Nora a Claudia
- Peter
Re: Nora a Claudia
Nora to wredna kobieta, nic jej nie smakowało, widzieliście ilu kelnerów musiało wejść by wreszcie się na coś zdecydowała? poza tym ma niezbyt przyjemny głos, co było słychać w filmie. Cały czas się zastanawiam co Thomas widział w takiej kobiecie i nie umiem znaleźć przekonywującej odpowiedzi? Że niby ochroniła go od Dietera? Co za brednie, że niby Dieter Bohlen jest złym człowiekiem? Jakoś nie mogę się do tego przekonać, jest marnym kompozytorem ostatnio, ale na pewno nie złym człowiekiem. Prędzej stawiałbym na Norę. Bohlen to typ protestanckiego pracoholika, któremu Nora zniszczyła dzieło życia....
- skorpionek1975
- Członek TAFC Polska
Jestem pewna że była dla niego oparciem i to solidnym, Thomas był jej jedyną rodziną.
Ciekawe że taka jesteś pewna wszystkiego!
To że się kogoś zna doskonale i i mu wierzy czasem bezgranicznie,nie znaczy ze w życiu nie pojawią się różne okoliczności na to że ktoś inny zawróci nawet najwierniejszemu mężowi w głowie :)Szczególnie jeśli jest bardzo przystojny,i jest tego świadomy.
Miłość i zazdrość idą w parze jeśli naprawdę się kogoś kocha, a Nora wolała dmuchać na zimne i pilnowała Thomasa na każdym kroku.
O Claudii też można powiedzieć że się wylansowała przy Thomasie, wydała książkę więc też wykorzystała sławę męża.
Jak wiadomo każdy przy okazji chce coś mieć z tego dla siebie...
Nie napisałam że Dieter jest złym człowiekiem ,czytaj Peter ze zrozumieniem...
ale jest wyrachowany ...
Oj i po jednym filmiku za pewnie z Dieter der Film ze Norze nic nie smakowało stwierdzasz ze była wredna, he he to dobre, może jej nie smakowało , mogło może ma wyrafinowany gust.
Nie zastanawiaj się co Thomas w niej widział, nie każdemu każdy musi się podobać czy ty Peter jesteś w typie każdej kobiety???
Każdy ma swój gust, jeden zobaczy w kimś piękno inny nie...nie nam oceniać gust Thomasa
Ciekawe że taka jesteś pewna wszystkiego!
To że się kogoś zna doskonale i i mu wierzy czasem bezgranicznie,nie znaczy ze w życiu nie pojawią się różne okoliczności na to że ktoś inny zawróci nawet najwierniejszemu mężowi w głowie :)Szczególnie jeśli jest bardzo przystojny,i jest tego świadomy.
Miłość i zazdrość idą w parze jeśli naprawdę się kogoś kocha, a Nora wolała dmuchać na zimne i pilnowała Thomasa na każdym kroku.
O Claudii też można powiedzieć że się wylansowała przy Thomasie, wydała książkę więc też wykorzystała sławę męża.
Jak wiadomo każdy przy okazji chce coś mieć z tego dla siebie...
Nie napisałam że Dieter jest złym człowiekiem ,czytaj Peter ze zrozumieniem...
ale jest wyrachowany ...
Oj i po jednym filmiku za pewnie z Dieter der Film ze Norze nic nie smakowało stwierdzasz ze była wredna, he he to dobre, może jej nie smakowało , mogło może ma wyrafinowany gust.
Nie zastanawiaj się co Thomas w niej widział, nie każdemu każdy musi się podobać czy ty Peter jesteś w typie każdej kobiety???
Każdy ma swój gust, jeden zobaczy w kimś piękno inny nie...nie nam oceniać gust Thomasa
- Fanka MT
Dokładnie! Nie nam oceniać, za co Thomas kochał Norę! Fakty są takie, że darzył ją wyjątkowym uczuciem i na pewno złapałby się za głowę, czytając co niektóre posty. Przecież żadne z nas nie może powiedzieć nic na temat małżeństwa Andersa z Balling. To było ich prywatne życie i moim zdaniem jeżeli mamy już porównywać obie małżonki naszego idola to nie róbmy tego pod względem, za co Thomas, którą kochał, dlaczego, czy się z nią dogadywał, co w niej widział itp... W końcu nie znamy, ani Nory, ani Claudii, więc raczej nie wypada oceniać ich wad i zalet charakteru... Bynajmniej takie jest moje zdanie...
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- Joanna91
Tak, rzeczywiście, to jest argument. Peter, prawie mnie przekonałeś...Peter pisze:Nora to wredna kobieta, nic jej nie smakowało
Nikt tego nie powiedział. Po prostu Dieter miał inną osobowość, był bardziej przebojowy i pewny siebie...Peter pisze:Że niby ochroniła go od Dietera? Co za brednie, że niby Dieter Bohlen jest złym człowiekiem?
Nie zupełnie. Modern Talking i tak odniósł ogromny sukces przed pierwszym rozpadem. Później była reaktywacja. Przez te kilka lat zrobili wielką karierę i to jest najważniejsze.Peter pisze:Bohlen to typ protestanckiego pracoholika, któremu Nora zniszczyła dzieło życia....
Dobra, ja już swoje w tym temacie powiedziałam. I tak każdy ma własne zdanie i trzeba to uszanować.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Oj Peter przecież to tylko film animowany. Dieter pokazał Norę w tym filmie w sposób mocno przejaskrawiony, by film był zabawny i by się go dobrze oglądało. Zbyt dosłownie traktujesz niektóre sceny z tej kreskówki. Oglądając ten film należy wziąć poprawkę na to, że to jest TYLKO film rozrywkowy i nie wszystko w nim pokazane jest w 100% odzwierciedleniem prawdziwych wydarzeń. Gdyby "Dieter der Film" miał pokazywać same "fakty" bez zabawnych ubarwień to obawiam się, że byłby strasznie nudny.Peter pisze:Nora to wredna kobieta, nic jej nie smakowało, widzieliście ilu kelnerów musiało wejść by wreszcie się na coś zdecydowała?
Myślę, że w ogólnym zarysie film ten pokazuje prawdziwe zdarzenia z życia Dietera, ale detale są jedynie "artystyczną wariacją" mającą wzbudzić u widza (niekoniecznie fana) zainteresowanie.
Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
-
usunięte konto #1786
- Użytkownik nieaktywny
A mówcie sobie... ja tam i tak swoje wiem 
Znam życie dość dobrze (jakby nie było jestem jednym ze starszych osób wypowiadających się chociażby w TYM wątku), więc mnie wypowiedzi jakiejś Fanki MT niespecjalnie przekonują. A to co napisał(a) skorpionek na temat mojej osoby... Śmiem stwierdzić również że niezbyt zna realia WSPÓŁCZESNEGO życia w którym rządzi wygląd faceta i 99 % dziewczyn (nawet i tych mniej urodziwych) uważa to za absolutną podstawę. A że widziałaś większe "paszczuny" ode mnie - no cóż, są i tacy
A wracając do tematu to Thomas faktycznie był "zadurzony" w Norze i ten fakt trzeba przyznać. Po prostu ją kochał i dlatego złego słowa o niej nie powie, ale Nora tak silnego uczucia w żadnym stopniu nie odwzajemniała i to było przykre
I proponuję zakończyć te wywody, ponoć zdanie starszych osób liczy się najbardziej i nie warto dyskutować

No ja jakoś nie wyobrażam sobie abym mojemu instruktorowi od prawka (który był grubo po 50-tce) wmawiał coś i kłócił się z nim (w końcu do osób w dojrzalszym wieku należy mieć jakiś szacunek, co nie?
)
Znam życie dość dobrze (jakby nie było jestem jednym ze starszych osób wypowiadających się chociażby w TYM wątku), więc mnie wypowiedzi jakiejś Fanki MT niespecjalnie przekonują. A to co napisał(a) skorpionek na temat mojej osoby... Śmiem stwierdzić również że niezbyt zna realia WSPÓŁCZESNEGO życia w którym rządzi wygląd faceta i 99 % dziewczyn (nawet i tych mniej urodziwych) uważa to za absolutną podstawę. A że widziałaś większe "paszczuny" ode mnie - no cóż, są i tacy
A wracając do tematu to Thomas faktycznie był "zadurzony" w Norze i ten fakt trzeba przyznać. Po prostu ją kochał i dlatego złego słowa o niej nie powie, ale Nora tak silnego uczucia w żadnym stopniu nie odwzajemniała i to było przykre
I proponuję zakończyć te wywody, ponoć zdanie starszych osób liczy się najbardziej i nie warto dyskutować
No ja jakoś nie wyobrażam sobie abym mojemu instruktorowi od prawka (który był grubo po 50-tce) wmawiał coś i kłócił się z nim (w końcu do osób w dojrzalszym wieku należy mieć jakiś szacunek, co nie?
- Jasmine
Hej, nie kłóćcie się!
Każdy będzie uważał co innego na temat stosunków pomiędzy Norą, Thomasem a Dieterem. Moja wersja jest taka, że Nora chciała wprowadzić swoje zmiany w zespole, bo może chciała dobrze. Nie zgadzało się to z wizją Dietera i zaczęli się kłócić, a Thomas nie wiedział jak temu zaradzić. Ale to moja wersja, nie atakujcie mnie zaraz (szczególnie Peter). jak było naprawdę wiedzą tylko oni trzej, my możemy tylko gdybać i wymyślać.
Każdy będzie uważał co innego na temat stosunków pomiędzy Norą, Thomasem a Dieterem. Moja wersja jest taka, że Nora chciała wprowadzić swoje zmiany w zespole, bo może chciała dobrze. Nie zgadzało się to z wizją Dietera i zaczęli się kłócić, a Thomas nie wiedział jak temu zaradzić. Ale to moja wersja, nie atakujcie mnie zaraz (szczególnie Peter). jak było naprawdę wiedzą tylko oni trzej, my możemy tylko gdybać i wymyślać.
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
A po czym wnioskujesz, że Nora nie odwzajemniała uczuć Thomasa?? Może masz jakieś "tajne" dane na poparcie tej tezykrzysiubydzia_mt pisze: ...ale Nora tak silnego uczucia w żadnym stopniu nie odwzajemniała i to było przykre
To że Nora bez wątpienia była tą silniejsza stroną w tym związku wcale nie oznacza, że nie kochała Thomasa. Gdyby go nie kochała to nie byłaby tak długo z naszym idolem. Na samej fascynacji erotycznej zbyt długo nie da się rady utrzymać związku.
I tu nie do końca mogę się z Tobą zgodzić. Owszem wygląd jest ważny przy pierwszym spotkaniu. To przede wszystkim pierwsze wrażenie decyduje o tym, czy się ktoś komuś spodoba, czy nie. Jeśli pierwsze wrażenie na temat wyglądu przedstawicielki płci przeciwnej jest negatywne, to oczywiście szanse na kolejne kroki drastycznie spada. Jednak gdy się pozna daną osobę i jej charakter bliżej to uwierz mi wygląd staje się sprawą mało istotną. Bez wątpienia istnieje mnóstwo osób, dla których wygląd zewnętrzny jest sprawą najważniejszą, ale takie osoby są według mnie osobami pustymi i bezwartościowymi, którymi nie warto zawracać sobie głowy.krzysiubydzia_mt pisze: Śmiem stwierdzić również że niezbyt zna realia WSPÓŁCZESNEGO życia w którym rządzi wygląd faceta i 99 % dziewczyn (nawet i tych mniej urodziwych) uważa to za absolutną podstawę.
Pozdrawiam
- Jasmine
Zgadzam się, widać Krzysiubydzia żyje w takim środowisku i stąd takie wnioski. Ja akurat mam to szczęście, że jestem komunikatywna i w liceum mam sporo znajomych, w większości chłopaków.
A co do Nory i Thomasa- co to za związek bez miłości? Skoro tak długo ze sobą byli, to musieli się kochać, gdyby zależało jej na pieniądzach, to podejrzewam że po rozpadzie MT rozwiodła by się z nim, ale nie wiem jak radziły sobie piosenki Thomasa po zawieszeniu MT.
A co do Nory i Thomasa- co to za związek bez miłości? Skoro tak długo ze sobą byli, to musieli się kochać, gdyby zależało jej na pieniądzach, to podejrzewam że po rozpadzie MT rozwiodła by się z nim, ale nie wiem jak radziły sobie piosenki Thomasa po zawieszeniu MT.
- MTalkingusia28
No właśnie. Otóż to. Moje zdanie jest dokładnie takie samo, bo jak można oceniać kogoś nie znając go. Przeczytałam wszystkie te posty i w głowie mi się to nie mieści. Robicie to samo o co niedawno protestowaliśmy wszyscy włącznie ze mną, a chodziło o te gwiazdki w jednym z tematów. Chodziło o to, żeby jedni oceniali drugich. Tutaj robicie dokładnie to samo, oceniacie osoby, których w ogóle nie znacie, a jak mi wiadomo to żadne z Was nie zgodziło się, abyśmy się wzajemnie oceniali, czy nie tak? Ja nie wiem czy rzeczywiście Nora skrzywdziła Thomasa czy może było odwrotnie. Ja tego nie wiem, to tylko moje marne przypuszczenia. To co czytamy w internecie to nie musi od razu oznaczać, że tak w rzeczywistości było. Jak było naprawdę, nie wiemy. Możemy spekulować do woli, a i tak nadal nie będziemy znali całej prawdy. Musielibyśmy się spotkać z tymi osobami i zapytać o to. Jedynie tak rozwiązalibyśmy nasz problem. Nie ma innej opcji, ale według mnie jeśli Thomas przez tyle lat był z Norą no to chyba ją naprawdę kochał. Chyba nie był z nią na siłę. Takie są te nasze spekulacje i ja uważam, że tak naprawdę nie ma o co się kłócić, bo to nikomu chyba nie przynosi satysfakcji. W dodatku wchodzenie w czyjeś prywatne sprawy jest bynajmniej nie na miejscu. Wtrąciłam swoje zdanie tylko dlatego, że ja też mam swoje własne spekulacje w tym temacie. Nie znam ani Nory ani Claudii, więc nie mogę ocenić żadnej z nich. Do tego jeszcze dochodzi rozpad Modern Talking i też nie wiadomo kogo o to obwinić, Norę, Thomasa, Dietera czy może jeszcze kogoś innego. Oni nigdy się razem nie zgadzali i zawsze mieli jakieś pretensje do siebie. Obaj mają całkiem odmienne charaktery i być może dlatego tak bardzo się razem nie zgadzali. Widać tak miało być. Modern Talking się rozpadł i koniec. A przecież za drugim razem też zespół się rozpadł, a już nie było Nory, która by im przeszkadzała w występach publicznych i która by ingerowała w ich muzyczne życie. Jak dla mnie to całkowity bezsens, żeby teraz doszukiwać się winnego za rozpad Modern Talking czy wchodzenie z butami w prywatne sprawy Thomasa i jego życia prywatnego. Zresztą to nie w moim stylu. Moje spekulacje właśnie na tym polegają i nie będę miała do nikogo żalu, jeśli ktoś napisze, że ma zastrzeżenia do tego co tu napisałam, bo raczej nie powinien, ale będzie co ma być.Fanka MT pisze:Dokładnie! Nie nam oceniać, za co Thomas kochał Norę! Fakty są takie, że darzył ją wyjątkowym uczuciem i na pewno złapałby się za głowę, czytając co niektóre posty. Przecież żadne z nas nie może powiedzieć nic na temat małżeństwa Andersa z Balling. To było ich prywatne życie i moim zdaniem jeżeli mamy już porównywać obie małżonki naszego idola to nie róbmy tego pod względem, za co Thomas, którą kochał, dlaczego, czy się z nią dogadywał, co w niej widział itp... W końcu nie znamy, ani Nory, ani Claudii, więc raczej nie wypada oceniać ich wad i zalet charakteru... Bynajmniej takie jest moje zdanie...
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
-
usunięte konto #1786
- Użytkownik nieaktywny
No ja mam zastrzeżenia
Gdyż nam nie chodzi akurat w tym wątku o rozpad MT, tylko o to że Nora była w stosunku do Thomasa nie do końca w porządku 
Fakt, on by Norze cały świat oddał, zakochany biedak po uszy, a ona
BAWIŁA się nim, jego uczuciem, stale wykorzystywała że może nad nim (fizycznie) górować, aż w końcu go porzuciła na dobre
I to jest rzeczywiście bardzo fajna osoba
Więc może teraz po tym co napisałem będziecie tak łaskawe FANKI wrzucić z piątki na luz i nie kłócić się, gdyż pewne kwestie są logiczne i nie trzeba do tego żadnego śledztwa przeprowadzać... 
Fakt, on by Norze cały świat oddał, zakochany biedak po uszy, a ona
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
A ten znowu swoje... Po czym wnioskujesz, że Nora bawiła się Thomasem? Najwidoczniej taki układ im pasował skoro tak wiele lat spędzili z sobą. A skąd wiesz kto kogo porzucił?? Może sytuacja była odwrotna? A może jeszcze inaczej a mianowicie po powolnym wygaśnięciu uczuć doszli do wniosku, że lepiej będzie się po prostu rozstać??krzysiubydzia_mt pisze: ...a onaBAWIŁA się nim, jego uczuciem, stale wykorzystywała że może nad nim (fizycznie) górować, aż w końcu go porzuciła na dobre
Pozdrawiam.
- Peter
Nie tylko o to mi chodziło, ale że kazała mu choćby chodzić na kolanach i trzymała go za szelki, poza tym posłuchaj sobie jaki ma wredny głos.... Mam wrażenie, że tu wszystkie kobiety będą po stronie Nory a faceci po stronie Thomasa.....Joanna91 pisze:Tak, rzeczywiście, to jest argument. Peter, prawie mnie przekonałeś...Peter pisze:Nora to wredna kobieta, nic jej nie smakowało![]()
- Joanna91
Wybacz, ale Twoje argumenty nie przekonują mnie. Nie będę oceniać kogoś na podstawie barwy głosu czy gustu kulinarnego tej osoby. Poza tym ktoś już wspominał, że bierzesz za bardzo na poważnie jakieś sytuacje przedstawione w filmie.Peter pisze:Nie tylko o to mi chodziło, ale że kazała mu choćby chodzić na kolanach i trzymała go za szelki, poza tym posłuchaj sobie jaki ma wredny głos.... Mam wrażenie, że tu wszystkie kobiety będą po stronie Nory a faceci po stronie Thomasa.....Joanna91 pisze:Tak, rzeczywiście, to jest argument. Peter, prawie mnie przekonałeś...Peter pisze:Nora to wredna kobieta, nic jej nie smakowało![]()
Skąd Ty masz takie informacje? Nora wykorzystywała Thomasa, bo miała nad nim przewagę fizyczną? Co to za brednie? Może zaraz jeszcze zarzucisz Norze, że znęcała się nad Thomsem? Daj spokój...krzysiubydzia_mt pisze:... a onaBAWIŁA się nim, jego uczuciem, stale wykorzystywała że może nad nim (fizycznie) górować, aż w końcu go porzuciła na dobre...
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
-
usunięte konto #1786
- Użytkownik nieaktywny
A czy się znęcała nad Thomasem, tego nie wiemy, ale wykluczyć też tego nie możemy 
Przecież była od niego większa i zapewne silniejsza
Przecież była od niego większa i zapewne silniejsza
Ostatnio zmieniony pt sty 28, 2011 11:29 przez usunięte konto #1786, łącznie zmieniany 2 razy.
- MTalkingusia28
Tak, zapewne...
Ależ niektóre posty potrafią być takie rozwalające. O mało nie umarłam ze śmiechu jak to przeczytałam.
Ależ ta Nora musiała być niedobrą i okropną kobietą. Taką despotyczną i niewyrozumiałą żoną. No bo przecież tak ją większość z Was widzi, nieprawdaż? Tak niektórzy wszystko wiedzą na temat prywatnego życia Thomasa... Niebywałe... Aż łezka się w oku kręci, bo ja nie jestem aż tak zagłębiona w związki Thomasa z kobietami. Tylko tyle chciałam dodać od siebie.
Ostatnio zmieniony pt sty 28, 2011 15:29 przez MTalkingusia28, łącznie zmieniany 1 raz.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *