Bad Boys Blue
- Kudlaty
Re: Bad Boys Blue
po wysluchaniu sampli wnioskuje, ze album bedzie zdecydowanie lepszy od poprzedniego Around The World. Ciekaw jestem pełnych wersji tych piosenek. Moimi faworytami są:
In is Heart, In His Soul
Matador
Queen Of My Dreams
Make My Dreams Come True
Sometimes
Russia In My Eyes
In is Heart, In His Soul
Matador
Queen Of My Dreams
Make My Dreams Come True
Sometimes
Russia In My Eyes
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
Someone who cares in the night.
- Mateusz
Oceniając tylko sample oprócz Still in love dobrze (nie powiem ze bardzo dobrze bo jestem troche zawiedziony narazie, spodziewałem się lepszych melodii) zapowiadają się :Matador. Queen of dreams, Make my dreams come true, You and I, Tonight is the night, Sometimes, Hold me in the night. Pozostałe kompozycje wydają mi się niezbyt udane jednak musze posłuchac całości żeby się w pelni wypowiedzieć.
Ostatni utwor zupełnie niepotrzebny na tej płycie.
Ostatni utwor zupełnie niepotrzebny na tej płycie.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Przesłuchałem właśnie cały album "Heart & Soul" i muszę przyznać iż miło się tej płyty słucha. Piosenki w typowych tanecznych brzmieniach, które z prawdziwą przyjemnością posłuchać można jadąc samochodem czy potańczyć na prywatkach. Przedostatni utwór "Russia In My Eyes" to taki ukłon do Rosyjsiej publiczności, gdzie panowie wielokrotnie występowali. Choć piosenka która jest nową wersją znanego hitu "Thoses Were The Days" też ma coś jakby na rosyjską nutkę. Ogólnie płyta jest przyjemna w odsłuchu i należy oczekiwać więcej takich produkcji 
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Blue Forever
- Kontakt:
Dokładam się do oceny Pkmodern'a. Od rana dziś nieustannie słucham tej płyty i jestem nią zauroczony. Przy okazji rozmowy z Mike'em powiem mu (zabronię) dawania na stronach jakichkolwiek sampli. O mały włos a pogrążyłyby mnie w stwierdzeniu że to słaba płyta. Otóż nie - jak ja mogłem sie tak mylić i zwątpić choć na chwilę (wszystko przez te sample).
- Daniel
A ja po przesluchaniu probek na stronie BBB moglbym napisac to samo co odnosnie plyty MA+SIB.
No tandetne to jakies, BBB zszedl juz na psy
Gdzie te piosenki, gdzie te przeboje, takie jak I Wanna Hear You heartbeat, Comeback & Stay, Love Is No Crime, Kisses & Tears, Dont Walk Away Susane czy Queen of Hearts? Czy to nadal ten sam zespol? No niestety, ale NIE! To jest John McIntre Solo (ten drugi to wlasciwie nic nie wnosi do zespolu).
No tandetne to jakies, BBB zszedl juz na psy
Gdzie te piosenki, gdzie te przeboje, takie jak I Wanna Hear You heartbeat, Comeback & Stay, Love Is No Crime, Kisses & Tears, Dont Walk Away Susane czy Queen of Hearts? Czy to nadal ten sam zespol? No niestety, ale NIE! To jest John McIntre Solo (ten drugi to wlasciwie nic nie wnosi do zespolu).
-
tomek347
Próbki próbkami...ale, gdy ukaże się cały album i go posłuchasz to myślę, że zmienisz zdanie odnośnie ,,Heart and Soul''.
Po samplach nie da się obiektywnie ocenić, poczekajmy na album... jego premiera w postaci fizycznej zapowiadana jest na 13 czerwca.
Po samplach nie da się obiektywnie ocenić, poczekajmy na album... jego premiera w postaci fizycznej zapowiadana jest na 13 czerwca.
- Mateusz
Zapoznałem sie z albumem i musze z przykrością stwierdzic że podoba mi sie tylko 6 utworów z 14 kawalków:
Matador
Queen Of My Dreams
Make My Dreams Come True
Show Me (The Way To Your Heart)
Hold Me In The Night
Russia In My Eyes
W pozostałych zabrakło dobrych melodii jakimi zawsze raczyli nas Panowie z BBB ale mimo to płyte kupie jak bedzie dostepna w sklepach dla tych 6 utworków kóre mają w sobie coś ze starego BBB.
Matador
Queen Of My Dreams
Make My Dreams Come True
Show Me (The Way To Your Heart)
Hold Me In The Night
Russia In My Eyes
W pozostałych zabrakło dobrych melodii jakimi zawsze raczyli nas Panowie z BBB ale mimo to płyte kupie jak bedzie dostepna w sklepach dla tych 6 utworków kóre mają w sobie coś ze starego BBB.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Daniel
Wiadomo ze probki to nie plyta. Jednak nie spodziewam sie jakiejs euforii z mojej strony, nie spodziewam sie ani jednego przeboju na miare tych, ktore wymienilem wczesniej. Zespol kiedys trafial wysoko na listy przebojow, obecnie trafia do marketow przy okazji promocji nowego proszku do prania.
Czy naprawde obecnie juz zaden zespol nie potrafi stworzyc czegos godnego, chociaz w polowie tak dobrego jak 20 lat temu?
Czy naprawde obecnie juz zaden zespol nie potrafi stworzyc czegos godnego, chociaz w polowie tak dobrego jak 20 lat temu?
-
kaczanoga
Płytę już można zakupić legalnie w postaci MP3 lub ściągnąć za friko (jak ktoś lubi
), ja po przesłuchaniu muszę się zgodzić z przedmówcami, oczywiście z całym szacunkiem dla Johna , że jest to najgorsza płyta w całej dyskografii, żeby nie powiedzieć - nieporozumienie
Zastanawiam się nawet czy warto ją kupić, chyba poczekam aż cena spadnie.
-
tomek347
Może byś tak użył konstruktywnej krytyki, a nie tylko mówiąc, że płyta jest słaba...
- Peter
Nie znam tej grupy, to pewnie coś w rodzaju SIB, kolejna próba naśladowania MT.
- Mateusz
Peter pisze:Nie znam tej grupy, to pewnie coś w rodzaju SIB, kolejna próba naśladowania MT.
http://youtube.com/watch?v=JuYClcNdYOs zapoznaj sie z tym - moze cos ci się skojarzy;)
http://youtube.com/watch?v=sTOlQHg9BYM&feature=related Tu na zywo z Polski
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 11:20 przez Mateusz, łącznie zmieniany 2 razy.
T. Prachett
T. Prachett
-
tomek347
Właśnie widzimy kolejny przykład typowego fana Modern Talking (mam na myśli Petera), który jest nastawiony anty do BBB.
Bo pisząc, że nie zna tej grupy, zapewne chce ,,coś'' osiągnąć.
A co do naśladowania... BBB nie naśladują MT ani tym bardziej SiB.
Gdyby naśladowali MT to wszyscy fani tej grupy lubili by równie BBB.
A z tego co widzimy po tym forum tak nie jest.
A może po prostu niektórzy są wkurzeni faktem, że BBB ciągle istnieje a MT nie...
Bo pisząc, że nie zna tej grupy, zapewne chce ,,coś'' osiągnąć.
A co do naśladowania... BBB nie naśladują MT ani tym bardziej SiB.
Gdyby naśladowali MT to wszyscy fani tej grupy lubili by równie BBB.
A z tego co widzimy po tym forum tak nie jest.
A może po prostu niektórzy są wkurzeni faktem, że BBB ciągle istnieje a MT nie...
- Atlantis
BBB to czyste naśladownictwo MT, słychać to nawet w chórkach, które mieli takie same.
Co do argumentu, że Ci co lubią MT powinni lubić i BBB, to przemyśl go dokładnie, bo ja nie pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że Ci co lubią MT muszą lubić i Blue System lub odwrotnie.
Co do tego, że są wkurzeni, że BBB istnieje a MT.
No myślę, że wszyscy na tym forum mamy o wiele większe zmartwienia, niż to że jakiś zespół nagrywa kolejne albumy.
Co do ostatniej płyty BBB to byłoby lepiej, gdyby ona nie powstała. Jest to zdecydowanie najsłabsze wydawnictwo tej grupy, z absolutnie słabymi melodiami (właściwie ich nie ma) i z jeszcze gorszymi aranżacjami. Wszędzie to samo nachalne, męczące ŁUP ŁUP ŁUP i tak przez kilkanaście utworów, zero zmiany tempa, nic oryginalnego, nic nowego, nic odkrywczego.
Przedostatnia płyta BBB miała dobre melodie, można z przyjemnością słuchać jej do dziś dzień. Nie wymagam od nich, żeby nagrali kolejny raz World Without You czy I'm Your Believer, ale jeśli mają nagrywać coś takiego jak ostatni album, to lepiej, by zamilkli.
I tak już zupełnie uczciwie przyznając: SiB z Ashleyami nagrali na pewno lepszy album.
Co do argumentu, że Ci co lubią MT powinni lubić i BBB, to przemyśl go dokładnie, bo ja nie pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że Ci co lubią MT muszą lubić i Blue System lub odwrotnie.
Co do tego, że są wkurzeni, że BBB istnieje a MT.
No myślę, że wszyscy na tym forum mamy o wiele większe zmartwienia, niż to że jakiś zespół nagrywa kolejne albumy.
Co do ostatniej płyty BBB to byłoby lepiej, gdyby ona nie powstała. Jest to zdecydowanie najsłabsze wydawnictwo tej grupy, z absolutnie słabymi melodiami (właściwie ich nie ma) i z jeszcze gorszymi aranżacjami. Wszędzie to samo nachalne, męczące ŁUP ŁUP ŁUP i tak przez kilkanaście utworów, zero zmiany tempa, nic oryginalnego, nic nowego, nic odkrywczego.
Przedostatnia płyta BBB miała dobre melodie, można z przyjemnością słuchać jej do dziś dzień. Nie wymagam od nich, żeby nagrali kolejny raz World Without You czy I'm Your Believer, ale jeśli mają nagrywać coś takiego jak ostatni album, to lepiej, by zamilkli.
I tak już zupełnie uczciwie przyznając: SiB z Ashleyami nagrali na pewno lepszy album.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Mateusz
Ale chórki to były w 5 utworach na krzyż, to o niczym nie świadczy, BBB wykształcili swoj własny styl, nie sa kopia nikogo.Atlantis pisze:BBB to czyste naśladownictwo MT, słychać to nawet w chórkach, które mieli takie same.
T. Prachett
T. Prachett
-
tomek347
No nic każdy ma swoje zdanie i może niech tak zostanie...
A co do nowych melodii... słyszałeś wszystkie utwory w całości, czy wypowiadasz się po samplach?
Dokładnie zgadzam się z Tobą Mateusz, że BBB wytworzyli swój własny styl.
A po za tym muzyka BBB nie jest kopią MT, gdyż BBB mają zróżnicowane utwory.
A co do nowych melodii... słyszałeś wszystkie utwory w całości, czy wypowiadasz się po samplach?
Dokładnie zgadzam się z Tobą Mateusz, że BBB wytworzyli swój własny styl.
A po za tym muzyka BBB nie jest kopią MT, gdyż BBB mają zróżnicowane utwory.