Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
Nowy album Thomasa wskoczyl na pierwsze a singiel na trzecie miejsce pod wzgledem sprzedarzy (a raczej przedsprzedazy) internetowego sklepu amazon.de:
http://www.amazon.de/gp/movers-and-shak ... =zg_bs_tab
Pozdrawiam!
http://www.amazon.de/gp/movers-and-shak ... =zg_bs_tab
Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
-
Pointrox
I oby został tam jak najdłużej 
"Why Do You Cry" *****
Nowa wersja brzmi ciekawie, i tak jak cały projekt ma w sobie duże ilości synthów, zwłaszcza w refrenie.
"Maria" **** (nie wiem czemu, ale w playerze na stronie ten i kawałek poniżej są zamienione tytułami)
Bardzo w stylu Modern Talking z ostatnich dwóch płyt - tylko bez infantylnych tekstów, a samo to jest dużym plusem.
"Army of Love" *****
Refren podlatuje mi tu zbitką jakiegoś z lat '70 którego nie mogę sobie przypomnieć, "Body to Body" i "TV Makes the Superstar" - co nie zmienia faktu, że mi się podoba
"I Miss You" *****
Kolejny utwór który pojawia się tutaj z albumu "Strong", tylko w bardziej miękkiej wersji i mniej akustyczna w refrenie.
"Gigolo" *****
Singel, który ma promować cały album - mam nadzieję, że nie jako jedyny, bo jakkolwiek ten utwór nie zaspokajał potrzeby ludzi na rytmy lat '80, to może być jednak za mało. Gdyby był wydany rok temu, z pewnością pokonałby - albo chociaż godnie konkurowałby - "I Die for You Today" Alphaville, które to podobieństwo do tego właśnie kawałka mi się rzuciło po pierwszym odsłuchu.
"No More Tears on the Dancefloor" ****
Świetny, taneczny kawałek - eurodisco A.D 2011
"Summer of Love" ***
Utwór z początku nie za bardzo mi się podobał, jednak potem mnie przekonał, choć nadal nie jest to jeden z lepszych utworów na płycie.
"Wicked Love" *****
Od razu rzuciło mi się podobieństwo do "Jestem" Magdaleny Tul, tylko według mnie o wiele lepsze - bardziej agresywne w brzmieniu i syntetyczne. Zwłaszcza mi się podoba ten moment, jak zaczyna się refren i ten chórek: "I like the way you get me". Myślę, że byłby to dobry drugi singiel.
"Mr Moon" ***
Brakuje tutaj czegoś - albo lepszego masteringu (bo utwór brzmi strasznie płasko), albo hihatów w perkusji (bo jest strasznie prosta - kick, snare i leciutki shaker nie tworzą całości tego utworu tak, jakby tworzył z dodaniem jakiegoś talerza).
"Nathalie" ****
Jeszcze nie słyszałem Thomasa w takiej konwencji - zwrotki bardzo w stylu produkcji RedOne, zwłaszcza te syntezatory jak w intro do "Poker Face" Lady Gagi. I ten refren.
"Hit or a Miss" */**
Obok "Summer of Love" jeden z utworów, który z pewnością można byłoby zastąpić czymś innym, albo chociaż udoskonalić, bo aranżacja według mnie jest słaba - zbyt cicha perkusja, za mało warstw, jedynie podoba mi się wokal w tej piosence i użycie vocodera.
"Stay" ****
O tym kawałku muszę napisać, bo nie wiem czy tylko mi się rzuciło delikatne podobieństwo do "I Was Blinded By Your Love" - nie w melodii, ale w samej aranżacji takiej powolnej balladki z mocnym wejściem perkusji pod refren.
"Why Do You Cry" *****
Nowa wersja brzmi ciekawie, i tak jak cały projekt ma w sobie duże ilości synthów, zwłaszcza w refrenie.
"Maria" **** (nie wiem czemu, ale w playerze na stronie ten i kawałek poniżej są zamienione tytułami)
Bardzo w stylu Modern Talking z ostatnich dwóch płyt - tylko bez infantylnych tekstów, a samo to jest dużym plusem.
"Army of Love" *****
Refren podlatuje mi tu zbitką jakiegoś z lat '70 którego nie mogę sobie przypomnieć, "Body to Body" i "TV Makes the Superstar" - co nie zmienia faktu, że mi się podoba
"I Miss You" *****
Kolejny utwór który pojawia się tutaj z albumu "Strong", tylko w bardziej miękkiej wersji i mniej akustyczna w refrenie.
"Gigolo" *****
Singel, który ma promować cały album - mam nadzieję, że nie jako jedyny, bo jakkolwiek ten utwór nie zaspokajał potrzeby ludzi na rytmy lat '80, to może być jednak za mało. Gdyby był wydany rok temu, z pewnością pokonałby - albo chociaż godnie konkurowałby - "I Die for You Today" Alphaville, które to podobieństwo do tego właśnie kawałka mi się rzuciło po pierwszym odsłuchu.
"No More Tears on the Dancefloor" ****
Świetny, taneczny kawałek - eurodisco A.D 2011
"Summer of Love" ***
Utwór z początku nie za bardzo mi się podobał, jednak potem mnie przekonał, choć nadal nie jest to jeden z lepszych utworów na płycie.
"Wicked Love" *****
Od razu rzuciło mi się podobieństwo do "Jestem" Magdaleny Tul, tylko według mnie o wiele lepsze - bardziej agresywne w brzmieniu i syntetyczne. Zwłaszcza mi się podoba ten moment, jak zaczyna się refren i ten chórek: "I like the way you get me". Myślę, że byłby to dobry drugi singiel.
"Mr Moon" ***
Brakuje tutaj czegoś - albo lepszego masteringu (bo utwór brzmi strasznie płasko), albo hihatów w perkusji (bo jest strasznie prosta - kick, snare i leciutki shaker nie tworzą całości tego utworu tak, jakby tworzył z dodaniem jakiegoś talerza).
"Nathalie" ****
Jeszcze nie słyszałem Thomasa w takiej konwencji - zwrotki bardzo w stylu produkcji RedOne, zwłaszcza te syntezatory jak w intro do "Poker Face" Lady Gagi. I ten refren.
"Hit or a Miss" */**
Obok "Summer of Love" jeden z utworów, który z pewnością można byłoby zastąpić czymś innym, albo chociaż udoskonalić, bo aranżacja według mnie jest słaba - zbyt cicha perkusja, za mało warstw, jedynie podoba mi się wokal w tej piosence i użycie vocodera.
"Stay" ****
O tym kawałku muszę napisać, bo nie wiem czy tylko mi się rzuciło delikatne podobieństwo do "I Was Blinded By Your Love" - nie w melodii, ale w samej aranżacji takiej powolnej balladki z mocnym wejściem perkusji pod refren.
Ostatnio zmieniony śr maja 18, 2011 23:51 przez Pointrox, łącznie zmieniany 4 razy.
- Peter
Mnie "Nathalie" przypomina nie PF, a bardzo "Send me an angel" grupy Real Life. O pozostałych piosenkach napisze jak odsłucham całość, ale powiem, że robi wrażenie, ciekawe co Bohlen wymyśli jako odpowiedź na to?
- FMike
Na facebook-u wystartowało konto promocyjne; http://www.facebook.com/AndersFahrenkrog. Jeśli kogoś to zainteresuje to o godzinie 14.00 "lubiło" je 40 osób, teraz widać że wieść niesie się zadowalająco szybko.
polecam
polecam
"...I'm A Rough Boy..."
- xewela89x
Po odsłuchaniu tych próbek najbardziej spodobała mi się ''Summer of love". Bardzo melodyjny utwór, szybko wpada w ucho. Ogólnie zapowiada się świetny krążek.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
No tak nie do końca, chodzi w tym wypadku o największe skoki w przeciągu ostatnich 24 godzinedmund1974 pisze:Nowy album Thomasa wskoczyl na pierwsze a singiel na trzecie miejsce pod wzgledem sprzedarzy (a raczej przedsprzedazy) internetowego sklepu amazon.de:
Jak piszesz tak cię widzą.
- Agata
Thomas rozesłał maila do fanów, w którym informuje o nowym projekcie. Zajrzyjcie do skrzynek 
- Lúkx
Właśnie jestem w trakcie odsłuchiwania próbek i powiem szczerze, że jestem zdumiony i pozytywnie zaskoczony. To już nie jest brzmienie, które trąci rosyjskim rynkiem muzycznym (choć nie było złe). Więcej pewnie będę mógł napisać jak ochłonę 
-
Kawa Księżycowa
Po raz kolejny widzę te imię i zastanawiam się, dlaczego ciągle jest tylko Maria?Pointrox pisze: "Maria" (nie wiem czemu, ale w playerze na stronie ten i kawałek poniżej są zamienione tytułami)
Całkiem możliwe, że dlatego dobrze brzmi.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Mnie się podoba najbardziej Hit Or A Miss i Maria (tym razem Maria nie jest balladą) obie dobre na kolejny singiel.
-
pjotrek
Kolejnym singlem będzie genialny Summer of Love - ide o zakładzik 
- Didi&Thomas
Pamiętam dokładnie pod jakim byłem wrażeniem, kiedy pojawiła się próbka nagrań z albumu "STRONG". Moje pierwsze odczucia były takie - REWELACJA ! Temat p.t. "Sorry Baby" maglowałem non-stop, ta piosenka porywała linią melodyczną, delikatnie wplecionymi chórkami, nie wiem co jeszcze napisać, po prostu mnie urzekła. Oczywiście nie tylko ona, całość płyty brzmiała bardzo przyjemnie dla ucha i choć nie zabrakło głosów że to trochę wschodnie brzmienie, to dla mnie płyta ta stanowiła większy potencjał na europejski sukces niż aktualny materiał z albumu "Two". Moje odczucia po przesłuchaniu próbek z tej płyty są bardzo mieszane. Z jednej strony cieszę się że znów będę mógł posłuchać głosu Thomasa w nowym repertuarze, z drugiej strony nie mogę oprzeć się wrażeniu "plastikowości" całości. Jak mam to dobrze opisać...Może powiem tak - są nagrania których słuchamy i już po pierwszym przesłuchaniu pojawia nam się uśmiech na twarzy - ouu yeahhh to jest super ! Ale wybaczcie - ani jedna próbka nie wywołała u mnie takiej reakcji - słuchałem zwrotki i myślę - może refren mnie porwie, ale nie....nic z tego. Pytam sam siebie - o co ci chodzi ?! I nie umiem tego wyrazić. Może powiem na przykładzie nigdy nie zrealizowanego projektu "Everybody Want's The Rool A World":
Kiedy usłyszałem ten kawałek zaprezentowany na FanParty w Koblencji, jego malutki w sumie fragment, pomyślałem sobie - ale hicior będzie, jaka melodia wpadająca w ucho, jak łatwo to sobie zanucić..Wiadomo, utwór zapewne wymagał może dopracowania instrumentalnego, może jakiejś drobnej kosmetyki, ale moim zdaniem, podkreślam - moim zdaniem -był on o wiele bardziej przebojowy niż singiel promujący album "Two" "Gigolo". Te "wooo oo" po każdym Romeo i Gigo,gigo,lo np. Fajnie to brzmiało np. w "Atlantis is Calling" MT, albo "Self Control" bodajże Laury Branigham ale tutaj...hmmm nie wiem, pewnie się czepiam
Podsumowując - singla na pewno nie kupię, album tak, bo może jak go parę razy w całości posłucham to przestanę dostrzegać plastikowe wykończenia a dojrzę chrom i alcantarę
Kiedy usłyszałem ten kawałek zaprezentowany na FanParty w Koblencji, jego malutki w sumie fragment, pomyślałem sobie - ale hicior będzie, jaka melodia wpadająca w ucho, jak łatwo to sobie zanucić..Wiadomo, utwór zapewne wymagał może dopracowania instrumentalnego, może jakiejś drobnej kosmetyki, ale moim zdaniem, podkreślam - moim zdaniem -był on o wiele bardziej przebojowy niż singiel promujący album "Two" "Gigolo". Te "wooo oo" po każdym Romeo i Gigo,gigo,lo np. Fajnie to brzmiało np. w "Atlantis is Calling" MT, albo "Self Control" bodajże Laury Branigham ale tutaj...hmmm nie wiem, pewnie się czepiam
Podsumowując - singla na pewno nie kupię, album tak, bo może jak go parę razy w całości posłucham to przestanę dostrzegać plastikowe wykończenia a dojrzę chrom i alcantarę
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Blue Forever
- Kontakt:
Dla mnie rewelacja. Wiążę z tym albumikiem większą nadzieję niż z poprzednim. Oby... oby... może załapie??
Reklama... dobra reklama musi pójść.
Mam nadzieję, że małym kluczem do sukcesu (niemieckiej publiczności) może być właśnie chęć porównania nowego Bohlena
Reklama... dobra reklama musi pójść.
Mam nadzieję, że małym kluczem do sukcesu (niemieckiej publiczności) może być właśnie chęć porównania nowego Bohlena
-
Kawa Księżycowa
O ile teledysk "Gigolo" wypada średnio, to jednak coraz bardziej przekonuję się do piosenki. Jest rytmiczna. Może dlatego że kojarzy mi się z tym: Determinacja - on też nie miał serca. 
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
nie wiem, czy ten link już był, ale tu pełna wersja Gigolo:
http://w904.wrzuta.pl/audio/4YhITQvDyDv ... s_-_gigolo
Piosenka świetna, album wydaje się też niczego sobie. Ja jestem jak najbardziej na tak!
http://w904.wrzuta.pl/audio/4YhITQvDyDv ... s_-_gigolo
Piosenka świetna, album wydaje się też niczego sobie. Ja jestem jak najbardziej na tak!
- Emil45677
Jak dla mnie bomba !
. Ten styl jest dla Thomasa idealny...a takie utwory jak "Wicked Love", "Nathalie", "Stay" są w takim stylu w jakim zawsze chciałem usłyszeć Thomasa....w ogóle wszystko jest super. Nowe odświeżone "Why Do You Cry" i "I Miss You" brzmią o wiele lepiej
. Całość jest dla mnie zaskoczeniem - ale bardzo pozytywnym. Jak już napisał Blue Forever porównanie Fahrenkroga do Dietera jest bardzo dobre ze względów marketingowych. Kiedy w końcu widzę daty występów w TV to myślę że w końcu będzie normalna promocja...Thomasowi się to należy
. Może właśnie Thomas potrzebował partnera by ten wykonywał pracę organizacyjną i promocyjną oraz zajął się porządnie produkcją, tak jak to kiedyś było z Dieterem. Thomas jest raczej od śpiewania niż od tych spraw. Myślę że to ciekawe połączenie i liczę na sukces w Niemczech....no i chciałbym by wydano ten materiał u nas i w całej Europie...z dobrą promocją może w końcu wypalić plan podboju list przebojów
.