Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
Awatar użytkownika
Sussudio

Re: Modern Talking w mediach

Post autor: Sussudio »

Maro_D pisze:Prawie ten sam materiał...na DVD jednak nie ukazało się "Keep Love Alive", które w ogóle nie było teledyskiem. Swoją drogą ciekawe, TV.Disco to kolejna stacja, która emituje ów występ. Wcześniej piosenkę widziano na MTV Classic, a jakiś czas temu w...brytyjskim Vh1 Classic :o Z uwagi, że próżno szukać kompletnej wersji "Keep Love Alive" na oficjalnych nośnikach, pozwolę sobie zamieścić film zarejestrowany właśnie na Vh1 Classic. Oto on:

Szczególnie tytuł albumu wg. stopki mi się podoba ;)

Eh, ile ja bym dał za europejskie VH1 Classic...
W Polsce bardzo mało dostępny, w Warszawie nawet nie wiem czy jakaś sieć go oferuje, a od dziwo kanał ten nadawany jest na Europę...od nas :)
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Sussudio - tytuł albumu, bądź co bądź, prawidłowy ;) Na składance "Romantic Dreams" możesz spotkać "Keep Love Alive". Zresztą spółka MTV/VH-1 potrafi zapodać tytuły krążków pośrednio właściwe - np. "Atlantis Is Calling" emitują z opisem "Final Album"...za to "Brother Louie", wg nich, można znaleźć na LP "Read For Romance" :o Niby literówka, ale z angielskiego "czekać" a "czytać" - to już nabiera znaczenia ;)

A tak offtopując - też bym wiele dał za Vh-1 Classic...w Warszawie, z tego co wiem, żadna kablówka go nie oferuje...tak samo jak TV.Disco :? W przypadku tej drugiej zostaje stream online, tą pierwszą - to na dekoderach TV Sat trzeba kupić kartę MTV Unlimited.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

No ja niestety nie oglądałam o tej godzinie ponieważ musiałam pójść z mamą na zakupy :( .
A wiecie co dzisiaj w TV Disco o 14.56 leciał "Anything" Blue System.
I to po raz pierwszy :D :D :D :D :D .
Awatar użytkownika
kaiser

Post autor: kaiser »

polaczek892 pisze:No ja niestety nie oglądałam o tej godzinie ponieważ musiałam pójść z mamą na zakupy :( .
A wiecie co dzisiaj w TV Disco o 14.56 leciał "Anything" Blue System.
I to po raz pierwszy :D :D :D :D :D .
wcześniej już leciało - zamieściłem link na forum już jakiś czas temu do tego klipu
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Sussudio pisze:Nie bardzo rozumiem, przecież ten sam materiał jest wydany na DVD, w dobrej jakości i to bez loga na pół ekranu...
Witam.

Masz racje – prawie wszystkie z tych klipow znajduja sie na oficjalnej DVD Modern Talking, ktora oczywiscie posiadam. Zatem modyfikuje moja prosbe. Szukam klipu “Keep Love Alive” nagranego z tego programu. Mam wprawdzie ten teledysk, ale jest on w jakosci VHS a dodatkowo jest, jak pisal Marek, krotszy niz ten, ktory zostal zaprezentowany w TV.

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Modern Talking, a właściwie Thomas Anders był właśnie w Jaka to melodia z "Brother Louie".

Jakiś czas temu, gdy przypadkiem byłam w pobliżu telewizora, na jakimś muzycznym kanale puścili klip "Stay" Thomasa Andersa.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Kawa Księżycowa pisze:Modern Talking, a właściwie Thomas Anders był właśnie w Jaka to melodia z "Brother Louie".

Jakiś czas temu, gdy przypadkiem byłam w pobliżu telewizora, na jakimś muzycznym kanale puścili klip "Stay" Thomasa Andersa.
Jeżeli już to "Stay With Me" a nie "Stay" :wink: A Thomasa z "Brother Louie" też dzisiaj widziałam :wink:
MY DREAMS COME TRUE :D
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Ann pisze: Jeżeli już to "Stay With Me" a nie "Stay" :wink: A Thomasa z "Brother Louie" też dzisiaj widziałam :wink:
Zgadza się, za bardzo skróciłam tytuł, zwłaszcza że ostatnio była inna piosenka pod tym tytułem.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
Maro_D

Dla wszystkich, którzy chcieliby obejrzeć ponownie program "Moje Disco Modern Talking" w TV.Disco:

Powtórka programu dzisiaj (tj. w sobotę, która zaczęła się 10 minut temu ;) ) o godzinie 11:00. Oglądać można w zakładce "Live" na stronie http://www.tvdisco.pl a także na platformach: Cyfra+, N, Cyfrowy Polsat (w części z nich zdaje się trzeba wyszukać manualnie).

Także kto chce rejestrować ten program - będzie ku temu niebywała okazja!

Źródło: http://www.tvdisco.pl/ramowka.html
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Maro_D pisze:Dla wszystkich, którzy chcieliby obejrzeć ponownie program "Moje Disco Modern Talking" w TV.Disco:

Powtórka programu dzisiaj (tj. w sobotę, która zaczęła się 10 minut temu ;) ) o godzinie 11:00. Oglądać można w zakładce "Live" na stronie http://www.tvdisco.pl a także na platformach: Cyfra+, N, Cyfrowy Polsat (w części z nich zdaje się trzeba wyszukać manualnie).

Także kto chce rejestrować ten program - będzie ku temu niebywała okazja!

Źródło: http://www.tvdisco.pl/ramowka.html
Czy na Cyfra+ jest ten kanał? Na jakiej pozycji?
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Maro_D

@ 33ccd - teoretycznie kanał ten można znaleźć na wszystkich platformach, gdyż nadaje niekodowany sygnał z tej samej satelity, co Cyfra+ i reszta. Tyle tylko, że, faktycznie w standardowej liście kanałów go nie ma i należy ręcznie wyszukać. Nie wiem czy na dekoderach jest opcja wpisywania parametrów, które wielokrotnie na forum pojawiały się?
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Gdy leciało In 100 Years, napisali tytuł Give Me Peace On Earth.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dziś nietypowo, bo nazwa Modern Talking pojawiła się w... Jednym z dziesięciu. Pytano, czy Robbie Williams występował w Take That czy w MT ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

ArCrack pisze:Dziś nietypowo, bo nazwa Modern Talking pojawiła się w... Jednym z dziesięciu. Pytano, czy Robbie Williams występował w Take That czy w MT ;)
A czy gościu znał odpowiedź? ;)
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Znał.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

To miło, że w tym teleturnieju wspomniano o MT.

Dość ciekawy program zapowiadany jest na sobotę, "Modern Talking: Ein Abend für Dieter, Thomas und ihre Musik", na kanale NRW, 23.10-00.10:
http://www.ndr.de/fernsehen/epg/epg1157 ... 50179.html - tym razem opcja livestream powinna działać.

A wcześniej, o 20.10 na kanale SF1 program "Happy Day", w którym pojawi się Thomas, trailer:
http://www.videoportal.sf.tv/video?id=d ... 997083a5d2
ODPOWIEDZ