Bad Boys Blue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Bad Boys Blue

Post autor: Atlantis »

No cóż, dla mnie BBB to jednak kopia MT, z lepszymi tekstami piosenek. Nie robie z tego zarzutu, jak podkreślałem, lubię tę grupę, był to mój pierwszy ulubiony zespół (płyta Totally i utwory Save Your Love i Love like this :D ). Prawda jest natomiast taka, że nawet gdy popatrzy sie na manewr w 98 r. to nie ma się wątpliwości, kto nadawał rozpęd całej machinie. Gdzieś ten mocniejszy bit i rap słyszeliśmy, w największym przeboju.

Co do nowej płyty, mówienie, że panowie z BBB nagrywają, jest mocno nieprecyzyjne. Przez 5 lat wydali jeden album, u Bohlena więcej się działo.

Co do samego albumu: do końca nie byłem w stanie wysłuchać nawet tych fragmentów, pod względem melodii Systemsi z Ashleyem pokonali ich zdecydowanie (choć też są one proste i szybko się nudza).
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
tomek347

Post autor: tomek347 »

Ja po wysłuchaniu sampli też miałem mieszane wrażenia co do melodii... Jednak po przesłuchaniu w całości piosenek, obiektywnie przyznaje, że nie jest źle.
Co do 98 roku, może masz rację, ale akurat wtedy inni wykonawcy również powracali (np. Fancy, C.C.Catch)
Fakt, że w ciągu 5 lat wydali jeden album, ale na następny rok planowany jest kolejny z okazji 25 lecia istnienia grupy.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

tomek347 pisze:Właśnie widzimy kolejny przykład typowego fana Modern Talking (mam na myśli Petera), który jest nastawiony anty do BBB.
Nie jestem nastawiony do nich negatywnie, raczej neutralnie próbuje się czegoś dowiedzieć o nich i wyrobić sobie zdanie.
tomek347

Skoro niewiele o nich wiesz to zapraszam na oficjalną stronę: www.badboysblue.pl
oraz http://pl.wikipedia.org/wiki/Bad_Boys_Blue
Proponuję zapoznać się np. z albumem ,,Around the world'', póki ,,Heart and Soul'' nie jest jeszcze powszechnie dostępny.
I czekamy na Twoje opinie :)
Awatar użytkownika
Peter

Jakoś mi to nie specjalnie przypadło do gustu.Możliwe, że nie kopiują MT tylko tworzą we własnym stylu, ale ja wolę nowe produkcje Dietera i Marka. Trudno mi natomiast powiedzieć co jest lepsze to czy SIB. Bo na pewno te wszystkie produkcje są lepsze od Marka Ashleya i Modern System.
tomek347

No i przynajmniej przyznałeś, że nie kopiują MT :)
Awatar użytkownika
Peter

Mateusz pisze:BBB wykształcili swoj własny styl, nie sa kopia nikogo.
całkiem możliwe, ale może powiesz, że SIB też wykształcili własny styl?
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Peter pisze: ale może powiesz, że SIB też wykształcili własny styl?
Dlaczego miałbym tak powiedziec o zespole ktory z założenia miał byc podobny do BS i grac w stylu BS, co można wywnioskować chociażby z nazwy? :wink:
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

Atlantis pisze:BBB to czyste naśladownictwo MT, słychać to nawet w chórkach, które mieli takie same.
A propos chórków... Bee Gees Mieli takie same jak MT czy BBB... no wiec idac tym tokiem zarówno MT, jak i BBB kopiuja Bee Gees...
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Atlantis

BS ma nawet posenkę, która brzmi jak utwór tego zespołu:).
Awatar użytkownika
Peter

Atlantis pisze:BS ma nawet posenkę, która brzmi jak utwór tego zespołu:).
Zdradź mi który to utwór?
Mateusz pisze:Dlaczego miałbym tak powiedziec o zespole ktory z założenia miał byc podobny do BS i grac w stylu BS, co można wywnioskować chociażby z nazwy? :wink:
No bo Tobie sie podobają wszystkie produkcje Bohlenopodobne i na to wygląda, ze doszukujesz się w nich oryginalności.
kaczanoga

Post autor: kaczanoga »

tomek347 pisze:Może byś tak użył konstruktywnej krytyki, a nie tylko mówiąc, że płyta jest słaba...
Jeśli to do mnie, to dla mnie cała ta płyta (wyłączając oczywiście wolne nagrania) brzmi tak samo, to tak jakby jedno 48 minutowe nagranie podzielić na 14 kawałków. Jednostajny i nudny podkład, brak błysku i przebojowości do jakiej nas przyzwyczaili. Jak na 5 lat czekania spodziewałem się czegoś lepszego a tak jestem po prostu rozczarowany. To oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie i nikt nie musi się ze mną zgadzać :)

A jaką rolę w obecnym składzie pełni Carlos Ferriera, on jest tam chyba tylko po to żeby zespół lepiej prezentował się na scenie?!

Pozdrawiam wszystkich fanów BBB.
Awatar użytkownika
Atlantis

Sexi Thing, ale tytułu piosenki Bee Gees sobie nie przypomne.
Awatar użytkownika
Mateusz

Peter pisze:No bo Tobie sie podobają wszystkie produkcje Bohlenopodobne i na to wygląda, ze doszukujesz się w nich oryginalności.
Poczytaj sobie dobrze forum i np. moje zdanie na temat ostatniego albumu SiB "Out of the blue" lub na temat twórczości New Collective albo Modern System a przekonasz sie że nie wszystkie;) Natomiast jeśli chodzi o doszukiwanie sie oryginalności to naprawde nie mam pojęcia skąd takie twierdzenie (?) :shock: Gdzie ja napisałem że którykolwiek z utworów Sib czy Ashleya są oyginalne? Sam napisałes że to utwory Bohlenopodobne i ja uważam tak samo, więc jak można się doszukiwać w nich oryginalności? jedno wyklucza drugie!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
tomek347

kaczanoga pisze: Jeśli to do mnie, to dla mnie cała ta płyta (wyłączając oczywiście wolne nagrania) brzmi tak samo, to tak jakby jedno 48 minutowe nagranie podzielić na 14 kawałków. Jednostajny i nudny podkład, brak błysku i przebojowości do jakiej nas przyzwyczaili. Jak na 5 lat czekania spodziewałem się czegoś lepszego a tak jestem po prostu rozczarowany. To oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie i nikt nie musi się ze mną zgadzać :)

A jaką rolę w obecnym składzie pełni Carlos Ferriera, on jest tam chyba tylko po to żeby zespół lepiej prezentował się na scenie?!

Pozdrawiam wszystkich fanów BBB.

Oki spoko, każdy ma swoje zdanie.
Co do Carlosa... Jego głos występuje w chórkach. Ale faktycznie - przynajmniej, żeby w jednej piosence zaśpiewał byłoby dobrze...
Awatar użytkownika
Mateusz

kaczanoga pisze:A jaką rolę w obecnym składzie pełni Carlos Ferriera,
No własnie tez się zastanawiałem nad tym szczerze mówiąc ;P
T. Prachett
ODPOWIEDZ