no cóż, ta muzyka taka własnie jest! tyle tylko że każdy trochę inaczej rozumie znaczenie słowa "kicz". wiadomo, przyjmuje się ogólnie że jest to coś tandetnego, udajacego sztukę. a co dla kogo jest tandetą - to już kwestia gustu. i nie chodzi tu o to, czy utwory są danceowe czy nie. muzyka to coś więcej. ile jest głębi w stwierdzeniu "love is like a rainbow"? albo "if you love me for a lifetime i will give you all my heart"?Adi pisze:a często zastanawiałem się nad tym dlaczego uważa się muzykę Modern Talking za kiczowatą?
Modern Talking to kicz. i ja się z tym zgadzam, to nie jest muzyka wysokich lotów. ale uwielbiam ten kicz, bo jest on świadomy i w porównaniu do innych "kiczów" ma klasę. kiedy słyszę muzykę MT zapominam że to kicz, to się wtedy nie liczy. liczy się to COŚ, co można znaleźć tylko w muzyce Bohlena.
adi! napewno istnieje wykonawca którego nie lubisz i napewno znalazłby się ktoś kto zdziwiłby się bardzo "jak mozna tego nie lubić??". czy to jest wogóle istotne?? nie ma się czym przejmować jeśli ktoś zbeszta muzykę MT - jego gust i jego prawo do wyrażania opinii.
a wracając do meritum, czyli MT w mediach. ja tam się Niedźwiedzkiemu nie dziwię. jeśli nie trawi muzyki Modern Talking to jej nie emituje, proste. to jest gość, który niejako tworzył historię polskiego radia. jeśli muzyka MT zniknie z anteny Złotych Przebojów ( w co wątpię ) to trudno! jejku, świat się nie zawali, wszyscy mamy tą muzykę na płytach.
a tak wogóle, to jeśli chodzi o Niedźwiedzkiego i dawną Trójkę, to kiedyś spotkało mnie bardzo miłe zaskoczenie, wręcz szok. nigdy tego nie zapomnę, zresztą mam to na kasecie do dziś. pewnie nie uwierzycie ale oni kiedyś puścili Bohlena na antenie! było to w '95 roku, zaraz po premierze "Forever Blue". myslałem że mam omamy ale nagle, tak poprostu usłyszałem "Marvins song", bez zapowiedzi, bez niczego. piosenka poleciała w całości, po czym prezenter ( nie Niedźwiedź ) powiedział: "No rozbroił mnie ten blondyn. Dieter Bohlen z nowej płyty..." i tu na mojej kasecie wchodzi nastepna piosenka, ale pamietam że razem z drugim prezenterem jeszcze chwilke mówili o tym, że właściwie to jedyny utwór z tej płyty który nadaje się dla słuchaczy Trójki