Thomas w sylwestra w Wrocławiu

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Thomas w sylwestra w Wrocławiu

Post autor: Gasolina91 »

No to gratulacje...oglądać Thomasa na żywo, ja niestety jeszcze nie byłam na żadnym jego występie. Ale na YouTobach bedziesz mógł reszte jego występu zobaczyć :wink:
Point Of No Return
Treadstone71
Członek TAFC Polska

Post autor: Treadstone71 »

A teraz dowód, że nie wszyscy muszą lubić MT i nie stronią od złośliwości Oto cytaty, które właśnie znalazłem na stronie gazeta pl wrocław, gdzie była tekstowa relacja live z koncertu:1)Podczas łączenia na żywo Thomas Anders wyznał, że skoro wszyscy we Wrocławiu znają i kochają jego piosenki, to on nie może się doczekać, by je jeszcze raz wykonać. My też się nie możemy doczekać. 2) Na scenie wytęskniony Thomas Anders z Modern Talking. Będzie gorąco. Monika Richardson stwierdziła, że to hity tej grupy są odpowiedzialne za wyż demograficzny lat 80. w Polsce. Na scenie wyświetlane jest coś jak komórka jajowa atakowana przez armię plemników. 3) Komórka zniknęła. Teraz tworzy się podstawowa komórka społeczna - na scenie widać zaprzyjaźnione wielkie zarysy dwóch ciał (kolejność nieco dziwna). Thomas Andres śpiewa z najwspanialszą wrocławską publicznością. Brzmi jak na żywo. 4) Stary rok żegna występ Thomasa Andersa. Może to i lepiej, że będziemy to mieli już za sobą. 5) "To najlepsza impreza, na której byłam w tym roku" oznajmiła Monika Richardson (piękny płaszcz!). Egzaltowanie zapowiada Andersa. Chyba naprawdę Modern Talking kojarzy się jej z czymś niesłychanie przyjemnym z młodości. Nam się nie kojarzy. Wolelibyśmy, aby został w starym roku.

Przykre dla nas mogą być zdania z punktów 4 i 5. A jak się gościu zdziwił, że Thomas śpiewa na żywo :lol: Brzmi jak na żywo :D
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Treadstone71 pisze:Po godzinie 20 na scenie pojawił się Thomas (tego tv chyba nie transmitowała) w towarzystwie prowadzących, prezydenta Wrocławia i jeszcze jakiegoś gościa. Kamel przedstawił Thomasa jako "naszą gwiazdę". Były krótkie wywiady, Anders powiedział, że bardzo podoba mu się atmosfera i jest szczęśliwy, że może tego sylwestra spędzić we Wro. Widziałem również, że Monika R. coś mu powiedziała na ucho i Thomas bardzo się uśmiał. Być może chodziło o to, że kochała MT w młodości :D
Właśnie podobno ta rozmowa pojawiła się w telewizji ok. 20.25, po "Barwach szczęścia". Niestety sama tego nie widziałam, a Thomas składał tam życzenia na Nowy Rok. Rozmawiała z nim M. Richardson, był też prezydent Wrocławia. Moze ktoś to widział w TV i moze coś wiecej powiedzieć?
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

No Thomas stał kolo Moniki, jakiegoś gościa z zarządu TVP i prezydenta Wrocławia. Gatka szmatka...Monika pogadała z Thomasem o tym jak mu sie Wrocław podoba, potem Thomas złożył życzenia i była przerwa na reklamy a potem dopiero wszystko sie zaczeło
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Agata pisze:Ale może on ma być w tym Petersburgu później.
Ciekawe na którą tam dotarł Thomas skoro u nas tak długo siedział (bo tak nas lubi :wink: ). Ale pewnie zaraz po bisie pojechał na lotnisko, wsiadł w samolot i do pilota: "Panie pilot, gaz do dechy, bo już mamy obsuwę, bo za bardzo się rozkokosiłem w Polsce". :lol:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
alunia13

Post autor: alunia13 »

Hahaha :) Gratuluje wszystkim co byli tam na rynku !! :) Ja tez tego niewidziałam(tych zyczeń przed reklamami) niestety.
A co Petersburga to ja sie zastanawiam po co on tam leciał?? Przecież Rosja witała Nowy Rok wczesniej od nas :?: <bezradny>

Apropo Moniki widzieliście ten artykuł?? :D http://www.se.pl/rozrywka/plotki/kochaa ... 83680.html
"You can win, If You want..."
fankaMT

Post autor: fankaMT »

Cieszę się, że Monika publicznie przyznaje się do tego, że kochała się w MT. Kilka razy powtarzała to na scenie. Jestem z niej dumna.
Mnie osobiście bardzo podobał się występ Thomasa, tylko publicznosć trochę mało się bawiła. Uważam że w Sopocie bawili się o wiele lepiej. Aż byłam trochę zła, że tak mało się ruszają. Ale super że Thomas wychodził aż 3 razy. Ja już prawie przysypiałam a tu nagle mówią, że wystąpi znów miłość Moniki i że Thomas się wrócił. Od razu zerwałam się na nogi. A swoją drogą to jestem ciekawa jak dogadali sie z Thomasem, czy sam chciał wystąpić czy TV go namawiała. A może to jest zasługa Moniki?
fankaMT

Post autor: fankaMT »

Aha, chciałam jeszcze dodać, że najbardziej podobało mi sie drugie wejście z Brother Lui. takie dynamiczne, od razu chciało sie tańczyć. Moja ulubiona piosenka " Atlantis..." też wyszla nieźle, ale wolę oryginał. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Liczę, że nasza rządowa TV to powtórzy. Przecież nie każdy ma "warunki", aby taki wieczór spędzać przed szklanym ekranem. Ja obejrzałem tylko początkowy wywiad i pierwsze wejście - jestem pod wrażeniem, że były aż trzy :D Treadstone71 - głowa do góry - Tomek ma cały Nowy Rok, aby nas jeszcze odwiedzić.

Kończę, bo mi w gardle zaschło.

Do Siego Roku!
Obrazek
Justyna

Post autor: Justyna »

Ja też niestety nie widziałam życzeń przed reklamami, jak i pewnej części transmisji, bo zaczęłam oglądać chwilkę po 21:00. Ważne, że nie przegapiłam trzeciej części występu! :) Jakoś niedługo po północy oglądałam dalej, choć nie myślałam, że Thomas jeszcze coś zaśpiewa, a tu proszę! :D :D
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

alunia13 pisze:Apropo Moniki widzieliście ten artykuł?? :D http://www.se.pl/rozrywka/plotki/kochaa ... 83680.html
Monika Richardson: Nikt i nic nie jest w stanie mnie przekonać, że oni nie są najlepsi na świecie - zapewnia prezenterka.

A ja sie z tym zgadzam w 100 albo nawet 200% ! :)
alunia13

Post autor: alunia13 »

Ja też :D Ciesze się, że marzenie Moniki się spełniło więc i jest szansa, że moje też się spełni :D
"You can win, If You want..."
Justyna

Post autor: Justyna »

Ja też się zgadzam z Moniką! :)
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Proszę dobrych ludzi o udostepnienie wystepu Thomasa:) Dziękuję z góry :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Cały dzień czekałem na występ Thomasa :D W końcu nadeszła oczekiwana godzina. Thomas zaczął śpiewać Geronimo's Cadillac, a następnie You're My Heart You're My Soul. Właśnie ta druga piosenka mnie zmyliła..... Thomas, prawie zawsze śpiewał ją na zakończonie, więc pomyślałem, że to już koniec (na dokładkę skojarzyłem, że ma on lecieć do St. Petersburga), przełączyłem więc na inne programy, jako, że po za Thomasem, we Wrocławiu, nie było praktycznie nic ciekawego (ewentualnie Arrival, ale to już nie to...). Włączyłęm TVP Kultura, gdzie miał się odbywać sylwester z muzyką lat 80. (choć jak się później okazała, nie tylko, bo były też lata 60. i 70. 8) ) Prowadzący też byli bardzo dobrzy (Mann i Wassowski). Już na samym początku dali Beatlesów, więc pomyślałem, że może być genialna zabawa :D i rzeczywiście była. Grali m.in. Tom Jones, Slade i podobne zespoły. Na chwilę przed północą, przełączyłem na TVP 2. Thomas śpiewał końcówkę Cheri Cheri Lady... trochę się zdenerwowałem, ale pomyślałem trudno, podobną wersję grali w Sopocie :wink: Po północy, znów przełączyłem na Kulturę, dawali akurat 7-minutowe Hey Jude, The Beatles, więc zostałem już z Mannem i Wassowskim już do końca (czyli do 1.00). Następnie przełączyłem na TVP 2. Jako, że transmisja z Wrocławia już się skończyła, pozostało mi tylko czekać na Wideotekę Dorosłego Człowieka. Była świetna - mało gadania, dużo muzyki. Same dobre klipy, m.in Thriller, który w oryginale, był praktycznie krótkometrażowym filmem (kilka[naście] minut) :!: Wideoteka skończyłą się o 2.45. Poskakałem trochę po kanałach i zatrzymałem się wtedy na ZDF-ie. Prezentowany był wspominkowy program disco, w którym zawsze, każdego roku, występowały największe gwiazdy, ze swoimi przebojami, wylansowanymi w danym roku. Występowali m.in. Bay City Rollers, Boney M, Showaddywaddy, Leo Sayer, Shakin' Stevens, OMD, Smokie, Chris Norman & Suzi Quattro :arrow: http://pl.youtube.com/watch?v=PBLN7lFUN6E. Krótko mówiąc, występy były przednie. Dziś wszedłem na forum i zobaczyłem, że Thomas przed 1.00 zaśpiewał jeszcze You Can If You Want i Atlantis Is Calling... Niestety przeoczyłem te piosenki :( No cóż, pozostaje mi tylko liczyć na YouTube :wink:
Mateusz pisze:Proszę dobrych ludzi o udostepnienie wystepu Thomasa:) Dziękuję z góry :)
Dołączam się do prośby :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Boogaloo

Post autor: Boogaloo »

MichałT pisze:
Mateusz pisze:Proszę dobrych ludzi o udostepnienie wystepu Thomasa:) Dziękuję z góry :)
Dołączam się do prośby :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Ja też proszę dobrych ludzi o udostępnienie występu ;-)
ODPOWIEDZ