Thomas w lipcu 2008 w Polsce!

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Re: Thomas w lipcu w Polsce!

Post autor: Dr Mabuse »

I przez to w opiniach internautów na ITVC Thomasowi nieźle się oberwało :/
Obrazek
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

Tego to akurat im się nie dziwie.
Ale rasistowskie uwagi typu "Niech ten szwab spierdziela z Polskiej ziemi" są naprawdę nie w porządku.
Swoją drogą czego można się spodziewać po publice która woli Boysów od Andersa...
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Chociaż są też opinie przyhylne Thomasowi (pisownia oryginalna):

Juz lepiej jechac do Ostrody i oglodac te cale widowisko bo jak sie ogloda na zywo na jakis portalach to sie az zygac jak cos dobrego idzie to dzwiek spier... co to za technicy j..... zrobcie cos z tym bo ta cala telewizja zejdzie na psy przepraszam juz zeszla po tej transmisji
Obrazek
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

Czy zna ktoś dokładną i oficjalną godzinę jutrzejszego występu T.A w Płocku?
Różne źródła podają różne godziny,żeby nie było tak jak z koncertem w Ostródzie,gdzie planowany był na 22:00 a koncert był o północy...
andrzej1988

Post autor: andrzej1988 »

sellimi pisze:Prawdopodobnie chodzi o prawa autorskie.
Thomas koncertuje dla Ostródy ma z nimi kontrakt a internautów nie szanuje bo za to mu nie zapłacili,jeszcze ktoś by to wrzucił na YouTube a on za to by nic nie dostał więc dlaczego ma grać na nas za darmo...
co mają do tego prawa autorskie??? jak ktoś miał ze soba kamerę i stał nie daleko sceny to i tak wrzuci to na you tube. mało takich przypadków jest??? że ktoś nagra na kamere koncert a pozniej wrzuca na youtube???
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

ArCrack pisze:Szkoda tylko że tak długo robiono z nas idiotów i informację o przyczynach braku dźwięku puszczono w połowie koncertu.
dlatego ja to olałem i poszedlem spać, szlag jasny mnie trafiał jak się ten dźwięk pojawiał na chwile i znikał po minucie. to było za dużo jak na moje nerwy wiec z ciężkim sercem wyłaczyłem komputer :/
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

A zapowiadało się tak ciekawie :(
Na szczęście zrekompensowałem sobie ten czas, słuchaniem albumów Blue System :D
I tak jadę dziś do Płocka :D

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

P.S Prowadzący (Konjo :twisted: ) był żenujący <pokręcony>
Takich pseudo konferansjerów, powinno się bojkotować!
Ostatnio zmieniony ndz lip 27, 2008 14:46 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

MichałT pisze:P.S Prowadzący (Konjo ) był żenujący
Nie powinniśmy mieć mu tego za złe , ludziom niepełnosprawnym psychicznie nalezy współczuć.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

No cóż wszystko można spieprzyć, nawet występ mega gwiazdy.
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Witajcie!!!

Musicie mi wybaczyć ale przed paroma godzinami wróciłem z Ostródy! Relację, zdjęcia i filmiki pokaże, udostępnię i opisze najprawdopodobniej wieczorem. Wybaczcie ale jeszcze nie mogę się pozbierać i otrząsnąć!

Musze zobaczyć jak to wszytko co nagrałem wygląda i itp.

Na razie powiem tylko tyle, że było FANTASTYCZNIE. Thomas przeszedł samego siebie. Zdobyłem autograf i zrobiłem sobie z nim zdjęcie! Resztę opowiem później!!

W tym momencie ciesze się z tego, że to naprawdę się stało - mam dowody - to nie był sen!!!
andrzej1988

Post autor: andrzej1988 »

ile piosenek zaśpiewał i jakie zaśpiewał. wiem tylko że zaśpiewał napewno chery,chery lady i you're my heart.
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

czy jest jakaś transmisja online z koncertu w Płocku ? !!!!!!!!!!!!!!
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Cześć wszytkim!
Przed chwilą wróciłem z Płocka, to co zobaczyłem, było świetne :D
Naprawdę, bardzo się cieszę, że tam pojechałem, był to jednocześnie, pierwszy koncert Thomasa, który mogłem oglądać na żywo i może po części dlatego jestem pod tak dużym wrażeniem :wink:
Jedyne co mogło by być lepsze, to słynne "chórki MT", które zresztą kocham :D

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Był może ktoś z Was na tym koncercie, jeśli tak to napiszcie jak Wam się spodobał :wink:
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Moi drodzy, co za tydzień! Jeszcze parę dni temu nie było mnie w Polsce, w sobotę nadal nie wiedziałem czy uda mi się pojechać na koncert, a wyszło tak że wczorajszy wieczór spędziłem pod samiutką sceną :) No to po kolei:

Do Płocka przyjechałem pociągiem, dystans z dworca na plażę nad Wisłą udało się pokonać nawet bez większego błądzenia. We znaki dawał się oczywiście niesamowity upał. Gdy zjawiłem się na miejscu pod sceną byli tylko ochroniarze (teren był ogrodzony), na scenie z kolei zespół Thomasa testował sprzęt. Można było usłyszeć fragmenty podkładów You Can Win If You Want i Geronimo's Cadillac :) Nie wiem czy publiczność sądziła że dostęp pod scenę jest jeszcze zamknięty czy też po prostu schodziła się dopiero na plażę. Tak czy owak po dostaniu się pod scenę już się stamtąd nie ruszałem żeby nie stracić kapitalnego miejsca. Po chwili zaczęli schodzić się kolejni widzowie, a po około pół godzinie (może całej godzinie, nie patrzyłem wtedy na zegarek...) impreza się rozpoczęła. Prowadził ja podobnie jak w Ostródzie Konjo, rzucał też mniej więcej te same teksty co tam :) Pierwszym wykonawcą jaki pojawił się na scenie był zespół H2O, po nim wystąpił Big Dance. Co pewien czas organizowane były konkursy dla publiczności, które z Thomasem żadnego związku jednak nie miały, więc pominę ten etap ;)
Koncert Big Dance przedzielony był czymś w rodzaju prezentacji drużyny piłki ręcznej Wisły Płock, co mocno zainteresowało szczególnie miejscowych. Ale już wtedy słyszalna była coraz bardziej zniecierpliwiona frakcja tych, którzy do Płocka pofatygowali się ze względu na Thomasa :) W międzyczasie zupełnie przypadkowo w trakcie rozmowy okazało się, że stoję obok naszej forumowej koleżanki Mona Lisy :)
Występ Thomasa rozpoczął się kilka minut po 22, gdy temperatura powietrza nieco opadła i było już ciemno. Zdecydowanie pomogło to oczywiście temperaturze na widowni :) Niestety żadnymi zdjęciami ani filmikami was nie uraczę, bo jak się okazało, aparat z którego korzystałem średnio radził sobie z wieczorową porą koncertu. Wokół było tyle innych osób z aparatami, że pewnie i tak nic nie stracimy ;) Thomas zagrał w sumie 12 piosenek - siedem pierwszych singli Modern Talking, obydwa single z Alone, No Face No Name No Number, Last Exit To Brooklyn oraz Tonight Is The Night. Kolejność może ustalmy wspólnymi siłami, bo o ile początek i koniec pamiętam dobrze, to kolejności nagrań w środku sam nie odtworzę :)
Z Mona Lisą wiąże się pewna ciekawa historia, otóż w trakcie koncertu Thomas rozglądający się po publiczności wyłapał właśnie ją - okazało się ze kojarzył jej twarz z imprezy fanklubowej w Koblenz :)
No cóż, to tyle na gorąco, gdy tylko przyjdą mi do głowy kolejne rzeczy, natychmiast napiszę :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

Też byłem w Płocku i również jestem zachwycony. I to nie tylko samym Thomasem ale i jego bandem. Fantastyczni ludzie, przede wsztstkim perkusista który w trakcie walenia w bebny podrzucał pałeczki do góry i robił różne triki. Chociaż właściwie każdy zasługiwał na uzanie. Wedle tradycji w połowie występu Thmoas przedstaił swój band i każdy z nich zrobił jakąs solówke, np koles na elektrycznej gitarze. Gitarzysta basowy nazwał Thoma, z tego co usłyczałem, swoim małym bratem, ogólnie nieźle pokręceni ludzie.Kolejność też mi się miesza ale zacząl od Tonight is the night, Geronimo's Cadilac, były praie wszystkie utowry z pierwszych singli tak jak kolega wspomniał. Nie usłyszałem tylko Jet Airliner. Z nowszych kawałków Tou are not alone sexi sexi lover no face no name no number last exit to brooklin i jeszcze kilka. Najbardziej Thomas mnie zaskoczył balladą Give Me Peace On Earth. Koncert ogólnie bardzo udany, Thomas zrobił piękne show, porwał kilka tysięcy ludzi. Niestety tutaj nie było możliwosci wogóle sie do artysty dopchnąć. Płock szumiał o koncercie, na ulicach słychać było rózne komentarze, natomiast w trakcie koncerty kilka osób zastanawiało się gdzie jest ten wyższy blondyn. To tyle co narazie sobie przypomniałem ;)))
Awatar użytkownika
Mona Lisa

Post autor: Mona Lisa »

Jak tylko bede w domu i zejde na ziemie to wrzuce fotki tzn raczej Arek je doda.Napisze tylko tyle było kosmicznie!!!
ODPOWIEDZ