Thomas i Uwe - co dalej ?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za kontynuacją projektu Anders i Fehrenkrog

Tak, to dobry kierunek
49
59%
Nie, wolę Thomasa solo
24
29%
Jeszcze nie mam zdania w tej kwestii
4
5%
Jest mi to obojętne
1
1%
Mam swoją wizję dalszej kariery Thomasa
5
6%

Liczba głosów: 83

Awatar użytkownika
angel

Re: Thomas i Uwe - co dalej ?

Post autor: angel »

Żałosne są wypowiedzi od niektórych osób tutaj,co rękami i nogami bronią swojego idola i złego słowa nie dają na niego powiedzieć i wszystko to co robi jest wspaniałe i absolutnie zero negatywów,minusów i wad.
Jestem fanką zarówno Dietera jak i Thomasa,ale potrafię przynajmniej powiedzieć co mi nie pasuje,co mi się nie podoba,co widzę i jak jest naprawdę!!! itd. a nie ciągle zachwalać och jakie to wspaniałe,jakie to najlepsze i niepowtarzalne :mrgreen: .
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
jkris

Post autor: jkris »

angel pisze:Żałosne są wypowiedzi od niektórych osób tutaj.
dokladnie tak mozna opisac Twoja tworczosc dlatego nie chce mi sie wchodzic z toba w dalsza polemike. Ty jestes fanka nurtu disco polo o czym wspominalas stad zamilowanie do przytupajek Andrei Berg. to dla mnie odchlan muzyczna, na szczescie... :lol:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

angel pisze:Żałosne są wypowiedzi od niektórych osób tutaj,co rękami i nogami bronią swojego idola i złego słowa nie dają na niego powiedzieć i wszystko to co robi jest wspaniałe i absolutnie zero negatywów,minusów i wad.
Jestem fanką zarówno Dietera jak i Thomasa,ale potrafię przynajmniej powiedzieć co mi nie pasuje,co mi się nie podoba,co widzę i jak jest naprawdę!!! itd. a nie ciągle zachwalać och jakie to wspaniałe,jakie to najlepsze i niepowtarzalne :mrgreen: .
Bardzo przepraszam, ale jedyne co tu jest żałosne droga angel to to, że nachalnie i na siłę próbujesz wszystkim wmówić jak to Thomas nie daje sobie rady na rynku muzycznym. Nie podoba Ci się też to gdzie występuje. A czy gdyby odmówił zaśpiewania pod jakimś marketem lub w jakiejś małej i mało znanej wiosce to ludzie nie byliby rozczarowani? No proszę Cię, wyluzuj trochę. Czy naprawdę ma sens obrzucanie błotem Thomasa i jego muzykę? Bo dla mnie to bezsensowne zajęcie. Tak samo bezsensowne jest to obrzucanie błotem Dietera. Przecież to śmieszne, nie uważasz? Powiedz mi jak to wygląda? Jedni psioczą na Thomasa a ci w jego obronie psioczą na Dietera. No czy to ma jakikolwiek sens? Nie sądzę, bo tylko się niepotrzebny konflikt rodzi przy takiej dyskusji. Poza tym odchodzi sie od tematu a skacze się do oczu jedno drugiemu niepotrzebnie.
Nie mówię, że negatywna wypowiedź to jakiś grzech. Chodzi tu tylko o to nachalne upieranie się przy swoim. Thomas nie jest nikim tak samo nikim nie jest Dieter. Każdy działa w swojej branży i czerpie z tego zyski oraz satysfakcję. Jak można mówić, że ktoś jest nikim. Tak nie można mówić. Poza tym prawdą jest, że w Modern Talking działając wspólnie osiągnęli bardzo wiele ale osobno też nie są nikim. Nie podobają Ci się płytyThomasa to ich proszę nie słuchaj a nie szkaluj go bez przerwy bo to nie fair ani wobec niego ani nas wszystkich tutaj.
Nie podobają mi się te płytki tych gwiazdeczek z DsDs ale nie wmawiam tym, którzy Dietera lubią jacy badziewni ci wykonawcy i że nawet wokalu nie mają porządnego chociaż Dieter im wszystkim tworzy te piosenki, które oni wszyscy wykonują. A te piosenki powinny być wspaniałe, (dla mnie nie są) bo napisał, skomponował i nagrał właśnie ten słynny Dieter Bohlen, który był niegdyś liderem Modern Talking i że niegdyś pisał piosenki dla Modern Talking, gdzie Thomas Anders wykonywał wszystkie wokale. Dla mnie Dieter nie
ma fajnego wokalu ale czy to takie ważne? Jednak słucham Blue System. I jakie to ma znaczenie... Tak już tutaj jest, że jedni wolą Thomasa (ja do takich należę) a drudzy wolą Dietera i jego cenią sobie najbardziej. Jest jeszcze coś. Odłóżmy na chwilę na bok te wszystkie sprzedaże płyt jednego i drugiego i zastanówmy się nad tym tak porządnie czy tak naprawdę jeden bez drugiego nic nie znaczy. Wiadomo, że w Modern Talking osiągnęli ogromny sukces i światową renomę ale czy osobno nie radzą sobie w ogóle? Może zdradzę co ja o tym myślę. Faworyzuję Thomasa, bo go uwielbiam i on na to zasługuje, bronię go, a mam do tego prawo i jest on moim ukochanym wokalistą. Nie bardzo obchodzą mnie miejsca jego piosenek na listach przebojów i to gdzie Thomas występuje. Dla mnie to wszystko ma bardzo małe znaczenie. Owszem dla mnie Thomas jest najlepszy, nie tylko dla mnie z tego Forum, a jest tak dlatego, że mnie bardzo się jego muzyka podoba i podoba mi sie również jego wokal. No więc to jest moja sprawa czy sprawa tych, którzy stoją za nim murem i go bronią, że dla nich i dla mnie właśnie Thomas jest najlepszy. Należy uszanować czyjeś poglądy, bo inaczej klapa. I jeśli sądzisz, że praca Thomasa nie zasługuje na Twoje uznanie to jest to także Twoja osobista sprawa, chociaż nie podoba mi się, że co jakiś czas jedna czy dwie osoby próbują na siłę reszcie forumowiczów wmówić, jaki to Thomas jest do niczego i że jego kariera to totalna klapa i pomyłka.
A jeśli chodzi o to zachwalanie to czy nie wolno nam cieszyć się muzyką ukochanego wokalisty, bo np. Ty angel widzisz w nim same przeciwieństwa? No dajże spokój, proszę cię, bo to nie na miejscu. Nam się podoba to co robi i gdzie występuje, bo we wioskach są ludzie tacy jak i po wieeelkich miastach i też słuchają muzyki takiej jak my. Tak więc każdy ma prawo wystąpić gdzie chce i ma też prawo odmówić. Jeden odmówi, a drugi nie. Tak to już jest, że są na świecie tacy artyści, którzy nie mają swoich Fanów w .... czyli tam gdzie słońce nie dochodzi i Thomas się do takich artystów zalicza i przyjeżdża gdzie go zaproszą, więc jak można z tego robić tak wielki problem. Już tu była dyskusja w którymś z tematów jak to Thomas śpiewa pod marketem. Tak jakby popełnił ogromny grzech śpiewając gdzie mu zaproponują.
Aha, jeszcze coś na temat negatywów i pozytywów dotyczących Thomasa. Ja nie piszę czy Thomas ma wady czy ich nie ma. Piszę o tym czy mi się jego obecna muzyka podoba czy nie. Obecnie z Uwe nagrał świetny krążek i bardzo sie z tego cieszę. Oby tak dalej. Zawsze będę słuchać Thomasa i nie będzie to zależało od tego czy ktoś napisze, że jest wspaniały czy do niczego. Sama o tym zdecyduję. Nikt nie musi mi mówić czy Thomas jest do niczego czy jest fantastyczny. Mam swoje zdanie i nie będę mówić, że coś w jego muzyce jest nie tak, skoro ja wiem, że nie jest nie tak. Jedyne co mi się z jego repertuaru nie podoba to płyta Souled. W ogóle nie w moim guście. Album Barcos de Cristal też nie wiem po co wyszedł. Każdy słucha kogo chce i nie patrzy na to czy ktoś sprzedał więcej płyt od kogoś innego. Gdyby tak było to musiałabym słuchać Lady Gagi czy Rihanny, a ich się akurat słuchać
nie da, bo wokale mają okropne. To chyba tyle będzie ode mnie.
Poza tym my też piszemy tak jak jest naprawdę, tyle że my piszemy pozytywnie, a Ty piszesz negatywnie. Taka jest różnica między Tobą a nami. <młotek>
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

MTalkingusia28 pisze:Bardzo przepraszam, ale jedyne co tu jest żałosne droga angel to to, że nachalnie i na siłę próbujesz wszystkim wmówić jak to Thomas nie daje sobie rady na rynku muzycznym. Nie podoba Ci się też to gdzie występuje. A czy gdyby odmówił zaśpiewania pod jakimś marketem lub w jakiejś małej i mało znanej wiosce to ludzie nie byliby rozczarowani? No proszę Cię, wyluzuj trochę. Czy naprawdę ma sens obrzucanie błotem Thomasa i jego muzykę? Bo dla mnie to bezsensowne zajęcie. Tak samo bezsensowne jest to obrzucanie błotem Dietera. Przecież to śmieszne, nie uważasz? Powiedz mi jak to wygląda? Jedni psioczą na Thomasa a ci w jego obronie psioczą na Dietera. No czy to ma jakikolwiek sens? Nie sądzę, bo tylko się niepotrzebny konflikt rodzi przy takiej dyskusji. Poza tym odchodzi sie od tematu a skacze się do oczu jedno drugiemu niepotrzebnie.

To zupełnie jak ja też nie lubię jak ktoś obraża zarówno Thomasa jak i Dietera.
Ninio

Post autor: Ninio »

Obrażanie to jedno a trzezwa ocena sytuacji to drugie. Kazdy patrzy przez inny pryzmat. Jedno to jak radzą sobie ra rynku muzycznym a drugie to jak nam podoba się ich tworczosc. Dla mnie osobiscie duet Anders-Fahrenkrog to najlepsze co zdarzylo sie od czasu rozpadu Modern Talking. Drugie to płyta Strong. Chciałbym jednak aby Thomas zaistniał na rynku muzycznych chociaz w połowie tak jak istnieje Dieter,chociaz osobiscie to "istnienie' mi się nie podoba. Dieter powinien pojsc sladem Thomasa czyli znalezc wokaliste i w duecie tworzyc nagrania przypominające stylem MT. Duet Thomas-Uwe się nie przebije a Dieter miałby na to szanse.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Ninio pisze: Dieter powinien pojsc sladem Thomasa czyli znalezc wokaliste i w duecie tworzyc nagrania przypominające stylem MT. Duet Thomas-Uwe się nie przebije a Dieter miałby na to szanse.
No widzisz, czyli żeby Thomasowi się powiodło to powinien nagrywać z Dieterem w czym się zgadzam, bo Dieter pisze dobre teksty i tworzy dobrą muzykę. Jednak nie sądzę, żeby Thomas i Uwe nie mieli szansy się przebić. Mocno w to wierzę, że im się uda, jeśli będą kolejne płyty. Przynajmniej ja tak myślę. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Ninio

Nie wierze zeby się przebili. Skoro nie udało sie z "Two" to przewiduje,ze więcej produkcji tego duetu nie będzie. Nikt nie potrafi Thomasa dobrze wypromować i sprzedać. Nie zrobili tego Rosjanie,z Fahrenkrogiem tez ciekawie to nie wygląda. Jakieś teledyski są ale zobaczyc mozna je jedynie na You Tube,płyty też normalnie kupic sie nie da tylko zamawiac za granicą trzeba... Nie tak wyobrazam sobie "kariere".
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

No tak, talent to jedno, natomiast odpowiednia promocja to drugie. Szkoda, że jej brakuje, bo Thomas to ktoś, kto ma możliwości wokalne, jednakże niestety prawda jest taka, że Anders jest "uzależniony" od Dietera i zawsze będzie kojarzony przez większość jako ten z Modern Talking. Co prawda, my - najbardziej zagorzali fani jesteśmy wtajemniczeni w nowe przedsięwzięcia, teledyski itp, ale niestety reszta świata o nim nie słyszy. Bardzo nad tym ubolewam, bo szkoda takiego talentu..
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
jkris

Post autor: jkris »

Fanka MT pisze:No tak, talent to jedno, natomiast odpowiednia promocja to drugie. Szkoda, że jej brakuje, bo Thomas to ktoś, kto ma możliwości wokalne
ja mysle, ze tu nie tylko o promocje chodzi... Thomas dobija 50tki, nie oszukujmy sie, ze "porwie" nastolatkow, a przeciez to oni sa glownymi odbiorcami muzyki i pod ich gusta uklada sie playlisty na kanalach muzycznych. Mysle, ze obaj z Dieterem mieli i tak niesamowite szczescie, bo na szczycie udalo im sie byc dwa razy. dzis zamiast lamentowac nad pozycjami na listach raczej wypada sie cieszyc, ze obaj cos nadal tworza- bo jak widac na tym forum i jeden i drugi ma swoich zwolennikow.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

jkris pisze:Mysle, ze obaj z Dieterem mieli i tak niesamowite szczescie, bo na szczycie udalo im sie byc dwa razy. dzis zamiast lamentowac nad pozycjami na listach raczej wypada sie cieszyc, ze obaj cos nadal tworza- bo jak widac na tym forum i jeden i drugi ma swoich zwolennikow.

To też prawda !! Oni już zrobili ogromną karierę i furorę na rynku muzycznym :) teraz pozostaje cieszyć się z faktu, że pomimo upływu lat nadal chcą nam dawać coś od siebie :) Nie muszą to być utwory znane całemu światu, wystarczy, że muzyka zarówno Thomasa Andersa jak i Dietera Bohlena żyje w sercach wszystkich oddanych i zagorzałych fanów!!! :)
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Chciało by się rzec: "Duet jednego sezonu"...
Poczekamy - zobaczymy.
Point Of No Return
Ninio

Mysle,ze to iz Thomas dobija 50-tki nie ma az takiego znaczenia. Prosze spojrzec na Madonne ,Georga Michaela... Myśle,ze Anders jest w stanie "pociągnąc za soba" nastolatki tylko musi miec na to prawdziwa szanse.
Ps.przydałby się jakis skandal z jego udziałem (spojrzcie na Gage,ona głównie tym się wypromowała)
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

Fanka MT pisze:Co prawda, my - najbardziej zagorzali fani jesteśmy wtajemniczeni w nowe przedsięwzięcia, teledyski itp, ale niestety reszta świata o nim nie słyszy. Bardzo nad tym ubolewam, bo szkoda takiego talentu..
Masz rację. Ostatnio - bodajże w Żychlinie, u burmistrza, od jego "prawej ręki" usłyszałam, że Thomas to "odgrzewany kotlet" i kto tego niby teraz słucha, że po co itp.

P.S.
Powstrzymałam się: prawa ręka burmistrza żyje.

Ale tak naprawdę to - NIESTETY - sporo osób jest podobnego zdania. Thomas dla nich to tylko odklepywane dawne przeboje itp.
Chyba jednak stanowczo za mało nagłośnienia Thomasa w naszych mediach, w telewizji...........
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ninio pisze:Mysle,ze to iz Thomas dobija 50-tki nie ma az takiego znaczenia. Prosze spojrzec na Madonne ,Georga Michaela... Myśle,ze Anders jest w stanie "pociągnąc za soba" nastolatki tylko musi miec na to prawdziwa szanse.
Ps.przydałby się jakis skandal z jego udziałem (spojrzcie na Gage,ona głównie tym się wypromowała)
Że co? Thomas i skandal? No nieeee, ja się nie zgadzam. Przecież Thomas nie byłby zdolny do skandalu. Gaga to inny temat, nie porównujmy jej do Thomasa.
Ninio

Nie porownuje i nie mowie,ze ma wywolac skandal. No ale czasy są takie ,ze sukces odnoszą skandalisci i w tym kontescie przywołałem Gage (inne przyklady to Madonna i George Michael). Thomas nie pasuje do wizerunku skandalisty i moze wlasnie to jest jedna z przyczyn ,ze ciezko go wypromowac. Co innego Dieter...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Co ?! Może jeszcze nich zacznie ćpać,szlajać się po barach ze striptizem itd.....?
O Thomasie w prasie niemieckiej i tak dużo piszą i wcale nie musi zrobić czegoś skandalicznego.Ciężko dzisiaj o piosenkarza czy aktora ,który ma normalnie poukładane w głowie.Thomas jak już tu wspomniano ma blisko 50 lat więc nawet takie skandale mu nie po drodze. Źle Wam,że Thomas jest jaki jest?Dieter jest skandalistą-mało Wam?
ODPOWIEDZ