Album ''History''
- MODERN JEANNE
Re: Album ''History''
Dziś w kółko to leciało i miałam okazję troszkę dokładniej się przysłuchać.
Za pierwszym razem te aranże odepchnęły jak wielu. Nie ma co kryć wersje pierwotne nieporównywalnie lepsze . Ale po oswojeniu coś zaskoczyło bo to kwestia przyzwyczajenia bardziej do nowych dźwięków. Dam przykład, nowe piosenki Thomasa na tej płycie są wg mnie bardzo dobre. W starych coś zgrzyta z początku bo uszy oczekują czegoś innego co słyszały od lat.
A chórki? No na pewno nie dorównują tym Modernowym ale np w AIC i kilku innych są dość fajnie zrobione. Takie unowocześnione.
Peter przysłuchaj się, czy akurat tam też wg Ciebie tak beznadziejnie?
Za pierwszym razem te aranże odepchnęły jak wielu. Nie ma co kryć wersje pierwotne nieporównywalnie lepsze . Ale po oswojeniu coś zaskoczyło bo to kwestia przyzwyczajenia bardziej do nowych dźwięków. Dam przykład, nowe piosenki Thomasa na tej płycie są wg mnie bardzo dobre. W starych coś zgrzyta z początku bo uszy oczekują czegoś innego co słyszały od lat.
A chórki? No na pewno nie dorównują tym Modernowym ale np w AIC i kilku innych są dość fajnie zrobione. Takie unowocześnione.
Peter przysłuchaj się, czy akurat tam też wg Ciebie tak beznadziejnie?
I LOVE DB AND TA!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
- Peter
Asiu pamiętajmy, że Dieter też zrobił dwa rąbankowe albumy MT, które nie od razu do mnie trafiły i pewnie nie tylko do mnie, aranże może kwestia przyzwyczajnia, fajnie jest zrobione AIC właśnie.
Kupiłem deluxa bo ta wersja standard to jakaś niekompletna, urwana historia.
Kupiłem deluxa bo ta wersja standard to jakaś niekompletna, urwana historia.
-
PolonezCaro
Pierwsze co pomyślałem po przesłuchaniu to "Dieter zaraz pojedzie do Rosji i Thomasa nawet Putin z armią niedźwiedzi nie obroni", ale przypomniałem sobie "Back for Good" oraz ich wersje koncertowe brzmiące jak dzwonki polifoniczne, które wcale nie były lepsze...
Aranżacje brzmią gorzej niż disco polo, to są najwyżej dema ale na pewno nie pełnoprawne produkcje, nie podoba mi się w każdej piosence zaczynający się mostek przed końcem zwrotek oraz nadmierna "miękkość". Chórki nie pasują do głosu Thomasa ani trochę, zupełnie inna barwa, są za ciche i jakieś bez smaku, a falsety... kluski w gębie, brak harmonii, dynamiki, przydałoby się chrypienie, znowu za cicho, za daleko od słuchacza, bywa że niewyraźnie słychać słowa, wjazdy w "Jet Airliner" i "In 100 Years" (SiBowie wjeżdżają na ostro i nie biorą jeńców) to dosłownie jakieś ziewanie podobnie jak w "Don't lose my number" Talkersów gdzie ich nie lubię... Thomas niestety też brzmi nieciekawie, wolałem gdy zaczynał tu, kończył tu i nie obchodził się zbyt swobodnie w piosence a do tego bawi się głosem, jakoś nie przepadam za tym.
Aranżacje brzmią gorzej niż disco polo, to są najwyżej dema ale na pewno nie pełnoprawne produkcje, nie podoba mi się w każdej piosence zaczynający się mostek przed końcem zwrotek oraz nadmierna "miękkość". Chórki nie pasują do głosu Thomasa ani trochę, zupełnie inna barwa, są za ciche i jakieś bez smaku, a falsety... kluski w gębie, brak harmonii, dynamiki, przydałoby się chrypienie, znowu za cicho, za daleko od słuchacza, bywa że niewyraźnie słychać słowa, wjazdy w "Jet Airliner" i "In 100 Years" (SiBowie wjeżdżają na ostro i nie biorą jeńców) to dosłownie jakieś ziewanie podobnie jak w "Don't lose my number" Talkersów gdzie ich nie lubię... Thomas niestety też brzmi nieciekawie, wolałem gdy zaczynał tu, kończył tu i nie obchodził się zbyt swobodnie w piosence a do tego bawi się głosem, jakoś nie przepadam za tym.
- punky linsky
Nowe piosenki ok, reszta to porażka.
To już wolę Thomasa w takim wydaniu:
I co - można bez kiepskich chórków? Można!
To już wolę Thomasa w takim wydaniu:
I co - można bez kiepskich chórków? Można!
think for yourself - question authority
-
smok04
Album na szczęście jest w wersji standardowej i zawiera 2 stronny plakat A4 z Thomas'em z lat 80' po jednejPeter pisze:Czy album deluxe jest jako digipack? Straszna kicha jeśli tak faktycznie jest. Aranże jeszcze idzie przeboleć ale chórki.... Odnoszę wrażenie, że Geller jest dużo bardziej profesjonalnym producentem niż Uwe. Tamten album to dla mnie była kicha taka garażowa nieco produkcja, mnie nie bierze za bardzo, to jest bliższe MT choć do doskonałości oj daleko daleko.
http://www.empik.com/bestsellery/muzyka ... e&start=51
i Thomas 2016 po drugiej stronie.
- Peter
A co jest w wersji deluxe, tez plakat? Czy jakaś książeczka? Przeboleję ten digipack, ważne, że utwory tworzą jakąś historię której opowiadania podjął się Thomas. Nad wykonaniem jej - to już inna sprawa -- nie zamierzam się więcej tu pastwić.
-
gipsy2
Można sobie zrobić swój remix Lunatic i wysłać na konkurs . 5 remixów będzie wydanych , Rosjan conajmniej dwóch się za to zabrało (jeden remix jest słaby ....) , kto z od nas
??? Jest acapella do ściągniecia .... nie wiem czy to jest celowe czy nie ,ale w dwóch miejscach ewidentnie Thomas fałszuje , dziwię się że nie poprawili tego Melodynkiem.
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
ROBERT_LATO by zrobił ten remix on jest dobry w te klockigipsy2 pisze:Można sobie zrobić swój remix Lunatic i wysłać na konkurs . 5 remixów będzie wydanych , Rosjan conajmniej dwóch się za to zabrało (jeden remix jest słaby ....) , kto z od nas??? Jest acapella do ściągniecia .... nie wiem czy to jest celowe czy nie ,ale w dwóch miejscach ewidentnie Thomas fałszuje , dziwię się że nie poprawili tego Melodynkiem.
-
michaelweidung
Dawno nie rozczarował mnie żaden album aż tak bardzo jak ten... Kupiłem wszystkie trzy wersje, przesłuchałem i... tyle. W ogóle nie wracam do tych nowych wersji, które są po prostu słabo zrobione. Moim zdaniem na uwagę zasługują cztery pierwsze utwory, reszta to nuuuda. Szkoda, bo mógł powstać wyjątkowy album. Może gdyby kompilację wyprodukował Fahrenkrog utworom nadałby świeżości, a tutaj lipa. Jest to oczywiście tylko i wyłącznie moja własna opinia. W MP3 za to cały czas na okrągło leci Andrea Berg "Seelenbeben" - dla odmiany bardzo dobry album, który polecam wszystkim, którzy trawią język niemiecki w piosenkach. 
- Peter
Ładnie wydany jest deluxe. Ładna książeczka choć chudziutka i plakat w środku choć nie wiem po co? Album jest wciśnięty w taką kartonową nakładkę, coś jak remix album MT.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Wersja LP ma inny plakat niż ten w edycji cd delux !
- Peter
Podejrzewam, inne gabaryty, ale mnie zastanawia jak wsadzić książeczkę do winyla.atlantyda ;o) pisze:Wersja LP ma inny plakat niż ten w edycji cd delux !
- adamstan
- Kontakt:
Zrobiłem remix "Lunatic" w wersji '85 - zaginony jedenasty utwór z "Let's Talk About Love"
Nie jestem pewny, czy reguły konkursu dopuszczają wywieszenie gdzieś pełnej wersji, więc póki co 30 sekundowa zajawka:
http://picosong.com/ZMH7/
Hmm... widzę, że wszyscy wrzucają na youtuba. To może ja też
Ten też jest niezły - bardziej pod "Ready for Romance":
http://picosong.com/ZMH7/
Hmm... widzę, że wszyscy wrzucają na youtuba. To może ja też
Ten też jest niezły - bardziej pod "Ready for Romance":
- Peter
No i mamy zwycięzcę:
http://m.sz-online.de/nachrichten/radeb ... 53338.html
http://m.sz-online.de/nachrichten/radeb ... 53338.html