Modern Talking w mediach
- Dr Mabuse
Re: Modern Talking w mediach
Nie ma co narzekać - nie tylko zagorzali fani MT słuchają radia. To oczywiste, że repertuar musi być zróżnicowany. Zastanawiam się skąd wzięli ten wywiad z Dieterem, bo ja już go gdzieś czytałem / widziałem / słyszałem.

- użytkownik #1463
Tak przypuszczam, że dziś prezentują singlowe utwory z lat 80, a jutro z okresu 98-03.Ann pisze:Chociaż mogliby dać coś z lat 1998-2003
- Adrian77
- Kontakt:
Po godzinie 16 było drugi raz Cheri Cheri Lady.
Odpowiedzi na pytania trzeba nagrywać im na pocztę głosową, a oni potem oddzwaniają, czy trzeba wbić się w odpowiedni moment rozwiązywania pytania?
Teraz o 17:18 leci YMHYMS.
Odpowiedzi na pytania trzeba nagrywać im na pocztę głosową, a oni potem oddzwaniają, czy trzeba wbić się w odpowiedni moment rozwiązywania pytania?
Teraz o 17:18 leci YMHYMS.
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
- sebciu1974
- Kontakt:
Jedno jest pewne. Na pytanie kto jest najważniejszy w ten weekend w radio Złote Przeboje, odpowiedz jest jedna.
MODERN TALKING
A tak przy okazji fajnie że panowie z radia na swojej stronie umieścili zdjęcie pochodzące z mojej galerii z adresem strony.
To miła niespodzianka, ciekawe czy to się jakoś odbije na oglądalność w tych dniach.
Pozdrawionka dla wszystkich optymistów i pesymistów. Ja zawsze należałem do tych pierwszych.
MODERN TALKING
A tak przy okazji fajnie że panowie z radia na swojej stronie umieścili zdjęcie pochodzące z mojej galerii z adresem strony.
To miła niespodzianka, ciekawe czy to się jakoś odbije na oglądalność w tych dniach.
Pozdrawionka dla wszystkich optymistów i pesymistów. Ja zawsze należałem do tych pierwszych.
- Dr Mabuse
Seba, rzeczywiście: http://zloteprzeboje.tuba.pl/zloteprzeb ... lking.html
Idą po całości
Tak samo jest z wywiadem, który fragmentami jest prezentowany na antenie. Nie słyszałem wyjaśnienia komu ten wywiad był udzielany i kiedy. Zapewne znajdą się słuchacze, którzy będą święcie przekonani, że to ekskluzywny wywiad specjalnie dla Radia Złote Przeboje. Ale to tylko drobne szczegóły techniczne. Ważne, że przypomnieli sobie o MT i przedstawiają go w samych superlatywach 
Idą po całości

- Maro_D
Właśnie...które radio w Polsce (nie liczę internetowych) zafunduje nam w ciągu jednego dnia aż 8 piosenek Modern Talking (z czego 6 poszło co godzinę)*? A gdyby jeszcze zagrano dziś C.C. Catch (właśnie poszła w jinglu reklamowym
), to byłby prawie dzień z muzyką Dietera. Ze swojej strony mogę mieć niesmak, że dwie piosenki: "Cheri, Cheri Lady" oraz "Geronimo's Cadillac", były grane podwójnie...ale to drobny szczegół, który mogę wybaczyć (chociażby z uwagi na brak "Cadillaca" na codzień).
Co do wywiadu - po prostu był to archiwalny, z podłożonym głosem redaktora. Kilka lat temu owa taktyka była stosowana na antenie Złotych Przebojów.
* - hmm a radio, które zafunduje tyle piosenek M.T. na raz to znam - Vox FM...kilkakrotnie Marek Sierocki w swej audycji puścił mix 6 utworów duetu.
Co do wywiadu - po prostu był to archiwalny, z podłożonym głosem redaktora. Kilka lat temu owa taktyka była stosowana na antenie Złotych Przebojów.
* - hmm a radio, które zafunduje tyle piosenek M.T. na raz to znam - Vox FM...kilkakrotnie Marek Sierocki w swej audycji puścił mix 6 utworów duetu.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- Fanka MT
Dzisiaj byłam w pizzerii z jedną z bydgoskich fanek Thomasa (Beti3771) i akurat radio było nastawione na Złote Przeboje. No i rozmawiamy sobie o lutowym koncercie, a tutaj nagle w tle słyszymy Andersa he he
Kiedy skończyło się "Cheri Cheri Lady" to za ladą zaczęli nucić "Brother Louie" 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Dziękuję...
- Adrian77
- Kontakt:
O 15:30 dzisiaj było rozwiązanie konkursu. Pytanie było takie: W którym roku Modern Talking wystąpił w Sopocie? Osoba, która wygrała, odpowiedziała, że w 2008 roku.
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
- MiReK
- Członek TAFC Polska
- Ann
- Członek TAFC Polska
Ciekawi mnie skąd oni wzięli tą wypowiedź Thomasa na temat jego występu w "konkursie tanecznej Eurowizji" 
MY DREAMS COME TRUE 
- Dr Mabuse
http://www.facebook.com/zloteprzeboje
Pod tym linkiem można dawać propozycje gwiazdy następnego weekendu. Ja, idąc za ciosem oraz popierając osobę, która wpisała się przede mną, zaproponowałem CC Catch
Pewnie nie przejdzie, ale gdyby więcej osób wyszło z podobną propozycją, może wzięliby Karolcię pod uwagę w przyszłości.
Pod tym linkiem można dawać propozycje gwiazdy następnego weekendu. Ja, idąc za ciosem oraz popierając osobę, która wpisała się przede mną, zaproponowałem CC Catch

- Fanka MT
Dzisiaj również słuchałam radia Złote Przeboje i dwukrotnie trafiłam na kawałki naszych idoli
Najpierw na "Cheri Cheri Lady", potem na "You're my heart, you're my soul"
Fajnie usłyszeć w mediach od czasu do czasu takie hity 
Dziękuję...
Dziękuję...
- Maro_D
A jeszcze fajniej jest usłyszeć swój własny głos na antenie radiowej, i informację na całą Polskę, że wygrało się fajną płytę z takimi hitami Modern Talking, po udzieleniu kompetentnej odpowiedzi na zadane przez prezenterkę pytanie 
Aczkolwiek szkoda, że nie poszły pozdrowienia dla sympatycznych miłośniczek i miłych miłośników talentu Bernda Weidunga vel Thomasa Andersa i Dietera Gunthera Bohlena...no, ale czasem i takie rzeczy się zdarzają
Aczkolwiek szkoda, że nie poszły pozdrowienia dla sympatycznych miłośniczek i miłych miłośników talentu Bernda Weidunga vel Thomasa Andersa i Dietera Gunthera Bohlena...no, ale czasem i takie rzeczy się zdarzają
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Maro_D,to Ty jesteś tym szczęśliwcem?
- Maro_D
Hmm...w sumie to jednym z tych szczęśliwców, bo licząc osoby, które wygrały płyty, to było nas trochę 
Ale tak, należę do tego grona.
- Fanka MT
No to wielkie gratulacje, MarkuMaro_D pisze:Hmm...w sumie to jednym z tych szczęśliwców, bo licząc osoby, które wygrały płyty, to było nas trochę
Dziękuję...
Dziękuję...