Thomas i Omid Soltani - We Are One

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Re: Thomas i Omid Soltani - We Are One

Post autor: phantomas »

Posty pana Nado i pani Atlantydy tylko świadczą o bardzo mizernym poziomie tego forum :) Przykro tylko patrzeć jak Nado z człowieka którego przyjemnie się czytało, zmienił się w zaślepionego fanatyka, którego jedyną formą przekazu jest wykrzyknik.
Pani Atlantyda przebiła już chyba tylko samą siebie :)
Jeśli ktoś śledzi to forum mógł zauważyć, że chwaliłem płytę Anders&Fahrenkrog. Zresztą do dzisiaj siedzi w odtwarzaczu samochodowym.
Ale to kolejne dzieło Thomasa spycha tego człowieka w odmęty śmieszności, a nie zainteresowania na rodzimym czyli niemieckim rynku muzycznym.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
cris1974

Post autor: cris1974 »

Mnie tam się podoba. Trochę ciężko ogarnąć muzykę wschodu,trochę to jak Bollywood, ale po kilku-nastu odsłuchaniach można się przyzwyczaić
Awatar użytkownika
Naddel
Członek TAFC Polska

Post autor: Naddel »

No dobra, po kilkunastu przesłuchaniach załapałam jednak jakąś melodię, która nawet da się pośpiewać :D Ale ogólnie to jak tak słucham fragmentów Omida, to hm...trochę jakby ktoś kebaby sprzedawał, noooo... :roll:
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Napisałem na początku że w tej piosence " coś" jest tylko nie wiedziałem "co" dokładnie..,otóż tym czymś jest Thomas i chyba tylko on tą piosenkę ratuje. Głos Omida przypomina mi jakieś niepokojące wycie. Oprócz fajnej melodii refrenu wpadającej w ucho, reszta to tragedia. Nie wiem czemu Thomas to zrobił , czym się kierował, kto go namówił , może przegrał zakład i musiał z nim zaśpiewać..cholera wie. Mam nadzieje nadzieje że ta wpadka będzie dobrą lekcją dla niego. Mam nadzieje że Thomas zrehabilituje się następnym albumem z Uwe.
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
cris1974

Post autor: cris1974 »

Myślę że gdyby zaśpiewał ten kawałek solo, efekt byłby o niebo lepszy.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

cris1974 pisze:Myślę że gdyby zaśpiewał ten kawałek solo, efekt byłby o niebo lepszy.
Bez dwóch zdań,byłby o wiele lepszy!
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Post autor: siara1971 »

Witam jako piosenka nie jest zła :) ale nic mi się z Thomasem nie kojarzy no ale jako eksperyment jest ok pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
piotreczek27

Post autor: piotreczek27 »

W moim odczuciu jest cos w tej piosence ,ale tylko jak spiewa Thomas :). Fajny poczatek glosThomasa jak zwykle swietny ,tylko jest jeden minus ten drugi gosc , kto to do cholery jest ? . Po co takie eksperymenty chyba ze na tamten rynek . Moim zdaniem powinny byc dwie wersje na europe ,czyli sam Thomas ,no i tam gdzies co lubia te dziwne głosy i tyle z mojej strony .Nagram sobie to do auta ale ciezko bedzie sie przyzwyczaic moze za trzydziestym razem :) .Pozdrawiam wielki fan MT :)
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Thomas śpiewa w tej piosence fragment w języku perskim od 2:06 ;)
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
graaace

Post autor: graaace »

Ann pisze:Thomas śpiewa w tej piosence fragment w języku perskim od 2:06 ;)
Właśnie się zastanawiałam kto ten fragment śpiewa xdd
Don't take away my heart
Don't break it and depart
I'll be right here next to you ... <3
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

To prawda Thomas śpiewa perskim języku,może kiedyś zaśpiewa w naszym ojczystym języku :?: Atak poważnie to wątpię,ale piosenka mnie się już podoba i ją w kółko słucham :)
Tylko nie mogę sobie jej na komórkę przesłać heh ... :x
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

czy wiadomo coś już o tym, kiedy będzie dostępny klip?
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Angielsko-arabska piosenka :D :). Da się zrobić fajną piosenkę. Da się. Szkoda, że Uwe się nie postarał...
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

A mi się w zasadzie podoba ta piosenka. Szybko wpada w ucho i już po chwili zaczęłam ją nucić. Duet sam w sobie zaskakujący, ale jak dla mnie eksperyment jest wart uwagi. Thomas ciekawie brzmi próbując wpasować się miejscami w klimaty Omida.
Nie podoba mi się tylko, że pod Thomas Anders jest Modern Talking. To trochę deprymuje, bo to tak jakby Tomcio musiał przypominać wszystkim, że jest z MT, bo inaczej nikt go nie będzie słuchał.
Mam wrażenie, że dla niektórych sama obecność Omida skreśla piosenkę. Rozumiem, że na co dzień raczej nie słucha się takich klimatów, ale żeby od razu je skreślać z tego powodu? Bo Thomas solo byłby lepszy? Może od razu zakazać mu śpiewania duetów?
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

kate pisze:A mi się w zasadzie podoba ta piosenka. Szybko wpada w ucho i już po chwili zaczęłam ją nucić. Duet sam w sobie zaskakujący, ale jak dla mnie eksperyment jest wart uwagi. Thomas ciekawie brzmi próbując wpasować się miejscami w klimaty Omida.
Nie podoba mi się tylko, że pod Thomas Anders jest Modern Talking. To trochę deprymuje, bo to tak jakby Tomcio musiał przypominać wszystkim, że jest z MT, bo inaczej nikt go nie będzie słuchał.
Mam wrażenie, że dla niektórych sama obecność Omida skreśla piosenkę. Rozumiem, że na co dzień raczej nie słucha się takich klimatów, ale żeby od razu je skreślać z tego powodu? Bo Thomas solo byłby lepszy? Może od razu zakazać mu śpiewania duetów?

Mnie się też ta piosenka bardzo spodobała :) Choć nie ukrywam,że się tej piosenki obawiałam... Wiesz to nie jest wina Thomasa tylko firmowo musieli "doczepić" napis Modern Talking ponieważ jest niestety dla większość ludzi wyłącznie kojażony z tym zespołem,a szkoda!Bo przez to został "zaszufladkowany" jako druga połowa Modern Talking,a przecież śpiewa solo aktualnie :!:

I również jestem za tym,żeby śpiewał w duecie z innymi mniej znanymi artystami Thomas :)

To na tyle z mojej strony 8)
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
agata_00000

Post autor: agata_00000 »

A mnie bardzo podoba się ta piosenka :wink:
` Witchqueen of Eldorado...
ODPOWIEDZ