Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

a nieprawda! "Love is like a rainbow" było wyemitowane w RMF, kiedy jeszcze istniało prawdziwe "Jędrychowe" HOP-BĘC.
Adi pisze:a często zastanawiałem się nad tym dlaczego uważa się muzykę Modern Talking za kiczowatą?
no cóż, ta muzyka taka własnie jest! tyle tylko że każdy trochę inaczej rozumie znaczenie słowa "kicz". wiadomo, przyjmuje się ogólnie że jest to coś tandetnego, udajacego sztukę. a co dla kogo jest tandetą - to już kwestia gustu. i nie chodzi tu o to, czy utwory są danceowe czy nie. muzyka to coś więcej. ile jest głębi w stwierdzeniu "love is like a rainbow"? albo "if you love me for a lifetime i will give you all my heart"?
Modern Talking to kicz. i ja się z tym zgadzam, to nie jest muzyka wysokich lotów. ale uwielbiam ten kicz, bo jest on świadomy i w porównaniu do innych "kiczów" ma klasę. kiedy słyszę muzykę MT zapominam że to kicz, to się wtedy nie liczy. liczy się to COŚ, co można znaleźć tylko w muzyce Bohlena.
adi! napewno istnieje wykonawca którego nie lubisz i napewno znalazłby się ktoś kto zdziwiłby się bardzo "jak mozna tego nie lubić??". czy to jest wogóle istotne?? nie ma się czym przejmować jeśli ktoś zbeszta muzykę MT - jego gust i jego prawo do wyrażania opinii.

a wracając do meritum, czyli MT w mediach. ja tam się Niedźwiedzkiemu nie dziwię. jeśli nie trawi muzyki Modern Talking to jej nie emituje, proste. to jest gość, który niejako tworzył historię polskiego radia. jeśli muzyka MT zniknie z anteny Złotych Przebojów ( w co wątpię ) to trudno! jejku, świat się nie zawali, wszyscy mamy tą muzykę na płytach.
a tak wogóle, to jeśli chodzi o Niedźwiedzkiego i dawną Trójkę, to kiedyś spotkało mnie bardzo miłe zaskoczenie, wręcz szok. nigdy tego nie zapomnę, zresztą mam to na kasecie do dziś. pewnie nie uwierzycie ale oni kiedyś puścili Bohlena na antenie! było to w '95 roku, zaraz po premierze "Forever Blue". myslałem że mam omamy ale nagle, tak poprostu usłyszałem "Marvins song", bez zapowiedzi, bez niczego. piosenka poleciała w całości, po czym prezenter ( nie Niedźwiedź ) powiedział: "No rozbroił mnie ten blondyn. Dieter Bohlen z nowej płyty..." i tu na mojej kasecie wchodzi nastepna piosenka, ale pamietam że razem z drugim prezenterem jeszcze chwilke mówili o tym, że właściwie to jedyny utwór z tej płyty który nadaje się dla słuchaczy Trójki :) tak czy inaczej pamietam też, że nie mogłem wtedy przez cały dzień wyjść z szoku :D
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

punky linsky - podziwiam Twoją tolerancję w stosunku do Niedźwiedzia :wink: No cóż - MT może on nie trawić (no przecież nie jest w tym względzie odosobniony), ale wkurza mnie to, że psuje takie dobre do tej pory radio :/

A odnośnie tego "zajścia" w "trójce", to wcale Ci się nie dziwię, że po takim przeżyciu nie mogłeś dojść do siebie. Pikanterii dodaje fakt, że było to w 95 roku, czyli w czasach, kiedy Dieter był w Polsce już prawie zupełnie zpomniany (no może z wyjątkiem stoisk z kasetami).

A odnośnie "Love is like a rainbow", to też pamietam prezentację tego utworku w liście "Hop Bęc". Zdarzyło sę też, ża gościli C.C. Catch w swoim studio. To były czasy! To była lista! Ale po jakimś czasie listę zdjęli z anteny i od tej pory staram się nie słuchać tego radia (gdzieś już o tym pisałem). Oby Złote Przeboje nie poszły "tą drogą" <bezradny>
Obrazek
Michał

Post autor: Michał »

Złote Przeboje pójdą jeszcze gorszą drogą niż Rmf. Niedźwiecki wprowadził liste przebojów i pewnie radio będzie grać coraz nowsze piosenki. Jeszcze niedawno było to radio pereł lat 80tych, teraz wystarczy zobaczyć liste w "co gramy".
Ja wiem, że wy macie płyty z piosenkami MT, ale chodzi oto, żeby Modern Talking był grany na całą Polskę. Wtedy odczuwam wielką satysfakcje i dume.
Jeszcze odnośnie zapomnianych wolnych piosenek MT. W latach 80tych powstało właśnie dużo takich ballad przez wszystkich zapomnianych. Wystarczy wpomnieć zespoły: Human League, Heart, Thompson Twins, Howard Jones itp. Grane jest to co jest najbardziej znane.
Co do kiczu to tych ludzi nie rozumiem.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Michał pisze: Ja wiem, że wy macie płyty z piosenkami MT, ale chodzi oto, żeby Modern Talking był grany na całą Polskę. Wtedy odczuwam wielką satysfakcje i dume.
Dokładnie - o to chodzi. Przecież teraz mając dostęp o netu, można się Modernów nasłuchać (i naoglądać) choćby na YT. Ale usłyszeć ich "na żywo" w radio, gdy się jest w pracy, szkole, hipermarkecie, u fryzjera, kosmetyczki, przyjaciółki, smochodzie, autobusie, wkurzonym na niedźwiedzia czy innego żubra - to zupełnie co innego :roll:
Obrazek
alunia13

Post autor: alunia13 »

Świeta racja!!!!!!! :twisted: Niedźwiedź musi odejść!!! :evil:
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

ale fajnie by było usłyszeć ich np natak ogólnie dostępnej stacji jak RMFFM. Co prawda polecą tam ale ja ich słyszę nie częściej niż raz na pół roku i na dodatek w nowszych wersjach. U mnie w pracy zazwyczaj gra RMFFM i jak to by było fajnie usłyszeć jedną ze starszych piosenek modern talking w ciągu dnia, od razu by mi sie lepiej pracowało
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
alunia13

Modern Talking-Brother Louie na 9 miejscu na liście "przeboje disco" na VH1 :D :D Miłe zaskoczenie :D
Michał

alunia13 pisze:Modern Talking-Brother Louie na 9 miejscu na liście "przeboje disco" na VH1 :D :D Miłe zaskoczenie :D
Bardzo miłe zaskoczenie trzeba zobaczyć powtórke :!:. Poniedziałek 13:00.

A Niedźwiedź nie odejdzie chociaż wyniki słuchalności ma małe.
alunia13

Pewnie tak bo oni go tam za Boga uważają....
Michał

Chcą zarobić na nim kase i jest im bardzo potrzebny. Dlatego się tak podlizują na każdym kroku.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Co prawda dzisiaj już prawie nikt nie uświadczy przebojów Modern Talking, Thomasa czy produkcji Dietera na listach przebojów w radiu ale możecie sobie odsłuchać pod linkiem, jak to kiedyś było za dawnych czasów w RMF FM :wink: Udało mi się to wygrzebać z kasety Back for Good po ostatnim utworze strony B, po którym złapałem to z radia. A jest tylko w częśći bo złapałem za późno. 8) http://www.wrzuta.pl/audio/1YySZm15l7/k ... od_thomasa
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

ech to były fajne czasy gdy MT królowało w radiu i młodzieżowych gazetach ... to była nasza młodość a niekiedy dzieciństwo... szkoda ze te czasy jóż nie wrócą :(
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Adi

only love pisze:ech to były fajne czasy gdy MT królowało w radiu i młodzieżowych gazetach ... to była nasza młodość a niekiedy dzieciństwo... szkoda ze te czasy jóż nie wrócą :(
Ale zawsze jest ta stronka internetowa i to forum, na którym przybyło coraz więcej młodszych fanów Dietera i Thomasa i świadomość, że gdzieś tam są ludzie, którzy też tego słuchają, mają podobne wspomnienia z lat swietności Modern Talking, Blue System. Ja praktycznie jak spojrzę na jakąś okładkę płyty to przypomnia mi się pewien okres mojego życia :roll: Oczywiście dla odmiany nie słucham tylko muzyki Bohlena bo i różnorodnej chyba metal pomijając ale jednak chętnie do niej wracam. Kiedy nie było tej stronki wcześniej to zwłaszcza po roku 2004 jakoś zapał do tej "naszej" muzyki mi przeszedł ale widzę, ze ostatnie 2 lata odżywa. :D Tak samo jest w mediach, które lubią newsy. Gdyby np. duet Dietera z Markiem przekształciłby się w coś na wzór Modern Talking i z podobnym rozmachem zakrólował na dyskotekach, listach przebojów i koncertach to zapewne nie uszło by to uwadze mediów - radia i TV.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Adi pisze:Tak samo jest w mediach, które lubią newsy. Gdyby np. duet Dietera z Markiem przekształciłby się w coś na wzór Modern Talking i z podobnym rozmachem zakrólował na dyskotekach, listach przebojów i koncertach to zapewne nie uszło by to uwadze mediów - radia i TV.
Dziwie sie i dziwie....czy wy nie widzicie,ze MM to twor sztucznie wykreowany przez Dietera? Z jakichs tylko jemu znanych powodow napisal cos dla niego...no i poszlo. Plyte troche ludzi kupilo ze wzgledu sympatie do Dietera nie do Marka. Nigdy ten duet nie odniesie sukcesu takiego jak MT. Pobedzie i zniknie a Dieter znowu zainteresuje sie kims nowym i tyle. Mark to nie ta klasa i talent co Thomas niestety.
Awatar użytkownika
Adi

Soldier pisze:Mark to nie ta klasa i talent co Thomas niestety.
Tu się akurat zgodzę ale trzeba patrzeć na życie realnie - Thomas już raczej nigdy nie spojrzy w stronę Dietera a z Markiem być może Dieter chciał spróbować czy da się zrobić jakiś inny podobny duet. Notabene, nie podoba mi się jak Dieter w tym DSDS wręcz nieraz wyszydza z uczestników, często ich nawet obrażając. A nie wiem, być może taka jest formuła tego programu ale dla mnie Dieter często zachowywał sie tam po hamsku. Żywię do niego szacunek jako dla producenta muzycznego i wykonawcy ale jakby mnie tak obrażał to pewenie bym z nim w Modern Talking wytrzymał nawet krócej niż Thomas. Przez lata postać Dietera traktowałem jako bardzo wyidealizowaną jednak ostatnie 3-4 lata bardziej krytycznie patrzę na jego osobę, co nie przeszkadza mi jednak słuchać jego muzyki. :)
Obrazek
alunia13

Ja tam zgadzam sie w stu procentach Soldier :) Dobrze powiedziane...ale jednak miejmy nadzieje, że Dieter wylansuje jakis przebój 8)
ODPOWIEDZ