Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: edmund1974 »

Nowy album Thomasa wskoczyl na pierwsze a singiel na trzecie miejsce pod wzgledem sprzedarzy (a raczej przedsprzedazy) internetowego sklepu amazon.de:

http://www.amazon.de/gp/movers-and-shak ... =zg_bs_tab

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

I oby został tam jak najdłużej :D

"Why Do You Cry" *****
Nowa wersja brzmi ciekawie, i tak jak cały projekt ma w sobie duże ilości synthów, zwłaszcza w refrenie.

"Maria" **** (nie wiem czemu, ale w playerze na stronie ten i kawałek poniżej są zamienione tytułami)
Bardzo w stylu Modern Talking z ostatnich dwóch płyt - tylko bez infantylnych tekstów, a samo to jest dużym plusem.

"Army of Love" *****
Refren podlatuje mi tu zbitką jakiegoś z lat '70 którego nie mogę sobie przypomnieć, "Body to Body" i "TV Makes the Superstar" - co nie zmienia faktu, że mi się podoba :D

"I Miss You" *****
Kolejny utwór który pojawia się tutaj z albumu "Strong", tylko w bardziej miękkiej wersji i mniej akustyczna w refrenie.

"Gigolo" *****
Singel, który ma promować cały album - mam nadzieję, że nie jako jedyny, bo jakkolwiek ten utwór nie zaspokajał potrzeby ludzi na rytmy lat '80, to może być jednak za mało. Gdyby był wydany rok temu, z pewnością pokonałby - albo chociaż godnie konkurowałby - "I Die for You Today" Alphaville, które to podobieństwo do tego właśnie kawałka mi się rzuciło po pierwszym odsłuchu.

"No More Tears on the Dancefloor" ****
Świetny, taneczny kawałek - eurodisco A.D 2011 :D

"Summer of Love" ***
Utwór z początku nie za bardzo mi się podobał, jednak potem mnie przekonał, choć nadal nie jest to jeden z lepszych utworów na płycie.

"Wicked Love" *****
Od razu rzuciło mi się podobieństwo do "Jestem" Magdaleny Tul, tylko według mnie o wiele lepsze - bardziej agresywne w brzmieniu i syntetyczne. Zwłaszcza mi się podoba ten moment, jak zaczyna się refren i ten chórek: "I like the way you get me". Myślę, że byłby to dobry drugi singiel.

"Mr Moon" ***
Brakuje tutaj czegoś - albo lepszego masteringu (bo utwór brzmi strasznie płasko), albo hihatów w perkusji (bo jest strasznie prosta - kick, snare i leciutki shaker nie tworzą całości tego utworu tak, jakby tworzył z dodaniem jakiegoś talerza).

"Nathalie" ****
Jeszcze nie słyszałem Thomasa w takiej konwencji - zwrotki bardzo w stylu produkcji RedOne, zwłaszcza te syntezatory jak w intro do "Poker Face" Lady Gagi. I ten refren.

"Hit or a Miss" */**
Obok "Summer of Love" jeden z utworów, który z pewnością można byłoby zastąpić czymś innym, albo chociaż udoskonalić, bo aranżacja według mnie jest słaba - zbyt cicha perkusja, za mało warstw, jedynie podoba mi się wokal w tej piosence i użycie vocodera.

"Stay" ****
O tym kawałku muszę napisać, bo nie wiem czy tylko mi się rzuciło delikatne podobieństwo do "I Was Blinded By Your Love" - nie w melodii, ale w samej aranżacji takiej powolnej balladki z mocnym wejściem perkusji pod refren.
Ostatnio zmieniony śr maja 18, 2011 23:51 przez Pointrox, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mnie "Nathalie" przypomina nie PF, a bardzo "Send me an angel" grupy Real Life. O pozostałych piosenkach napisze jak odsłucham całość, ale powiem, że robi wrażenie, ciekawe co Bohlen wymyśli jako odpowiedź na to?
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Na facebook-u wystartowało konto promocyjne; http://www.facebook.com/AndersFahrenkrog. Jeśli kogoś to zainteresuje to o godzinie 14.00 "lubiło" je 40 osób, teraz widać że wieść niesie się zadowalająco szybko.

polecam 8)
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
xewela89x

Post autor: xewela89x »

Po odsłuchaniu tych próbek najbardziej spodobała mi się ''Summer of love". Bardzo melodyjny utwór, szybko wpada w ucho. Ogólnie zapowiada się świetny krążek.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

edmund1974 pisze:Nowy album Thomasa wskoczyl na pierwsze a singiel na trzecie miejsce pod wzgledem sprzedarzy (a raczej przedsprzedazy) internetowego sklepu amazon.de:
No tak nie do końca, chodzi w tym wypadku o największe skoki w przeciągu ostatnich 24 godzin ;) W ogólnym zestawieniu album jest 61, co i tak uważam za bardzo dobry wynik zważywszy na to, że to dopiero drugi dzień akcji promocyjnej. Przed nami jeszcze przecież solidna dawka promocji w TV.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Thomas rozesłał maila do fanów, w którym informuje o nowym projekcie. Zajrzyjcie do skrzynek :-D
Awatar użytkownika
Lúkx

Post autor: Lúkx »

Właśnie jestem w trakcie odsłuchiwania próbek i powiem szczerze, że jestem zdumiony i pozytywnie zaskoczony. To już nie jest brzmienie, które trąci rosyjskim rynkiem muzycznym (choć nie było złe). Więcej pewnie będę mógł napisać jak ochłonę ;-)
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Pointrox pisze: "Maria" (nie wiem czemu, ale w playerze na stronie ten i kawałek poniżej są zamienione tytułami)
Bardzo w stylu Modern Talking z ostatnich dwóch płyt - tylko bez infantylnych tekstów, a samo to jest dużym plusem.
Po raz kolejny widzę te imię i zastanawiam się, dlaczego ciągle jest tylko Maria?

Całkiem możliwe, że dlatego dobrze brzmi.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Mnie się podoba najbardziej Hit Or A Miss i Maria (tym razem Maria nie jest balladą) obie dobre na kolejny singiel.
pjotrek

Post autor: pjotrek »

Kolejnym singlem będzie genialny Summer of Love - ide o zakładzik :wink:
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Pamiętam dokładnie pod jakim byłem wrażeniem, kiedy pojawiła się próbka nagrań z albumu "STRONG". Moje pierwsze odczucia były takie - REWELACJA ! Temat p.t. "Sorry Baby" maglowałem non-stop, ta piosenka porywała linią melodyczną, delikatnie wplecionymi chórkami, nie wiem co jeszcze napisać, po prostu mnie urzekła. Oczywiście nie tylko ona, całość płyty brzmiała bardzo przyjemnie dla ucha i choć nie zabrakło głosów że to trochę wschodnie brzmienie, to dla mnie płyta ta stanowiła większy potencjał na europejski sukces niż aktualny materiał z albumu "Two". Moje odczucia po przesłuchaniu próbek z tej płyty są bardzo mieszane. Z jednej strony cieszę się że znów będę mógł posłuchać głosu Thomasa w nowym repertuarze, z drugiej strony nie mogę oprzeć się wrażeniu "plastikowości" całości. Jak mam to dobrze opisać...Może powiem tak - są nagrania których słuchamy i już po pierwszym przesłuchaniu pojawia nam się uśmiech na twarzy - ouu yeahhh to jest super ! Ale wybaczcie - ani jedna próbka nie wywołała u mnie takiej reakcji - słuchałem zwrotki i myślę - może refren mnie porwie, ale nie....nic z tego. Pytam sam siebie - o co ci chodzi ?! I nie umiem tego wyrazić. Może powiem na przykładzie nigdy nie zrealizowanego projektu "Everybody Want's The Rool A World":
Kiedy usłyszałem ten kawałek zaprezentowany na FanParty w Koblencji, jego malutki w sumie fragment, pomyślałem sobie - ale hicior będzie, jaka melodia wpadająca w ucho, jak łatwo to sobie zanucić..Wiadomo, utwór zapewne wymagał może dopracowania instrumentalnego, może jakiejś drobnej kosmetyki, ale moim zdaniem, podkreślam - moim zdaniem -był on o wiele bardziej przebojowy niż singiel promujący album "Two" "Gigolo". Te "wooo oo" po każdym Romeo i Gigo,gigo,lo np. Fajnie to brzmiało np. w "Atlantis is Calling" MT, albo "Self Control" bodajże Laury Branigham ale tutaj...hmmm nie wiem, pewnie się czepiam 8)
Podsumowując - singla na pewno nie kupię, album tak, bo może jak go parę razy w całości posłucham to przestanę dostrzegać plastikowe wykończenia a dojrzę chrom i alcantarę :lol:
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Dla mnie rewelacja. Wiążę z tym albumikiem większą nadzieję niż z poprzednim. Oby... oby... może załapie??
Reklama... dobra reklama musi pójść.

Mam nadzieję, że małym kluczem do sukcesu (niemieckiej publiczności) może być właśnie chęć porównania nowego Bohlena ;)
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

O ile teledysk "Gigolo" wypada średnio, to jednak coraz bardziej przekonuję się do piosenki. Jest rytmiczna. Może dlatego że kojarzy mi się z tym: Determinacja - on też nie miał serca. :roll:
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

nie wiem, czy ten link już był, ale tu pełna wersja Gigolo:

http://w904.wrzuta.pl/audio/4YhITQvDyDv ... s_-_gigolo

Piosenka świetna, album wydaje się też niczego sobie. Ja jestem jak najbardziej na tak! :D
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Jak dla mnie bomba ! :D. Ten styl jest dla Thomasa idealny...a takie utwory jak "Wicked Love", "Nathalie", "Stay" są w takim stylu w jakim zawsze chciałem usłyszeć Thomasa....w ogóle wszystko jest super. Nowe odświeżone "Why Do You Cry" i "I Miss You" brzmią o wiele lepiej :). Całość jest dla mnie zaskoczeniem - ale bardzo pozytywnym. Jak już napisał Blue Forever porównanie Fahrenkroga do Dietera jest bardzo dobre ze względów marketingowych. Kiedy w końcu widzę daty występów w TV to myślę że w końcu będzie normalna promocja...Thomasowi się to należy :D. Może właśnie Thomas potrzebował partnera by ten wykonywał pracę organizacyjną i promocyjną oraz zajął się porządnie produkcją, tak jak to kiedyś było z Dieterem. Thomas jest raczej od śpiewania niż od tych spraw. Myślę że to ciekawe połączenie i liczę na sukces w Niemczech....no i chciałbym by wydano ten materiał u nas i w całej Europie...z dobrą promocją może w końcu wypalić plan podboju list przebojów :D.
ODPOWIEDZ