Systems In Blue
- MODERN JEANNE
Re: Systems In Blue
Ja tam wolałam Sibowskie ssame.Do teg duetu coś nie mogę się przekonać
Tu jest odsłuch próbek gdyby ktoś jeszcze nie znał
https://itunes.apple.com/fr/album/back- ... 16635?l=en
Tu jest odsłuch próbek gdyby ktoś jeszcze nie znał
https://itunes.apple.com/fr/album/back- ... 16635?l=en
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Niestety tylko dla itunesowiczów, ja jestem starym konserwatywnym Nokistą i nijak tego nie odtworzę.
O piosence już pisałem, dużo stracili na zmianie wokalisty, bo to nie brzmi dobrze, trzeba dać Olafowi śpiewać, ale co taki młody wilczek będzie rządził wśród starych wyjadaczy?
On jest od przynoszenia piwka.
Żartuję ale tak zawsze bywa że jak są stare doświadczone wygi to młody w zespole ma nie wiele do gadania, a szkoda, bo ma głos i do chórków i do refrenów (co pokazl śpiewając U2) i do zwrotek nie jest wreszcie za ciężki), Kiedyś dawno temu nazwałem ich kaczkami, za co chciałbym teraz przeprosić, ale takie dziwne są te ichnie obecne wokale.
Poprawia za to wizerunek grupy:
http://www.talkingforever.com/systemsin ... /olaf3.jpg
PS nie zauważyliście, że facet w okularach robi to z czym Systemsi całą niemal karierę walczyli?
O piosence już pisałem, dużo stracili na zmianie wokalisty, bo to nie brzmi dobrze, trzeba dać Olafowi śpiewać, ale co taki młody wilczek będzie rządził wśród starych wyjadaczy?
Poprawia za to wizerunek grupy:
http://www.talkingforever.com/systemsin ... /olaf3.jpg
PS nie zauważyliście, że facet w okularach robi to z czym Systemsi całą niemal karierę walczyli?
- Peter
gipsy2 pisze:Błędy Sibów wg mnie :
-Detlef jest za stary na tworzenie aranżacji, jest przesiąknięty jakąś wiedzą której uparcie się trzyma , zatracił szersze spojrzenie na komponowanie oraz aranż. Poza tym nie był nigdy wybitnie utalentowany w tym kierunku, tak w zasadzie to taki podrzędny grajek oraz jakiś wokalista którego tak naprawde solo nikt nie słyszał. Dorobił się studia w Sibowej golden age , czyli lata 80/90 , widać stan studia który mimo dobrego sprzętu trąci starością i niedbałością w porządek. Przeglądając filmiki Sibów , mam wrażenie, że jakiś nowszy komputer i nowy program muzyczny Detlef kupił na siłę. Sumując - ten człowiek (choć nic do niego nie mam) nigdy nie zrobił czegoś naprawdę dobrego - ni to wokalista (jakieś solo?) , ni to gitarzysta (wszelkie większe solówki robili inni), ni to kompozytor (ile i jakich miał artystów pod sobą, ile hitów, ile ludzi zna jego piosenki) , ni to gość od spraw studyjnych (błędy,brak pomysłów,brak rozwijania się i nuda w Sib). Być może to wszystko też z lenistwa??
- Rolf i Widrat to był zgrany duet. I tak jak ktoś wspomniał : Rolf trzymał to wszystko w kupie. Był z niego gość , lecz poddał się presji kolegów lub po prostu po tylu latach nie umiał powiedzieć : Detlef , robisz syf. Podejrzewam też, że i tak nie miał innego wyjścia jak skorzystać z Detlefa bo w ówczesnym czasie robił podobne brzmienia? Nikt. Detlef coś tam sobie wymyślił,jakiś szkielet i trzyma się go kurczowo aż do teraz. On poprostu jest kulą u nogi. Produkcją powinien zająć się ktoś inny, a Detlef powinien w inny sposób się udzielać. Widrat i Rolf powinni wymagać więcej od brzmienia. Gdyby Sib powstało teraz wraz z Rolfem , bez Detlefa - odniesliby większy sukces, tymbardziej że powoli znów wraca trend 80s ......
-Trend 80s ..... jakoś tak dajemy Sibom markera 80s ,ale tam piernik wie co to jest .... Brzmieniowo to weselny keyboard z gotowym podkładem stylizowanym w 5% na Blue system. Zaś, Blue system w brzmienie "surowsze","twardsze" , poprostu inne ... Poza tym po drugim albumie brzmienie Bohlena spadło bo Luis sam się zaczął gubić i tracić szersze horyzonty łącznie z pomysłami. Sib powinien zacząć z mieszanką BS style oraz bardziej MT style lub coś w stylu prawdziwego synth popu lub dobrego euro disco.
-Były osoby z tej samej paczki które rozwijały się , dbały o swój talent np. Billy King
-Uważam Michaela za lenia , który jak najmniejszym kosztem chce coś zarobić na fanach . Michael zawsze był osobą poboczną , ze stałym zarobkiem , a to oznacza że nie miał jakiejś wewnętrznej potrzeby się rozwijać. Fakt ten potwierdza brak dyskografii, brak udzielania się wokalnie ( 1 czy 2 występy jako solista to nic) ....
-Mieliśmy na forum kolegę który umiałby wyciągnąć naprawdę sporo cennych informacji . Był nim Labambino ,Varcetti (chyba to była jedna osoba...) . Mogliśmy wybadać sprawę jak np. tworzyli chórki, jaki na to był pomysł, jakie mieli między sobą relację , co lubili , itp itd. Ciekawią mnie też relacji Sibów z Thomasem, CC Catch oraz innymi gościami, ciekawe jakie mieli stosunki z Luisem. Czemu się z nim nie dogadali? Po 2001 mogli razem coś zrobić ...
-Produkcja u Sibów może przebiegać wegle schematu : mam pomysł na piosenke w głowie , jakiś tam prosty bit robię - byleby jakoś brzmiało lub gram wersję piano . Do tego wołam Michaela : hej , zaśpiewaj coś do tego , tu masz byle jakie słowa - dopracujemy to potem. Powstaje jakaś pierwsza wypadkowa demówka. Wtedy Detlef siedzi i CTRL+C oraz CTRL+V robi z brzmieniem i podkładami (obowiązkowo plastikowa keyboardowa perkusja oraz wariujące skrzypce) , Micha przychodzi do studia bo ktoś tam tekst napisał i coś tam śpiewa. Przy śpiewaniu myli się pewnie z miliard razy (video na YT)... Detlef machnął instrumentala , Micha nagrał wokal -> Detlef miksuje to w całość żeby wszystko jakoś brzmiało i siedziało tam gdzie ma siedzieć. Potem jakieś małe czary mary masteringowe na koniec (mały kompresor,może eq, tuby,excitery itp). Potem szukają frajerów co im ufundują album
![]()
Sumując :
Micha,Detlef nie mają większego talentu i w ich wieku się to nie zmieni. Nie mieli rzadnych znaczących osiągnięć. Rolf ( no i Widrat) był bardzo dobry, trzymał to jakoś, ale ciągnęli go w dół koledzy. Z drugiej strony Rolf retro powrotu z nikim innym by nie zrobił w 2001r. bo to nie było wtedy trendy. Rolf odszedł , to dwaj pozostali się pogubili , chwycił ich leń z brakiem pomysłu na siebie ... Do tego niezły burdel robiła zawsze Mrs Robota wg której Sib to 90% Modern Talking ...
Moim zdaniem : SIB ,czas na koniec
Super ciekawie piszesz, mnie zastanawia mnie czemu oni klepią dokładnie identyczne bity w każdej piosence? Albo to oznaka swojego stylu, ale Modern Talking też miało swój styl. a żadna piosenka nie była kalką drugiej. Po drugie zastanawia mnie dlaczego nawet ballady mają taką plastikową konstrukcję i brzmienie, "Avalon" czy "Take My Love Again"? Dobrze mi się zespołu słucha, ale mogliby nieco bardziej dopracować ostateczną wersję.
Skynight Avenue było jeszcze OK natomiast chyba Detlefa faktycznie dopadł leń, a może za długo byli poza branża, bo jednak nie napisali muzyki dla Marco a albo dawali covery swoje albo jego piosenki.
Tego chyba nie napisali, ale to jeszcze były czasy kiedy dobre rzeczy wychodziły spod tego szyldu:
Czekałem na dwie nowe piosenki potem mi klapki zeszły z oczu, że jedynie "Go Systems Go" ze względu na niezłą melodię jako tako może być.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
MODERN TALKING FOREVER!!!
- skoti2003
- Członek TAFC Polska
https://www.youtube.com/watch?v=ZtMh5dEHs4g
Oto caly utwor-Miłego słuchania
Oto caly utwor-Miłego słuchania
- Peter
Może być ale trochę jest bez jaj. Czegoś tu ewidentnie zabrakło: ciągnie siię to bez ładu i składu przez bite 4 minuty. 
W której minucie jest niby głos Detlefa?
W której minucie jest niby głos Detlefa?
Ostatnio zmieniony czw gru 24, 2015 14:13 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jan kowalski
Jak każda piosenka świąteczna.
Ciekawostką jest pełna fraza śpiewana przez Detlefa Wiedeke !
Ciekawostką jest pełna fraza śpiewana przez Detlefa Wiedeke !
- Geronimo
Kapitalny jest ten utwór, wg mnie w ogóle nie zalicza się w charakter czy może stereotyp szeroko rozumianej piosenki świątecznej, co zdecydowanie wyszło in plus.
- Peter
piosenkę można legalnie pobrać za darmo ze strony Systemsów, więc jeśli Ci się podoba to bierz. Ja tam Detlefa jakoś nie słyszę.
-
jan kowalski
Detlef śpiewa od 2:16 do 2:30 jako głos wiodący w tle słychać Michaela.
- Geronimo
Dzięki za cynk, oczywiście pobrałem.Peter pisze:piosenkę można legalnie pobrać za darmo ze strony Systemsów, więc jeśli Ci się podoba to bierz.
- Peter
Piosenka w remixie dance.
- MODERN JEANNE
Chwilowo pokładam w nich większe nadzieje niż w szlagierowym Dieterze.
A wiecie że na swoim profilu na FB oficjalnie podziękowali radiu top 80 i Polsce za docenienie piosenki Children Of The Night która się tam znalazła na pierwszym miejscu.
Ciekawe skąd wiedzą o tym notowaniu.
Trzeba spojrzeć na wpis z 12 grudnia.
https://www.facebook.com/systemsinblue
A wiecie że na swoim profilu na FB oficjalnie podziękowali radiu top 80 i Polsce za docenienie piosenki Children Of The Night która się tam znalazła na pierwszym miejscu.
Ciekawe skąd wiedzą o tym notowaniu.
Trzeba spojrzeć na wpis z 12 grudnia.
https://www.facebook.com/systemsinblue
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Mnie ciekawi czy systemsi czytają fora? Tego nie znają, swojego nie mają, a pewnie czytają moje wpisy na bw, bo mało komu chce się tam jeszcze pisać.
Pokładam w nich nadzieję, jeżeli zaczną robić aranżacje jak tu. Piosenka jest taka sobie, ale jakby coś ruszyło się do przodu aranżacyjnie.
Pokładam w nich nadzieję, jeżeli zaczną robić aranżacje jak tu. Piosenka jest taka sobie, ale jakby coś ruszyło się do przodu aranżacyjnie.
- MODERN JEANNE
Chyba z powodu ciszy o nich w mediach czasem im się zdarza szperać po Polskich również, nie zdziwiłabym się jeśli po tym najwięcej, bo ostatnio tu o nich głośno.
Mam nadzieję że nie przetłumaczyli sobie niektórych moich wpisów gdy zdarzało mi się po nich pojechać, szczególnie starszych gdy wyzwałam ich od kaczek.
Ale zdumienie że znają nasze polskie internetowe radio top 80, o którym miałam wrażenie że tylko mała garstka wie, a w audycji Bohlen Anders nadawane są często ich utwory.
Podejrzewam że w Rosji mogą o nich jeszcze więcej pamiętać niż we własnym kraju.
Mam nadzieję że nie przetłumaczyli sobie niektórych moich wpisów gdy zdarzało mi się po nich pojechać, szczególnie starszych gdy wyzwałam ich od kaczek.
Ale zdumienie że znają nasze polskie internetowe radio top 80, o którym miałam wrażenie że tylko mała garstka wie, a w audycji Bohlen Anders nadawane są często ich utwory.
Podejrzewam że w Rosji mogą o nich jeszcze więcej pamiętać niż we własnym kraju.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
O co się kochanie założymy, że Detlef, Olaf i Michael nie znają tej strony? Oni czytają tylko stronę Iwony, i stronę Dj Andy. Ewentualnie Bohlenworld, ale tam są w sumie niemal tylko moje wpisy. A tak ciekawi mnie czemu Arne zamknął swoją stronę? przecież są nowe nagrania chyba z 15 i jest o czym pisać.