Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Byłem ciekaw czy Modern Talking pojawi się w pewnej serii... i dzisiaj się pojawiło ;)

Obrazek
Link do artykułu, wrażliwi niech nie czytają bo autor zdecydowanie MT nie lubi :P
http://www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,83570,4868568.html
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

No nie jest tak źle - wcześniej pojawiło się mnóstwo mniej przyhylnych publikacji nt. MT i żyjemy :P A na początku autor był nawet obiektywny :!: Dopiero później się rozkręcił i wtrącił swoje przemyślenia. A pisząc: "W roku 2003 ku rozpaczy nastolatek oraz osób pozbawionych gustu i słuchu duet dramatycznie i definitywnie zakończył działalność" wzniósł się chyba na wyżyny swych intelektualnych możliwości i epickiego geniuszu :idea: .
Obrazek
Michał

Post autor: Michał »

Pisał to pewnie gościu kompletnie nie znający się na dyskotekowej muzyce lat 80tych i tamtych czasach.
Być może to pisał ktoś na zlecenie Marka Niedźwieckiego, który Modern Talking bardzo nie lubi. Przecież Gazeta.pl należy do Agory. Ogólne prosto i bez sensu <młotek> .
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Brawo Michał :!: Do głowy mi to nie przyszło, ale z tym "Niedźwiedziem", to może być dobry trop... Wystarczy zobaczyć, co zrobił z Radiem "Złote Przeboje" <pokręcony> Przejrzałem dzisiaj co grali przez ostatnie 3 dni od godz. 00.00 do12.00 i nie zauważyłem niczego MT ani w ogóle - Dietera :/ Przypadek :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Szczerze mówiąc to nie do końca jestem co do tego przekonany... ;) Ten cykl przypominania wykonawców trochę już trwa i zaczął się chyba przed transferem Niedźwiedzia. I generalnie po każdym tak jadą. Plus jest taki, że przynajmniej do jutra duża fotka MT pokazuje sie na dzień dobry w bardzo popularnym portalu ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Michał

Dr Mabuse pisze:Przejrzałem dzisiaj co grali przez ostatnie 3 dni od godz. 00.00 do12.00 i nie zauważyłem niczego MT ani w ogóle - Dietera :/ Przypadek :?:
Modern Talking z Radia Złote Przeboje jeszcze definitywnie nie odeszło. Być może dlatego, że Niedźwiedź nie ma ogólnego wpływu na to co jest w playliście. Poprostu ZP robi wszystyko, żeby mu się popisać i sporo kawałków disco lat 80tych poszło do kosza. Przejżyj jednak dokładnie liste "co gramy" a zauważysz You're My Heart You're My Soul i Brother Louie. Jeszcze niedawno było więcej MT, CCC, BBB itp. Jednak będzie niestety jeszcze gorzej. Ale ogólnie Niedźwiecki nie cierpi Modern Talking, więc myśle - Modern Talking to były piękne dni - to jego sprawka.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Michał pisze:Ale ogólnie Niedźwiecki nie cierpi Modern Talking, więc myśle - Modern Talking to były piękne dni - to jego sprawka.
Obawiam się, że to jest nieuchronny kierunek, że w tym radiu twórczości Bohlena, Thomasa, C.C.Cacth, itp. będzie coraz mniej, gdyż chyba Niedźwiedź też ma tam niemały wpływ na "sterowanie muzyką". Ale SPOKO. Są jeszcze inne stacje radiowe w internecie a i czasem nawet w samochodzie w jakiejś stacji trafię na coś z Modernu. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Fakt - ostatnio w ZP coraz mniej ciekawa muzyka. chyba przestawię radio na Vox...trochę tam religią zajeżdża, ale muzyke grają przyjemną.
a jeśli o ZP chodzi to przeczuwałam taką kolej rzeczy jak się okazało, że Niedźwiedź tam przechodzi...heh... :evil:
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Ja nie bardzo rozumiem o co macie pretensje do Niedźwiedzkiego. W latach 80-tych była audycja w trójce na temat : dlaczego nie grają Modern Talking. I nie chodzi wcale o MT tylko ogólnie u muzykę pokroju disco do którego moderni się zaliczali. Grali np. Alphaville , ale nie grali Valerie Dore , grali Pet Shop Boys a nie grali CC Catch - dużo ludzi nie wie gdzie jest różnica pomiędzy mało ambitnym komercyjnym disco a muzyką która ma okreslone przesłanie. Dlatego trójka skutecznie kontrolowała to co daje słuchaczowi tym samym wyrabiając sobie renomę.

I zaskoczę was , bo podczas tej audycji został puszczony w tle fragment CC Catch jesli dobrze pamiętam You Can Be My Lucky ....

I zobaczycie że jeśli dojdzie do sytuacji że Niedźwiedzki zostanie redaktorem naczelnym tego radia , to całkowicie zniknie muzyka typu Fancy , BBB , Moderni itd.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Arek skąd wiedziałeś, że artykuł o Modern Talking pojawi się na Gazeta.pl ??? :D. Może Ty go napisałeś :lol: ???
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Michał

Pewne jest, że za niedługi czas ze Złotych Przebojów znikną wszystkie fajne dyskotekowe piosenki :( . Kiedy 2 kwietnia 2007 ZP zmieniało playliste doszło sporo fajnych piosenek. Gdy Niedźwiecki przyszedł w lipcu playlsita zaczęła się psuć.

Nie piszczie, że możecie sobie MT słuchać w internecie. Chodzi poprostu o to, aby każdy w Polsce miał łatwy dostęp do muzyki disco 80s. A radio ZP jest najprostszym rozwiązaniem.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

nie wiem czemu Niedźwiedź nie lubi MT przecież to taka fajna muza poza tym czemu wszyscy mówią o ich muzie ze to kicz??? Wg mnie to może być przez brzmienie chórków ale z kolei porównajcie se brzmienie tych że chórków z głosem miki.... jakoś nikt nie mówi ze mika ma kiczowatą muzę a przecież i on i oni tak samo gardłują <młotek> <młotek> <młotek> różnica między tą muzą polega tylko na tym że MT jest gwiazdą lat 85-03 <nie licząc tej przerwy> a mika jest współczesnym wykonawcą popu <jakoś nie mogę powiedzieć o nim ze jest gwiazdą bo nie podchodzi mi jego muza>
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Elltoja

nie można zmusić kogoś do lubienia czy nie lubienia czegokolwiek, ja nie lubię piosenek Steczkowskiej czy Jopkowej (i nie tylko), nie dlatego, że są czy nie są kiczowate, tylko dlatego, że mi się nie podoba styl śpiewania i melodie większości piosenek. Nie uważam, że muzyka musi koniecznie nieść jakieś przesłanie. Dla musi przyjemna dla ucha. Nasi młodzi piosenkarze uparli się śpiewać bardzo ambitne piosenki, tylko nie bardzo im to wychodzi. Grechuty czy Bajora nie dogonią. Edyty Geppert czy Alicji Majewskiej też.

Michał

Zwróćcie uwage, że Pan Niedźwiecki ma bardzo wąski repertuar również jeżeli chodzi o lata współczesne. Na jego listach przebojów nie ma takich artystów jak: Mika, Bass hunter, September itp. To mnie bardzo denerwuje u tego gościa. Nie gra "Największych Przebojów Wszechczasów " tylko piosenki, które mu się podobają. Jego listy przebojów nazwałbym "Lista Rockowych Przebojów" albo "Lista Spokojnych Przebojów". Oczywiście lubi Boney M i inne, ale jak ja bym robił Liste Przebójów to zebrałbym: Pop, Rock, Disco itd.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Ja często zastanawiałem się nad tym dlaczego uważa się muzykę Modern Talking za kiczowatą? :? Przecież oprócz szybkich, dyskotekowych kawałków Modern ma wiele kawałków dosyć odmiennych od dance'u np. utworki z płyty America - "I need you now", "For a life time", "Send me a letter from heaven", "Rain in my heart". Mógłbym jeszcze cytować inne utworki z innych płyt, które naprawdę nie mają wiele współnego z dance, np. zwłaszcza te kompozycje autorstwa Thomasa w Modern Talking,np. Love is like a rainbow z albumu Alone. :) Jest naprawdę wiele pięknych utworów z dyskografii Modern Talking, które nie są utrzymane w stylu dance'owym a można powiedzieć, ze nie powstydzilłoby się takich kompozycji wielu innych znanych wykonawców, np. George Michael.
Moim zdaniem krytycy muzyczni, jeśli można ich tak nazwać, często nie znają całej dyskografii wykonawcy, zespołu i wydają opinie na podstawie utartych stereotypów.

Zapomniałem dodać np. utwór Thomasa z czasów sprzed drugiego powrotu Modern Talking, "Road To Higher Love". :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Elltoja

Adi...chyba dlatego, że większość "krytyków" opiera się na tym co usłyszeli w radiu... a w radiu leciały tylko zajawki płyt...i większość z tych pseudokrytyków (pewnie niespełnionych piosenkarzy) nie zadała sobie trudu, żeby przesłuchać całą dyskografię! W radiu nie uświadczysz takich piosenek jak Love is like a rainbow, wiadomo dlaczego.

ODPOWIEDZ