Album ''History''

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Re: Wkrótce nowy album Thomasa?

Post autor: Skyliner89MT »

timemack pisze:Jestem fanem MT od 1984 roku, a wiec od samego początku ich działalności. Z pespektywy czas na chłodno mogę ocenic te 32 lata. Lata 1984-1987 to petarda nie do pobicia. Ciekawe jest to, ze pomimo gigantycznego rozwoju urzadzen do tworzenia muzyki klimat utworow MT z tamtych lat nigdy nie został pobity. Porównując ostatnią wersję YMHYMS czy Cheri Cheri Lady z wersjami 1.0 tych utworow można się po prostu podlamac. Instrumenty, aranże, klimat calosciowy cheri cheri lady wtedy i dziś wskazują na brak umiejetnosci dzisiejszych producentow - totalny regres. Przeciez tych wersji z 2016 nie da się w ogole sluchac! Wersje z 1998 roku tez były ok i były rozpoznawalne. YMHYMS'98 rewelacja, lepsze nic z 1984. Brother Louie'1998 tez swietne. Obecne chorki wcale nie porywają, brak w nich kopyta. Chorki z czasów Dietera to inna jakość i proszę mi nie mowic, ze nie ma ludzi niezastąpionych, bo Dieter jest niezastąpiony. Potem poszedł w jakies gowniane DSDS i produkcje muzy dla chamow i dzieciakow, ale to człowiek legenda nie do pobicia przez kolejne 500 lat. Hity Thomasa z ostatnich kilku lat typu Lunatic Girl, czy Take a Chance nie chce się sluchac więcej niż 2 razy, bo sa mega przewidywalne i Thomas kopiuje sam siebie i Dietera. Brak w tym swiezosci i pomysłu, ale chlop musi z czegos zyc, lata leca i musi bazować na starych wyznawcach MT.
Zgadzam się w 100%.
Dieter Bohlen wraz Louisem Rodriguezem stworzyli ponad czasową muzykę, której tak jak wspomniał Pan, że pomimo gigantycznego rozwoju urządzeń do tworzenia muzyki klimat utworów MT z tamtych lat nigdy nie został pobity i wg. nigdy nie zostanie pobity. To pokazuje wieki talent kompozytorski duetu Bohlen-Rodriguez.
Dla mnie wersja YMHYMS 98 też jest lepsza od wersji z 1984 roku. Mam słabość za to do wersji wydłużonej YMHYMS 84.
Według mnie Thomas nie potrzebnie brał się za odświeżanie utworów MT :roll:, aż dziw bierze, że zdecydował się na taki krok.
Dla porównania dam przykład You Are Not Alone:
MAJSTERSZTYK :D

Wersja Thomasa
Chórki w tej piosence to tragedia...

Od obecnych muzycznych dokonań Thomasa Andersa wolę tą piosenkę. W stylu MT.
Mieli reprezentować Polskę na konkursie EUROWIZJI 2009, ale ostatecznie pojechała jakaś smętna ballada.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Z ciekawości poszukałem nowego albumu na Spotify. Po odsłuchaniu muszę stwierdzić, że to był błąd.
Aranże idealne na święto cebuli, wokal również dostosowuje się do tego poziomu.
Anders już dawno ściągnął legendę MT na dno, tym "wydawnictwem" się przez nie przebił.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

phantomas pisze: Aranże idealne na święto cebuli, wokal również dostosowuje się do tego poziomu.
Anders już dawno ściągnął legendę MT na dno, tym "wydawnictwem" się przez nie przebił.
Obrazek

Zgadzam się w 101%... i robię to publicznie z przykrością, bo jako wokalistę Thomasa Andersa zawsze ceniłem, ale to co słychać na tym, najnowszym wydawnictwie zionie tandetnym, amatorskim poziomem produkcji nagrań, aranżów, chórków ... można by mnożyć ujemne strony tego CD, ale z sympatii wobec "złotych lat duetu Modern Talking" nie będę się "pastwił" w sposób bardziej obszerny.

:roll:
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Płyta nie godna kogoś kto się uważa za gentlemana muzyki. Najbardziej skopano CCL i Geronimo... a z nowych "Cinę" tam jest dużo larma i hałasu, niestety w pełni amatorska produkcja, mam w laptopie Dolby ale brzmi to straszliwie, a masy kupią w ciemno ze wzgledu na "Yamahę" i Słodką Słodką Damę, a potem się srogo zawiodą... Wokal Thomasa brzmi tu zupełnie nieprzekonująco, śpiewa monotonnie niczym Pietro Lombardi, dodatkowo zabito ducha starych nagrań.

Dla mnie ta wersja ma już dużo więcej życia:
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Peter, tak biegle operujesz ostatnio skrótami utworów...możesz rozwinąć bardziej skrót CINE, bo nijak pasuje do jakiegokolwiek utworu.
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Post autor: Anita Anders »

Chyba chodzi o "China in her eyes" hehe
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Domyślać się można, ale gdzie sens w skrócie? Rozumiem gdyby było CIHE
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

MiReK pisze:Peter, tak biegle operujesz ostatnio skrótami utworów...możesz rozwinąć bardziej skrót CINE, bo nijak pasuje do jakiegokolwiek utworu.
Dobrze, że ktoś w końcu o to zapytał. Chyba jednak nie chodzi o "China in her eyes", gdyż nie ma jej na nowym albumie, a Peter wspomina w swoim poście, że "z nowych "Cinę" tam jest dużo larma i hałasu"

A co do albumu - mnie nigdy nie przekonywały aranżacje utworów MT, które Thomas prezentuje na koncertach... Chyba nie ma szans, aby ktoś zdołał poprawić oryginały. Pozytywnym jest sam fakt wydania kolejnego albumu z dwoma premierowymi utworami.
Obrazek
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Z tym akurat nie masz racji, bo o ile nie ma jej na standardowej edycji,to już na wersji deluxe jest, 11 utwór.
Awatar użytkownika
Peter

Przecież jest, słychać było ten utwór na YT gdzie jest cały album Cina to taak zabawnie było, chodziło o Czajnę. "China In Her Eyes" od tej pory będę pisał bez potrzeby domysłów.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Tak to widzę:
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Tłumaczenie super!!!

Co do albumu, wokal Thomasa dla mnie ok i chórki do In 100 Years - może to wystarczy żebym kupił, na razie jeszcze nie lecę :)

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Maringo18
Członek TAFC Polska

Post autor: Maringo18 »

[youtube]Discoteka 80 Moscow - Thomas Anders - You're my h…: http://youtu.be/_56Nf3UKURc[/youtube]

A ja liczyłem na te wersje utworów .szkoda . Bo jest moc ;)
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

Sussudio pisze:Tak to widzę:
Zgadzam się w 101%... świetny materiał. Wysłać to do Andersa :wink:
Awatar użytkownika
Peter

Mam wrażenie, ż to wszystko już gdzieś kiedyś było i... nie myliłem się, aranżacje są identyczne jak w "30" nawet ta sama osoba to robiła, tyle, że chórki są dawne tam a tu nowe. Jeśli ktoś lubi "30" zapewne pokocha nowy album TA.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Album ''History''

Czy album deluxe jest jako digipack? Straszna kicha jeśli tak faktycznie jest. Aranże jeszcze idzie przeboleć ale chórki.... Odnoszę wrażenie, że Geller jest dużo bardziej profesjonalnym producentem niż Uwe. Tamten album to dla mnie była kicha taka garażowa nieco produkcja, mnie nie bierze za bardzo, to jest bliższe MT choć do doskonałości oj daleko daleko.

http://www.empik.com/bestsellery/muzyka ... e&start=51
ODPOWIEDZ