atlantis pisze:Z drugiej strony, dziwne jest, że sprzedaż niby nie ma znaczenia, ale to 500 000 tak fajnie brzmi, mimo, że zdecydowana większość z tego to ta okrojona wersja z kosmetyków. Jak to jest, sprzedaż płyt Bohlena nic nie znaczy, brak sprzedaży płyt Toma nic nie znaczy, no chyba, że to pół miliona płyt dodanych do tuszu?
pol miliona ma znaczenie tylko w tym sensie, ze jakis ignorant napisal, ze to GARSTKA
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Mam wrażenie,że phantomas i Atlantis mają tu taką rolę jak podjudzanie do kłótni i podnoszenie ciśnienia forumowiczom kiedy jest już za spokojnie.I nie wmawiajcie mi,że to są dyskusje na dany temat.
Po co złośliwości typu:
Po co złośliwości typu:
Płyty w Oriflame były do kupienia-zastanów się co piszesz.phantomas pisze:10 tysięcy oficjalne, a reszta rozdana do kosmetyków?
- phantomas
- Kontakt:
Oczywiście były do kupienia, za jakieś 2 złote. Sam bym się skusił, później można było sprzedać na Alledrogo po 80 
Oczywiście jako rarytas
Oczywiście jako rarytas
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Atlantis
Niczym się nie różni to od Twojej ignorancji odnośnie wyników sprzedaży Bohlena w Niemczech.pol miliona ma znaczenie tylko w tym sensie, ze jakis ignorant napisal, ze to GARSTKA
-
jkris
to sie nazywa trolowaniem, o ktorym pisalem niedawno. dziwi tylko, ze zajmuje sie tym osoba, ktora ma w nicku MODERATOR..atlantyda ;o) pisze:Mam wrażenie,że phantomas i Atlantis mają tu taką rolę jak podjudzanie do kłótni i podnoszenie ciśnienia forumowiczom kiedy jest już za spokojnie.I nie wmawiajcie mi,że to są dyskusje na dany temat.
Po co złośliwości typu:Płyty w Oriflame były do kupienia-zastanów się co piszesz.phantomas pisze:10 tysięcy oficjalne, a reszta rozdana do kosmetyków?
A czy tu jest temat o Bohlenie? czy ja o Bohlenie teraz cos pisalem?Atlantis pisze:Niczym się nie różni to od Twojej ignorancji odnośnie wyników sprzedaży Bohlena w Niemczech.pol miliona ma znaczenie tylko w tym sensie, ze jakis ignorant napisal, ze to GARSTKA