Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
alunia13

Re: Modern Talking w mediach

Post autor: alunia13 »

A przed chwilą w "Muzycznym Radiu" zagrali A/F "Summer Of Love"
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

Wygląda na to, że w Radio Top80 Dieter i Thomas rządzą na listach przebojów ! :)
Jak za starych dobrych czasów...

http://top80.pl/archiwum-listy-top80-da ... html&ctx=0
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Tomolo pisze:Re: Modern Talking w mediach

Nowy postprzez Tomolo » Pn sie 15, 2011 0:25
Wygląda na to, że w Radio Top80 Dieter i Thomas rządzą na listach przebojów ! :)
Jak za starych dobrych czasów.
Nareszcie dobra wiadomość,która raduje serce.Widać,że w Polsce muzyka jaką prezentują TA/UF podoba się słuchaczom.Szkoda tylko,że tak mało rozgłośni radiowych prezentuje nagrania z TWO.Może to się zmieni i jak za starych dobrych czasów wszędzie,gdzie możliwe będzie grana?Fani na pewno będą uradowani. :D
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Przypominam że YMH YMS w 84r. nie odniosło sukcesu. Dopiero rok 85 i występ w F1 wszystko zmienił. Trzeba na to czasu. Szkoda że Uniwersal Music nie promuje albumu poza granicami niemiec. Prawdopodobnie czekają na efekt trasy koncertowej.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

33ccd pisze:Przypominam że YMH YMS w 84r. nie odniosło sukcesu. Dopiero rok 85 i występ w F1 wszystko zmienił. Trzeba na to czasu. Szkoda że Uniwersal Music nie promuje albumu poza granicami niemiec. Prawdopodobnie czekają na efekt trasy koncertowej.
Z pewnością masz rację.Niemcy się nie spieszą,co można zaobserwować w różnych dziedzinach.W niemieckich stacjach radiowych tez nie emitują piosenek z TWO.Jeden raz miałam przyjemność słyszeć Gigolo w jednej z berlińskich stacji.Czyli należy dać Niemcom czas-może się obudzą.Bardzo jestem ciekawa trasy koncertowej,aż boję się pomyśleć,że rodacy mogą mniej entuzjastycznie potraktować naszych chłopaków.My w Polsce na nich czekamy,a tutaj muszą ciężko pracować na dobrą pozycję i na tym polega różnica.Pozdrowionka :D
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

33ccd pisze:Przypominam że YMH YMS w 84r. nie odniosło sukcesu. Dopiero rok 85 i występ w F1 wszystko zmienił. Trzeba na to czasu. Szkoda że Uniwersal Music nie promuje albumu poza granicami niemiec. Prawdopodobnie czekają na efekt trasy koncertowej.
A czy ktoś z was wybiera się do Niemiec na koncert. Ja i Krystian właśnie kupiliśmy bilety do Dresna na 5 listopada, to pierwszy koncert na trasie.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Ja sie wybieram również. Namówiłem przyjaciół i mam nadzieje ze bedzie śwetnie!
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Właśnie w Radiu FEST! leci "Brother Louie" prezenter zapowiedział: "Już po 15:00 więc zaczynamy od jakże pięknego utworu - Modern Talking i Brother Louie"
:wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Tomolo

Dzisiaj na liście przebojów Radia TOP80 - DANCE CHARTS, wyemitowanej po 20-tej, pojawiło sie aż 5 "naszych" przebojów! :)
Modern Talking, C.C.Catch, Anders & Fahrenkrog, Blue System i Bonnie Tyler...
Niedosyt tylko pozostał przy Modern Talking - Locomotion Tango, wspaniałe 2 miejsce, ale przegrał zaledwie o 3 głosy z numerem 1 ! :(
Zachęcam forumowiczów do głosowania a za tydzień jest szansa na Nr.1 i lepsze pozycje pozostałych przebojów Dietera i Thomasa (można oddac 4 głosy)

http://top80.pl/top80-dance-charts-p6.html
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Tomolo pisze:Dzisiaj na liście przebojów Radia TOP80 - DANCE CHARTS, wyemitowanej po 20-tej, pojawiło sie aż 5 "naszych" przebojów! :)
Modern Talking, C.C.Catch, Anders & Fahrenkrog, Blue System i Bonnie Tyler...
Niedosyt tylko pozostał przy Modern Talking - Locomotion Tango, wspaniałe 2 miejsce, ale przegrał zaledwie o 3 głosy z numerem 1 ! :(
Zachęcam forumowiczów do głosowania a za tydzień jest szansa na Nr.1 i lepsze pozycje pozostałych przebojów Dietera i Thomasa (można oddac 4 głosy)

Ja głosuję codziennie w tej liście na Thomasa i Uwe oraz na MT.Może za tydzień MT będzie na pierwszym miejscu ;) (dobrze by było gdyby Gigolo wskoczyło na 2 ;)).
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Na nieszczęście anty-fanów Bohlena, których tam nie brakuje, moje głosy w tym tygodniu liczą się podwójnie. Peter Schilling juz może czuć się zepchnięty z tronu :wink: Niedosyt pozostawiać może jedynie fakt, że to radio internetowe, a nie FM. Ale dobrze, że chociaż tu (nawet po zmianie zasad głosowania), podopieczni Dietera, jak i on sam radzą sobie zupełnie nieźle :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Magdalena_92
Członek TAFC Polska

Post autor: Magdalena_92 »

Ann pisze:
Magdalena_92 pisze:Witajcie.
Dzisiaj ok. 10.30 prowadzący audycję w Radiu Plus mówili o konkursie na przebój lata. Prowadząca zachęcała bardzo do głosowania na Modern Talking CCL, twierdząc że jest zakochana w Thomasie Andersie, uwielbia ten kawałek i byłaby szczęśliwa jakby właśnie ta pioesenka ten konkurs wygrała :) Podaje linka...
http://www.radioplus.pl/Akcje/Pasmo-wsp ... PLUS-Lato/
No i wiadomo kto wygrał?
Przepraszam, że dopiero teraz... Oczywiście MT wygrało! :)
Pozdrawiam M.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

jeden z portali należących do Gazety Wybroczej dokonał podsumowania największych wpadek festiwalu sopockiego (z okazji, że festiwalowi stuknęło pół wieku)
wśród siedmiu wytypowanych sytuacji, wspomniano też rok 89 i duet prowadzących, którzy ryzwalizowali ze sobą podczas przeprowadzania wywiadu z Dieterem:
http://deser.pl/deser/56,111858,1016559 ... ek,,5.html
:lol:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Rzeczywiście Raczek był tam nie potrzebny,wprowadzał tylko zamieszanie.
Awatar użytkownika
Tomolo

W tym tygodniu przez 3 dni (pierwszy raz tego lata) słuchałem chwilę Lata z Radiem i 2-krotnie pojawił się Modern Talking!
W poniedziałek zagrali Atlantis Is Calling a dziś You're My Heart 98 ! W obu przypadkach przy okazji było kilka zdań na temat wielkiego MT, Dietera i Thomasa. Podali też dziś liczbę sprzedanych płyt MT na świecie w ilości 120 mln, za co u mnie kolejnego plusa mają, bo przez ostatnie lata jak gdzieś już w polskich mediach o tym wspominali, to zazwyczaj podawali dane z lat 80-tych czyli ponad 60 mln.

Warto też wspomnieć, że na liście przebojów Radia TOP80 - DANCE CHARTS, wyemitowanej w ostatnią niedzielę, Modern Talking - Locomotion Tango wskoczyło na 1 miejsce ! :), do czego myślę przyczyniły się głosy forumowiczów!
Mało tego, całe podium zajęte przez "naszych" a w top11 mamy 5 przebojów! :)
#1 Modern Talking Locomotion Tango
#2 Anders & Fahrenkrog Gigolo
#3 C.C. Catch Strangers By Night

Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Ja codziennie głosuję na Gigolo i Locomotion Tango i super by było gdyby to Thomas i Uwe byli w tym tygodniu na pierwszym miejscu a na drugim MT i tak przez kilka tygodni na zmianę :wink:
MY DREAMS COME TRUE :D
ODPOWIEDZ